Monday 21 November 2011

Τίγκα στο σκατό


Κάθομαι στον καναπέ και περιμένω. Περιμένω να δω ποια από τις δυο θα γεμίσει πρώτη το βρακί της. Έχω δύο κόρες με διάρροια.. Σιγά που θα τη γλύτωνα.

Προς το παρόν βλέπουμε τα μαλλιά κουβάρια (again). Μετά θα ζωγραφίσουν, θα κάνουν κολλητική, θα ζητήσουν μπισκοτάκια θα τους πω όχι και στο ενδιάμεσο θα πάνε τουαλέτα. Στην καλύτερη των περιπτώσεων. Το χειρότερο σενάριο και πιο πιθανόν να πραγματοποιηθεί θα χέσουν πάνω τους και εγώ θα καθαρίσω. Το τι σκατό πέρασε από το χέρι μου χτες δεν περιγράφεται.

Αναγκαστικά ζήτησα άδεια από τη δουλειά. Στο ανδροκρατούμενο περιβάλλον που είμαι δεν ήταν και ό,τι καλύτερο ή πιο εύκολο. Τι τραβάμε και εμείς οι εργαζόμενες –αγωνιζόμενες να συνδυάσουμε οικογένεια, καριέρα, προσωπική ζωή γυναίκες. Πώς να καταλάβει ο κατά τα άλλα υπέροχος διευθυντής μου, που δεν χρειάστηκε ποτέ να λείψει ώρα από τη δουλειά για να πάρει τα μωρά του γιατρό, επειδή τα παίρνει η γυναίκα του, να καταλάβει την απόγνωση που περνώ, όταν συμβαίνει να μην έχω που να αφήσω τα μωρά;

Και να σκεφτείς, πως όταν εγώ είμαι άρρωστη συνήθως είμαι στο γραφείο. Με τα φάρμακα, με το θολό το βλέμμα, με το ασήκωτο κεφάλι. Θέλω να πω είμαι μια πολύ καλή εργαζόμενη. Δίνω τα πάντα για τη δουλειά γιατί είναι τόσο δύσκολο να έχω την κατανόηση που ζητώ;

Πραγματικά διερωτώμαι είναι και στις άλλες χώρες το ίδιο δύσκολο; Τι κάνουν οι Γερμανίδες, οι Σουηδέζες μάνες όταν αρρωστούν τα μωρά τους;

Και κάπου εδώ εγκαταλείπω γιατί έπεσε το πρώτο σκατό που λέγαμε.

21 comments:

  1. Περαστικά στις κόρες και υπομονή σε σένα!

    Συμφωνώ μαζί σου ότι οφείλουν να επιδεικνύουν κατανόηση αλλά για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου (και πάλι) η αλήθεια είναι ότι πολλές μάνες εκμεταλλεύονται το θέμα "εν άρρωστο το μωρό" σε βαθμό που η καχυποψία του αφεντικού είναι το μόνο λογικό επακόλουθο.

    ReplyDelete
  2. Η Γερμανία, η Σουηδία και γενικότερα ο πολιτισμένος κόσμος, έχει οργανωμένα νηπιαγωγεία που αφήνεις το μωρό σου και στο προσέχουν, στο αλλάζουν και κοιμάσαι ήσυχος. Πολλές φορές υπάρχει και daycare στο ίδιο το κτίριο της εταιρείας που εργάζεσαι.

    Για εμάς υπάρχουν οι γιαγιάδες και οι Σρι Λανκέζες.

    ReplyDelete
  3. Περαστικά στα παιδιά και μην ανησυχείς. Από τη στιγμή που είσαι αναγκασμένη να μείνεις σπίτι τουλάχιστον διασκέδασέ το!

    ReplyDelete
  4. Περαστικά των μωρών...
    Τούτο που λαλεί η Μπρέντα εν ξέρω κατά πόσο συμβαίνει όντως, αλλά βρίσκω το εξαιρετικά ασεβές να λαλείς ότι εν άρρωστα τα μωρά σου (ή ο οποιοσδήποτε) σαν εν ούλλοι καλά. Εν έπρεπε να νοιώθουν τύψεις άμα όντως αρρωστούσαν τα μωρά;

    Πάντως εν καταλάβω γιατι να νοιώθεις εσύ άσhημα άμα όντως είσαι ειλικρινής με τούτο που λαλείς ότι συμβαίνει. Καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου για το γιατί να είμαστε σε τούτη τη θέση στην Κύπρο, αλλά που τη στιγμή που έτσι ένι για ούλλες.

