Monday 5 December 2011

Οι ζημιές του λεβέντη


Ο λεβέντης σκύλος κλείνει τα εφτά του χρόνια τον ερχόμενο Απρίλη. Αν και τώρα τελευταία έχει ωριμάσει, εντούτοις παραμένει ένα τρελόσκυλο έτοιμο για δράση και για παιχνίδι. Με τις κόρες τα έχει βρει σκούρα, αφού όταν έχουν όρεξη τον βγάζουν νοκ άουτ. Το Σάββατο τον πέτυχα στην αυλή να μασά το πράσινο παπάκι της μικρής. Η πιτσίρτα να του τραβά και να ωρύεται το παπάκι μουουουουουουουουου και ο σκύλος να το διεκδικεί λες και ήταν πάπια του Πεκίνου. Πάντως, να το ξαναπώ. Για όσους έχουν μωρά δεν υπάρχει καλύτερη ράτσα από τους μποξεράκηδες. Του έχω εμπιστοσύνη να τις αφήνω μαζί του, από πολλούς ανθρώπους.

Έτσι μου ήρθε έμπνευση να γράψω για τις ζημιές που έκαμε ως τώρα.

1. Μου έφαγε καμπόσα βιβλία. Τον αγαπώ τόσο ώστε να του τα συγχωρώ. Είναι πάντως επιλεκτικός, τα βιβλία του Κούντερα και του Ροθ τα προσέχει. Το αποκορύφωμα ήταν μια μέρα που τον πέτυχα να μασά το Αδειάζοντας το σπίτι των γονιών μου. Μάλλον αποφάσισε να εφαρμόσει αυτά έγραψε το βιβλίο.

2. Έφαγε ή τουλάχιστον έσπασε τρία με τέσσερα ζευγάρια γυαλιά του Μοτορτζή. Επιτέλους στο τέταρτο κατάλαβε ότι δεν πρέπει να τα αφήνει σε τόπο που φτάνει ο σκύλος.

3. Κατάστρεψε μια μάτσα προσκλητήρια του γάμου.

4. Έφαγε τα δώρα του γάμου. Μετά τη δεξίωση έβαλα τον ξάδερφο να πάρει τα δώρα σπίτι. Εμείς ξενοκοιμηθήκαμε στο ξενοδοχείο. Πάμε την επόμενη μέρα σπίτι με το που ανοίγει η πόρτα, βλέπουμε το σκύλο να μας υποδέχεται μέσα από ένα χαρτομάνι λες και ήταν το καρναβάλι της Λεμεσού. Περιτυλίγματα, κουτιά, κάρτες ευχητήριες, κουτάλες, κηροπήγια όλα ανακατεμένα στο πάτωμα. Αδύνατο να βγάλουμε άκρη ποιος μας έφερε τι. Αλλά το γαμώτο της υπόθεσης είναι ότι το άσχημο κινέζικο βάζο έμεινε άθικτο. Και όσες προσπάθειες έκαμα μετά να σπάσει «κατά λάθος» απέβησαν άκαρπες.

5. Μετά τα δώρα άρχισα να υποψιάζομαι ότι είναι κατά του γάμου. Το επιβεβαίωσα όταν έφαγε και το βιβλίο των ευχών... Σας ευχόμαστε να ζήσετε ευτυχισμένοι και πολλά…. Τι πολλά μας εύχονται μέχρι σήμερα δεν εξακριβώσαμε. Πολλά γαμήσια, πολλά παιδιά, πολλά λεφτά; Οι περισσότερες ευχές είναι μισοφαγωμένες. Το κράτησα περισσότερο για να θυμάμαι τη ζημιά του.

6. Η προηγούμενη κοπέλα που μας βοηθούσε στο καθάρισμα, όταν γεννήθηκε η κόρη Α της έφερε δώρο ένα μπουλούκο. Ήταν σε σχήμα σκύλου κόλεϊ, έφερνε κιόλας στο μέγεθος. Μόλις το είδε, ο λεβέντης ενθουσιάστηκε. Αρχικά δοκίμασε να το γαμήσει. Κυριολεκτικά μιλούμε πάντα. Που τον έχανες, που τον έβρισκες στην κλασσική doggy στάση να γαμεί τον μπούλουκο. Μια μέρα δεν άντεξε. Ξύπνησαν τα άγρια ένστικτά του και τον διέλυσε. Γέμισε το σπίτι υαλοβάμβακες, τον έτρεχα στο γιατρό επειδή φοβήθηκα μήπως σταλώσουν τα βαμβάκια στο στομάχι του.

