Tuesday 5 April 2011

Γραμμένους σας έχω


Κάποτε είχα απίστευτο μνημονικό. Τώρα ο νους μου είναι σουρωτήρι. Αν το κινητό μου δεν είχε reminder θα ξεχνούσα να κάνω πολλά πράγματα. Είναι καθημερινό φαινόμενο να βρίσκομαι μπροστά στο ανοικτό ψυγείο και να μην θυμάμαι τι θέλω, να κρατώ το αλάτι πάνω από το φαγητό και να μην έχω ιδέα αν έβαλα ή όχι, να πηγαίνω σουπερμάρκετ και τα μισά πράγματα που θέλω να μην τα παίρνω.


Σε ποια ηλικία χτυπά το Αλτσχάιμερ; Ένας έλεγχος δεν βλάπτει.

Προκειμένου να κάνω τη ζωή μου πιο εύκολη, βρήκα ένα κόλπο, πράγματα που θέλω να θυμάμαι τα γράφω στα χέρια μου. Κωδικοποιήμενα βέβαια, γιατί ένα χέρι είναι, πως μπορώ να γράψω πάνω ολόκληρο πρόγραμμα;

Αν έχω βάλει πράγματα στο ψυγείο της δουλειάς και πρέπει να τα πάρω σπίτι γράφω ένα Ψ. Αν έχει να κάνει με τον διευθυντή ζωγραφίζω ένα ερωτηματικό. Αν σχετίζεται με τις κόρες μια φατσούλα χαμογελαστή. Αριθμοί γράμματα, λέξεις κωδικοί για πράγματα που πρέπει να γίνουν.

Το πρόβλημα είναι πως κάποιες φορές δεν θυμάμαι για ποιο λόγο έγραψα κάτι. Για παράδειγμα τώρα κοιτάζω ένα ορθογώνιο που ζωγράφισα. Δεν μοιάζει με σπίτι, δεν είναι ένα όμικρο με γωνιές. Δεν είναι κινητό, δεν είναι ipod. Τι στο καλό είναι; Το αλτσχάιμερ μου μέσα. Πρέπει να βελτιώσω τους κώδικες μου. Εκτός αν γράφω σημειώσεις σε ένα τετράδιο με εξηγήσεις για αυτά που γράφω στα χέρια μου, αλλά αυτό είναι too much.

Νόμιζα ότι δεν είχαμε πολλοί αυτή τη συνήθεια. Ώσπου ξεκίνησαν οι επαναστάσεις στον αραβικό κόσμο και είδα χέρια γεμάτα μηνύματα, όσα δεν είδα ποτέ στη ζωή μου. Πολλά χέρια. Με κάθε είδους μηνύματα. Να φύγουν δικτάτορες, εκδηλώσεις συμπαράστασης, υπέρ του Αλλάχ.

Τελικά παίζει να μην είμαι ξεχασιάρα, αλλά συνεχιστής μιας αρχαίας και αραβικής συνήθειας (αν δείτε Γερμανό να γράφει στα χέρια του, να μου τρυπήσετε τη μύτη).

13 comments:

  1. Αν δεις καμιά μέρα πάνω στο χέρι σου φατσούλα χαμογελαστή, μετά Ψ και μετά ερωτηματικό να ανησυχήσεις. Παίζει το σενάριο οι κόρες να έβαλαν τον διευθυντή στο ψυγείο

    ReplyDelete
  2. she
    axaxaxa....invictus efire me. mana en douleuki to sistima sou. vale post it notes.

    ReplyDelete
  3. xaxaxa Invictus.....xaxaxaxa

    Mana βελτίωσε τους κώδικες γιατι δε σε βλέπω καλά! Και κανε και καμια εξεταση γιατι είσαι νεα ακομη!

    ReplyDelete
  4. Αν τον βάλουν στον ψυγείο θα τον αφήσω μέσα ώσπου να πιάσω αύξηση Invictus

    μα να κολλώ πάνω μου κολλούες ρε She?