    Άτε, πάρε πομονήν...

    ReplyDelete
  5. Αν δεν διαμαρτυρηθεί καμιά καπηροφάγος, θα το πάρω προσωπικά το θέμα!

    Υ.Γ: περαστικά Μάνα τζαι υπομονή με το σκατό!

    ReplyDelete
  6. Περαστικα τους τζαι προσεχε να μεν κολλησεις γιατι εν να' σχει μιαλιττερα θεματα ο, κατα τα αλλα υπεροχος, διευθυντης σου! ;)

    ReplyDelete
  7. perastika sas! se merikes etairies damesa exoun ena arithmo imerwn pou dikaiountai na leipsoun aman en arwsta ta mwra...
    tziai oi, en stelnoun ta mwra tous arwsta sto nhpiagwgio fisika...

    ReplyDelete
  8. Περαστικά! Πραγματικά δεν ξέρω τι κάνουν αλλού, υποθέτω ότι μένουν σπίτι αλλά είναι διαφορετική η νοοτροπία του αφεντικού. Εγώ προς το παρόν την πάω σε κοπέλα κ την προσέχει, απο του χρόνου αν πάει νηπιαγωγείο, την βάψαμε. Ούτε γιαγιά έχουμε, ούτε Σριλανκέζα.

    ReplyDelete
  9. ο ένας με τεσ γέννες η άλλη με τες διάροιες..μα είναι να μην μπορείς να φάεις μιαν καπήρα ρε κουμπάρε!!

    περαστικά στις κοράσες..κυκλοφορεί γαστρεντερίτιδα απ'οτι ακούω..

    @Anti-Christos..καλύτερα η γιαγιά παρά το daycare της εταιρείας. Το μόνο που καταφέρνει μια εταιρεία που προσφέρει daycare,laundry services,γυμναστήρια etc είναι να σε κρατά όλη μέρα εκεί και να μην έχεις άλλη ζωή εκτός γραφείου.

    ReplyDelete
  10. μπορείς να ζητήσεις parent leave που είναι γιαυτό τον σκοπό (taking care of your children).
    Είναι unpaid αλλά ο εργοδότης δεν μπορεί να το αγνοήσει.

    ReplyDelete
  11. Περαστικά στις κορούδες σου. Πάντως εν πολλά σημαντικο να σε καταλαβαίνει ο μάστρος ότι επιβάλεται να μείνεις σπίτι με τα μωρά. Αλλά νομίζω που πίσω μας σχολιάζουν το γιατί εν τους αρέσκει.

    ReplyDelete
  12. invicte en to epiasa touto me tis kapires

    mana, piene na pexis jocker. me tosa skata, kati tha kerdisis

    ReplyDelete
  13. Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας.

    Brenda καταλαβαίνω αυτό που λες αλλά για να κάμω το δικηγόρο μου, είμαι η μόνη που έχω μωρά. Επομένως δεν θα έπρεπε να είναι καχύποπτοι ότι αντί να ξεσκατίζω είμαι στο Πραλίνα για καφέ.

    Αντίχριστε ήρθε η διάψευση.

    Πατατούλης μέχρι στιγμής περνούμε καλά. Έχεις δίκαιο όταν δεν υπάρχει άλλη επιλογή τουλάχιστον να το διασκεδάζουμε.


    Moonlight το σκέφτηκα πολλές φορές τούτο που λες. Άκουσα περίπτωση που μια τύπισσα επικαλέστηκε ότι έκαμε αποβολή ενώ ούτε καν έγκυος ήταν για να κάτσει σπίτι. Αν πραγματικά της συμβεί πως θα νιώθει;
    Γιατί να νιώθω άσχημα λες τώρα. Γιατί είναι φορές που η αντιμετώπιση που παίρνω με κάνει να αισθάνομται έτσι, έστω και αν είμαι ειλικρινής.

    Πραγματικά Ινβίκτους η She έχει δίκαιο. Που κολλούν οι καπήρες;


    Γρούτα αν κολλήσω θα πάω δουλειά τζαι θα τους κολλήσω ούλλους. Call me revenge.

    Ακούς Αντιχριστε; Τα μωρά δεν τα στέλνουν άρρωστα σχολείο. Πολλά καλή πολιτική τούτο Ποστ. Που σε μας τέτοια πράγματα.

