Thursday 5 May 2011

Το Nip tuck των υποψηφίων



Αν πάω στη Βουλή στις 23 Μαΐου και αν έχουν εκλεγεί πολλοί από αυτούς που μας βομβαρδίζουν «ψηφίστε με» και αν ζητήσω το Νεόφυτο, την Περσεφόνη και τον Στυλιανό άραγε, λέω άραγε, θα ανταποκριθεί ο Φύτος Κωνσταντίνου, η Σούλλα Κολλακίδου και ο Στέλιος Ιερωνυμίδης;

Ή θα την πάθουν όπως εμένα στο γάμο μου, που είπε ο ιερέας το όνομα με το οποίο με βάφτισαν και με έπιασε σύγχυση ποια στο καλό είναι αυτή που παντρεύεται ο Μοτορτζής;

Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή τη λογική. Αν όλοι σε ξέρουν και σε φωνάζουν Σούλλα, ποιος ο λόγος επειδή κατεβαίνεις υποψήφια να το γυρίσεις στο Περσεφόνη; Εντάξει το Σούλλα δεν είναι και το πιο σπουδαίο όνομα, αλλά τι να κάνουμε; Αυτό είναι το όνομά σου στο κάτω κάτω. Έτσι σε ξέρουν όσοι σε ξέρουν, τι θέλεις τώρα επειδή ψωνίστηκες με την πολιτική να το εκμοντερνίσεις;

Άντε για να θυμηθούμε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών που από Γιαννάκης έγινε Ιωάννης. Ήταν λίγες οι φορές που ακούσαμε το ο Γιανν εμ ο Ιώαννης Κασουλίδης.

Και να ήταν μόνο το όνομα, ας πάει και το παλιάμπελο. Είναι υποψήφιοι που στις αφίσες και τα φυλλάδιά τους τους έδωσαν στο ρετουσάρισμα και κατάλαβε. Όσκαρ μεταμόρφωσης πρέπει να πάρουν οι γραφίστες. Αμφιβάλλω αν οι ίδιοι αναγνωρίζουν τον εαυτό τους. Η Αναστασία Τσόκκκου για παράδειγμα. Τουλάχιστον 15 χρόνια έκρυψε και σίγουρα τα διπλάσια κιλά.

Εμένα προσωπικά δεν με απασχολεί η εξωτερική εμφάνιση ενός υποψηφίου. Εκλογές έχουμε όχι καλλιστεία. Αλλά όταν ο ίδιος ο υποψήφιος έχει κόμπλεξ και δεν παρουσιάζει τον εαυτό του όπως είναι, τότε κι εγώ θα εστιάσω στην εμφάνισή του. Και θα σχολιάσω αν είναι όμορφος ή άσχημος, αν έχει κρύψει χρόνια, αν έχει περιττά κιλά.

Είναι υποκρισία να ζητούν να τους ψηφίσουμε και να μην έχουν το θάρρος να παρουσιαστούν όπως ακριβώς είναι. Αν για ένα απλό θέμα όπως είναι τα έξτρα κιλά που δεν κρύβονται κιόλας, λένε ψέματα, τι ακριβώς θα κάνουν όταν εκλεγούν για πολύ πιο σοβαρά θέματα, την ύπαρξη των οποίων οι πολίτες αγνοούμε;

13 comments:

  1. Αχάπαρη5 May 2011 at 10:14

    Καταλάβω σε, αλλά seriously ενεν πράμα τούτο να έσιεις βουλευτίνα που να την λέουν Σούλλα. Η Σούλλα πρέπει να εν κομμώτρια, πρέπει να κάμνει μανικιουρ - πεντικιούρ, άτε σουβλιτζιήνα. Εν την δέχουμαι να επιβάλει νόμους. Θα μου πεις δαμέ έχουμε υπουργό που την λέουν Σωτηρούλλα.. Που την άλλη κάθε χώρα έσιει τα φρούτα της.

