Wednesday 25 May 2011

Άχρηστε, αμπάλατε, ηλίθιε, κακέ άνθρωπε



Άχρηστε, αμπάλατε, ηλίθιε, κακέ άνθρωπε,
Ναι σε σένα μιλώ. Σε σένα που αποφάσισες να γεμίσεις με θάνατο τη γειτονιά μου. Κανονικά θα έπρεπε να πω τη γειτονιά μας, αλλά δεν θέλω να έχω καμία σχέση με κακούς ανθρώπους, όπως εσένα.

Δηλητήριο ρε; Πήγες και γέμισες δηλητήριο τα πάρκα και τις αλάνες; Τι κατάλαβες δηλαδή που το ένα μετά το άλλο τα κακόμοιρα τα ζώα σκοτώνονται; Αρκετά γατιά, σκαντζόχοιροι και ένας σκύλος ο μέχρι τώρα απολογισμός. Ο κατάλογος μεγαλώνει μέρα με την ημέρα. Ζώα νεκρά.

Και εντάξει, για τα ζώα δεν σε νοιάζει. Τόσα ξέρεις, τόσα καταλαβαίνεις. Θα είσαι από εκείνους τους ανθρώπους που δεν γνώρισαν τη ζεστασιά και την αγάπη που δίνει ένα ζώο. Ένας σκύλος θα σε αγαπά για πάντα. Ένας σκύλος ποτέ δεν θα έβαζε δηλητήριο για να σκοτώσει αβέρτα.

Το γεγονός όμως ότι παίζουν παιδιά σε αυτούς τους χώρους το σκέφτηκες; Φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι είναι εγκληματικό να βάζεις δηλητήριο σε πάρκα. Υποθέτω δεν σκέφτηκες τι θα γίνει αν ένα μικρό παιδί ακουμπήσει πάνω στο δηλητήριο και μετά βάλει τα χεράκια του στο στόμα του. Θα σου άρεσε η ταμπέλα δολοφόνος παιδιών αντί δολοφόνος ζώων; Ωραία που θα πέρναγες στη φυλακή.

Μάθε από τα παιδιά. Στήνουν βάρδιες στους χώρους με το δηλητήριο και προειδοποιούν τους ιδιοκτήτες σκύλων να μην πλησιάσουν. Αποτρέπουν τα ζώα να πλησιάσουν. Αλλά παιδιά είναι, δεν μπορούν 24ωρες να κρατούν καραούλι για να μην πεθάνουν άλλα ζώα.

Έγινε καταγγελία στην αστυνομία. Σιγά μην γίνει τίποτε. Σιγά μην γίνει έρευνα. Αλλά, έτσι και τύχει και μάθω ποιος είσαι, την έβαψες. Κυριολεκτικά θα μετανιώσεις τη στιγμή, που γέμισες με δηλητήριο τη γειτονιά μου.

Στη γειτονιά μου κύριος, αγαπούμε τα ζώα. Είναι η παρέα μας, είναι μέλος της οικογένειάς μας. Και για αυτό το λόγο συμπαθούμε και τους φίλους τους. Ο Μιχάλης, η Λούσι, η Λάρα, η Ευρώπη και όλα τα άλλα που δεν έχουν όνομα. Δολοφόνε, ε δολοφόνε.

21 comments:

  1. Αίσχος όμως..όποιος κακοποιά ζώα είναι το ίδιο αν όχι χειρότερος εγκληματίας απο όποιον πειράζει ανθρώπους που τουλάχιστον μπορούν να αμυνθούν. Δυστυχώς πολλοί στην Κύπρο δεν το βλέπουν έτσι όμως και πάντα μένουν ατιμώρητοι αυτοί που το κάνουν. We can't do much εκτός απο το να μάθουμε τα ζώα μας (τους σκύλους δηλαδή γιατί με τους γάτους δεν μπορείς) να μην τρών τίποτα που να μην του το δίνει ο μάστρος του.

    Δηλαδή δεν έμεινε πουθενά ένας χώρος για τα παιδιά να παίζουν ή να πηγαίνουν βόλτα..δεν μας φτάνει οτι δεν υπάρχουν χώροι τώρα θα φοβούνται και απο αυτό..και παιδιά είναι..θα παίξουν,θα λερωθούν θα χτυπήσουν πώς θα γίνει δηλαδή θα παίζουν με γάντια και αποστείρωση?

    Sorry για το σεντόνι..I feel your frustration και να σκεφτείς οτι εγώ δεν έχω παιδιά..

