Tuesday 14 December 2010

Έχεις μήνυμα



Μπιμ μπιμπ. Μήνυμα στο κινητό. Όχι από τον George Clooney να με ρωτήσει τι δώρο θέλω για τα χριστούγεννα και να του απαντήσω να πιούμε μαζί ένα Nespresso. Από τον οποιοδήποτε άσχετο καταστηματάρχη που τη βρίσκει να στέλνει μηνύματα και να νομίζει ότι επειδή μου λέει ότι έχει εκπτώσεις για αυτό το σαββατοκυρίακο 17%, εγώ θα τρέξω να προλάβω.

Είναι καταστήματα που τους έχω δώσει τα στοιχεία μου. Καταστήματα που συνήθως ψωνίζω και έτσι έχει ένα άλφα ενδιαφέρον να ξέρω για τις προσφορές τους.

Με τα υπόλοιπα όμως έχω πρόβλημα. Για παράδειγμα το Prenatal. Όταν ήμουν έγκυος τη μεγάλη (σε δύο χρόνια και κάτι θα πάει δημοτικό) πέρασα από αυτό το κατάστημα. Ρώτησα για μια μπλούζα μου είπαν ότι θα με ενημερώσουν όταν έρθει. Τους έδωσα τον αριθμό του κινητού μου. Έκτοτε τους έχω κάθε τρεις και λίγο να μου στέλνουν sms ενημερωτικά για ρούχα εγκυμοσύνης. ΕΛΕΟΣ ρε παιδιά. Ελεφαντίνα να ήμουν, θα είχα γεννήσει κοντά τέσσερα χρόνια τώρα. Ή μήπως νομίζουν πως κράτησα τα κιλά και το βρίσκω ενδιαφέρον να φορώ ρούχα εγκυμοσύνης (γιαξ, γιαξ, γιαξ);

Πήρα sms και από το Mondo Café που με καλεί να γιορτάσουμε μαζί την Πρωτοχρονιά. Τώρα αυτοί που βρήκαν τον αριθμό μου είναι άλλη ιστορία, δεν τους τον έδωσα ποτέ. Υπάρχει περίπτωση να έχω βρει babysitter και να πάω στο Mondo για να γιορτάσω την έλευση του νέου χρόνου; Για όνομα. Καλύτερα να κάτσω σπίτι, να εκμεταλλευτώ την απουσία παιδιών και να κοιμηθούμε με τον πατέρα φαμίλια μέχρι αργά. Πολύ αργά.

Α ναι πήρα επίσης και το… να με φωτίσουν οι Λεμεσιανοί αν υπάρχει ένα κατάστημα Scarpelino, στη Λεμεσό, που με ενημέρωνε για καταπληκτικές προσφορές. Oh yes baby. Εδώ δεν βρήκα καιρό να πεταχτώ στο παραδίπλα κατάστημα, η Λεμεσός θα με χαρεί να ψωνίζω.

Το χειρότερο είναι πως δεν σου δίνουν την ευκαιρία να τους πάρεις πίσω και να τους πεις να μην σου στέλνουν μηνύματα. Μιας και αυτά τα sms δεν προέρχονται από κινητό αλλά από computer πρέπει να ψάξεις να βρεις τον αριθμό και να τους τηλεφωνήσεις. Στη περίπτωση όμως του Scarpelino βγαίνει φαξ… Χέσε μέσα εν ολίγοις, όπου να ναι θα πλακώσουν τα νέα μηνύματα για προσφορές.

Και με εκνευρίζει που απαντούν με ένα ύφος θιγμένο όταν τους λες ότι δεν θέλεις να σου στέλνουν μήνυμα. Λες και δεν είναι αυτοί που πρώτοι που παραβίασαν την ιδιωτικότητα του κινητού μου τηλεφώνου. «Μάλιστα μαντάμ», μου είπε ένας προχθές «δεν θα σας ξαναενοχλήσουμε πως κάνετε έτσι;» Τι σημαίνει πως κάνω έτσι, όπως θέλω κάνω και χειρότερα. Αφήστε με ήσυχη με τα παλιομηνύματά σας. Είναι περίοδος κρίσης δεν θα αγοράσω τίποτε. Εξαιρούνται οι σοκολάτες και τα βιβλία.

27 comments:

  1. mazi sou mazi sou..piano kai ego pou to prenatal oulli, ma oulli tin ora.
    kalimeres mana

    ReplyDelete
  2. You can call tin epitropo prostasias proswpikwn dedomenwn..a few people have to complain about the same store gia na lavoun metra alla ok..

    Egw pira mia mera apo ena katastima optikwn kai I called them kai tous rwtisa pou vrikan ta stoixeia mou kai mou eipan oti ta piran apo allo katastima poy synergazonte. I asked him to take me off their records kai itan eygenikos he apologised and offered me a discount!!

