Tuesday 17 January 2012

Η λέσχη του βιβλίου


Η ιδέα σιγοβράζει εδώ και καιρό. Γιατί να μην δημιουργήσουμε ένα blog για βιβλία; Οι βιβλιόφιλοι της μπλογκοπαρέας είναι πολλοί από όλα τα φάσματα. Άλλοι πιο ψαγμένοι, άλλοι διαβάζουν ποίηση, άλλοι λογοτεχνία, άλλοι δοκίμια. Στα ιστομαγειρέματα αναρτήσουν συνταγές. Το blog των βιβλίων θα είναι για όσους διαβάζουν. Σμιλί πιάσε σειρά και φτιάξε το blog όσων μπλέκουν.

Ένα από το πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζω είναι με τις νέες εκδόσεις που κυκλοφορούν. Συνήθως καταφεύγω στις αθηναϊκές εφημερίδες Βήμα και Νέα για να δω τι καινούριο έχει η πιάτσα. Δίκοπο μαχαίρι η υπόθεση. Έτυχε αρκετές φορές να παραγγείλω βιβλία που στην κριτική φαίνονταν σούπερ ουάο και τελικά αποδείχθηκαν μούφα, με αποτέλεσμα να κλαίω τα ευρώ μου. Μόνο μια άποψη δεν φτάνει. Θα ήθελα να γίνεται διάλογος, να διαβάζω διάφορες απόψεις.

Ακόμη και για βιβλία που έχω διαβάσει. Ο ένας το βλέπει από μια σκοπιά ο άλλος από διαφορετική. Κείμενα με τα οποία έχω ενθουσιαστεί, φίλοι τα βρήκαν σκάρτα. Θέλω ένα τόπο που να γίνεται διάλογος. Να ακούγονται απόψεις.

Ο Nonis επίσης εισηγήθηκε να ανοίξουμε μια λέσχη που να ανταλλάσουμε βιβλία. Και αυτό μου φάνηκε πολύ ωραία ιδέα. Σε καιρούς χαλεπούς, που ζούμε τώρα ποιος ο λόγος να δίνουμε 17, 20, 25 πολλές φορές ευρώ για ένα βιβλίο και να καταλήγει στο ράφι; Δεν είναι καλύτερο να «ταξιδέψει» να διαβαστεί και από άλλους; Δεν ξέρω ακόμη πως θα γίνει αυτό, θα βρούμε τρόπο να το οργανώσουμε, μέσα από το blog για τα βιβλία.

Επιπλέον, έτσι θα πέφτουν στα χέρια μας βιβλία που διαφορετικά δεν θα αγοράζαμε. Βιβλία μακριά από τα δικά μας γούστα, που όμως μπορεί να μας αρέσουν, να μας μάθουν κάτι. Στο εξωτερικό λειτουργεί ένα κλαμπ που αγοράζεις ένα βιβλίο και μετά το αφήνεις σε ένα παγκάκι, σε ένα πάρκο ώστε να το πάρει κάποιος άλλος για να το διαβάσει. Δεν λέω να γίνει κάτι τέτοιο. Αλλά θα μπορούσαμε να δανείζουμε βιβλία ο ένας στον άλλο.

Λοιπόν, όσοι ενδιαφέρεστε ή απλά έχετε καλές ιδέες ρίξτε τις στο τραπέζι. Για ο,τιδηπότε σκεφτείτε που να έχει σχέση με ένα blog για βιβλία. Τι θα θέλετε να βάλουμε πάνω, πώς να το οργανώσουμε, ιδέες πώς να το κάνουμε να λειτουργήσει, ακόμη και πώς να το ονομάσουμε.

Θέλουμε το blog να είναι ανοιχτό σε όλους. Για αυτό, όσοι θέλουν, θα παίρνουν πρόσκληση για να συμμετάσχουν. Είτε γράφοντας κριτική, είτε απαντώντας σε σχόλια, είτε ανταλλάσοντας βιβλία. Υπολογίζω ότι μέχρι το τέλος του μήνα (Θεού θέλοντος και κόρων + δουλειάς επιτρέποντος) θα είμαστε έτοιμοι.