    ReplyDelete
  2. Prin synexysete (pun intended) na sas pliroforisw oti kykloforoun Soulles anamesa mas.
    Euxaristw.

    ReplyDelete
  3. Κόρη Σουλλ.., ε Sike έθελα να πω, εν τζιαι εθίξαμεν σας....

    ReplyDelete
  4. Κόρη Sike με το όνομα Σούλλα εν έχουμε πρόβλημα. έχουμε με τζείνες που το κρύφκουν :))

    ReplyDelete
  5. Πάντως σε 1-2 είδα το όνομα και σε παρένθεση το κομμένο (π.χ Νεόφυτος (Φύτος) τάδε). Την Τσόκκου είδα την ταπέλα μες το highway και I also made a comment για το πόσο photoshop της εκάμαν!

    Ε to be honest εν με κόφτει αν αλλάσουν το όνομα τους or if they process their pictures to look better..αν το σκεφτείς θέλεις να δείχνεις όσο πιο ωραίος/ωραία άμαν εννά βλέπει την μούρη σου η μισή Λευκωσία που περνά που κάτω που την ταπέλα σου το πρωί που πάει δουλειά!

    ReplyDelete
  6. Εμένα το άλλο που με νευριάζει είναι που μας λένε ποιου γιος είναι και που εκάμαν στρατο και διάφορες τέτοιες μπούρδες στα βιογραφικά τους.

    Πε μου ρε κουμπάρε τι επρόσφερες ως τώρα, με τι ασχολείσαι και θέλεις να γίνεις και βουλευτής και αν το αξίζεις να σε ψηφίσω!

    ReplyDelete
  7. Δαμέ έχουμε Υπουργό που την λαλούν Σωτηρούλλα, στους βουλευτές θα κολλήσουμε;

    ReplyDelete
  8. Η περσεφόνη εν πολλά μαννή. Θα έθελα να πω τζιαι γιατι αλλά δεν μου επιτρέπεται.

    ReplyDelete
  9. Ράνια όσοι έχουν πρόβλημα με την εμφάνισή τους θα έπρεπε να διορθώνουν την πραγματικότητα όχι τις αφίσες. να χάνουν κιλά, να περνούν από κανένα πλαστικό, να πηγαίνουν γυμναστήριο.

    Crys η Θέκλα Πετρίδου στο βιογραφικό της έγραψε ότι πέρασε τα μαθήματα από την πρώτη. Θα κολώσουν οι υπολοιποι να πουν ότι ασχοληθήκαν με το σύλλογο της γειτονιάς τους; αφού άλλο έργο δεν έχουν.

    Aντίχριστε επίσης έχουμε βουλευτή που τον λένε Πάμπη...

    Αποκάλυψη τώρα Post. πες τα όλα.

    ReplyDelete
  10. eno o Kostas Sxiniou pou evalen pas to psifodeltio "NIkolakis" en kaliteros???????????

    she

    ReplyDelete
  11. στο μελλοντικό μου ψηφοδέλτιο θα αποκαλύψω και εγώ ότι το ρίτσα έιναι από το μαγειρίτσα

    ReplyDelete
  12. LOL ρίτσα! χαχαχαχαχα

    ReplyDelete
  13. Η μάνα μου πάλε υποστηρίζει ότι έχει πολλούς που εν άσhημοι τζαι σε ήντα φωτογράφο επήαν να μεν τους σάσει λίο (εν μιλά να σβήσεις τα κανάτζια πχ, αλλά ασπούμε να εν καθαρό το πρόσωπο να φαίνεται άνετα). Λαλώ της τζι εγώ ρε μάμμα ύστερα να μεν ξέρουν να ταιρκάσουν ποιός εμίλησε προχτές στο έχεις μέσον τζαι ποιός εν ο αριθμός 569 που θορούν κάθε πρωί που παν δουλειά. Αν τους ομορφίσουν άξιππα εν θα ξέρουμεν ποιός εν ποιός!

    ReplyDelete