    Δέσποινα στα νηπιαγωγεία και με το δίκαιο τους να τους πεις ότι είναι άρρωστο ή έχεις υποψίες ότι είναι άρρωστο σου κάνουν κάτι μούτρα να. Είναι πρόβλημα. Και υπόψη σου ότι τον πρώτο χρόνο στο σχολείο είναι συνεχώς άρρωστα.

    Άτε πάλε τούτες οι καπήρες. Ράνια δώσε εξηγήσεις.

    Ακριβώς Σμιλί. Εν τούτο το πίσω μας που δεν χωνεύκω με τίποτε.


    She τζαι η Ράνια ξέρει για καπηρες. επίσης τι εννοείς; το σκατό φέρνει τύχη;

    ReplyDelete
  14. Περαστικά στα κοριτσάκια και υπομονή σε σένα :-)

    υ.γ. Εσύ ανέβασες ποστ για σκατό, εγώ για γλυκά...

    ReplyDelete
  15. περαστικά στις πριγκίπισσες!!! εμείς φταίμε για την ανδροκρατούμενη κοινωνία και γενικότερα για την κατάσταση που επικρατεί. κάθε άλλο από ισότητα επετύχαμε. εζητήσαμε ισότητα και το μόνο που εκαταφέραμε είναι (οκ οικονομική ανεξαρτησία) αλλά σκλαβιά με κάθε τρόπο αφού εσύ εξακολουθείς να κάνεις τις δουλειές ή τέλος πάντων είσαι υπεύθυνη για τη φροντίδα του σπιτιού όπως επίσης και για τη φροντίδα των μωρών. απορώ που κάποιες κάποτε εχαρήκαν με τούτη την "ισότητα" δύο φύλων. έγινα πολλά σοβαρή όμως σε ένα ποστ που έχει τίτλο τίγκα στο σκατό οπότε σιωπώ :Pκαλό κουράγιο μάνα! :)

    ReplyDelete
  16. Daffodil πιο πολύ σε αυτό που αισθάνομαι δεν θα μπορουσες να είσαι. Ισότητα my ass. είναι σκλαβιά καθαρή τούτο το πράμα. τουλαχιστον οι γιαγιάδες μας που ήταν έσσω τους δεν είχαν τα άγχη και τα ζόρια της ισότητας. δεν ξέρω, το τίμημα του να βγούμε στην αγορά εργασίας ήταν πολύ μεγάλο.

    Νεράιδα γλυκά άκουσα και πάω να δω.

    ReplyDelete
  17. το πρωί δεν γράφουμε posts με νεκατσιαστικό περιεχόμενο (αφορά κυρίως κάτι πράματα που βάλει κατά καιρούς ο Invictus) επειδή ο κόσμος τρώει το πρωινό του (και η Πράς τις καπηρούδες της αλλά εν ταιρκάζουν οι ώρες μας!)..εγώ απλά είπα να βάλουν disclaimer να ξέρουμε να τρώμε πρώτα και μετά να διαβάζουμε!

    ReplyDelete
  18. Ωχ ωχ ωχ.. περαστικά σας! Το μαλλια κουβαρια το ειδαμε κι εμείς πολλάκις.. αλλα να ξερεις ενεχει κινδυνους.. κρυψε τα τηγανια!!! :)
    Φιλια στα μωρα σου!!!

    ReplyDelete
  19. Περαστικά σας Μάνα.
    Νομίζω ότι το θέμα της άδειας εναπόκειται στον εκάστοτε διευθυντή. Εκτός πάλι αν είσαι εσύ ο διευθυντής.
    Όσο για την ισότητα... no comment

    ReplyDelete
  20. Μάνα μου ρε περαστικά τους.....

    Τζαι στη χώρα της μαμάς απαγορεύετουν μάλιστα να πέψεις το κοπελλούιν άρρωστο στο νηπιαγωγείο. Επιάνναν σε τηλ να πάεις να το πιάσεις αν αρωστούσε.
    Εβοήθαν και στο να μεν κολλούν το ένα με το άλλο.

    Μάνα μου ρε.. εν κρίμαν τα μωρά.

    ReplyDelete
  21. Εγώ επρόσεξα πάντως οτι τα posts με θέμα το sex τζιαι τα σκατά έχουν πάντα μεγάλη πέραση.

    Περαστικά στα μωρά!

    ReplyDelete