Friday 14 January 2011

Τρία



1. Κακκάκια ελααατε
Όταν η κόρη Α άρχισε να τα κάνει στην τουαλέτα αντί στα πανιά, έπρεπε να βρω διάφορους τρόπους να την κρατήσω απασχολημένη στο κάθισμα. Είναι τόσο αφοσιωμένη στο παιχνίδι της που δεν θέλει να χάνει ούτε λεπτό. Έτσι την έβαζα στην τουαλέτα και καθώς την περίμενα έκανα τα χέρια μου χωνάκι και φώναζα: Κακκάκια ελαααααααατε. Που είστε κακκάκια; Άντε σας περιμένουμε. Το έβρισκε διασκεδαστικό και το κόλπο πέτυχε. Μόλις τους φωνάζαμε έρχονταν τα κακκάκια. Σήμερα το πρωί, ξέκλεψα δύο λεπτά για να επισκεφτώ την τουαλέτα. Μπήκε μέσα παρά την απαγόρευση που έχω επιτυχώς θέσει τον τελευταίο καιρό. Κάνει τα χεράκια της χωνάκι με κοιτά και λέει: Κακκάκια ελάτε, η μάμα μου βιάζεται να μας πάρει σχολείο. Άντε σας περιμένουμε...

2. Για βιβλιοφάγους
Τώρα τελευταία διάβασα τρία υπέροχα βιβλία. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα βέβαια, αλλά είχε καιρό να βρω βιβλία να με ενθουσιάσουν. Σας τα συνιστώ και είμαι σίγουρη ότι θα σας διασκεδάσουν, θα σας προβληματίσουν και θα σας αφήσουν ένα συναίσθημα ολοκλήρωσης.
Πρόκειται για το Χαστούκι του Χρήστου Τσιόλκια, τη Θεραπεία του Sebastian Fitzek και τον Ιδιωτικό βίο του Μάξουελ Σιμ του Τζόναθαν Κόου. Εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους αλλά και τα τρία υπέροχα.

3. Αρλούμπες -ερευνα
Βγήκε μια νέα έρευνα στη Βρετανία που λέει ότι ο αποκλειστικός θηλασμός το πρώτο εξάμηνο μπορεί να βλάψει το μωρό, και που συστήνει να μην ξεπερνά τους τέσσερις μήνες. Όπως είπαν οι ερευνητές, αν ο απογαλακτισμός καθυστερήσει, το νήπιο κινδυνεύει περισσότερο από τροφικές αλλεργίες και έλλειψη σιδήρου, ενώ μπορεί να έχει περισσότερους πόνους στην κοιλιά του.
Γονείς όλου του κόσμου δώστε προσοχή. Πλέον τα τετράμηνα σας δικαιούνται να τρώνε σούβλα.
Επειδή όμως είμαι πονηρό μυαλό, (επ επ ποιος μίλησε για σεξ), μου περνάει η σκέψη ότι χρηματοδότες της έρευνες πρέπει να είναι αυτό που λέμε baby food industry. Δεν ξέρω στα ελληνικά πως μεταφράζεται. Αλλά δεν εξηγείται διαφορετικά. Μια χαρά θα τους έρθει αν πέσει το όριο ηλικίας των πελατών τους. Money makes the world go round.

14 comments:

  1. to 2 ennen gia mena, vark.

    to 1 tha to xrisimopoiw, idi ta leme "kakkakia" hahaha

    to 3, symfwnw me to symberasma :)

    ReplyDelete
  2. Η photo τι σχέση έχει με το κείμενο?!

    seriously..you play a game for that?!! Oh my god αν κάμω μωρά ποττέ ενα είμαι η πιο άσχετη μάνα!!

    ReplyDelete
  3. Μάνα, ορμώμενη από τον αριθμό 2 γιατί δεν γράφεις κανένα ποστ με τους τίτλους των 20 αγαπημένων σου βιβλίων που θα πρότεινες. Εμένα πάντως θα με ενδιάφερε, αλλά όχι βιβλία που σοθ προκαλούν πονοκέφαλο και βλέμμα όπως της αγελάδας.

    ReplyDelete
  4. Σαϊκ υπάρχει και το πισσιάκια ελάτε. για κάποιο λόγο λειτουργεί το κόλπο. Ουπς όντως λες να ακούνε;

    Ράνια καμία σχέση. Αν κάμεις μωρό να κάνεις αυτό που θεωρείς εσύ σωστό και να μην επηρεάζεσαι από έρευνες. την ίδια ώρα που βγήκε αυτή η έρευνα, βγήκε και άλλη ότι τα αγόρια που θηλάζουν έχουν καλύτερους βαθμούς μίσσιμου. ο καθένας ό,τι θέλει λέει.

