Tuesday 12 April 2011

Κοράκια



Ήταν χθες γύρω στο μεσημέρι όταν έπεσε η είδηση για το θάνατο του πρώην υπουργού Άκη Κλεάνθους. Εκείνη την ώρα έβλεπα ΡΙΚ, όπου ο Χαρούμενος Πανίκος (Thanx Helen) αντί να κάνει ένα διάλλειμα και να το ανακοινώσει στους καλεσμένους του, τους το είπε στον αέρα. Ο εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ μάλλον δεν τον γνώριζε, έμεινε σχετικά ατάραχος.


Αντίθετα, ο μακαρίτης υπήρξε συνεργάτης με τον εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ. Μόλις άκουσε την είδηση, ο εκπρόσωπος πάγωσε, στεναχωρέθηκε, ο άνθρωπος δεν ήξερε τι να κάνει και παρακάλεσε να μην γίνει η προγραμματισμένη συζήτηση. Οι υπεύθυνοι του ΡΙΚ αντί να σεβαστούν την έκκλησή του, άφησαν καμπόσο χρόνο να περάσει, κρατώντας το πλάνο πάνω του. Ένα κοντινό πλάνο στο παγωμένο πρόσωπο του. Θα πέρασαν τουλάχιστον δύο λεπτά με τον άνθρωπο να παρακαλεί να σταματήσει αμέσως το γύρισμα.

Δεν ξέρω τι έγινε στα υπόλοιπα κανάλια, φαντάζομαι έπαιξε το ίδιο σκηνικό. Ο θάνατος ενός νέου πολιτικού ήταν «δώρο εξ ουρανού» για μέσα ενημέρωσης. Εκεί που τα μέσα ενημέρωσης είχαν να παίξουν δηλώσουν για τις εκλογές, τώρα έπεσε συγκίνηση για τον χαμό ενός νέου ανθρώπου. Είναι βέβαια και ο ανταγωνισμός ποιο θα παίξει την είδηση πρώτο. Μπράβο, πάντα τέτοιες πρωτιές να κυνηγάτε…

Και φυσικά τα κανάλια προσαρμόστηκαν αμέσως. Να και η μουσική του Χατζηδάκη, να και όλοι όσοι τον ήξεραν να βγουν στα μικρόφωνα να πουν τι καλός που ήταν, να και τα θλιμμένα πρόσωπα. Η Κύπρος θρηνεί, η Κύπρος είναι σοκαρισμένη, Η Κύπρος έχασε ένα άξιο παιδί της…

Λόγια, λόγια, λόγια. Η Κύπρος ούτε σοκαρίστηκε, ούτε θρηνεί. Απλώς βρήκε ένα νέο θέμα να ασχολείται. Αν ανοίξουμε τη σελίδα με τις κηδείες καθημερινά θα δούμε αγγελίες για νέους ανθρώπους. Πιο νέους από τον Άκη Κλεάνθους. Δεν είναι, λοιπόν, η ηλικία που μας έκανε «τα μάτια μας να γεμίσουν». Είναι η ανθρωποφάγα διάθεσή μας να σκύψουμε πάνω από το πτώμα ενός νέου ανθρώπου, που έτυχε να είναι πρώην υπουργός, άρα και επώνυμος.

Η θλίψη και ο πόνος είναι για την οικογένεια του νεκρού και για τους στενούς του ανθρώπους, που θα πρέπει να μάθουν να ζουν χωρίς αυτόν. Ιδιαίτερα σκέφτομαι τον γιο του. Θα είναι πληγή που θα κουβαλεί μια ζωή. Το θάνατο του γονιού δεν τον ξεπερνάς με τίποτα. Αυτούς που θα ξεχάσουμε, μόλις ξεχαστεί το θέμα και θα προκύψει άλλο να τραβήξει το ενδιαφέρον μας.

Υγ. Με ποιο σκεπτικό η Αθηνά Κυριακίδου, τάχα μου συναγωνίστρια του Άκη Κλεάνθους προτού καλά καλά περάσει μισή ώρα έστελνε αβέρτα sms για να πληροφορήσει τους πάντες για τη μεγάλη θλίψη της; Ποια είναι αυτή η μεγάλη θλίψη που δεν σέβεται ούτε το νεκρό, ούτε το γεγονός ότι κοντινοί του άνθρωποι, πληροφορήθηκαν την είδηση από το sms της; Αν δεν είχαμε εκλογές σε ενάμισι μήνα αμφιβάλλω αν η κ. Κυριακίδου έστελνε ένα τέτοιο μήνυμα.

