Saturday, 30 October 2010

Για τη Μαρία

Η Μαρία είναι μόλις 25 χρονών αλλά αγωνίζεται να ζήσει. Πολλοί την ξέρουν ίσως μέσα από το blog της. Χρειάζεται τη βοήθειά μας. Αντιμέτωπη με ένα τεράστιο τέρας, όπως η ίδια λέει, δίνει καθημερινά αγώνα, αφού παλεύει με μια σπάνια μορφή καρκίνου. Δεν χάνει το χαμόγελό της, δεν χάνει το κέφι της για ζωή. Όπως κάθε κορίτσι στην ηλικία της ονειρεύεται τη ζωή που έχει μπροστά της. Δεν τα παρατάει, είναι μια μαχητής.

Ο πόνος είναι δυστυχώς η καθημερινή συντροφιά της. Όπως έγραψε στο μπλογκ της, έφτασε στο τελικό στάδιο του πόνου, όπου οι γιατροί της έδωσαν το πράσινο φώς για καθημερινή χρήση της μορφίνης. Δυστυχώς όμως αυτό μειώνει το προσδόκιμο ζωής της, αλλά βελτιώνει σημαντικά την καθημερινότητά της.

Οι επιλογές της αυτή τη στιγμή είναι πολύ περιορισμένες. Οι γιατροί λένε ότι για να τα καταφέρει, πρέπει να μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ένα εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο, το Mayo Clinic. Εκεί υπάρχουν ελπίδες να τη βοηθήσουν να έχει μια σταθερότητα και μια ποιότητα στη ζωή της, που τόσο χρειάζεται. Οι γιατροί εδώ δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, για τον όγκο που έχει στο κεφάλι, για τον όγκο - αδένωμα στην υπόφυση, ούτε και για τον καρκίνο στην κοιλιά... Σαn να μην έφταναν όλα αυτά, την ταλαιπωρεί και μια σπάνια ασθένεια, η Neuro'behcet's disease η οποία επηρεάζει το αμυντικό της σύστημα και καθιστά επικίνδυνη και την πιο απλή λοίμωξη.

Ξέρει πως οι σκέψεις μας είναι μαζί της. Τώρα ας μάθει πως έχει και την έμπρακτη βοήθειά μας. Το κόστος της μετάβασης στην Αμερική είναι τεράστιο και δυσβάστακτο για αυτή και την οικογένειά της. Ας ενισχύσουμε αυτή την οικογένεια οικονομικά, καταθέτοντας χρήματα σε αυτούς τους λογαριασμούς.

1. Νέα ΣΠΕ Αγλαντζιάς : CY14007042100000000020162227 – SWIFT NUMBER: CCBKCY2N

2. Ελληνική Τράπεζα: CY43005001120001121054591900 – SWIFT NUMBER: HEBACY2N
Στο όνομα Μαρία Δημητρίου

Επίσης, στόχος είναι να κινητοποηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα. Όσοι περισσότεροι γνωρίζουν, τόσο περισσότερα χρήματα θα μαζευτούν. Στα blogs θα γίνει μια συλλογική προσπάθεια, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι από εμάς, τις επόμενες μέρες να βάλουν αυτή την ανάρτηση για τη Μαρία. Ενισχύστε την προσπάθειά, κάνοντας copy το κείμενο στο δικό σας blog.

Όποιος νιώθει ότι θέλει να επικοινωνήσει με τη Μαρία μπορεί να το κάνει στο email: mariademetriou@ymail.com

4 comments:

 1. ΕΙΜΑΙ ΑΠΌ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 2 ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ. ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΑΠΑΘΕΣΤΑΤΑ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΕΜΒΑΣΜΑΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΩΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ . ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΡΙΑ, Η' ΠΑΛΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΦΤΩΧΕΣ" ΤΡΑΠΕΖΕΣ ???

  ReplyDelete
 2. Θα ψάξω το θέμα μόλις πάω δουλειά και θα σου πω. έχεις δίκαιο όμως, δεν υπάρχει λόγος να επωφεληθούν οι τράπεζες.

  ReplyDelete
 3. Έχω την εντύπωση ότι το ημέηλ της Μαρίας είναι gmail και όχι ymail, μήπως ξέρει κάποιος να μας πει; Ρωτώ γιατί θέλω να το προωθήσω σε μια φίλη μου που μπορεί να βοηθήσει. Μ.

  ReplyDelete
 4. της έστειλα email σε αυτή τη διεύθυνση και το πήρε. και εμένα μου έκανε εντύπωση, όμως έτσι είναι.

  ReplyDelete