Wednesday 14 September 2011

Οικόπεδα


Οι κόρες μεγαλώνουν, πρέπει να αρχίσουμε να τους κάμνουμε την προίκα τους. Κανένα χωράφι, κανένα διαμέρισμα, κανένα οικόπεδο.

Το οικόπεδο 11, το οικόπεδο 9, δίπλα από το περίφημο οικόπεδο 12 με το φυσικό αέριο, τα αγόρασε κανένας ή να πάω να επενδύσω; Κάτσε να δω αν υπάρχει κανένα γωνιακό, να μην τους κόψουν τη θέα με καμιά πολυκατοικία.

Οι γεωτρήσεις θα ξεκινήσουν σύντομα στο κυπριακό οικόπεδο, αφού ο πρόεδρος Χριστόφιας με την υπουργό Πραξούλα παρά το πλευρώ του, έδωσε το πράσινο φως. Είμαι καλή σήμερα και αφήνω ασχολίαστο το ζεύγος.

Η Τουρκία απειλεί με πόλεμο και θα βγάλει τα πολεμικά της πλοία στη Μεσόγειο. Το Ισραήλ, στις πλάτες του οποίου στηριζόμαστε για να βγάλουμε το φυσικό αέριο, έχει ήδη βγάλει τα πολεμικά του αεροπλάνα να περιπολούν. Η Τουρκία επίσης απειλεί και την Ελλάδα, αλλά δυστυχώς η Αθήνα αυτή τη στιγμή, έχει την Τρόικα που την παιδεύει, δεν ασχολείται με τους γείτονες.

Α, είναι και ο Λίβανος που φωνάζει για τα οικόπεδα και λέει ότι δικαιούται και αυτός το κατίτις του. Η Συρία, πάλι είναι απασχολημένη να σκοτώνει αυτούς που διαδηλώνουν, για να συμμετάσχει και αυτή στον καυγά.

Τελικά πολλή ζήτηση και φασαρία έχουν τα οικόπεδα. Σε βαθμό που σκέφτομαι να πάω αλλού να γυρευτώ για την προίκα των κόρων.

Στις συζητήσεις πέφτει συχνά το ερώτημα. Θα έχουμε πόλεμο; Απαντώ πως δεν βλέπω πόλεμο, αλλά έτσι για την πλάκα ένα θερμό επεισόδιο είναι πιθανόν. Στις κυβερνήσεις Ισραήλ και Τουρκίας κυκλοφορούν αρκετοί θερμοκέφαλοι, που δεν το έχουν καθόλου δύσκολο να βάλουν μπουρλότο στην περιοχή. Αλλά από την άλλη, σκυλί που γαυγίζει δεν κάνει να το φοβάσαι. Για αυτό και τώρα ακούμε πολύ λάξιμο. Γαβ γαβ και προσπαθούν να τρομοκρατήσουν ο ένας τον άλλο.

Επίσης, άκουσα περιπτώσεις που έτρεξαν στα σουπερμάρκετ και άδειασαν τα ράφια. Τι, σου λέει να γίνεται πόλεμος και να μην έχουμε να φάμε; Παιδιά ψυχραιμία. Αν όντως γίνει πόλεμος, τρεις μέρες το πολύ θα διαρκέσει. Τόσο θα χρειαστεί να καταλάβουν ολόκληρη την Κύπρο. Ε μην μου πείτε πως δεν έχετε προμήθειες για τρεις μέρες στο σπίτι σας. Κάτι μακαρόνια, κάτι τόνους, κάτι κατεψυγμένα, ευκαιρία να καταναλωθούν πριν λήξουν.

Αλλά για να δεις πόσο υποκριτές είμαστε. Τόσα χρόνια τους βρίζαμε τους Εβραίους και όλο για τους Παλαιστίνιους είχαμε μια καλή κουβέντα να πούμε. Τώρα που τους έχουμε στο πλευρό μας, τους βλέπουμε με άλλο μάτι. Μα τι δυνατοί που είναι και πόσο εξοπλισμένοι. Με μια μονοκονδυλιά τους ξεγράψαμε τους Παλαιστίνιους (μεταξύ μας καλά τους κάναμε). Έτσι είναι. Τα καλά και τα συμφέροντα της ψυχής ημών.

18 comments:

  1. 15 ώρες μας είπαν στο στρατό. 3 ώρες εν οι κρίσιμες.

    ReplyDelete
  2. Πάντοτε υποστήριζα τη συμμαχία με το Ισραήλ τζιαι ούλλοι εφκάλλαν με πελλή (λόγω κολλημένων απόψεων και στερεότυπων)...
    @Evro: Χωρίς πολεμικά πλοία δεν είναι πολλές 15 ώρες;;

    ReplyDelete
  3. 3 μέρες εννα διαρκέσει αν μας πολεμούν part-time...

    ReplyDelete
  4. Ρε μαν εν ξέρω έτσι μας ελαλούσαν, εστηρίξαν το κάπου αλλά δεν θυμούμαι. Μάλλον θα ήταν σε κάποιο συναγερμό κλπ κλπ...

