Tuesday 2 November 2010

Χαρμόσυνα νέα για κοιλιόδουλους



Πολλές φορές το timing που γίνεται κάτι, έχει μεγάλη σημασία. Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Κατάφερα να ντύσω τις κόρες και να προλάβω πριν τις πάρω σχολείο να περάσω από τη λαϊκή να αγοράσω φρέσκα αυγά. Τα αυγά στην οικογένεια είναι ιερός θεσμός. Μας αρέσουν φρέσκα, του χωριού, μόλις να έχουν βγει από το γουμά. Από τη χαρά μου να πάω στη λαϊκή ξέχασα σπίτι την τσάντα της μεγάλης...

Έρχομαι δουλειά κάθομαι να πιω τον καφέ μου, συνοδεύοντάς τον με ένα γερό κομμάτι παραδοσιακής τούρτας γάμου. Αν ήταν ένας γάμος να στεριώσει από τις ευχές, τόσες που έχω βάλει στην κολλητή για την τούρτα που μου έφερε, σαν τις πυραμίδες της Αιγύπτου θα είναι ο γάμος της.

Και όπως απολαμβάνω γουλιά και μπουκιά, γουλιά και μπουκιά γουλιά και μπουκιά πέφτω πάνω στην είδηση. Όταν λέμε είδηση, ΕΙΔΗΣΑΡΑ. Εγώ θα το έβλεπα τουλάχιστον κύριο θέμα στα δελτία και στις εφημερίδες, αλλά δυστυχώς δεν μοιράζονται οι καναλάρχες και οι εφημεράδες τις απόψεις μου.

Ένα βιβλίο ισχυρίζεται ότι η παχυσαρκία δεν οφείλεται στον σύγχρονο τρόπο ζωής, όπως συνηθίζαμε να πιστεύουμε ως σήμερα. Η συγγραφέας του Ζόε Χάρκομπ εκτιμά ότι αν άνδρες και γυναίκες καταναλώνουν ημερησίως τον συνιστώμενο αριθμό θερμίδων μπορούν να διατηρούν το βάρος τους ό,τι και αν τρώνε, όπως και αν το τρώνε.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Κομμένες οι δίαιτες, κομμένες οι στερήσεις, κομμένα τα απαγορευμένα. Δεν υπάρχουν «κακές» ή απαγορευμένες τροφές. Οσο για την απώλεια βάρους, αρκεί, λέει, μια απλή μείωση των θερμίδων ημερησίως και μια ήπια σωματική δραστηριότητα, σε συνεννόηση με τον γιατρό. Χε χε δικαιώνεται η Sike.

Ξέρω κόσμο που τρώει μετά ενοχής. Μπουκιά και τύψεις. Εντάξει δεν θα αναλύσουμε το γεγονός ότι βομβαρδιζόμαστε από πρότυπα νούμερο extra small, από τα κόμπλεξ που φορτώνονται οι παχουλοί και από τις διακρίσεις που γίνονται εις βάρος τους.

Αλλά ακόμη και αυτοί που είναι στα κανονικά τους, έστω με κατιτίς περισσότερο ή λιγότερο αισθάνονται τύψεις όταν τρώνε κάτι γλυκό, κάτι που έχει περισσότερες θερμίδες, κάτι που δεν είναι light.

Α, καλά για τα light έχω πολλά εναντίον τους. Υπάρχει λόγος αν δεν συντρέχει ιατρικός λόγος του στιλ διαβήτης, πίεση κάποιος να τρώει προϊόντα light; Για όνομα. Θέλεις τυρί Φιλαδέλφεια, φάε και απόλαυσε το. Απλά πράγματα. Μην παίρνεις το light και να νομίζεις ότι κάτι έκαμες.

Ολόκληρο το άρθρο θα το βρείτε εδώ. Η ανάγνωσή του καλό είναι να συνοδεύεται από καμιά twix.

16 comments:

  1. giati panta oi foto sou re mana asxetou thematos exoun sexual inunendos e? e? takes one to know one ennen?? ate filia polla

    ReplyDelete
  2. γιατί το σεξ όπως και το φαί κρύβει μια ενοχική διάθεση...
    καλή σου μέρα.

    ReplyDelete
  3. Μανούλλα μου, ΤΟ ΙΔΙΟ πράμα πιστεύκω τζι'εγώ. Τζι'είμαι ζωντανό παράδειγμα. Το νορμάλ μου βάρος είναι 49-51kg πάνω-κάτω. Πέρσι, άρχισα το φαΐ (comfort eating μάλλον!) τζι' εν ηξέρω πόσες θερμίδες εκατανάλωνα καθημερινά αλλά μέσα σε 2 μήνες έβαλα 7 κιλά. Ρε τι δίαιτες έκαμα, τι γυμναστικές..Άτε να 'ππεφτα 1-2 κιλά. Ως τζιαμέ. 'Ερκεται το καλοτζαίριν, κόφκεται η όρεξη μου (που την πυράν i guess), μειώννω τες ποσότητες τζι'αυτομάτως, back to 50kg. Τρώω ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Αλλά πολλά μικρές ποσότητες, όπως το στρουφούιν. Τζιαι το βάρος, τζιαμέ. Σταθερό!

