Wednesday 23 March 2011

Ω μάστοραααααααααααααα



Μαστορεύω μαστορεύεις μαστορεύει
για να βρεις αυτή τη λύση που γυρεύεις
μάθε πια μόνος σου να μαστορεύεις

Αυτό είναι το τραγούδι που εμπνέει τον Μοτορτζή τον τελευταίο καιρό. Την έχει καταβρεί ως μάστορας. Παθιάζεται με εργαλεία, με λύσεις, με βίδες και άλλα εξαρτήματα. Βεβαίως δεν παθιάζεται απλώς, προμηθεύεται κιόλας εργαλεία. Σε DIY έχει μετατρέψει την αποθήκη.

Χθες τον βρήκα να παρακολουθεί μια εκπομπή στην ΝΕΤ που λέγεται Ό,τι φτιάχνεται, το φτιάχνετε. Ούτε ποδόσφαιρο να ήταν δεν θα το έβλεπε με τόσο ζήλο. Ο τυπάς στην εκπομπή έφτιαχνε μόνος του διπλά τζάμια. Για όνομα του Θεού, υπάρχει άνθρωπος που έχει τόσο χρόνο στη διάθεσή του να κάτσει μόνος του να φτιάξει διπλά τζάμια; Και δώστου συμβουλές ο παρουσιαστής να κάμετε φάρσο, να φτιάξετε τις γωνιές και προσοχή στη λείανση... Λέξεις άγνωστες για μένα, ο Μοτορτζής όμως είχε ενθουσιαστεί.

Προς τιμή του να πω ότι βελτιώνεται. Τώρα πολλές μικροεπισκευές για τις οποίες θα χρειαζόταν να καλέσουμε μάστορα, τις κάνει μόνος του και τις κάνει πολύ καλά. Τοποθετεί φωτιστικά, φτιάχνει πράγματα που χαλούν. Η κολλητή που ετοιμάζεται να μετακομίσει, τρίβει τα χέρια της από χαρά. Σε κάθε ευκαιρία θα αξιοποιήσει το μεράκι του να βγάζει τρύπες, να βιδώνει, να κολλά και να ξεκολλά.

Βέβαια δεν ήταν πάντα τόσο καλός και θυμάμαι την πρώτη του απόπειρα… Ελπίζω να μην θυμώσει που θα τη δημοσιοποιήσω. Όταν θα μετακομίζαμε στο ολοκαίνουριο τότε διαμέρισμα, αγοράσαμε μια μπάρα για να βάλουμε πάνω στον πάγκο να κρεμούμε τις κουτάλες. Επίσης αγοράσαμε μηχανισμούς για τα ερμάρια.

Ο πωλητής προθυμοποιήθηκε να στείλει ένα από τους εργάτες του να την τοποθετήσουν. Ο Μοτορτζής όμως, στις πρώτες του προσπάθειες ως μάστορας υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του, με ολέθριο αποτέλεσμα. Δεν περιγράφονται οι τρύπες που γέμισε ευτυχώς το εσωτερικό του πάγκου ή το πλακάκι που έσπασε για να μπει η μπάρα...

Έτσι τελικά φώναξε το μάστορα. Ο μάστορας μόλις ήρθε έφριξε από αυτά που είδε. «Μα ποιος άχρηστος, ανίδεος, άσχετος σου έκανε αυτή τη ζημιά»; ρώτησε. Μούγκα ο δικός μου που να παραδεχθεί ότι ήταν δικό του έργο. «Τώρα, τι να σας πω. Ένας άχρηστος ήταν» απάντησε. Ο μάστορας τελικά έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Όση ώρα δούλευε όμως έβριζε αυτόν που έκανε τη ζημιά... Και ο Μοτορτζής άκουγε να τον περνούν γενεές δεκατέσσερις που λέμε.

Από τότε όμως πέρασαν κοντά έξι χρόνια. Μέσα σε αυτά τα χρόνια έμαθε πάρα πολλά και είναι πολύ καλός. Αν συνεχίσει να ανεβαίνει το πετρέλαιο, θα βάλουμε αγγελίες εδώ ο καλός μάστορας να ενισχύσουμε το οικογενειακό εισόδημα.

19 comments:

  1. Δείξε το τούτον του Μοτορτζή, να πορωθεί τζαι τζίνος

    ReplyDelete
  2. Μην το γελάς. Είναι ένα καλό επιπλέον εισόδημα!:-))

    ReplyDelete
  3. ελπίζω να μεν κάμει σαν το post του Invictus με το μίξερ!!

    ένας μάστορας εν πάντα χρήσιμος μες το σπίτι!

    ReplyDelete
  4. Ό,τι φτιάχνεται, το φτιάχνετE

    ReplyDelete
  5. Ενας μάστορας τη μέρα το γιατρό τον κάνει πέρα!

