Tuesday 31 May 2011

Ένα για τον καθένα

Τώρα τελευταία έχουμε αρκετούς καυγάδες στο σπίτι. Εκεί που όλα είναι όμορφα και ωραία ξεσπά τρικούβερτος καυγάς. Οι κόρες πλακώνονται και διεκδικούν τα ίδια πράγματα, ακόμη και αυτά έχουμε διπλά. Δικό μου το ποδήλατο, δικό μου το παγούρι με τις κιπρίπισσες, εγώ θέλω τη Φραουλίτσα, εγώ θέλω το πατίνι και πάει λέγοντας.

Όπως ακριβώς πλακώνονται τα κόμματα για την προεδρία της Βουλής. Εγώ θα γίνω πρόεδρος, όχι εγώ θα γίνω πρόεδρος. Μα όχι εγώ θα γίνω πρόεδρος, είπα εγώ θα γίνω πρόεδρος.

Δυστυχώς τους βουλευτές και τους αρχηγούς τους δεν υπάρχει κανένας να τους πιάσει από το αυτί και να τους βάλει τιμωρία στο δωμάτιό τους, να σκεφτούν τι λάθος έκαναν. Άσε που και τιμωρία να μπουν, τίποτα δεν θα κολλήσει πάνω τους. Μόλις βγουν έξω θα συνεχίσουν να μαλλώνουν.

Για τις κόρες βρήκαμε λύση. Έχουμε σχεδόν τα πάντα διπλά. Το μόνο που είναι μονό είναι το τραμπολίνο. Δεν μετρά όμως γιατί είναι το καλύτερο για μια σπρωξιά. Εκεί που πηδούν σπρώχνει η μια την άλλη, μπαμ και κάτω. Όλος ο χώρος δικός τους. Εκδίκηση. Ήθελες την κούκλα μωρή; Να τώρα πέσε κάτω να δούμε αν σου αρέσει. Εγώ το παίζω ατάραχος παρατηρητής. Πως είναι ο Αλεξάντερ Ντάουνερ που υποστηρίζει την άλλη πλευρά; Καμία σχέση με μένα που κρατώ ουδετερότητα.

Μια καλή λύση για να σταματήσουν να τσακώνονται για την προεδρία, θα ήταν να υπήρχαν δύο και τρεις πρόεδροι. Όλοι να είναι πρόεδροι να ησυχάσουμε. Έτσι κι αλλιώς τι κάνει ο πρόεδρος; Τίποτα στην ουσία μια θέση διακόσμησης (και ταξιδιών) είναι. Μία είναι όμως η θέση μία είναι η θέση.

Το πιο βολικό θα ήταν η προεδρία να ήταν όπως το τραμπολίνο. Να ανεβαίνουν πάνω οι πολιτικοί αρχηγοί και να σπρώχνουν κάτω τους άλλους διεκδικητές. Σλαααααγκ.

Και εδώ καταθέτω μια πρόταση σταθμό, που θα φέρει την ενότητα στους κόλπους της κυπριακής πολιτικής σκηνής. Έχουμε 56 βουλευτές. Η θητεία της Βουλής είναι για 5 χρόνια. Πολλαπλασιάστε 5 χρόνια επί δώδεκα μήνες και έχουμε 60 μήνες. Κάθε βουλευτής λοιπόν θα είναι πρόεδρος για ένα μήνα!

Περισσεύουν όμως τέσσερις μήνες. Για αυτούς τους μήνες υπάρχουν δύο προτάσεις. Η πρώτη είναι οι αρχηγοί των κομμάτων να κάνουν από δύο μήνες. Η άλλη πρόταση είναι όποιος είναι φρόνιμος και καλός βουλευτής να παίρνει μπόνους ένα μήνα δώρο!

18 comments:

  1. Ένα λεπτό να φύει η εικόνα του Κουλία να κάμνει τραμπολίνο που το μυαλό μου τζαι θα επανέλθω για σχόλιο

    ReplyDelete
  2. Tη βρήκες πάλι τη λύση! Δεν έρχεσαι κι απ΄τα μέρη μας να τους μάθεις πέντε πράγματα;

    Πού το θυμήθηκες το τραγουδάκι! Πολύ με άρεσε...!
    Φιλιά καλημέρας!