    ReplyDelete
  4. @ she demon ... όχι μόνο οι photos αλλά και το θέμα... Συμφωνείς ότι μας σπρώχνει τυχαία τάχα μου-τάχα μου σε συχνότερο και εντονότερο σεξ; Πώς αλλιώς θα κάψουμε θερμίδες; Βάζοντας πλυντήριο;;;

    ReplyDelete
  5. Σημασία έχει η ποσότητα θερμίδων! Ακούω κάποιους που λένε ''δεν έφαγα τίποτα σήμερα,μόνο φρούτα!'' Εμ, αν φας 10 κιλά φρούτα δεν σημαίνει οτι κάνεις δίαιτα! Ο οργανισμός είναι ένας καλός λογιστής, καταγράφει πάντα τις θερμίδες και... δεν είναι παπάς να κάνει άφεση αμαρτιών όταν το παρακάνεις!
    Και όταν τρως κρυφά (από ενοχικά σύνδρομα),εκείνος σε βλέπει! Big brother is watching you!! :)

    ReplyDelete
  6. Πω πω αυτο με τα παϊδάκια πολύυυυυυυυυυ με άρεσε ωρε!!! Ποια είναι αυτή η αγία βρε να της κάνω εικόνισμα??? Βρε τι μπουκιά και τύψεις, ακόμα και στη μυρωδιά εγώ έχω τύψεις!!! μπράβο βρε μάνα, ωραία νέα μας έφερες!!

    ReplyDelete
  7. @ Χριστιάνα
    Διάβασα το σχόλιο σου και θυμήθηκα ότι πρέπει να τηλεφωνήσω στον κύριο που σιδερώνει να έρθει να πάρει τα ρούχα, χα χα.

    @ Μ.
    Από τη μια μας λένε να μην τρώμε και από την άλλη μας βομβαρδίζουν με ένα σωρό υπέροχα πράγματα. κάτω οι τύψεις.

    @ Μοντέρνα Σταχτοπούτα
    πολύ ωραία το έθεσες. το σώμα μας είναι ένας λογιστής. θα χρησιμοποιώ την παρομοίωση.

    @ Forbiddenind
    τα πράγματα είναι απλά. αλλά πάνω στο θέμα διατροφή έχει κτιστεί ολόκληρη βιομηχανία που θησαυρίζει.

    ReplyDelete
  8. Μήπως αποφεύγεις να απαντήσεις;;;;
    Άκου θυμήθηκε τον κύριο που σιδερώνει ... Εκτός κι αν υπονοείς κάτι άλλο, που δεν νομίζω! χα,χα

    ReplyDelete
  9. Πείνα έχει πέσει στην blog-οσφαίρα! (οκ καλά μόνο εγώ πεινάω!)

    Το πιο σωστό πράγμα που έγραψες είναι 'Η ανάγνωσή του καλό είναι να συνοδεύεται από καμιά twix.' Πάω να το διαβάσω αμέσως!

    ReplyDelete
  10. Γιατί ρε Χριστιάνα; Ας υποθέσουμε ότι εμμέσως πλην σαφώς σας ωθώ στο φαί και στο σεξ; κακό είναι; μια χαρά και τα δύο είναι (συνδυασμένα ακόμη καλύτερα χε χε).

    Ράνια κατά προτίμηση King size.

    ReplyDelete
  11. Μαζί σου!
    Αλλά να μας το λες να το ξέρουμε!
    Αν δεν είμασταν πανέξυπνες θα το πιάναμε το υπονούμενο ;-) χι,χε,χα

    ReplyDelete
  12. Εγω το διαβαζα με λοκκούμι από το γάμο της ξαδέρφης.

    ReplyDelete
  13. "ό,τι και αν τρώνε, όπως και αν το τρώνε".
    "Δεν υπάρχουν «κακές» ή απαγορευμένες τροφές".
    Πε μου, την έρευνα εχρηματοδοτήσαν την τα McDonald's ή τα KFC;

    ReplyDelete
  14. Όλη η υπόθεση έχει να κάμει με τος θερμίδες . Απλά πράματα.
    Πως λέμε 1 + 1 = 2 !!
    Το ίδιο πράμα. Τώρα για θέμα υγείας είναι άλλο πράμα.

    Defiance μα έννεν έρευνα, αφού έκοψεν τες δεν είπε?
    Από βιβλίο είνατ τα νέα

    ΚΚΟΥΛΛΑΣ

    ReplyDelete
  15. Ου, μα εν τζαι θέλαμε τζαι παπά(έρευνα) να μας το πει!! :)

    ReplyDelete
  16. Κι αν πέσουν οι κοιλιές, πώς θα στέκεται η γραβάτα βρε συ Μανούλι;
    Φτερό στον άνεμο θα είναι;

    ReplyDelete