    ReplyDelete
  6. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ένας άντρας που "πιάνουν τα χέρια του" είναι ακαταμάχητος! Φυσικά στην αιώνια μάχη πτυχιούχος v υδραυλικός θα προτιμήσω τον πρώτο και αμαρτίαν ουκ έχω!

    ReplyDelete
  7. α την είδα και εγώ αυτή την εκπομπή, είναι πολύ καλή.

    στα πλαίσια της περιβαλλοντικής μας συνείδησης και της άδειας μας τσέπης νομίζω επιβάλλετε να μάθουμε να σάζουμε τα πράματα και μόνοι μας.

    άησε που τούτοι ούλλοι οι μαστόροι εν αντιπαθητικοί

    ReplyDelete
  8. Μια φορά που την επέτυχα την εκπομπή επορώθηκα κι εγώ! Πολλά καλά κάμνει και ασχολείται ο μοτορτζής. Εν πολλά μεγάλη υπόθεση να έχεις μάστρο στο σπίτι.
    Ινβίκτε τέλειο το πολυεργαλείο!!

    ReplyDelete
  9. Βάλλε του ιδέες Invictus να δούμε τι άλλο εργαλείο θα μαζέψουμε.

    Καθόλου δεν το γελώ Ίνα. με τις μαστορκές του θα γεμίζω το καλάθι της νοικοκυράς

    Ανώνυμε διορθώθηκε το λάθος Μερσί Μποκού.

    Πάντα είναι χρήσιμος ένας μάστορας και μέσα στο σπίτι και έξω από αυτό.

    newagemama.com Μπορεί και να τον φέρνει πιο κοντά. αυτό εξαρτάται από τα ατυχύματα που κάνει ο μάστορας :))

    Ρίτσα και Λένι έριχνα χασμουρητά που έβλεπα την εκπομπή. και πραγματικά διερωτούμαι ποιος έχει τέτοια εργαλεία για να κάμει τα πράγματα που αναφέρει.

    Brenda το έπιασες το νόημα. ακαταμάχητος ο μάστορας που έχει και πτυχίο χε χε.

    ReplyDelete
  10. she
    fisika ama en katsi i fasi "enoikiazete mastoras" mporis na ton enoikiasis kai gia allous skopous.
    px= katharisma kipou
    pou epien o nous sas?

    ReplyDelete
  11. ε τζαι είπα κόρη She ότι εν ο Μαγκάιβερ ή ο Σούπερμαν να κάμνει για ούλλες τις δουλειές.

    ReplyDelete
  12. Αχ τα καλά του άντρα στο σπίτι. Μην διαμαρτύρεστε οι παντρεμένες. Ρωτήστε κι εμάς τα μπακούρια πόσο καιρό έχει να μας αλλάξει μια λάμπα άντρας....

    ReplyDelete
  13. Α, εγώ είμαι τυχερή!!! Είναι μάστορας, έχει και πτυχείο! Πιάνουν τα χέρια του!!!
    Μα τι νομίσατε; Για δουλειές δε μιλάμε;;;

    ReplyDelete
  14. nomizo an smixoume ta ergaleia pou exoume stis apothikes mas tha exoume parapono apo ena DIY katastima. Mexri dentrokoptiki mixani kai plania agorasame emeis.

    ReplyDelete
  15. το γκομενακι ουτε ενα επιπλο απο το ικεα δεν του περναει να στησει.γι αυτο συγχαρητηρια στον αντρα σου, να τον εχεις καμαρι.

    ReplyDelete
  16. heheheheh:-)
    mana, pou exathin o motortzhs?
    en hrten na yperaspostei thn thesin tou

    ReplyDelete
  17. Δηλαδή είμαι που τις τυχερές που έχω άντρα που πιάνουν από όλα (κατασκευές,ηλεκτρολογικά,συσκευές,μαγειρικές εννοώ, τι ενομίσετε?) τα σιέρκα του?

    ReplyDelete
  18. «Τώρα, τι να σας πω. Ένας άχρηστος ήταν» απάντησε.

    lol !!!!!

    ReplyDelete
  19. Μάνα μου ρε, τζι εγώ ενόμιζα ως πριν λία χρόνια ότι ούλλοι οι παπάδες (άρα ούλλοι οι άντρες) ξέρουν να σάζουν αυτοκίνητα, ηλεκτρικές συσκευές (τζαι καμιά ηλεκτρονική μέσα μέσα), πρίζες, να κανονίζουν σύρματα που θέλεις να περάσεις μέσα που τοίχους, να πογιατίζουν, να σάζουν κανένα καζανάκι, καμιά σωλήνα, κλπ.
    Τελικά εγώ ξέρω παραπάνω που τον average άντρα της εποχής μας.
    Μπράβο του, να τον σhαίρεσαι που ενδιαφέρεται, να σε σhαίρεται που του συγχωράς καμιά ζημιά, τζαι να βελτιώνεται!
    cheers!!!!

    ReplyDelete