22 comments:

  1. συμφωνώ απολύτως μαζί σου και είναι ακριβώς για αυτό τον λόγο που προσωπικά ειδικά χτες δεν παρακολούθησα τίποτα από κυπριακή τηλεόραση ανθρωποφαγίας και καννιβαλισμούς από πολιτικάντηδες με κροκοδείλια δάκρυα για να αρπάξουν αμα λάχει και κανένα ψηφουλάκι

    έτσι όπως το θέτεις ακριβώς: η κύπρος βρήκε ένα θέμα να ασχολείται

    και ακριβώς αυτά τα ποστ όπως το δικό σου είναι που δείχνουν πόσο τεράστια είναι η δύναμη του ιντερνετ αφού μια τέτοια άποψη ουδέποτε θα ακουγόταν στα πουλημένα μμεξαπάτησης

    και έτσι δεν περνά και δεν καταπίνεται αμάσητη η προπαγανδα που θα θέλαν να περάσουν έστω και για ένα τέτοιο θέμα

    σκέψου τι γίνεται για τα ουσιαστικά θέματα

    ReplyDelete
  2. she
    pes ta mana.

    ReplyDelete
  3. Συμφωνώ απόλυτα ιδιαίτερα με την επικεφαλίδα και την παραπομπή της. Μόνη ελπίδα τώρα, είναι με αφορμή το θλιβερό αυτό γεγονός να πέσουν οι τόνοι των πολιτικών αντιπαραθέσεων για περισσότερο από τρείς μέρες!

    ReplyDelete
  4. Respect. Λέξη άγνωστη στους "πολιτικούς" μας.

    ReplyDelete
  5. OSR συμφωνώ ότι η δύναμη του ίντερνετ είναι τεράστια. το ποστ μου με το κάτι διαφορετικό θα το διαβάσουν μερικές δεκάδες. τα κανάλια όμως τα βλέπουν χιλιάδες, ο περισσότερος κόσμος θα φάει στη μάπα τους πολιτικούς που μίσσιμου θρηνούν το συνάδελφό τους.

    She και Νηπενθές σας ευχαριστώ.

    Takeiteasy είναι θλιβερό ότι σε τρεις μέρες θα είναι όλα τα ίδια. θα σκουπίσουν τα δάκρυά τους και θα βγουν στη γύρα για ψήφους.

    Μόνο άγνωστη; ανύπαρκτη θα έλεγα invictus.

    ReplyDelete
  6. Καλά τα είπες..

    μα ένεν μόνο στους πολιτικούς που εν άγνωστη η λέξη..πάσχουμε γενικώς σε αυτή τη χώρα με τούντο θέμα.

    ReplyDelete
  7. και ακριβώς επειδή πρέπει να υπάρχει συνεχής αντιλογος στην μονομέρεια των μμεξαπάτησης πρέπει κατά τη γνώμη μου να ειναι πιο έντονος ο ουσιαστικός πολιτικός λόγος στα blog γιατί άλλωστε μόνο αυτό έχουμε

    δεν έχει σημασια ότι θα σε διαβάσουν λίγοι αλλά το ότι αυτοί οι λίγοι μπορεί να μεταφέρουν την δική τους άποψη στους δικούς τους λίγους και αυτοί στους δικούς τους κλπ κλπ

    το ίντερνετ ήδη έχει αλλάξει πάρα πολλά πράγματα φτάνει και εμείς να μην τον χρησιμοποιούμε μόνο ως διαδικτυακό καφενέ για μαλακιούλες οπυ και αυτές χρειάζονται φυσικά

    ReplyDelete
  8. Πολλά σωστά τα είπες!

    ReplyDelete
  9. το πρόβλημα νομίζω OSR είναι μεγάλο. ο περισσότερος κόσμος εκατάντησε να μην έχει κριτική σκέψη. ό,τι τους δείξουν το καταπίνουν, λίγοι βάζουν ερωτηματικά. ξέρω κόσμο που ό,τι και να δει ό,τι και να διαβάσει θα το προσπεράσει, χωρίς να διερωτηθεί για το παρακάτω.

    ReplyDelete
  10. Ευτυχώς που έσςει χρόνια να δω τηλεόρασην.

    "το πρόβλημα νομίζω OSR είναι μεγάλο. ο περισσότερος κόσμος εκατάντησε να μην έχει κριτική σκέψη."

    Πέστα χρυσόστομη!