    ReplyDelete
  2. ΗΡΘΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ..
    ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΟΣΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΦΩΝΑΞΩ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΣΑ...
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, Ο ΡΟΥΝΤΟΛΦ,Η ΛΙΖΑ,Η ΤΖΟΥΛΙΑ,Ο ΡΙΚΟΣ,Η ΛΟΥΡΔΙ, Ο ΡΙΡΙΚΟΣ,ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΤΩΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ...
    ΝΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΘΑ ΦΩΝΑΞΩ..ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ..

    ReplyDelete
  3. Όσοι μπορείτε βάλτε το ΡΙΚ 1 τώρα.

    ReplyDelete
  4. Οσοι έχουν κουταβάκι και το εκπαιδεύουν σιγά σιγά πρέπει να το θέσουν ως προτεραιότητα τους να το μάθουν να μην τρώει απο το δρόμο.

    Είναι ένα απο τα λίγα πράματα που δεν έμαθε ο σκύλος μου δυστυχώς και κάθε φορά που τον παίρνω βόλτα είμαι πολύ προσεκτικός.

    ReplyDelete
  5. Έλα ρε μάνα ρε. Είπα μιαν μέρα να αρκήσω να ξυπνήσω άνοιξα τον βλόγγερ τζαι μπάιννω δαμέσα. έτα ούλλα τζιαμέ. Ε όι ρε φίλε. Ο κόσμος πράγματι κύπρο (καλά όι μόνο) μπορεί να γίνει πράγματι τόσο γαιδούρι που να τους λέιπει ο νούρος. Κάποιος "ήρωας" που την γειτονιά αποφασίζει να ξι-λείψει το "μίασμα" τζαι γεμώνει τον τόπο ψατζιή. Έκαμεν το τζαι εμάς ένας παλια. Ακουω τες φωνές του παπά μου ως τα σήμερα. Κανένας εν εξανατόλμησε. Νταήδες φκάλουν τα πάνω στα ζώα. Να μεν πω για τους βασανισμόυς άλλη ιστορία τούτη. Ουυυυυ ου....

    ReplyDelete
  6. ετσι! χωσε μπας και καταλαβουν! αλλα που... τετοιοι ανθρωποι δε καταλαβαινουν!

    ReplyDelete
  7. Ελπίζω να περάσει όσο πόνο έδωσε.
    Καλημέρα Μάνα

    ReplyDelete
  8. Έκαμες την καρκιά μας περιβόλι (με σκοτωμένα ζώα) πρωί πρωϊ. Του εύχομαι να ψοφήσει χωρίς να πεθάνει τζιαι να παιδεύκεται ως τα βαθκειά του γεράματα, τζιαι πλάσμα να μεν έχει να δικλείσει να τον/την δει. Το λέσσιν. Βαρ τα μωρά να τυπώσουν κόλλες με φωτογραφίες των ζώων με επιγραφή "καταζητήται δολοφόνος" τζιαι να τα κολλήσουν παντού στην γειτονειά.

    ReplyDelete
  9. Έλεος με τις κατάρρες πρωί πρωί!
    Δηλητήριο, τί καταλαβαίνετε;
    Αγανάκτηση,ναι αλλά κίνηση όχι φαρμάκι!
    Πάνε μαζί στην κυπριακή νοοτροπία,οι κατάρρες και η αδιαφορία για τα τετράποδα. Να ξεριζώσουμε και τις δύο αυτές "ασθένειες"!

    Μάνα, ελπίζω να μην έπαθε τίποτα το δικό σας το σκυλί.
    Να κάνετε καταγγελία στις κτηνιατρικές υπηρεσίες, και στο δημαρχείο σας. Εκεί δεν πληρώνουμε φόρους για τους σκύλους μας;Αυτοί είναι υπεύθυνοι πλυν της αστυνομίας.

    Και είναι καιρός να καταδικασθεί κάποιος όπως θεωριτικά προβλέπει ο νόμος με φυλάκιση για παραδειγματισμό!

    ReplyDelete
  10. Παιδιά ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση. θα πω απευθυνόμενη στη Thalassamov ότι η καταγγελία έγινε. ο ένοχος δεν βρέθηκε και ούτε πρόκειται να βρεθεί για να πάει δικαστήριο και να καταδικαστεί, γιατί χρειάζονται αποδείξεις και αποδείξεις είναι δύσκολο να βρεθούν.

    ο σκύλος μας είναι μια χαρά, χάρη στα παιδιά που είπα ότι στήθηκαν κοντά στους χώρους που έβαλαν το δηλητήριο. τι αντίθετη εικόνα. το δηλητήριο ενός ενήλικα, η αποφασιστικότητα μικρών παιδιών να σώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ζώα αδέσποτα ή όχι.