    ReplyDelete
  3. χαχα..ούτε έτσι ήταν ναν happy!!

    ReplyDelete
  4. ΟΚ, ο Κουλίας εκατέβηκε που το τραμπολίνο (εν ο Φύτος πάνω τωρά...ξέρεις εσύ...)

    Που λες...τωρά που πλέον υπάρχει αρκετή καφεΐνη στις φλέβες μου μπορώ να παραθέσω τους προβληματισμούς μου. Ενδιαφέρουσα η πρόταση αλλά βλέπω να υπάρχουν πρακτικά ζητήματα που την καθιστούν ανέφικτη (τελικά το "εκ περιτροπής" εν δουλεύκει πουθενά)

    1. Εφόσον ο κάθε βολευτής θα είναι Πρόεδρος της Βουλής για 1 μήνα μόνο, σημαίνει ότι θα είναι part-time Πρόεδρος. Όπερ μεθερμηνευόμενον, δεν θα κάμνει qualify για σύνταξη Προέδρου της Βουλής μετά την 5ετία. Για να μπορεί να πιάσει τη σύνταξη του Προέδρου της Βουλής θα πρέπει να συμπληρώσει μιας 5ετίας θητεία ως Πρόεδρος, τουτέστιν 60 μήνες. Δηλαδή θα πρέπει να είναι (εκ περιτροπής) Πρόεδρος της Βουλής για 60 5ετίες. Αντιλαμβάνεσαι.

    2. Εφαντάστηκες τί θα γίνεται στην αίθουσα της Ολομέλειας αν κάποιος ρωτήσει φωναχτά "Κύριε Πρόεδρε..."; Θα ακούσεις ταυτόχρονα 56 "Ναιιιιιι;". Πανικός (όχι ο πράσινος λαός).

    3. Με ποιά κριτήρια θα αποφασίζεται ποιός θα είναι ο ΠΡΩΤΟΣ πρόεδρος της 5ετίας και ποιος ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ; Τους άλλους δεν θα τους θυμάται κανένας έτσι κι αλλιώς

    4. Εν θα είναι άδικο για τους υπόλοιπους βολευτές όταν θα προεδρεύει κάποιος εκλεκτός συνάδελφος τους την περίοδο των Χριστουγέννων ή του Πάσχα που "εν ππεμένες οι δουλειές";

    5. Αν υπάρχει προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό το οποίο ξεκινά την τελευταία μέρα της προεδρίας κάποιου βολευτή και δεν είναι μονοήμερο, δεν θα πρέπει να πάρει μαζί του και τον αμέσως επόμενο προεδρεύοντα; Διπλά εισιτήρια, διπλά δωμάτια, διπλά έξοδα. Εν καιρώ κρίσης. Α πα πα

    6. Θα πρέπει κάθε μήνα να τροποποιείται το οργανόγραμμα στην ιστοσελίδα της Βουλής (έχουν ιστοσελίδα έτσι?). Υπερωρίες ο webmaster (διότι ούτως ή άλλως "δεν τα προλαβαίνει τώρα"), αυξημένο κονδύλι στον προϋπολογισμό του έτους. Εν καιρώ κρίσης. Α πα πα

    ReplyDelete
  5. @invictus: Ενα εν καλά δηλαδή. Εννα ανοίξουν θέσεις για webmaster ή ενα γίνει πολλά προνομιούχα θέση...

    @mana: Wraia h paromoiwsh sou jai opws panta h Nana mousxouri. An den akouses to "why worry" pou en cover apo dire straits. Paei polla me to extesino sou to post 8emas.

    ReplyDelete
  6. Ένα ένα τζαι θα λύσουμε τα προβλήματα. Θα πάρουν σύνταξη προέδρου της Βουλής για ένα μήνα. Απλά τα πράγματα. Για να είμαστε δίκαιοι οι φρόνιμοι που θα κάμουν τους δύο μήνες θα πάρουν δύο μήνες σύνταξη.