7. Καμπόσα παιχνίδια των μωρών, αλλά καλά να πάθουν που δεν τα συγυρίζουν.

8. Τη σέλα της μοτόρας της κόρης Α, αλλά ισχύει το νούμερο 7.

9. Όλα τα κρεβάτια και τα στρώματα που του έχουμε αγοράσει για να κοιμάται. Ίσως και πάνω από δέκα. Τελικά το κόλπο είναι οι κουβέρτες από το Jumbo. Πρώτα τις κρατούμε μερικές μέρες να κολλήσει πάνω τους η μυρωδιά μας, και μετά κοιμάται πάνω. Για κάποιο λόγο άντεξαν.

10. Δύο τεράστια, δερμάτινα πουφ. Το τι πολυστερίνη μάζεψα δεν περιγράφεται. Βδομάδες ολόκληρες η ηλεκτρική σκούπα ξετρύπωνε πολυστερίνες από παντού.

11. Τρία μεγάλα μαξιλάρια για το πάτωμα.

12. Την κούπα για τα ρούχα του πλυντηρίου.

13. Ένα χαλί

14. Αν θυμάμαι καλά κατάστρεψε και ένα σακάκι.

15. Καναδυό ζευγάρια παντόφλες.

To be continued...

16 comments:

  1. Εξέχασες τες γλάστρες στο διαμέρισμα....

    ReplyDelete
  2. τζαι τον κήπο στον Πρωταρα

    ReplyDelete
  3. αχου το!!! να τον χαίρεστε!!!
    εμενα η δικιά μου που είναι γάτα και τάχα είναι και σε πιο "βολική συσκευασία" τα ίδια κάνει!!
    στο διαμερισματάκι μου, εκει έχει μεγαλώσει, έχει εκπαιδευτεί δεν κάνει ζημιες.. αλλά 3 μήνες τώρα που μένουμε (προσωρινά πάντα! μην ξεχνιομαστε!!) στο πατρικό, έχει ξεσαλώσει!! η μαμα μου έχει κάνει λίστα με τα πράγματα που χρωστάω να της αγοράσω όταν θα αρχίσω να πληρώνομαι.. μέχρι τώρα περιλαμβάνει ένα χαλί, δυο καναπέδες, ένα καθρέφτη, δύο ριχταρια και μια κουρτίνα!! και επεται συνέχεια!! χαχαχαχαχααααααα!!
    εκνευρίζομαι, της θυμώνω, αλλά μετά λιώνω!!

    ReplyDelete
  4. και κλασσικά όσα και να κάμει εν μπορείς να του θυμώσεις!

    ο δικός μου εμάσησε το σύρμα του στεγνωτηρίου ρούχων και ευτυχώς έπεσε το αυτόματο και εγλύτωσε την ηλεκτροπληξία!

    ReplyDelete
  5. Κάμνει απόσβεση κεφαλαίου..με την πραγματική εννοια

    ReplyDelete
  6. polla polla like sto 9! mana mou reeeeeeeeeeeeee
    she

    ReplyDelete
  7. Από οικονομικής απόψης συμφέρει να μην έχεις κατοικίδιο αν λάβεις υπόψην και τες ζημιές που προκαλούν.

    ReplyDelete
  8. Κορη μου τουτος εννε σχυλλος... εν οδοστρωτηρας!

    ReplyDelete
  9. χαχαχαχαααα! ο λεβέντης! εμάς εξερίζωσε φοινικιά..:P με τους μεγάλους μπουλούκους πάντα έχουν ένα κάτι και θωρούν τους αντικείμενο του σεξ. εμένα έπιασε τον μπούλουκο που ήταν δώρο της 1ης μου σχέσης. πάντως ευτυχώς εγλυτώσαν τα παπούτσια σου:P

    ReplyDelete
  10. Vanilla κανονικό λιώσιμο. μόνο να μας κοιτάξει με τις λυπημένες του ματάρες ετέλειωσε το θέμα.

    Ράνια μπορεί να ήταν πράξη αντίδρασης για τους υπερβολικούς λογαριασμούς ρεύματος.


    Μάνα μου ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε She.

    Marco αν το καλοσκεφτείς ούτε τα κοπελούθκια συμφέρουν κάμνουν παράπανω ζημιές χαχαχα.

    Έτσι είναι οι μποξεράκηδες Γρούτα. θέλουν συνέχεια παιχνίδι.

