Tuesday 26 October 2010

Μια γυναίκα δύο άντρες



Στο τέλος του περασμένου μήνα παντρεύτηκε μια από τις πιο αγαπημένες μου φίλες. Το δώρο της προς τους καλεσμένους στο τραπέζι ήταν δύο ποτηράκια για σφηνάκια, το ένα μια αντρική φιγούρα, το άλλο μια γυναικεία.

Όταν πήγα να τα πλύνω, μου έσπασε το ένα, η κοπέλα. Καλού κακού είπα στην κολλητή μου να προσέχει, μπας και είναι κανένας οιωνός και σπάσει το πόδι της. Για να μην πολυλογώ μου έφερε άλλα για να το αναπληρώσει και τώρα έχω μια μικρή κοινωνία 6 ποτηριών. Όμως είναι τέσσερις άντρες και δύο γυναίκες.

Μια γυναίκα δύο άντρες κομπολόι δίχως χάντρες, λέει το τραγούδι.

Η τύπισσα στο συγκεκριμένο ήξερε τι έκανε. Ο ένας είναι για λεφτά, ο άλλος για αγάπη, ο ένας είναι για δουλειά κι ο άλλος για ραχάτι.

Βέβαια την εποχή που γράφτηκε το εν λόγω άσμα, ίσως να υπήρχε πληθώρα αντρών. Σήμερα και να θέλει μια γυναίκα να διατηρεί σταθερούς δύο άντρες δύσκολο θέμα. Καλά καλά δεν μπορεί να βρει ένα και θα θέλει δύο;

Τα ποτηράκια μου έχουν τη δυνατότητα όμως. Και προσπαθώ να φανταστώ πως θα ήταν αν ήταν άνθρωποι κανονικοί και όχι γυάλινα αντικείμενα. Περισσότερες επιλογές στο σεξ, ενδεχομένως και περισσότερο σεξ. Είναι σημαντικός παράγοντας, όπως και να το κάνουμε. Πάμε παρακάτω όμως. Δύο άντρες να φροντίζεις, δύο άντρες να κάνουν ακαταστασία, δύο άντρες να σε βοηθούν, δύο άντρες για αγκαλιές, δύο άντρες να παίζουν playstation, δύο άντρες να μαστορεύουν (ωχ και δεν θα μείνει σπίτι).

Προς τα πού γέρνει άραγε η ζυγαριά;

Πολλές φορές έχω ακούσει για άντρες που διατηρούσαν δύο οικογένειες. Προφασίζονταν ταξίδια, επαγγελματικά συνέδρια και είχαν δύο ξεχωριστές οικογένειες. Δεν έχω όμως ποτέ ακούσει για γυναίκες που να διατηρούσαν δύο οικογένειες. Γιατί;

Επιπλέον η πολυγαμία είναι αντρική υπόθεση όχι γυναικεία. Μόνο τους μουσουλμάνους και τους μορμόνους να σκεφτώ, τέλειωσε το θέμα. Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, δεν λέω ότι οι γυναίκες δεν απιστούν. Φυσικά και απιστούν, φυσικά και διατηρούν παράλληλες σχέσεις. Αλλά δεν κάνουν τη ζωή τους δύσκολη. Εμ πώς να το κάνουμε είμαστε πιο πρακτικές από τους άντρες σε πολλά ζητήματα.

Και ενώ ήμουν έτοιμη να κλείσω το θέμα, μου ήρθε η έμπνευση. Τα ποτηράκια μου είναι πιστή αντιγραφή της πραγματικότητας. Γιατί αυτό που θα συμβεί στο τέλος είναι το εξής:

Η μια κοπέλα θα τα βρει με το ποτηράκι της αρεσκείας της. Θα παντρευτούν, αλλά θα την απατά με την άλλη. Στο τέλος όταν δει ότι δεν πρόκειται να χωρίσει θα στραφεί προς τον άλλο άντρα. Θα παντρευτούν και θα καταβάλλουν προσπάθεια να διατηρήσουν ένα καλό γάμο. Κάποτε θα είναι στα πάνω τους κάποτε στα κάτω τους. Τους βλέπω να είναι ευτυχισμένοι.

Η πρώτη θα χωρίσει, αλλά δεν θα γίνει ποτέ ζευγάρι με κάποιον. Θα συναντιόνται ίσως σε κάποιο μπαρ, ίσως σε κάποιο meeting, αλλά θα φοβούνται να δώσουν ευκαιρία. Και θα μείνουν μόνοι τους. Τους βλέπω να είναι στεναχωρημένοι, γιατί δεν είναι επιλογή τους να είναι μόνοι τους, αλλά δεν κάνουν κάτι για αυτό.

Οι δύο οι άντρες θα ζευγαρώσουν μεταξύ τους, δεν θα δίνουν σημασία στους υπόλοιπους και θα ζητούν ίσα δικαιώματα για τους gay, όπως επίσης και να αναγνωριστεί ο γάμος τους. Τους βλέπω να είναι στην κοσμάρα τους.

Και πριν λίγο, μιλώντας με την κολλητή υποσχέθηκε να μου φέρει και άλλα ποτηράκια. Θα μεγαλώσει η κοινωνία των ποτηριών, θα μεγαλώσουν και οι επιλογές τους. Θα δω τι θα φέρει και θα επανέλθω.

19 comments:

  1. she demon - ma na vouro pou piso dio antres? dipla magiremata, dipla katharismata, ase pou oi antres en san ta mora. kani me to moro kai to Moro. na exo allo ena Moro?? pptou makria apo emas.