    2. Πανίκος είναι ένας, αυτός που καθαρίζει τα τζάμια. Στη Βουλή δεν θα αποκαλούν ο ένας τον άλλο πρόεδρο αλλά «αγαπημένε». Αγαπημένε Νίκο Τορναρίτη για παράδειγμα.

    3. Θα παίξουν Pictionary. Οι πρώτοι δύο που θα κερδίσουν το παιχνίδι, παίρνουν πρώτο και τελευταίο μήνα.

    4. Οι δουλειές εν πάντα ππεμένες. Εν για τη Βουλή που μιλούμε, όϊ για την Niceday.

    5. Θα απογορευτούν τα ταξίδια στο τέλος του μήνα.

    6. Η ιστοσελίδα της Βουλής είναι ενημερωμένη κάπως. Ο webmaster δεν θα κάμει πολλές υπερωρίες. Ό,τι προλάβει ο άνθρωπος.

    ReplyDelete
  7. Εφαντάστηκες πώς θα είναι να είναι Πρόεδρος η Ειρήνη Χαραλαμπίδου όταν θα συζητούν για τους προϋπολογισμούς; Μπρρρρρ!

    ReplyDelete
  8. εντάξει παραδέχομαι ότι το σύστημα έχει ορισμένα μειονεκτήματα. τη Χαραλαμπίδου δεν την σκέφτηκα.

    ReplyDelete
  9. Τζαι να κρατά τζαι το σφυρούιν του Προέδρου???? Έshεσα πάνω μου πιλέ! :ζ

    ReplyDelete
  10. Χαχαχαχαχα καλή η πρόταση σου για την εκ περιτροπής προεδρίαν της βουλής.

    ReplyDelete
  11. e invictus, sanna giouta sou o koulias pas to trambolino!
    ama thelw idees kamia fora enna ton fkallw ji egw jeipanw

    ReplyDelete
  12. @Sike
    Μεν τον αφήκεις πολλήν ώραν όμως γιατί μετά εν θα κατεβαίνει. Εκτός τζι αν φκάλεις τον Καρογιάν πάνω...

    ReplyDelete
  13. Μάνα: ορθογραφικό - κύπριες πριγκίπισσες - κυπρίπισσες αντί του κιπρίπισσες !! Ε;;

    ReplyDelete
  14. εε νομιζω οτι εξεχασετε κατι!τζινους ουλλους που ''βολευκει'' ο προεδροσ της βουλής??που τους βαλεται??εν να εχουν δουλεια μονο για 1 μήνα??

    Ασυμβίβαστη

    ReplyDelete
  15. takeiteasy. Οι κυπρίπισσες με υ ανήκουν στην Eolica. οι δικές μας είναι με ι :)))))

    ReplyDelete
  16. Πως τα σκέφτηκες όλα αυτά;;;;;
    Εγώ όταν μαλώνουν νιώθω σα διαμεσολαβητής του ΟΗΕ!!! Άντε να τις ηρεμήσω...Ειδικά τώρα που είναι μέσα στην ένταση λόγω εξετάσεων!

    ReplyDelete
  17. εγω νομίζω έννεν σωστό για τα μωρά να έχουν ούλλα που 2. πρέπει να μάθουν να μοιράζουνται.
    για τους πολιτικούς εν άλλη υπόθεση.

    θέλω στο τραμπολίνο να φκουν ούλλοι μαζί οι βουλευτές ενός κόμματος τζαι να σίρουν ούλλοι ούλλους κάτω. εν είμαι αναρχική, απλά θέλω τζινούρκους.

    ReplyDelete
  18. Μοοnlight και εγώ το ίδιο ένιωθα. ώσπου φτάσαμε στο σημείο να μαλλώνουν, να φωνάζουν και να δέρνονται για μια κούκλα, ένα παιχνίδι. και είπα καλύτερα διπλά να κερδίζω λίγη ηρεμία.

    ReplyDelete