49 comments:

  1. καλημέρα!
    πρέπει να πω ότι εν η marilou που έδωκε πρώτη την ιδέα ανοιχτά...

    bloggers του κόσμου ενωθείτε... :ρ

    ReplyDelete
  2. Τέλεια ιδέα! Χαίρομαι!

    Ναι είναι καλό που θα έχουν πρόσβαση όσοι ενδιαφέρονται.
    Συμφωνώ με όλα όσα είπες.

    Θα θέλει λίγη οργάνωση, κάποιο υπεύθυνο άτομο σε θέμα της ανταλλαγής βιβλίων. Συχνά συμβαίνει να δανείσουμε βιβλία και να ξεχάσουν να μας τα επιστρέψουν ή το αντίθετο. Και μιας και είμαστε πολλοί, καλό είναι να δώσουμε λίγη προσοχή σε αυτό ώστε να είναι οργανωμένο.

    ReplyDelete
  3. Respect στη Μαριλού και να την χρίσουμε επισήμως επίτιμο πρόεδρο της λέσχης.
    σήματα όπως τους μασόνους να συνενοούμαστε κρυφά μεταξύ μας πότε θα μάθουμε;

    ReplyDelete
  4. Όντας βιβλιοφάγος, θα πω το πλέον αγγλικό here!here!, meaning ότι λατρεύω την ιδέα ενός μπλογκ για βιβλία και απόψεις βιβλίων (γνώμες, διάλογοι και δανείσματα). Θα ήταν κάτι σαν το μπλογκικό book club! Count me in. Αν και είμαι περισσότερο του κλασικού αγγλικού μυθιστορήματος, πολύ ευχαρίστως να ενδώσω σε μια πανδαισία νέων βιβλίων και απόψεων.

    Καλή σου μέρα Μάνα! :)

    ReplyDelete
  5. Κονγκρατς για την πρωτοβουλία Μάνα και Νόνη!!
    Θεωρητικά θα έπρεπε να το οργανώσουμε να διαβάζουμε ούλλοι το ίδιο βιβλίο και να το συζητούμε ένε; Αλλά νομίζω ενεν ούτε πρακτικό ούτε εφικτό μάλλον. Και λόγω του ότι άλλοι εν μπιζι και άλλοι εν αθκιασεροί και λόγω του ότι άλλοι διαβάζουν στα ελληνικά, άλλοι στα κινέζικα, άλλοι στα σουαχίλι.
    Οπότε φανταζουμε θα μπορούμε να γράφουμε πολλοί στο μπλογκ και μετά να γίνεται διάλογος μέσω των κόμεντς;
    Ενιγουεϊ αν θέλετε καμία βοήθεια λετε μου.

    ReplyDelete
  6. Χαχαχα Μαριλού τζαι όποιος εν δκιαβάζει το βιβλίο του στην ώρα του να τον βάλλουμε τιμωρία. ας πούμε να τον βάλλουμε χαμέ τζαι να στοιβάζουμε πάνω του βιβλία ώσπου να καταλάβει το λάθος του :)))

    Lucrezia καταχωρήθηκες.

    Νεραϊδα να βρούμε τον μηχανισμό ώστε να μην χάνονται βιβλία.

    ReplyDelete
  7. χμ, και μετα να γραφουμε και τεστ???

    εγω δε διαβαζω λογοτεχνια εδω κ λιγα χρονια. δεν προλαβαινω μανα μου!
    στον τομεα μου ομως σας εχω καλες προτασεις, οπως επισης και σε ταξιδιωτικους οδηγούς και βιβλία μαγειρικής.

    ReplyDelete
  8. Κατ'αρχάς η ιδέα είναι πολύ καλή, και σίγουρα εφικτή. Κατά δεύτερον, πρέπει να φτιάξουμε ένα blog που θα το τρέχουν τουλάχιστον 3 άτομα. Ένα για τα άρθρα - λεπτομέρειες, συγγραφή διαφόρων σημαντικών πραγμάτων, ένα για τον έλεγχο του software καταχώρησης βιβλίων & έλεγχο εσόδων - εξόδων (αν φτιάξουμε δηλαδή μιά σελίδα με μια φόρμα με drop-down menus και από εκεί φαίνεται τι υπάρχει και τι όχι), και ένα τελευταίο που προτείνω, θα είναι το άτομο που θα αναλαμβάνει την τήρηση των φυσικών βιβλίων ή το scanάρισμα των βιβλίων που θα φαίνονται στο blog σε .pdf μορφή. Εγώ για παράδειγμα έχω από τη δουλεία περίπου 200 άρθρα και κείμενα που αφορούν σε θέματα κατεχομένων, Κύπρου, βυζαντινής τέχνης κλπ. Είμαι σίγουρος ότι πέραν των βιβλίων μπορούμε να μαζέψουμε και ένα τεράστιο υλικό για βιβλιοθήκη e-books. What say thee comrades?