    ReplyDelete
  2. Ευτυχώς που η κολλητή μου στο γάμο της έδινε μια νύφη κ ένα γαμπρό, λυμένα πράματα, δε θα άντεχα να έκανα όλες αυτές τις σκέψεις.

    ReplyDelete
  3. Και το σημάδι από το κραγιόν δεν βγαίνει εύκολα από τα ποτήρια.. Έμεις οι γυναίκες μπορούμε να αφήνουμε σημάδια ανεξίτηλα... σε ποτήρια ..σε καρδιές... σε πράγματα που σπάνε τελοσπάντων..
    Καλημέρα!

    ReplyDelete
  4. Ευτυχώς να λαλείς που εν σας έδωκεν που έναν ζευκάριν χάμστερ. Ξέρεις πόσα γεννοβολούν κάθε φορά; Ξέρεις πόσο συχνά γεννοβολούν; Ξέρεις πόσοι συνδυασμοί/προβληματισμοί/αναλύσεις ήταν να προκύψουν;

    ReplyDelete
  5. Καλάν τωρά τούτα προκύπτουν που 2 (σόρρυ 6 τελικά) σφηνάκια?
    Ε άτε ρε Μάνα !!!
    Κάμε ένα πάρτι, γέμισ' τα ,
    κάτσετε τα άσπρο πάτο τζαι μεν σκοτίζεσαι ....

    ReplyDelete
  6. Όι ρε Κκουλλά, εν για να δείτε ναμπου τραβώ με τους συνειρμούς της γενέκας μου...

    ReplyDelete
  7. Κάποιος να με υποστηρίξει γιατί δέχομαι επίθεση.

    ReplyDelete
  8. Μανα οι συνειρμοι σου ειναι άπαιχτοι!

    Παντα με το μερος σου ειμαι! Και ξερεις ε; ταυτιστηκα με την ποτηριτσα, που θα μεινει μονη τελικα!

    Μπα σε καλο σου με μελαγχολησες πρωινιάτικο!

    :)))

    Φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  9. Mεν τους ακούεις κόρη. Φερτα ποτηρούθκια σου πουποδά να τα βάλουμε να κάμουν καμιά παρτούζα τζιαι είμαι αθκιασερή σήμερα (μόνο τάχα).

    ReplyDelete
  10. Αχάπαρη είσαι όλα τα λεφτά.

    ReplyDelete
  11. Είσαι σεξίστρια και ομοφοβική. Ούτε σου πέρασε δηλαδή που το νου ότι τα έξι ποτήρκα (2 γυναίκες, 4 άντρες) εν απλά 3 ζευκάρκα: 2 στρέιτ και 1 γκέι;

    ReplyDelete
  12. και εσύ είσαι εναντίον των singles. είναι ένα ζευγάρι στρέιτ, ένα ζευγάρι γκέι και δύο μόνοι τους.

    ReplyDelete
  13. Μα πε μου, είδες τζι εσύ τις "Πατάτες" προχτές που εσχολιάζαν την "είδηση" ότι αντιστοιχούν τέσσερις γυναίκες σε κάθε άντρα;

    ReplyDelete
  14. Se germaniki efimerida exi ar8ro gia mia ikogenia pou apotelite apo mia gineka 2 andres ke 3 pedia. Zun oli mazi ke i gineka kimate tis mones meres me ton enan sizigo kai tis ziges me ton alo. Doulies tu spitiu ke frontida pedion mirasmena sta tria.

    http://www.bild.de/BILD/ratgeber/ratgeber/2010/10/21/eine-frau-zwei-maenner/franziska-schlaeft-bei-2-maennern-abwechselnd.html

    ReplyDelete
  15. Είχα κι εγώ έναν γνωστό που συντηρούσε δύο οικογένειες!
    Μιλάμε για σκέτη τρέλα!
    Τι να πρωτοσκεφτούμε γμτ; Τον Ολυμπιακό, το παλαιστινιακό, τα ελλείμματα της χώρας, τις δυο οικογένειες, τις τρεις γκόμενες...
    Αμάν πια! Γι΄ αυτο πεθαίνουμε νέοι!

    ReplyDelete
  16. @ Ασκάρ
    Ο Ολυμπιακός δεν θέλει σκέψη, πρώτος είναι.

    ReplyDelete
  17. Αχα χα, σκεψεις που εβαλες !! Εγω εαν ειχα τοσους ανδρες θα τους ειχα σε προγραμμα, μαγειρευματος, καθαρισμου, πλυσιμο πιατων και ρουχων, σιδερωμα, ντεκορ, βολτες. Και αναλογα ποιον ηθελα για το βραδυ θα επερνε ρεπω. Γνωριζω καποιους που εχουν 2 κ 3 γυναικες και τους ειναι γνωστο.

    ReplyDelete
  18. ethkiavaza mia fora gia kapoies gynaikes pou diatirousan apo 3 mexri 7 (!!!!!) oikogeneies/gamous, alla toutes eixan "pollapli proswpikotita" - kathe "proswpikotita" itan se allo gamo. Still, en ekatalava indalos ta ekatafernan na tous peithoun oullous oti itan oi monadikoi tous. :S

    ReplyDelete
  19. ολα αυτα που ειδες ειναι σκεψεις απιστιας..ονειρα που δεν θα γινουν πραξη ( για τωρα τουλαχιστον). Γινονται απο ολους αλλα καποιοι βαζουν την λογικη μπροστα και δεν...Πιος ειναι σοστος? ο αντιθετος απο σενα...στην περιπτωση μου η λογικη ειναι λαθος αλλα την παιρνω μαζι μου παντα..δυστυχως......

    ReplyDelete