    ReplyDelete
  3. o enas dia to noumero tou allou. Damesa eshei etairies pou pouloun contact data tou kosmou se etairies.

    ReplyDelete
  4. Καλημέρα She, ίντα χαμπάρκα; πως τα πάει η στάση απεργίας;

    Ράνια, σε όσους τηλεφώνησα μέχρι τώρα κανένας δεν μου έδωσε έκπτωση. Θέλωωωωωωωωωωωωωωωωω.

    ReplyDelete
  5. eteliose kori i stasi. irtamen piso doulia. alla ta gerima irta piso, ekama nakkourouin mathima tze tora exo keno. imaste telia zavvalli mou emis oi daskaloi..xaxaxa. filouthkia

    ReplyDelete
  6. ινταλος καταλαβεσαι άμα σε θκιαβάζει ο άντρας σου! "...και να του απαντήσω να πιούμε μαζί ένα Nespresso"

    κατά τ'άλλα, συμφωνώ και επαυξάνω, εκαταντήσαν σπαστικότατοι και αναιδείς. Επίτροπος Διοικήσεως, it is - όπως το λέει η ρανια.

    ReplyDelete
  7. Εγώ τον τελευταίο καιρό πέρνω μυνήμτα που με ενημερώνουν για τηλεφωνικούς διαγωνισμούς με επαθλά αυτοκίνητα. Θέλω να ξέρω που βρήκαν το τηλεφωνό μου.

    ReplyDelete
  8. Τρέχουν και δεν φτάνουν!
    Το έχουν ρίξει στα τηλέφωνα σαν τους υποψήφιους.
    Τι να κάνεις μάτια μου;
    Θα τους υποστείς!
    Φιλιά και καλά ...ψώνια σοκολάτες και βιβλία εννοώ.

    ReplyDelete
  9. Post σίγουρα μπορούν να αγοράσουν τέτοια δεδομένα. το θέμα είναι δεν βλέπουν πως κάνουν ζημιά αντί καλό; αφού σε θυμώνουν αντί να σε πείθουν να πας να αγοράσεις.

    Sike Α όϊ δεν υπάρχει έτσι θέμα. έδωσα άδεια του husband αν βρει την Μπελούτσι να με απατήσει και εγώ δικαιούμαι τον George.

    Ανώνυμε και για ταξίδια μου έλεγε ένας γνωστός μου ότι πήρε sms

    Μου άρεσε το σαν τους υποψήφιους γιαγιά Αντιγόνη.

    ReplyDelete
  10. Πονεμένη ιστορία τούτα τα ενοχλητικά μηνύματα. Πριν καιρό εκοντραρίστηκα με το Bata για τούντο θέμα. Μερικές απειλές εκ μέρους μου ήταν αρκετές για να με αφήκουν ήσυχο. Κάπου πρέπει να έχω πεταξούμενα τζαι τα emails που αντάλλαξα τότε μαζί τους...
    Πάντως έννεν μόνο τακτική που εφαρμόζεται στο εξωτερικό το να ΠΟΥΛΟΥΝ κάποιοι προσωπικά στοιχεία. Κάμνουν το τζαι δακάτω!

    ReplyDelete
  11. χεχ σαν το διάβαζα εστείλαν μου μήνυμα που την τράπεζα να ψουμνίζω με τη κάρτα τους τζιαι εννα μου τα στέλλουν πίσω τα λεφτά. Να τους ακούσω λαλείς?

    ReplyDelete
  12. ούφφου η σύνδεση μου τα έπαιξε :/

    λοιπόν, το ξαναγράφω, όχι, βαριέμαι, μόνο βιβλία, ναι!!! αφού θα έχει εκπτώσεις δύο μέρες μετά τις γιορτές!!!

    ReplyDelete
  13. Εκάμαν τα spam SMS επιστήμη ρε γμτ. Βρίσκουν αριθμούς τηλεφώνων που άλλα καταστήματα, πουλούν στοιχεία... Θυμίζει μου πρωτόγονο facebook η φάση. Φκάλλουν λεφτά που τα προσωπικά δεδομένα του κόσμου...

    ReplyDelete
  14. Κι εγώ για τους μισούς τουλάχιστον δεν έχω ιδέα πού βρήκαν τον αριθμό μου. Το Debenhams και ο Malouppas κλπ σου δίνουν την επιλογή να μην σε ενημέρωνουν, αν θυμάμαι καλά.

