Thursday 10 November 2011

Δυο δυο, στο γιατρό δυο δυο


Τον άλλο μήνα πρέπει να περάσω από το γυναικολόγο μου για τεστ παρθενίας Παπανικολάου. Του γιατρού μου του έχω εμπιστοσύνη, καμία σχέση με τον γυναικολόγο της Λάρνακας. Εξάλλου αν τιθόταν ζήτημα να διαλέξει μεταξύ του να με γαμήσει και των ευρών μου θα πήγαινε κατευθείαν στο δεύτερο.

Ακούγοντας τον πρόεδρο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου το πρωί, κατάλαβα ότι στο γιατρό είναι καλό να πηγαίνουμε με παρέα. Βέβαια ο ΠΙΣ θα στείλει συστάσεις στα μέλη του και έντυπο με κατευθυντήριες οδηγίες για τον τρόπο που πρέπει να εξετάζονται οι ασθενείς. Αλλά σου λέει καλού κακού καλύτερα στο ιατρείο να υπάρχουν δύο γιατροί. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Με βλέπει ο γιατρός έτσι θεογκόμενα που είμαι και δεν μπορεί να συγκρατηθεί. Ο δεύτερος γιατρός όμως θα τον φέρει στη θέση του και θα με εξετάσει αντί να μου ριχτεί...

Αλλά σιγά, εδώ πολλές φορές αναζητούμε ένα γιατρό και θα καταφέρουμε να έχουμε δυο; Και άντε τους βρήκαμε τους δυο και τους στήσαμε μέσα στο ιατρείο. Θα πληρώνονται και οι δυο; Θα μοιράζονται το 50ευρω που δίνουμε σήμερα για μια απλή επίσκεψη ή θα θέλουν από 50;

Άρα το ιατρικό διπλοπόρτι δύσκολα το βλέπω να πετυχαίνει. Άρα για να συμπληρωθεί το τρίο πάμε με ένα φίλο μας ή τον/την σύντροφό μας. Ή αν είναι δύσκολο να βρούμε παρέα διαθέσιμη παίρνουμε τα μωρά μαζί μας. Ή ακόμη καλύτερα οικιακή βοηθό όσοι διαθέτουν. Μην σας πω και μωρά και οικιακή βοηθό.

Πάντως, να πω ότι μια φορά έτυχε να πάω στο γιατρό με φίλη μου. Ήμασταν και οι δύο γκαστρωμένες, μέσα σε 20 λεπτά μας ξεπέταξε και τις δυο. Αφήσαμε από 40 ευρωπουλάκια η κάθε μια.

Αναγνωρίζω ότι το θέμα των βιασμών από το γυναικολόγο είναι πολύ σοβαρό για να κάνω πλάκα. Πλάκα κάνω με τις μαλακίες του ΠΙΣ. Ο οποίος σύλλογος όταν βγήκε στην επιφάνεια η υπόθεση, ξεκάθαρα είπε ότι γνώριζαν για την υπόθεση αλλά δεν έδωσαν σημασία στις καταγγελίες επειδή δεν μπορούσαν να έχουν στοιχεία και μαρτυρίες! Αν θυμάμαι καλά ο πρόεδρος του, στο Mega πρέπει να ήταν, έλεγε πως είναι δύσκολο να μαρτυρήσει ένας γιατρός εναντίον ενός άλλου. Με λίγα λόγια κόρακας κοράκου δεν βγάζει μάτι. Τυχαίο που μέχρι τώρα ελάχιστες αν όχι μηδαμινές ήταν οι περιπτώσεις που οδηγήθηκαν στα δικαστήρια και δικαιώθηκαν περιστατικά ιατρικής αμέλειας ή λάθους; Καθόλου.

10 comments:

  1. Θίγεις μεγάλο θέμα. Κανένας εν θα πει κακό για τον άλλο, αλληλοπροστατεύονται. Τζαι ούλοι ξέρουμε περιπτώσει που τα θαλασσώσαν και τίποτα δεν έγινε.

    ReplyDelete
  2. Άσε οι αγωγές ιατρικής αμέλειας είναι το μεγαλύτερο ανέκδοτο στην Κύπρο. Η πιο εύκολη δουλειά για την υπεράσπιση. Δεν βρίσκεις γιατρό μάρτυρα να έρθει να μαρτυρήσει εναντίον συναδέλφου του με το σκεπτικό πάντα ότι "αύριο μπορεί να βρεθώ εγώ στη θέση του"¨. Κατά τα άλλα αν διαβάσεις λεπτομέρειες για τις ενέργειες του εν λόγω γυναικολόγου, με την προμελέτη που διαπιστώνεις του αξίζουν ισόβια

    ReplyDelete
  3. ou ma akousa to tziai gw... ippokratios orkos my ass...

