Thursday 29 September 2011

Τα δέκα που τρέχουν

Την έμπνευση την πήρα από την Αχάπαρη. Ακολουθεί λίστα με τα δέκα πιο άσχημα αυτοκίνητα. Θα περιοριστώ στα μοντέλα που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια για να είμαι δίκαιη. Κυβικά, κατανάλωση, αξεσουάρ δεν παίζουν ρόλο. Είναι ένα υποκειμενικό countdown με μόνο κριτήριο την εμφάνιση.


10. Ξεκινούμε με ένα πανάκριβο αυτοκίνητο. Ό,τι θυμίζει αυτοκίνητα σε καρτούν δεν χρειάζεται να το πω, είναι φως φανάρι. Το σχήμα της Lotus είναι περίεργο. Γενικά, όμως τα Lotus είναι περίεργα. Η δε οροφή του είναι λες και κάποιος του έδωσε γροθιά. Το κοιτάζω και προσπαθώ να δω γιατί κάποιος να δώσει μια σέσουλα ευρώ να το αγοράσει. Δεν βρίσκω λόγο. Πάω στοίχημα ότι καλά καλά δεν θα χωρεί carseat στο πίσω κάθισμα.... Εντάξει, για το τελευταίο κάνω πλάκα. Τέλοσπαντων, άποψή μου είναι ότι δεν θωρκέται.


9. Αν δεν είσαι ο Τσιπς, ο Ντίμης Μαυρόπουλος, ο Βαχάν Τερζιάν δεν δικαιολογείσαι να οδηγείς ένα Subaru Impreza. Ούτε δικαιολογείσαι να αφήνεις ανοιχτά τα παράθυρα για να ακούγεται η μουσική που πουμπουρίζει. Και ακόμη περισσότερο στα φανάρια να κοιτάς δεξιά και αριστερά αν σε βλέπουμε και να γκαζώνεις την ώρα που ξεκινάς. Πάρτο απόφαση. Είναι ένα άσχημο αυτοκίνητο. Η μόνη χρησιμότητα που μπορώ να σκεφτώ είναι να απλώνεις τα ρούχα πάνω στο πισινό το σπόιλερ.


8. Όσο μου αρέσει το B class (εβίβα Φίλιπ) τόσο δεν αντέχω το A class. Και νομίζω για αυτό ευθύνονται τα μούτρα του. Εκείνη η ευθεία γραμμή που ξεκινά από τα φανάρια για να καταλήξει στην οροφή κάτι μου κάνει. Το βρίσκω άσχημο.


7. «Ε, το μάστρο. Έτσι θα είναι το νέο μας αυτοκίνητο». «Μα πως δηλαδή;» «Έτσι. Όπως ένα κουτί των παπουτσιών με τέσσερις τροχούς». Και κάπως έτσι γεννήθηκε το Nissan Cube.




6. Ύστερα από υπόδειξη του Invictus μπάινει και το Fiat στη λίστα. Μα σαν να τζαι μοιάζει με το Cube; Αν είχα τους σχεδιαστές θα τους μηδένιζα για αντιγραφή.


5. To Audi A2 είναι απερίγραπτο. Προσπαθώ να σκεφτώ με ποιο σκεπτικό η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να προωθήσει την παραγωγή του. Δεν βρίσκω.


4.Μην πέσετε να με φάτε. Το καταλαβαίνω είναι ακριβές, είναι δυναμικές, πατάς γκάζι και απογειώνονται. Αλλά η Ferrari Enzo δεν παύει να είναι ένα κακάσχημο αυτοκίνητο. Καταρχήν οι πόρτες είναι άβολες. Τα μούτρα του θυμίζουν καρχαρία σφυροκέφαλο. Άσε που είμαι σίγουρη πως οδηγώντας το θα νιώθεις ότι κάθεσαι στην άσφαλτο, τόσο χαμηλό είναι.

3. Yaris verso. Το να έχει κάποιος Υaris το καταλαβαίνω. Το να θέλει το Corolla Verso επίσης το καταλαβαίνω. Αλλά το να θέλει το Yaris verso μόνο διαστροφή μπορεί να χαρακτηριστεί.