    Ίνα καλή ιδέα. θα το βάλω κάτω και την άλλη βδομάδα θα έχετε το τοπ 20.

    ReplyDelete
  5. perki na ekames pano sou...


    (kai to pissakia to exoume :P)

    en o xaros mou na akouw dithen potty-trained mwra se dimosious xwrous na fwnazoun pou to mili "MAAMMAAAA THELO PISSHIAAAA"

    ELA NA SOY DWKW >:C

    ReplyDelete
  6. Μάνα, όπως μου σχολίασες και συ σε παλαιότερο ποστ μου, τα μωρά μας συμπεριφέρονται όπως τους συμπεριφερόμαστε και εμείς! Είμαι σίγουρη ότι δεν είχες ακριβώς αυτό υπόψην σου χαχαχαχα..What goes around, comes around! Να τις χαίρεσαι!

    ReplyDelete
  7. βιομηχανία παιδικών/βρεφικών τροφών

    Εγώ γιατί έχω την εντύπωση ότι όσο πιο πολύ θηλάζεις το παιδί τόσο πιο άνοσο/έξυπνο/ψηλό κλπ. γίνεται;

    ReplyDelete
  8. she
    diladi mono ego diavasa to titlo TRIA, kai ipa, a sto diaolo. alopos en eggios to triton i mana?

    ReplyDelete
  9. δεν με παρακολουθείς στενά. αφού είπαμε όταν μείνω έγγυος θα βάλω τίτλο απλά Πατ. που θα είναι το πατ τζαι κάτω του Μοτορτζή. άτε τζαι του Defiance.

    Πασχαλινα και εγώ την ίδια εντύπωση έχω. για να κάνει ο θεός, η μάνα φύση το θηλασμό σημαίνει ότι είναι καλό πράγμα.
    Μαγίσσα λέω κάτι κουβέντες ώρες ώρες. αλλά ναι η μιτσιά είναι παναϋρι όπως τη μάμα της :))))

    ReplyDelete
  10. on a serious note, λέγεται ότι μετά τους 6 μήνες το μητρικό γάλα δεν είναι αρκετό από μόνο του - σε κάποια φάση το μωρό πρέπει να φάει τζι άλλα πράματα. Αν ήταν έτσι, ήταν να γινούμαστεν 30 χρονών τζιαι να βυζάννουμεν κόμα!

    ίου. σόρρυ.

    ReplyDelete
  11. Χαιρετώ.
    Για το 1, ουδέν σχόλιο. Έχω κάνει χειρότερα στην ηλικία τους, οπότε...
    Για το 2, διαβάζω τώρα το βιβλίο του Τσιόλκα και είναι όντως πολύ καλό. Είμαι προς το τέλος όμως, οπότε το αφήνω ασχολίαστο (εις βάθος) προς το παρόν.
    Για το 3, μάλλον η μάνα του μιτσή στο Χαστούκι δεν το είχε διαβάσει, χαχαχα. (το θηλάζει και μετά τα 3 του χρόνια, για όσους δεν έχουν υπόψη). Σοβαρά τώρα. Άκουσα πρόσφατα την ακόλουθη συζήτηση μεταξύ Κυπραίων: "εν του διούμεν κρέας γιατί η γιάτρενα είπε μετά τους 10 μήνες. Τρώει φρέσκα λαχανικά στον ατμό κυρίως, και γάλα". (σημ. το εν λόγω βρέφος είναι τώρα 7 μηνών. Αντίδραση του άλλου Κυπραίοϋ: "εν του διάτε κρέας; Μάνα μου! Εν κρίμα το μωρό!!".
    Ναι ρε κουμπάρε. ΄Επρεπε να τρώει πίτες μιξ που 4 μηνών έννεν; Μήπως τελικά εν ο Ζαννέτος που επιχορήγησε την έρευνα;

    ReplyDelete
  12. Από ποιον να πήρε αραγε η κορη;;;

    :)))

    ReplyDelete
  13. αρλούμπες έρευνα πράγματι! κάθε λίγο αλλάζουν και κάτι!

    ReplyDelete
  14. Αχααχαα τέλεια η κόρη - πολλά ωραίο κόλπο, να το θυμάμαι όταν έρθει η ώρα. Προς το παρόν είμαι στη φάση αριθμός 3 - μ περιπαίζουν μας;;; Δύσκολο πράγμα ο θηλασμός πρέπει να πω, άμα σου λένε και τέτοιες αρλούμπες και τις πιστεύεις, παρατάς και την προσπάθεια. Κι εμείς που μεγαλώσαμε αποκλειστικά τους πρώτους μήνες με το βυζί της μάνας μας, έπρεπε να υποφέρουμε από σιδηροιπενία και δεν ξέρω γω τι άλλο; Σίγουρα υπάρχουν συμφέροντα άπό πίσω.

    ReplyDelete