    ReplyDelete
  5. έτσι είναι δυστυχώς, κατά που μας συμφέρει αγαπούμε...

    τώρα πρέπει να βάλουμε κι άλλους παίχτες στο παιχνίδι, πχ. για τα επόμενα θαλασσο-οικόπεδα (με το αζημείωτο βέβαια...)

    τζαι συμφωνώ, πόλεμος εν θα γίνει, αλλά 2-3 επεισόδια ενά τα δούμε...

    @ invictus & evros
    παιθκιά μεν το σκέφτεστε, εδείξαμεν τους τον τρόπο, τζαι εκάμαμεν τζαι ρεκόρ...
    2 πόμπες στους ηλεκτροπαραγωγούς σταθμούς ετέλειωσε το πανηύρι...
    2 ώρες δουλειά, ούτε part time εν λογίζεται...

    ReplyDelete
  6. εννά συμφωνήσω με τον noni..εδείξαμε οτι μπορούμε και μόνοι μας..part time ή full time πάντως εν σε πιο λίο που 3 μέρες που εννά μας πουκουπίσουν..

    ReplyDelete
  7. 15 ώρες εν κανούν να φάω το παγωτο που έχουμε σπίτι Έβρος.

    Patatoulis οσες φορές διερωτήθηκα γιατί να υποστηρίζουμε τους Παλαιστίνιους που στο κάτω κάτω εντάξει ένα δίκαιο το έχουν αλλά εμάς δεν μας έχουν βοηθήσει καθόλου, πάντα άκουα κατηγορίες.

    Σωστός ο Nonis. αφού μόνοι μας διαλύουμε τα πάντα, τους άλλους τι να τους θέλουμε; άσε που μπορεί να μεν τα καταφέρουν τόσο καλά όσο μόνοι μας.

    Πόλεμος παρτ τάιμ... να μια έννοια για ανάλυση Ινβ ντίαρεστ.

    Ράνια αφού εμείς ξέρουμε πως να διαλύουμε ένα κράτος.

    ReplyDelete
  8. Εν έσιει με πόλεμο με τίποτε. Ο Ερντογάν έννεν βλάκας, ξέρει ότι συμφέρει του το λάξιμο πολλά παραπάνω που το δάκκαμα. Ένα θερμό επεισόδιο Τουρκίας-Ισραήλ εν πολλά πιθανό. Ο πόλεμος Τουρκίας-Ισραήλ, καθόλου. Ακόμα πιο λλίο ο πόλεμος Κύπρου-Τουρκίας. Αν τζαι με βάση το realpolitik εν εμπορούσε να μας τύχει τίποτε καλλύτερο που μια επίθεση της Τουρκίας. ΕΕ, ΗΠΑ, Ρωσία τζαι Ισραήλ έννα δώκουν πάνω της (ειδικά μέσω του ΟΗΕ) τζαι εννάν η μόνη πιθανότητα να λυθεί το κυπριακό υπέρ μας. Τωρά όσοι πανικοβάλλουνται τζαι φκιερώνουν τα σούπερμαρκετ για να οχυρωθούν έσσω τους σε ενδεχόμενο πολέμου, καλά κάμνουν. Έχουμεν κρίση τζαι η αγορά εν μουθκιασμένη. Αφήστε τους πελλούς να αγοράζουν που την άκρα τζαι να κινηθεί η αγορά.

    ReplyDelete
  9. Σε αυτή τη χώρα ανατιναζόμαστε και μόνοι μας, δεν χρειαζόμαστε τους εχθρούς για να μας εξοντώσουν. Ένας Χριστόφκιας αρκεί για όλη τη λεκάνη της Μεσογείου μπορώ να σου πω.

    Συμφωνώ για τους Παλαιστίνιους, μην σώσουν και δημιουργήσουν κράτος. Τόσα χρόνια ένα "έξω οι Τούρκοι από την Κύπρο" δεν άνοιξαν το ξερό τους να πουν!

    ReplyDelete
  10. Μη ξεχνάτε ότι πρόκειται για μουσουλμάνους (οι Παλαιστίνιοι) έτσι πάντα θα αλληλουποστηρίζονται με την Τουρκία. Το Ισραήλ είναι τό μόνο δημοκρατικό και ανεπτυγμένο κράτος της περιοχής και όσο και να μη μου αρέσει αυτό που κάνει στους Παλαιστίνιους, πρέπει να τα έχουμε καλά μαζί τους.