    Coύλα εσύ μην μιλάς γιατί έχεις ευθύνη.ψάχνω να βρω συνταγή.

    ReplyDelete
  5. Εξήχασα τι ήθελα να σχολιάσω

    ReplyDelete
  6. αχ αχ! τί να σας κάμω, τζι εσένα τζαι της αχάπαρης, πού εν ο νους σας άμαν αννοίετε το ψυγείο/κομπιούτερ?
    δαμαί το τέρας μνήμης (εγώ) έπιασα χαππούθκια για τη μνήμη τζι εξίχαννα να τα πίννω

    αλλά να γράφω να ξιμαρίζω τα σιέρκα μου? μπα...
    τζαι να πρέπει να κυκλοφορείς με πέννες τζαι ττίπεξ?

    ReplyDelete
  7. τελικά it's a common thing το οτι κάμνει deteriorate η μνήμη μας..και εγώ άρχισα να ξεχάνω τελευταία. Τα μόνα πράματα που θυμούμαι εν οι αριθμοί..δεν ξεχάνω τηλέφωνα, γενέθλια, γιορτές, επετείους! ονόματα και φάτσες δεν έχω υπόθεση!

    τα post its εν καλά..οι πάνω σου να τα κολλάς..πάνω στο γραφείο/στην οθόνη του computer/στο ψυγείο..

    ReplyDelete
  8. Δοκίμασε reminders στο κινητό, με σώζουν καθημερινά!

    ReplyDelete
  9. Αχάπαρη εξήασα τι ήθελα να σου απαντήσω.

    Χαπούθκια για τη μνήμη εν του ματς. καλύττερα να γράφω πα στα σσέρκα μου Neerie.

    Ράνια ούτε εγώ ξεχνάω τηλέφωνα και γενέθλια. ξεχνώ όμως να ευχηθώ στους εορτάζοντες.

    Tranxy το κινητό είναι η μόνη αξιοπίστη λύση.

    ReplyDelete
  10. Εν λογικό γιατί έσhεις πολλές έννοιες.Έχουμε ένα Ιρανό στην δουλειά που στα μίτινγκς πιάνει σημειώσεις πάνω στα σhέρκα του, αλλά τζείνος γράφει λέξεις. Εγώ σημειώνω σε μιά κόλλα ότι μου κατεβεί κατά την διαρκειά της ημέρας τζαι πριν να φύω σιουρέυκουμε ότι έκαμα ότι έγραψα πάνω.

    ReplyDelete
  11. εγώ όι τόσο επειδή ξεχάννω αλλά επειδή αρέσκει μου να κάμνω λίστες, να σβήνω πράματα που λίστες, να φιλτράρω ξανά τζαι ξανά, τζαι να είμαι συνεπής (τελευταίο τούτο) έχω ένα μιτσί diary τζαι έχω το μαζί μου πάντα.
    το συνήθειο εξεσήκωσα το στη γαλλία που ούλλοι εκυκλοφορούσαν με agendas τζαι υιοθέτησα το σύστημα να μεν φαίνουμαι τουρίστας/ερασιτέχνης. :p

    ReplyDelete
  12. Ιρανός, είδες; Καλά λέω Πρασινάδα ότι είμαι συνεχιστής αραβικής παράδοσης.

    Moonlight αγόρασα ένα πολλά ωραίο κόκκινο τετραδιούδι Μοleskine αλλά λυπούμαι να γράφω μέσα μικρολεπτομέρειες, τις οποίες όταν χρειαστώ θα ξεχάσω που τις έγραψα χεχε.

    ReplyDelete
  13. Κάμνε λίστες για το σούπερμάρκετ! Μόλις σου λείψει κάτι, έχε την κόλλα τζιαμαί τζιαι γράφε το. ;) (τούτες εν οι κόρες που παίζουν με το διευθυντή σου)

    ReplyDelete