    ReplyDelete
  4. Περιπτωση γνωστης μου: Εκαμνε επι 10 χρονια εξωσωματικες (μιαν τον χρονο παρακαλω) σε πασιγνωστο... ενδοκρινολογο στην Λευκωσια, ο οποιος ολως περιεργως ειδικευεται στις εξωσωματικες!!!
    Η κοπελα ειχε φυσικο διαφραγμα, οπως αποδεικτηκε και δεν υπηρχε περιπτωση να μεινει εγκυος με εξωσωματικη ή αλλοσπως. Ο ενδοκρινολογος το γνωριζε, σχεδον απο την αρχη και εσυνεχιζε απο ιατρικη αγνοια? απο αμελεια? απο ππαραοπιστια? να της καμνει εξωσωματικες!!!
    Ωσπου, την τελευταια φορα, κι αφου εγινεν η προετοιμασια με ενεσεις και φαρμακα, ειδοποιησεν την κοπελα οτι δεν μπορουσε να προχωρησει με την εμβρυομεταφορα γιατι... εππεφτε μες την αδεια του!!!!!
    Ετσι αναγκαστηκε να παει σε αλλο γυναικολογο. Τζεινος ανακαλυψε το φυσικο διαφραγμα. Ειπεν του οτι θελει να διωξει ποινικα τον ενδοκρινολογο τζαι ειπεν της οτι εν θα καταφερει τιποτε, απλα εν να μπλεξει!!!!

    Μα ποιοι νομιζουν οτι ενει οι γιατροι στην Κυπρο? Ετσι κύκλωμα, ουτε η Μαφια!

    ReplyDelete
  5. Γιατί, εχαθήκαν οι νοσοκόμες τζαι πρέπει να μπαίνουν θκυο θκυο οι γιατροί;

    ReplyDelete
  6. Επήραν τον δικαστήριο το 2006 για μιαν υπόθεση του 2005. Άλλοι γιατροί ελαλούσαν ότι εν έγινε ποττέ η επέμβαση που υποτίθεται ότι της έκαμε ο ανώμαλος (τζαι επιέρωσε τζαι 10.000 λίρες ο άντρας της), αλλά κανένας εν εκατάθετεν. Σκεφτείτε πόσες γεναίτζες εκακοποιηθήκαν που τότε μόνο τζαι μόνο γιατί οι γιατροί λειτουργούν όπως τους μασόνους.

    ReplyDelete
  7. o πρόεδρος του ΠΙΣ εν έχει υπόθεση..
    ο οφθαλμίατρος μου πήγε και κατέθεσε σε υπόθεση οτι κανένας οφθαλμίατρος στον κόσμο δεν θα έκανε treat τον ασθενή με αυτόν τον τρόπο και ο άλλος γλύτωσε γιατί βρήκε ενα άρθο σε ενα ινδικό medical journal που έλεγε οτι είχε καλά αποτελέσματα..

    αλλά καλά λέει η Leni..οι νοσοκόμες μπορούν να είναι το 3ο άτομο!

    ReplyDelete
  8. Σμιλί, ίσως αυτή η ουσία του θέματος. Είναι θέμα αλληλοπροστασίας.

    Τούτο το σκεφτικό δεν μπορώ να το καταλάβω Brenda. Τι σημαίνει να βρεθώ στη θέση του; Άμαν κάμνω καλά τη δουλειά μου ως γιατρός γιατί να βρεθώ στη θέση του;

    Ποστ αν ήταν με ένα όρκο να έκαμνες καλά τη δουλειά σου θα ήμασταν όλοι με το ευαγγέλιο στο χέρι.

    Grouta ξέρω παρόμοια περίπτωση. Το τραγικό είναι ότι όλοι ξέρουμε παρόμοιες περιπτώσεις…

    Δεν το σκέφτηκα το ενδεχόμενο να μπαίνουν οι νοσοκόμες Λένι. Με το αζημίωτο έτσι;

    Def καλύτερη παροιμοίωση δεν θα μπορούσε να γίνει. Ακριβώς όπως τους μασόνους που λειτουργούν.

    Ινδικό Medical Journal; Oh my god Ράνια. Έχουν ξεφύγει εντελώς. Από τη μια οι γιατροί, από την άλλοι οι δικαστές.

    ReplyDelete
  9. Με το αζημίωτο, βέβαια, αλλά εν πιο πιθανό να λειφτούμε τους γιατρούς παρά τες νοσοκόμες. Πάντως στο νοσοκομείο τες περισσότερες φορές ήταν παρούσα και νοσοκόμα μαζί με το γιατρό.

    ReplyDelete
  10. σε άλλες χώρες ήνταλως γίνεται;
    ένιγουεϊ, επειδή είμαστε οικογενειακώς σοβαρά παθόντες που τες καταστάσεις των γιατρών, λαλούν τα τζαι μόνοι τους ότι δεν θα γίνει τίποτε αν κάμεις υπόθεση για ένα γιατρό εσύ ένας απλός άθρωπος.
    ο γάρος του ΠΙΣ εχτές ελάλεν να μας λέτε και να κάνετε καταγγελίες σε ΚΑΘΕ περιστατικό, τζαι κανένας δεν είχε δίκαιο που εξαπατήθηκε που γιατρό ΕΠΕΙΔΗ δεν τον εκατάγειλε. Σαμπώς τζαι η κοπέλλα που έιχε τότε καταγγήλει το γυναικολόγο (ο θεός να τον κάμει) ήβρεν το δίκαιο της τότε....
    ΓΑΡΟΙ που νομίζουν ότι μιλούν σε βλάκες....

    ReplyDelete