    Καλάαα, αυτά που λες εσύ είναι αυτονόητα. Κάτσε να είσαι σινγκλ και να παίζει φάση ή όχι με κάποιον και να καρτεράς πάνω που το τηλέφωνο, να ακούς το μπιπ, να κάμνεις χαρά και να ανακαλύπτεις ότι εν τούτοι οι πρήχτηες πάλε.

    ReplyDelete
  15. Aααα! Τον άτιμο! Το παίζει διπλό ταμπλό, ε; Μη γυρίσω τα μάτια μου αλλού, αμέσως να κλείσει ραντεβού! Του λέω, προχθές, που είχε πάει υποτίθεται να πάρει καινούρια καφετιέρα γιατί μας χάλασε η προηγούμενη, κι έκανε 15 ώρες να γυρίσει "Πού ήσουν αγάπη και άργισες;" Και τί μου απαντά ο αθεόφοβος! "Παραλίγο να πέσει ένα πιάνο να με πλακώσει έξω από το μαγαζί, πήγα στο Θεό και γύρισα, σου λέω!!!" Είναι δυνατόν να τον πιστέψω; Τον George, καλέ!

    Τα μηνύματα από το πουθενά, αλλά και τα αντίστοιχα "προωθητικά" (του κ@#!*#@) τηλεφωνήματα είναι η "αδυναμία" μου"! Και καλά να έχεις δώσει προσωπικά το τηλ. σου, έστω και πριν από 6 χρόνια... Σε όλους τους υπόλοιπους;;;

    ReplyDelete
  16. Επειδή δεν μπορώ να αφήνω κανέναν παραπονεμένο, σας στέλνω το έντυπο παραπόνων. Για όποιον θέλει και δε βαριέται (ή βαριέται, αναλόγως):

    http://www.dataprotection.gov.cy/dataprotection/dataprotection.nsf/All/81236BC4E756DE26C22573A0003401AA?OpenDocument

    ReplyDelete
  17. Έχω ακούσει πως υπάρχει πλέον νέα τεχνολογία που αναγνωρίζει τα νούμερα των κινητών που βρίσκονται σε έναν χώρον (π.χ. πολυκατάστημα), τα αποθηκεύει και λίγες μέρες μετά αρχίζει το ανελέητον spam...

    ReplyDelete
  18. Ασε κι εμένα με έχουν ταράξει!!!!

    Δε παλευεται η δουλειά! Κι εκει πχ που περιμενω μηνυμα αγαπης απο το Coulo μου να μου πει πως με σκεφτεται σκάει μηνυμα απο τα Marks and Spenser....ελεος!!!

    ReplyDelete
  19. Καλά, μόνο σε μένα δεν στέλνει μηνύματα το prenetal? Κι εγώ ήθελα να με ενημερώνουν και τους είχα δώσει τα στοιχεία μου πριν 4 μήνες!! ;p

    ReplyDelete
  20. Και εμένα μου στέλλουν έτσι μυνήματα, από το πρεναταλ ξέφυγα, μου στέλλουν όμως κάτι θέατρα και μουσικές σκηνές (να μην πω ποιοι). Αφού έκοψα τις εξόδους, τι με πελεκάτε;

    ReplyDelete
  21. εγώ σε όλα τα καταστήματα αφήνω σταθερό και έτσι δεν έχω πρόβλημα. μόνο ένα κατάστημα στην πάφο τωρά που το λαλείς, που δεν έχω ιδέα που βρήκαν το αριθμό μου στέλλει μου κάθε τόσο

    ReplyDelete
  22. τον τελευταιο καιρό έπαιρνα πολλα μηνυματα στο κινητο που με καλουσανε σε εκδηλωσεις, παζαρακια, γιορτες, εγκαινια, παρτυ και τετοια.. μιλαμε μεχρι και 10 την ημέρα.. ενα βραδυ επεστρεψα σπιτι κουρασμενη και παιρνω ενα μηνυμα "σας προσκαλουμε στα εγκαινια του ταδε μαγαζιου που ανοιγει.. μπλα μπλα μλπα.." Ημουνα τοσο κουρασμενη και εκνευρισμενη απο αυτη την κατασταση και αποφασιζω να απαντησω!! Το ξερω οτι δεν λαμβανουνε απαντησεις και οτι απο υπολογιστη τα στελνουνε.. αλλα η δυσανασχετηση μου ηταν τετοια που χωρις να το σκεφτω παιρνω το κινητο και γραφω "στα @ρχι..@ μας".. (οχι δεν συμπεριφερομαι συχνα ετσι!!) ..ενα λεπτακι μετα παιρνω απαντηση "ευχαριστουμε πολυ vanilla!!"...!!! ναι! τελικα απο οτι εμαθα το μαγαζι το ειχε ενας γνωστος και εστειλε απο το κινητο του μηνυμα σε οσους γνωριζε!!!! .. φτου!!!

