Tuesday 24 May 2011

Έναντι

Δύο περιστατικά. Δύο εκνευριστικές συμπεριφορές από ανθρώπους που υποτίθεται ότι σε βοηθούν και μετά περιμένουν ανταπόδοση. Θυμώνω. Γιατί υποτίθεται ότι βοηθούμε τον άλλο γιατί έτσι πρέπει, όχι για να μας πει ευχαριστώ, όχι για να αναγνωρίσει το καλό που τάχα μας έκαμε.

Περιστατικό πρώτο. Κρατώ τις κόρες από το χέρι και περιμένουμε στο πεζοδρόμιο να διασταυρώσουμε στη διάβαση πεζών. Ένα δυο αυτοκίνητα πέρασαν χωρίς να σταματήσουν, το τρίτο μας έκανε τη «χάρη». Εκεί που σχεδόν φτάναμε, ακούω τον οδηγό αγανακτισμένο να μου φωνάζει «πες και κανένα ευχαριστώ»...

Χρυσέ μου άνθρωπε σου ζήτησα εγώ να σταματήσεις; Θα μπορούσες να είσαι το ίδιο μαλάκας με τους προηγούμενους οδηγούς και να με γράψεις. Τι έρχεσαι να μου ζητάς ευχαριστώ για κάτι που ήσουν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να κάνεις; Στραβός είσαι; Δεν με βλέπεις με δύο μωρά να αγωνίζομαι; Αφού δεν σου είπα ευχαριστώ, και γιατί να σου πω άλλωστε μην το απαιτείς με αυτόν τον ελεεινό τρόπο.

Περιστατικό δεύτερο. Σήμερα το πρωί πήγα στη λαϊκή να αγοράσω φρέσκα αυγά. Παρκάρω στα μερικά μέτρα πίσω μου ήρθε ένα φορτηγό που ξεφόρτωνε λαχανικά. Την ώρα που έφευγα πετάχτηκε ένας ευτραφής κύριος που με ψιλοβοήθησε. Τουτέστιν, έχεις ακόμη λίγο χώρο, στρίψε το τιμόνι λίγο πιο αριστερά.. Θα τα κατάφερνα και μόνη μου, ίσως με λίγη προσπάθεια περισσότερο, στραβή δεν είμαι, έχει και sensors ο Φίλιπ.

Τον ευχαρίστησα για τη βοήθεια. «Έχω χαλλούμια χωριάτικα και πολύ ωραία κουνελάκια. Να έρθεις να αγοράσεις να ανταποδώσεις τη βοήθεια», με πληροφόρησε. Του απάντησα πως θα το έχω υπόψη μου όταν χρειαστώ κουνέλι και χαλλούμια χωριάτικα θα είναι ο πρώτος που θα το μάθει. Ατού να επιμένει να αγοράσω. Του εξήγησα πως θα πάω δουλειά, που στο καλό να βάλω τα χαλλούμια και τα κουνέλια; Η απάντηση του ήταν όλα τα λεφτά. «Θα είμαι εδώ μέχρι τις έξι το απόγευμα. Να έρθεις όταν σχολάσεις»...

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelp.

9 comments:

  1. ανάσανε, όλα είναι σχετικά.

    ReplyDelete
  2. ε nothing is free in this life!

    να σου πώ..και εγώ μερικές φορές σκέφτουμε 'νέψε μας και κανένα ευχαριστώ' άμαν π.χ αφήσω κανέναν να στρίψει ή άμαν σταματήσω να αφήσω κανέναν να περάσει..it's common courtesy ξέρω το αλλά εν βλάφτει να σηκώσω το χέρι μου να νέψω ενα ευχαριστώ. Γενικώς όμως είμαι της άποψης (αν και πολλές φορές το ξεχάνω οταν συναντώ αγενείς ανθρώπους) οτι η δουλειά σου γίνεται πιο εύκολα άμαν χαμογελάς!

    ReplyDelete
  3. Εβρος φου φου

    Ράνια και εμένα μου αρέσει ένα χαμόγελο όταν σταματήσω και αφήσω τον άλλο που βγαίνει από το αλτ να περάσει. αλλά το να μου ζητά ευχαριστώ γιατί σταμάτησε σε διάβαση πεζών, το βρήκα πολλά γαιδουρινό.

    ReplyDelete
  4. Τζαι εγώ συμφωνώ με Ράνια, εν ευγένεια να πεις έναν ευχαριστώ, άσχετο αν ήταν υποχρεωμένος να σταματήσει. Ειδικά αν εν μπροστά οι κόρες που αύριο θα σε μιμούνται.
    Καλά ο δεύτερος εν απλά μαλάκας. Λαλείς να στήνει έτσι "ενέδρες" τακτικά;

    ReplyDelete
  5. Εγώ άκουσα τζαι σhειρόττερα.
    Άσε...
    Εντωμεταξύ όσο ήμουν μιτσιά εγώ τζαι επήεννα περπατητή παντού, εσταματούσαν ούλλοι στες διαβάσεις, όι μόνο για μένα, επαρατηρούσα το τζαι που ήμουν μέσα σε αυτοκινητο.

    Τωρά εκάμαν μια διάβαση πεζών έξω που το σούπερμαρκετ που πάμεν, τζαι εχτές ώσπου να βρεθεί ένας να με αφήκει να περάσω, εφώναζα που τα ανοιχτά παράθυρα μέσα "ΕΝ ΔΙΑΒΑΣΗ".
    Εν με κόφτει που με ακούαν ούλλοι, έννεν δική μου η αντροπή.

    Είπα τζι εγώ τον πόνο μου, τα νεύρα μου!

    ReplyDelete
  6. Χάλασαν κι οι Κύπριοι;

    ReplyDelete
  7. Για την πρώτη φάση θα σου πω τι κάνω εγώ (εδώ στο Βέλγιο βέβαια γιατί για την Ελλάδα ούτε συζήτηση...): Απλά χαμογελάω ή σηκώνω το χέρι χαιρετώντας! Τις περισσότερες φορές μου τα ανταποδίδουν!!!
    Για το δεύτερο μου έχει τύχει το ίδιο στη Λαϊκή στην Ελλάδα, μόνο που με βοήθησε να παρκάρω και μετά άρχισε να με κοροϊδεύει με το διπλανό του!...Ύπαρχουν και αυτοί οι "άντρες"!!!

    ReplyDelete
  8. χαχα "μα ΠΑΡΕΕ ενα κουνελλι, τζιε βαλλεις το πας το γραφειο. οι α? χαλλουμι? μια φιζζα μονο":D
    δε πιο χαλαρα τα πραματα! Τζιντην ωρα μπορει να ηταν τζιε τεντομενα τα νευρα σου αλλα δε χαλαρα την ζωη. Πε στον ενα εφχαριστω, τον αλλον γραψετον στα...παπουτσια σου! Στο κατω κατω εμασιετουν να φκαλει το ψωμι του ο ανθρωπος!

    good day (αν τζιε εφιε η μιση)

    ReplyDelete
  9. Κάνε το καλό και ρίξ'το στο γιαλό

    ReplyDelete