    ReplyDelete
  11. @Anti-christos Με τα τόσα κακά που τους δέρνουν το "έξω οι Τούρκοι από την Κύπρο" εμάρανε τους Παλαιστίνιους. Επειδή οι Κυπραίοι εφυρτήκαν της διαδήλωσης δηλαδή. Πάντως θα έχει χάζι να δούμε την Τουρκία να κάμνει πόλεμο χώρας μέλους της Ε.Ε, και να γράφει το ΝΑΤΟ όπου είναι η ίδια μέλος και όπου επίσης είναι μέλη τουλάχιστον 5 χ.μ της Ε.Ε.΄Άρα βασικά- Η Γαλλία και η Γερμανία θα πρέπει να μας υποστηρίξουν (god bless the EU) ενάντια μέλους της συμμαχίας ΝΑΤΟ. Χμ... I am not even sure anyone has ever even thought about that as a hypothetical scenario. Το πιθανότερο είναι ότι ο Ερτογάν παίζει ένα διπλωματικό παιχνίδι δύναμης.
    Όσο για το Ισραήλ στην Παλαιστίνη οι πράξεις του είναι και θα παραμείνουν παράνομες κάτω απο το διεθνείς δίκαιο.

    ReplyDelete
  12. Εγώ δεν φοβούμαι τις απειλές τους γιατί έχω τη λογική μαζί μου!
    Το γεγονός ότι η Κύπρος είναι στην ευρωπαϊκή ένωση δεν μας κάνει μόνο οικονομικούς συμμάχους. Αν τολμήσει η Τουρκία που υποτίθεται τόσο πολύ θέλει να μπει στην Ε.Ε. να μας επιτεθεί τότε θα πρέπει να ξέρει πως θα επιτεθεί σε 27 χώρες!

    Απλώς προσπαθούν να μας βάλουν σε κατάσταση πανικού και φόβου, δεν πρέπει να ενδώσουμε. Ας τους τζιαμέ να γαβγίζουν όπως λες.

    ReplyDelete
  13. Anti-Christos καμία υποστήριξη δεν είχαμε από τους Παλαιστίνιους. Και όπως λέει ο Πατατούλης δεν υπάρχει περίπτωση να μας υποστηρίξουν ποτέ και λόγω της θρησκείας.


    Ανώνυμε και εγώ πιστεύω ότι ο Ερντογάν παίζει παιχνίδι δύναμης. Αλλά είναι και θέμα εγωισμού στη μέση. Και για το εγώ τους και οι δύο μπορεί να φτάσουν σε πόλεμο.

    Μαθητούδι μου καλό, η Τουρκία χεσμένη την έχει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν κόβεται να γίνει μέλος, η έννοια της τώρα είναι να ηγηθεί στον αραβικό /μουσουλμανικό κόσμο. Άσε που η Ευρώπη δεν έχει στρατό (άλλο μειονέκτημα τούτο).

    ReplyDelete
  14. @ Αντι-Χρηστος

    Κάνεις λάθος για τους παλαιστίνιους. Και στην Ελλάδα (τότε που οι Ελλαδίτες ακόμα νοιάζονταν και διαδήλωναν για την Κύπρο) και στην Αμερική όπου έλαβα μέρος σε συλαλητήρια για την Κύπρο συμμετείχαν πάντα Παλαιστίνιοι... Μην τα ισοπεδώνουμε όλα κατά πώς μας βολεύει.

    ReplyDelete
  15. @ΔemΩΝ
    Εν επερίμενα που τους Παλαιστίνιους να πουν ποτέ "έξω οι Τούρκοι από την Κύπρο", αλλά τουλάχιστον να πουν έξω τα κατεχόμενα που την Ισλαμική Συνδιάσκεψη. Τζαι όμως, μαζί με τους λοιπούς μεσανατολίτες "φίλους" (Σύριους, Λιβανέζους, Ιορδανούς) εδεχτήκαν την είσοδο των κατεχομένων ως μέλος στη Συνδιάσκεψη (πριν ήταν με καθεστώς παρατηρητή) ως "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου". Νομίζω το στρατόπεδο τους πολιτικά επιλέξαν το τζαι σήμερα εν απέναντι μας, όι δίπλα μας.

    ReplyDelete
  16. Άκουσα πως στα οικόπεδα αυτά κυκλοφοράει κάποιος περιζήτητος γαμπρός, ονόματι Λεβιάθαν!
    Μάθε τις κόρες σου να κουνάνα λίγο τον πισινό τους (ξέρεις εσύ) μπας και του γυαλίσει καμία...

    ReplyDelete
  17. Ευτυχώς που εκαταλάβαμεν ότι πρέπει να παίξουμε τζαι λίο τους καλούς με το Ισραήλ....

    ReplyDelete
  18. Κατ'αρχάς εγώ βλέποντας τον τίτλο εδιερωτήθηκα τι εικόνα θα μας βάλεις σημερα. Εφαντάζουμουν κάτι σε ταπέλλα "πωλούνται οικόπεδα" μες τα κάκκαδφα. Τζιαι τούτη που έβαλες όμως πλησιάζει, θα έλεγα.
    Όντως δεν είναι για πόλεμο η κατάσταση. Εν όπως όταν ήταν να μπούμε στην ΕΕ που εφώναζε τζιαι εσίζετουν η Τουρκία ότι εννά κάμει τζιαι εννά φκιάσει αν μπούμε. Έτο εμπήκαμε τζιαι δεν έκαμε τίποτε. Όπως το είπες, σκύλος που γαβγίζει...

    ReplyDelete