2. Καθοδόν προς την κορυφή βρίσκουμε το Juke. Μόνο ένα τρόπο μπορώ να σκεφτώ πως το σχεδίασαν. Μεθυσμένος ο σχεδιαστής της Nissan βγήκε τσάρκα στους δρόμους του Τόκιο ένα βράδυ. Κάθισε στην άκρη του πεζοδρομίου για λίγη ώρα και μετά πήγε στο γειτονικό μπαρ. Το πρωί πήγε πιντομένος στο γραφείο. Μόλις τον είδαν τον ρώτησαν αν είναι έτοιμο το αυτοκίνητο που σχεδίαζε. Άρπαξε ένα μαρκαδόρο και το έκαμε. Ο υπεύθυνος παραγωγής, επίσης ήταν με τα ποτά του. Και έτσι γεννήθηκε το juke.


1. Εντάξει, το ένα τέταρτο της Κύπρου το κρατά και καμαρώνει για τα πολλά λεφτά που έδωσε να το αποκτήσει. Αυτό δεν σημαίνει τίποτε. Το Cayenne ήταν είναι και θα παραμείνει ένας όγκος σιδερικών, χωρίς χάρη και χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο. Επιπλέον έρευνες έδειξαν ότι είναι επικίνδυνο. Οι οδηγοί του αισθάνονται τόσο σίγουροι για το αυτοκίνητο τους που προχωρούν τζαι όποιον πάρει ο χάρος.

12 comments:

  1. ξανατσιάκκαρε τους αριθμούς σου, κάπου τα έχασες.. Για την Ferrari και το Cayenne διαφωνούμε κάθετα

    ReplyDelete
  2. 2 λέξεις θα πω...
    Fiat Multipla

    http://www.topspeed.com/cars/fiat/2002-fiat-multipla-ar482/picture4508.html

    ReplyDelete
  3. όντως με τους αριθμούς τα έκαμα λίγο σκατά. μου λείπει ο αριθμός 6. θα βάλω ένα που είχα υπόψη μου.

    α βάλω τιμής ένεκεν το φίατ του Ινβίκτους

    ReplyDelete
  4. http://www.uglycars.co.uk/

    Έχει ενδιαφερον.

    ReplyDelete
  5. who cares what it looks like? άμαν είσαι μες την ferrari νιώθεις άλλα πράματα..

    κατά τα άλλα συμφωνώ! εκτός που την Cayenne..στην Κύπρο εν γενικά που προχωρούν και όποιον πάρει ο χάρος..εν χρειάζουνται cayenne!

    ReplyDelete
  6. haha impreza wtf? Κάποτε ήταν γεμάτη η ανεξαρτησίας θυμούμαι.

    Προσωπικά νευριάζουν με τα αυτοκίνητα που μοιάζουν με νεκροφόρες

    ReplyDelete
  7. αααα εξέχασες το hummer!έπρεπε ναν το πρώτο

    Μαρία

    ReplyDelete
  8. συμφωνώ 90% με τη λίστα σου. το νούμερο 8 εν ωραίο... έβαλες το τζαι μεταξύ της πατρονιάς του 9 και της νεκροφόρας που λαλεί τζαι η Αχάπαρη του 7 έτσι φαίνεται ακόμα πιο ωραίο :Ρ

    ReplyDelete
  9. Εγώ εν μπορώ να συγχωρέσω την Audi με τα τόσο όμορφα, κομψά αυτοκίνητα να φκάλει τζείνο το παλαβό το παλιόκουτο!?!

    ReplyDelete
  10. Μαρία όντως εν μεγάλη παράλειψη να αφήσω έξω το Hummer. έπρεπε να είναι το αυτοκίνητο bonus στη λίστα.

    Ουφ για το 8 είχα αμφιβολίες γιατί μερικά μοντέλα του Α εν ωραία, αλλά πάλε... το συγκεκριμένο όχι.

    Πάω στοίχημα Joy ότι ονειρεύκεσαι τζαι εσύ σαν εμένα ότι οδηγείς το ΤΤ. βρουουουουμ βρουμ.

    Οι νεκροφόρες Αχάπαρη εν πολλά βολικές όταν τα μωρά είναι μεταξύ 0 και 2 χρονών.

    Δεν μου το βγάζεις από το νου ότι είναι υπερεκτιμημένες οι Φέραρι Ράνια (δαμέ τζαι αν θα δώκουν πάνω μου).

    Σμιλί όντως έχει ενδιαφέρον η λίστα.

    Joke. Πολλά καλό Dr.

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete