Thursday 31 March 2011

Γκόμενα με προδιαγραφές



Την είδηση την ψάρεψα από εφημερίδα. Μια ιστοσελίδα που θα βγει στο ίντερνετ τις επόμενες μέρες, έναντι αμοιβής δημιουργεί την ονειρεμένη γκόμενα. Παροχή υπηρεσιών μόνο για άντρες, αν πιάσει θα επεκταθεί και στις γυναίκες. Δηλώνουν οι ενδιαφερόμενοι τις προδιαγραφές τους και η ιστοσελίδα αναλαμβάνει αν τις πραγματοποιήσει.

Όχι δεν θα πάρει σβάρνα λόγγους και βουνά ώσπου να την βρει.

Θα είναι μια εικονική γκόμενα, την οποία όλοι οι άλλοι θα θεωρούν πραγματική, θα έχει δικό της λογαριασμό στο Facebook και θα είναι ιδιαιτέρως διαχυτική, εκφράζοντας δημοσίως τον… έρωτά της με κάθε ευκαιρία. Έτσι όλοι οι φίλοι του «τυχερού» θα τον θαυμάζουν και θα τον ζηλεύουν για αυτή την υπέροχη σχέση.

Η εταιρεία υποστηρίζει πως τους λογαριασμούς των υποτιθέμενων φιλενάδων θα χειρίζονται πραγματικοί άνθρωποι και όχι μηχανές (bots). Επομένως είναι πιθανόν πίσω από την γεμάτη καμπύλες κοκκινομάλα που μαγειρεύει τέλεια, βλέπει ποδόσφαιρο, δεν έχει απαιτήσεις, δεν θέλει να κάνουν πράγματα μαζί, κυκλοφορεί μέσα στο σπίτι με διαφανή babydoll και είναι έτοιμη οποιαδήποτε στιγμή για σεξ να κρύβεται ένας μουστακαλής 35αρης που πίνει μπύρες, έχει κοιλιά και κλάνει.

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να χτίσει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση ανθρώπων που δυσκολεύονται να βρουν ταίρι. Παράλληλα, όμως, θα λειτουργεί ως «μαγνήτης» για την προσέλκυση πραγματικών ερωτικών συντρόφων, αν υιοθετήσει κανείς την λογική ότι οι γυναίκες ενδιαφέρονται περισσότερο για κάποιον που ξέρουν ότι είναι ήδη… αρεστός.

Νομίζω είχε καιρό να διαβάσω κάτι τόσο αξιολύπητο. Εικονική φιλενάδα; Έλεος. Πόσο απελπισμένος πρέπει να είναι κάποιος για να ικανοποιείται, επειδή ένα ανύπαρκτο πρόσωπο του γράφει ψευτιές στο Wall? Όταν θέλω να κάνω σχέση αναζητώ πραγματικούς ανθρώπους. Δεν φτιάχνω ψεύτικους απλά για να με ζηλεύουν οι άλλοι.

Αυτό με τη ζήλεια είναι το εντελώς παράλογο της υπόθεσης. Ολόκληρη διαδικασία για το τι θα νομίζουν οι άλλοι, για το τι θα πιστεύουν οι άλλοι, για να τον βλέπουν ως κάτι που δεν είναι. Δεν θα είναι μεγάλη ματαίωση να βγει ένα άτομο με τους φίλους του, να του λένε μα τι καλή που είναι η γκόμενά σου και το βράδυ όταν επιστρέψει σπίτι του να μην τον περιμένει κανένας; Αυτή όλη η υποκρισία και η ψευτιά δεν είναι χειρότερη από το να είναι μόνος του;

Θα καταθέσω τη δική μου πρόταση στην εταιρεία. Αντί για το ιδανικό ταίρι να δημιουργεί τον ιδανικό διευθυντή. Μούμπλε μούμπλε. Αλλά αυτό είναι θέμα για άλλο post…

18 comments:

  1. pathetic!
    zattin to facebook en gia pollous o tropos na deixtoun!

    ReplyDelete
  2. είναι η σύγχρονη μορφή του "imaginary girlfriend"

    απλά έτσι έσιει τζαι φάτσαν τζαι μιλά θέμας

    εθύμησες μου την Simone

    pathetic αλλά εν απόλυτα λογικό για τα σημερινά δεδομένα, αν σκεφτείς ούλλα τα άλλα που εκάμαμεν, γιατί όι τζαι τούτον?

    ReplyDelete
  3. Εικονική πεθερά εν υπάρχει?

    ReplyDelete
  4. έτσι είναι Post άλλωστε το facebook αντικαθιστά την πραγματική ζωή.

    Neerie καταλαβαίνω την τάση να μιλάς με αγνώστους. τζαι το μλογο αν το σκεφτείς ανώνυμη επικοινωνία είναι. αλλά να φτιάχνεις ψεύτικες σχέσεις είναι εντελώς pathetic.

    Εκφράσου το λιγότερο αξιολύπητο...

    ReplyDelete
  5. Γιατί Αχάπαρη εν σε φτάνει η Χούντα στην πραγματική ζωή την θέλεις και στο ίντερνετ;

    ReplyDelete
  6. Η μεγάλη πλάκα είναι ότι για να το σκεφτούν σημαίνει ότι θα υπάρχει ζήτηση το πιο πιθανό... Αν είναι και μεγάλη εκεί θα έχει γέλιο

    ReplyDelete
  7. enna kamnei kai eikonikes pippes?

    ReplyDelete
  8. αξιολυοητο ναι οντως αλλα στο εξωτερικο οι ανθρωποι ηδη κανουν cyber sex με εικονικες γκομενες και δεν γνωριζονται καν
    ειναι η εποχη μας, αγρια κ απροσωπη με παρονομαστη την μοναξια

    ReplyDelete
  9. σωστότατος ο άσωτος, εκτός ένα σημείο: όχι μόνο στο εξωτερικό.

    εγώ πιστεύκω θα έshει ζήτηση γιατί η μοναξιά κάμνει σε να κάμνεις/νιώθεις διάφορα. Είδετε τζείνο το επεισόδιο με τον μίστερ μπην που έστελλε χριστουγεννιάτικες κάρτες του εαυτού του τζιαι έκαμνεν χαρούα;

    ReplyDelete
  10. πως γίνεται όμως να νιώθεις μοναξιά τζαι αντί να βκεις έξω να γνωρίσεις κόσμο να κάτσεις μόνος σου μπροστά σε ένα computer τζαι να προσποιείσαι ότι έχεις σχέση και φίλους; το να κάτσεις τζαι να μιλάς με κόσμο το καταλαβαίνω, είναι ένα μέσο για να γνωριμίες.

    ReplyDelete
  11. Εγώ το βρήκα πολύ ευφάνταστο και αστείο.

    Εδώ υπάρχει κόσμος που πηδάει πλαστικές κούκλες, οι εικονικές θα μας πειράξουν που δεν πιάνουν και τόπο;

    Αγωνιώ να κάνω αίτηση! :Ρ

    ReplyDelete
  12. .."πίνει μπύρες, έχει κοιλιά και κλάνει" ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ πρέπει να με άκουσε όλο το τετράγωνο δαμέ γυρώ!
    pathetic it is!

    ReplyDelete
  13. Πιο αξιολύπητοι δεν μπορούν να γίνουν οι άνθρωποι....πιάσανε πάτο πια...ΕΛΕΟΣ

    ReplyDelete
  14. Αν υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που είναι μόνοι, γιατί δεν κάνουν παρέα και να διώξουν τη μοναξιά τους;

    ReplyDelete
  15. Καλά εν θα ξέρουν ούλλοι οι φίλοι του ότι εν ψεύτικη η γκόμενα? Αφού μόνο στο φέισμπουκ θα υπάρχει, εν στην Κύπρο που ζούμε...!

    ReplyDelete
  16. Βλακείες.
    Σε λιγο θα μας βρουν προγραμμα να οριζει τον εαυτο μας!

    Ε αι σιχτιρ λοιπον!

    ReplyDelete
  17. Όχι εσυ ε;
    Αυτοι!

    :)))

    φιλια

    ReplyDelete