    ReplyDelete
  11. Μπορεί να τα λαλεί ωραία η Thalassamov, αλλά εν έχω την ανωτερότητα να συγχωρέσω το λέσιη τζαι έννα του ευχηθώ με τη σειρά μου να λύσει πριν ψοφήσει.

    ReplyDelete
  12. Όταν τον βρεις E-mail me να ‘ρθω να του σπάσω τα μούτρα…. Α το μ@λ@κ@ τι έκανε….

    Έχω και εγώ σκύλο και μόνο στη ιδέα να πεθάνει έτσι ΤΡΕΛΛΑΙΝΟΜΑΙ

    PS: Τις συγγνώμες μου για τη βρισιά αλλά δεν συγκρατήθηκα

    ReplyDelete
  13. Τον άχρηστο, τον άψυχο, τον ανεγκέφαλο...
    Έτσι ένι, επειδή εν ψόφκιος τζίνος μέσα του, σκοτώνει τζαι τα άλλα πλάσματα.
    Τζαι το μωρό έννεν μόνο το τσανς να το φάει το δηλητήριο το πρόβλημα. Το ότι ένα μωρό μπορεί να δει το ζώο του να παθαίνει σπασμούς τζαι να φκάλλει αφρούς κλπ, έννεν τραυματικό as it is;
    Έλεος! Ξιμαρισμένοι! Λέτσηες!
    Η αστυνομία φακκά μου, δεν ασχολείται με τίποτε, κυριολεκτικά. Αν είναι δυνατόν. Να ξέρεις ότι μπορείς να κάμεις τούτο το πράμα τζαι να μεν ασχοληθεί καμιά αρχή μαζί σου.......

    ReplyDelete
  14. Έννεν πολλά ειρωνικό το "κακό σκυλί ψόφο δεν έχει"; Αφου ταιριάζει γάντι σε ορισμένους ανθρώπους...

    ReplyDelete
  15. Απαναγία μου! Φοούμαι τζαι εγώ πολλά για τον δικό μας στην Κύπρο τζαι συνέχεια μουρμουρώ τους να προσέχουν. Μανα εμέις μαζί σου! Καλά τζαι μπορούν τζαι τζοιμούνται την νύχτα τέθκιοι τύποι.
    Πολλά ευστοχο το κόμμεντ του Ινβίκτους.

    ReplyDelete
  16. Anoixes polla sovaro thema Mana simera. Etsi athropoi en katalavo pos zoun me ton eauto tous alla mallon en epidi en exoun kamia esthisi anthropias enomizo na tous kofti. Eimaste mazi sou mana. Anisixo kai ego gia ton diko mas giati exoume kai emeis ena geitona pou apeila sinexia me dilitirio alla toulaxiston emine mono stis apeiles

    ReplyDelete
  17. Τραγικο ρε συ!!!! Μα ειναι δυνατον;

    ReplyDelete
  18. Αει σιχτίρ, αλλά ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.
    Να χαρείτε, πάντα μαζί σας ένεση ατροπίνης στον περίπατο, just in case...

    ReplyDelete
  19. Βρείτε τον, κάντε κάτι πριν σκοτώσει και άλλα ζώα βάλτε τον χαμέ τζαι σπάστε τον που το ξύλο(αν του βάλετε φώκο μετά ακόμα καλύτερα)! Οι "άνθρωποι" που κακοποιούν-σκοτώνουν τα ζώα δεν είναι μόνο δολοφόνοι αλλά και ψυχασθενείς. Γιατί να σκοτώσεις μια ψυχή που δεν σου έφταιξε σε τίποτα? Πρέπει να είσαι μεγάλη ανωμαλάρα. Να πεθάνει!!!

    ReplyDelete
  20. Τι μίσος, τι κακία και τι αρρώστια έχει στο μυαλό ένας άνθρωπος για να ικανοποιείτε με αυτές τις πράξεις του, είναι επικίνδυνος για την κοινωνία.
    Ελπίζω να βρεθεί, ίσως να κάνει κάποιο λάθος.
    Πολύ λυπητερό γεγονός κι ελπιζω να μην συνεχιστεί.

    ReplyDelete
  21. Αρρωστημένα μυαλά...
    Σάπισαν από την απουσία αγάπης...
    Κάτι να γίνει δεν είναι μπορετό;
    Να μου πεις από ποιους...

    ReplyDelete