    ReplyDelete
  23. Invictus Να φτάσω στο σημείο να ανταλλάσσω email για να σταματήσουν να με παρενοχλούν το βρίσκω υπερβολικό. Δεν έχω τέτοιο χρόνο.

    Αχάπαρη βουρ τωρά για την τράπεζα. Το ποστ μου ήταν σημείο για να κάνεις αίτηση για πλάτινουμ κάρτα.

    Σωστός ο παίκτης Ουφ. Μόνο τα απολύτως απαραίτητα, αφού θα ξεκινήσουν οι εκπτώσεις.

    Defiance από το τίποτε βγάζουν λεφτά, τα προσωπικά δεδομένα θα άφηναν πίσω; Ωραία η σούπα μπρόκολι.

    Γιατί οι παντρεμένοι κυρία Aurora δεν δικαιούνται μηνύματα? Ε δεν δικαιούνται;


    Και του το έλεγα Χριστιάνα ρε συ George αφού ξέρεις ότι είμαι η μοναδική σου αγάπη, τι πας και πίνεις καφέ με άλλες; Θα νομίσουν ότι παίζει κάτι, ενώ εσύ απλά προωθείς τις καφετιέρες.

    Chocolat δεν το ήξερα ότι υπάρχει τέτοια υπηρεσία. Ευχαριστώ θα τη χρησιμοποιήσω δεόντως.

    Μεγαλειότατε αυτό που αναφέρετε είναι άκρως ανησυχητικό. Και καλά να βρίσκουν το τηλέφωνό σου από λίστες, αλλά να υπάρχει τέτοια τεχνολογία; Big brother is watching you.


    Coula γλυκιά μου όπως καταντήσαμε τα μηνύματα από τα καταστήματα είναι ώρες ώρες πιο αγαπησιάρικα από τα μηνύματα από δικούς μας ανθρώπους.

    κι αγνάντευε Δώσε στοιχεία να σου προωθώ τα μηνύματα από το prenatal.

    Μόνο μηνύματα για babysitter δεν στέλνουν Σκουλουκούιν dear να διευκολύνουν λίγο τους γονείς.

    Ρίτσα καλό κόλπο αυτό. Και μάλιστα θα δίνω το σταθερό στη δουλειά.


    Έτσι είναι vanilla όταν αντιδρούμε συνήθως την πατούμε

    ReplyDelete
  24. παττιχάκι15 December 2010 at 14:19

    Το ακόλουθου μήνυμα το πήρα μόλις τώρα¦
    Ο βουλευτής Λευκωσίας Στ. Ιερωνυμιδής θα μιλήσει στη βουλή για θέμετα οικονομίας. Σήμερα στο ΡΙΚ2 γύρω στις 3¦45

    ReplyDelete
  25. egw thelw na toys tilefwnisw kai na tous pw: EISASTEN PRIXTIES....alla en na thela na thwrw ti fatsa tous pou en na tous to lalw!!!!

    ReplyDelete
  26. συμφωνώ με Coula και Aurora, εν εκνευριστικό να θωρείς καρδούλες μόλις ακούσεις το μήνυμα τζαι να σου φκαίννει τελικά διαφημιστικό κάποιου καταστήματος

    αν τζι εν θα έπρεπε να παραπονιούμαι, σήμερα σε ένα μήνυμα, (πιάνω τουλάχιστον ένα διαφημιστικό την ημέρα!!) ο καταστηματάρχης έγραψε στο τέλος: "SAS AGAPAME"

    είναι να μη λιώσεις????

    σοβαρά τωρά, καταγγείλετε τους πέρκι σταματήσουν, έγραψα τζαι εγώ σχετικό ποστ:
    http://neerie.blogspot.com/2010/11/blog-post_1607.html


    (SAS AGAPAME ιμίsh...)

    ReplyDelete
  27. to loipon, emeis dexomaste tilefonimata pou kati arithmous +4538927842397301 kai sobaromilw! Afta ta tilefonimata ginonte panta nixta meta tis 12. Kamia fora kai 3 i 4 ta ksimeromata.

    To tilefono anikei ston papa mou pou plironei mazi me to pagio 3 euro ton mina. O athrwpos to exei apla kai mono gia na ton briskoun sti douleia! Den to xrisimopoia pote!

    En apanta pote. Mia fora apantise mono alla en akouete tipote. Eipa tou na paei sti cyta na doume alla mallon egw en na paw dioti eimai parapanw periergi... o papas m en eshi toso kali sxesi me ta kinita.

    To thema omws einai. Pou ibran to mobile kai pios pianei pou pothe?? Eimai siouri oti exei k allo kosmo etsi.

    ReplyDelete