Saturday 26 March 2011

Έ ε ε ε έρχεται


Μα τι όμορφη μέρα που ήταν η σημερινή. Έχουμε άνοιξη για τα καλά. Καλού κακού ας κοιτάξω στο AccuWeather προτού χώσω τα χειμερινά ρούχα βαθιά στο ερμάρι. Έρχεται το καλοκαίρι.
Μου έλειψε το καλοκαίρι, μου έλειψαν οι μεγάλες ζεστές μέρες, μού έλειψαν οι βουτιές στη θάλασσα, τα κάστρα (λέμε τώρα) στην παραλία, το καρπούζι, οι βόλτες στο βουνό, το ρυάκι με το κρύο νερό έξω από το σπίτι της θείας μου. Μου έλειψε να σχολνάω και να ξέρω ότι έχω πολλές ώρες μπροστά μου.

Μου έλειψε η ευκολία με την οποία κυκλοφορείς το καλοκαίρι. Να μην είναι ολόκληρο θέμα τι ρούχα θα φορέσω και τι ρούχα θα πάρω για τις μικρές. Χαίρομαι που θα φύγει ο χειμώνας. Να φύγουν οι μύξες, οι αρρώστιες, τα σιρόπια και οι πυρετοί. Το μόνο καλό που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι οι μικρές την έκαναν για ύπνο σχετικά νωρίς. Αλλά δεν πειράζει. Όλο και κάτι θα βρούμε για να παίζουμε.

Νιώθω πιο ανάλαφρη, μόνο και μόνο στη σκέψη ότι έρχεται το καλοκαίρι. Πώς να το κάνουμε είναι πιο ανεβασμένη εποχή. Είναι η καλύτερη εποχή. Εν αναμονή του καλοκαιριού ας χαρούμε την άνοιξη. Έβγαλα και φωτογραφία για ενθύμιο, μιας και θα κρατήσει λίγες μέρες.

7 comments:

  1. Ναί αλλά αν έχεις βάλει κάποια παραπάνω κιλάκια ξέρεις με τί τρόμο βλέπεις το καλοκαίρι να έρχεται όταν το αμάνικο δεν μπορεί να κρύψει τίποτα?

    ReplyDelete
  2. Summertime, and the living is easy...
    Οπως έλεγε και η αγαπημένη μου Billy Holiday.
    Κι αν εχεις βάλει μερικά κιλάκια, τα δείχνεις και καμαρώνεις νιώθωντας καλά με το σώμα σου!
    ( Το λέω εγώ που εχω περάσει απο τη νευρική ανορεξία...)

    ReplyDelete
  3. to kalokairi en mou areski. areski mou i anoixi omos...

    ReplyDelete
  4. Τα ίδια ελάλουν κι εγώ εχτές και δε σήμερα τι σκατόκαιρος μουντός, έτοιμος να βρέξει!!!

    ReplyDelete
  5. tziai mas erketai h anoiksi! yupi!

    ReplyDelete
  6. ναι εν καλό το καλοκαίρι και όλα αυτά που έγραψες αλλά στην Κύπρο εν αντέχεται με τους 40 βαθμούς! το κυριότερο μου πρόβλημα με το καλοκαίρι είναι οτι ιδρώνεις and there's nothing you can do about it!! και ως αποτέλεσμα υπάρχει μια μυρωδιά ιδρώτα όπου πάεις..κατά τα άλλα γενικά εν πιο χαλαρή εποχή το καλοκαίρι!

    ReplyDelete
  7. μπήκαμε στην ευθεία!

    καλο καλοκαιρι λοιπόν! :)

    ReplyDelete