    ReplyDelete
  11. Όχι μέσω μηνύματος!!!

    ReplyDelete
  12. Λόγια, λόγια, λόγια. Η Κύπρος ούτε σοκαρίστηκε, "ούτε θρηνεί. Απλώς βρήκε ένα νέο θέμα να ασχολείται. Αν ανοίξουμε τη σελίδα με τις κηδείες καθημερινά θα δούμε αγγελίες για νέους ανθρώπους. Πιο νέους από τον Άκη Κλεάνθους. Δεν είναι, λοιπόν, η ηλικία που μας έκανε «τα μάτια μας να γεμίσουν». Είναι η ανθρωποφάγα διάθεσή μας να σκύψουμε πάνω από το πτώμα ενός νέου ανθρώπου, που έτυχε να είναι πρώην υπουργός, άρα και επώνυμος."

    κλαπ κλαπ κλαπ

    ReplyDelete
  13. Κοράκια;Δεν λες "Γύπες" καλύτερα;
    Κρίμα ο άνθρωπος,όπως κάθε άνθρωπος που φεύγει πριν των ημερών του.

    ReplyDelete
  14. Μόνο μια λέξη περιγράφει τα κανάλια μας. ΧΑΛΙΑ.
    Κάτι τέτοιο δεν έκαναν και με τις κηδείες των θυμάτων της Ήλιος; Κλέφτες ανθρώπινου πόνου στο βωμό της τηλεθέασης.
    Προσωπικά στεναχωρήθηκα πολύ, νομίζω ήταν από τις εξαιρέσεις των πολιτικών και είχε ικανότητες.

    ReplyDelete
  15. Άμα γίνουνται έτσι πράματα αποφεύγω να θορώ τηλεόραση. Πόσο μάλλον τωρά. Νεκατσιώ την πέτσαν μου που είμαι άθρωπος. :S

    ReplyDelete
  16. το γεγονός ότι κοντινοί του άνθρωποι, πληροφορήθηκαν την είδηση από το sms της;

    ΤΙ;;; ΣΟΒΑΡΟΜΙΛΟΥΜΕ;;;; Μάνα είσαι σίγουρη για τούτο;; Εν πολλά σοβαρό σφάλμα, πρέπει να της κινήσουν αγωγή ή κάτι τούτης της τύπισσας!

    ReplyDelete
  17. Εόλικα είμαι σίγουρη. δύο παρά δέκα έστειλε το μήνυμα και το έστειλε αν κρίνω από το περιεχόμενο σε όλους όσους ήξερε. άνθρωποι που είχαν δουλέψει μαζί του το έμαθαν από το μήνυμά της.

    Moonlight δεν κάνεις και άσχημα. όσο πιο λίγη τηλέοραση τόσο το καλύτερο.

    Σκουλουκούι δεν τον ήξερα, αλλά άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του είχαν να πουν τα καλύτερα και ότι δεν ήταν όπως τους άλλους πολιτικούς.

    Thalassa δεν έχεις άδικο. το γύπες είναι καλύτερη λέξη.

    Ρίτσα και Κυπριακόφωνε σας ευχαριστώ.

    Γεια σου Ίνα.

    ReplyDelete
  18. Έσιεις δίκαιο αλλά νομίζω εν είχαν άλλην επιλογή οι πολιτικοί. "Πρέπει" να δειξουν ότι ελυπηθήκαν.
    Tωρά για τα κανάλια...άσε. Περιπαίζουν μας τα κουθκιά.

    "Τα σχολεία θα κλείσουν στις 11 το πρωί, για να διευκολυνθούν όσοι εκπαιδευτικοί και μαθητές επιθυμούν να συνοδεύσουν τον εκλιπόντα στην τελευταία του κατοικία."

    ReplyDelete
  19. Μισιαρέ τα σχολεία θα κλείσουν στις 11 το πρωί. εσύ από τις 10:12 τι γυρεύκεις στο ίντερνετ;

    ReplyDelete
  20. τα δημόσια.
    εκλείσαμε που την περασμένη τρίτη λογω εξετάσεων τζιαι λογω της εκδρομής του σχολείου.

    ReplyDelete
  21. σοβαρομιλάς έκαμε έτσι πράμα το ΡΙΚ?

    ...τι ρωτώ;!
    αν είναι δυνατόν!

    για ενημέρωση, τα πεντάλεπτα δελτία ειδήσεων από το ραδιόφωνο, εν τζαι πολλά!

    ReplyDelete