    Φοινιτζιά ε? εν καλός τζαι ο δικός σου Daffodil. με τα παπούτσια ο δικός μας εν ασχολήθηκε πολλά, εν παραπάνω σκύλος των χωμάτων και της αυλής.

    ReplyDelete
  11. Ό,τι και να κάνουν,όσες ζημιές, παραμένουν μέλη της οικογένειας,τους αγαπάμε,τους θυμώνουμε,τους λατρεύουμε!
    Και ναι,είναι πιο υπεύθυνοι οι λεβέντες από ορισμένους ανθρώπους όσον αφορά την προστασία των παιδιών.
    Πάντως, οι σκυλίτσες που είχαμε στο πατρικό μου δεν έκαναν τόσες ζημιές,ενώ ο νυν σκύλος των γονιών μου μια αδυναμία έχει: να ξεριζώνει τα αγαπημένα λουλούδια της μάμμας μου,σκορπίζοντας χώμα σε όλη την αυλή.

    Εδώ περάσαμε πρόσφατα 2-3 άσχημες μέρες λόγω του ότι έφαγε τα παιχνίδια του. Την αλοιφή που δίνουν στις γάτες για ν΄αποβάλουν τις ίνες που καταπίνουν,την έχουμε για καθημερινό σνακ. Εξαφανίσαμε τα παιχνίδια,πήρε το μαξιλάρι του και τις κουβερτούλες.Μόνο ό,τι του ανήκει όμως. Δικό του είναι ό,τι θέλει το κάνει;
    Μη μιλήσω για την κατεστραμμένη ταπετσαρία της εισόδου,για τα καλώδια και το χώμα που κουβαλάει από το μπαλκόνι στο σαλόνι. Ευτυχώς,μεγάλωσε λίγο και τώρα μόνο χώμα/κλαδιά φέρνει στο σαλόνι.

    ReplyDelete
  12. παττιχάκι5 December 2011 at 15:13

    Ξεχασές και το μπλέ φτυαράκι

    ReplyDelete
  13. Ωραίος ο λεβέντης σας!! :)

    ReplyDelete
  14. Μήπως ο σκύλος σας πρέπει να εκτονώνεται λλίο παραπάνω εκτός σπιθκιού; Λέω εγώ τώρα...να τον παίρνει ας πούμε ο Μοτορτζής να βουρά δίπλα που τον μότορο, να σου πω εγώ αν θα έσιει όρεξη μετά να τρώει τα πράματα σου. Εγώ τη δική μου παίρνω την με το ποδήλατο τζιαι πηαίννω φουλ τζιαι ίσια που την φτάνω.

    ReplyDelete
  15. καλά για τους μποξέρ δεν μπορώ να πω περισσότερα, τι θυμάμαι τωρά. Ο δικός μου ήταν όπως αυτός στη φωτογραφία δίχως τα άσπρα πόδια και λιγότερο άσπρο στην κοιλιά. Αλλά η φάτσα ίδια με την άσπρη λορίδα!!! Τον είδα και συγκινίθηκα. τον είχα απο τα 8 μου μέχρι τα 22 δεν υπάρχει καλύτερος φίλος και ράτσα για παιδιά ειλικρινά! Εμάς μας έχει φάει θυμάμαι μια πρωτοχρονιά που λοίπαμε απο το σπίτι όλη η οικογένεια κατάφερε και έριξε την πιατέλα με τους κουραμπιέδες και πρέπει να έφαγε 5 κιλά κουραμπιέδες. Για μια εβδομάδα μετά όποτε έκπνεε έβγαινε άσπρη άχνη. Τον πείραμε στον κτηνίατρο και μας είπε είχε πάθει κάτι σαν το άσμα του μας είπε να τιυ δώσουμε κάτι χάπια και του πέρασε. Δεν υπήρχε πιο λαίμαργος σκύλος!! :)

    ReplyDelete
  16. Χαχαχα! Θεός ο Λεβέντης!!!!
    Εγώ έχω μια κούκλα κόκερ με σέτερ (τίποτα δεν είναι με πετιγκρί στο σπίτι μας), την Ίρμα, που είναι 11&1/2 χρονών!
    Έχει φάει: κάτι ακριβά παπούτσια του Γ., το χαλί, μια πόρτα που την εμπόδιζε, τον άμπακο όποτε της έχει δοθεί η ευκαιρία και πολλά άλλα που δεν θυμάμαι!
    Η λατρεία που της έχω δεν λέγεται και ας φάει ότι να ναι!
    Χαίρομαι που βρεθήκαμε! Φιλιά από Ν Αφρική

    ReplyDelete