    ReplyDelete
  9. If you speak English, press *2

    Για σκοπούς ελέγχου και βελτίωσης των υπηρεσιών μας, η κλήση σας καταγράφεται (στα αχαμνά μας)

    Αν επιθυμείτε να σας ΧΑΡΙΣΩ τα βιβλία που έχω να διαβάσω για τη διατριβή μου, παρακαλώ πιέστε 1

    Αν επιθυμείτε να γράψετε τη διατριβή μου, παρακαλώ πιέστε 2

    Αν επιθυμείτε να μιλήσετε μόνοι σας, παρακαλώ περιμένετε

    Το τηλεφώνημα σας θα μεταφερθεί στο υπερπέραν σύντομα

    Παρακαλώ περιμένετε

    Απολογούμαστε για την καθυστέρηση

    Το τηλεφώνημα σας είναι σημαντικό για μας

    Παρακαλώ περιμένετε

    Απολογούμαστε για την καθυστέρηση

    Αν η καθυστέρηση είναι πέραν των 10 ημερών, κάντε ένα τεστ εγκυμοσύνης

    ReplyDelete
  10. Μις όλα τα βιβλία και οι κριτικές καλοδεχούμενες.

    Ξεβράκωτε με άφησες άφωνη. είσαι πολλά μπροστά. ο έλεγχος εξόδων εσόδων που λες, να με κάνει να ελπίζω ότι θα έχουμε και κέρδη; Γιούπιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι.
    οι ιδέες σου εν πολλά καλές, μπορούμε να τις εφαρμόσουμε σε ένα μπλογκ; μπορείς εσύ για παράδειγμα να το κάμεις;

    Invictus χατηρική τιμή για σένα ένα διχίλιαρο σου γράφω τη διατριβή.

    ReplyDelete
  11. Μέσα, αναμένω οδηγίες.

    ReplyDelete
  12. Τζι εγω ειμαι μεσα!

    ReplyDelete
  13. υπάρχει ενα blog που αφορά τα βιβλία με κριτικές για νέες εκδόσεις..
    http://lakisf3.blogspot.com/
    το χειρίζεται ο Λάκης Φουρουκλάς (συγγραφέας)

    εγώ είμαι μέσα as long as I don't have to exchange my books..εν μπορώ να τα δανείζω έχω πρόβλημα!

    ReplyDelete
  14. Λάθος Μάνα, δεν ομιλώ για κέρδη / απώλειες, έσοδα & έξοδα - ο δαίμων του τυπογραφείου χτύπησε και στο blog σου... Εννοώ, εισερχομένων / εξερχομένων.

    Εννοώ ένα Μενού όπως στις βιβλιοθήκες πανεπιστημίων που μπορείς ανά θέμα ή συγγραφέα ή τίτλο ή ή ή... Και στο τέλος να βλέπεις αν είναι εδώ ή λείπει.

    Αυτό είναι πολύ μεγάλη δουλειά (ειδικά η αρχική κατηγοριοποίηση & book keeping (όχι λογιστικό)) και σίγουρα πρέπει να το κάνει ένα άτομο. Άλλο ένα πρέπει να σχεδιάσει τον τρόπο της φόρμας αυτής (κατά προτίμησην κάποιος με εκτεταμένες γνώσεις html & php να πω εγώ (που δεν τις έχω)), και τέλος Κάποιος που να πάει να μαζέψει όλα τα βιβλία & pdfs για να τα έχουμε online (το καλύτερο θα ήταν να τα κάναμε ΟΛΑ online) για να υπάρχουν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα για όλους). Ίνταμπου λαλείτε κουμπάροι;

    ReplyDelete
    Replies
    1. ήταν ανάγκη να φύεις το κέρδος που την εξίσωση; :ρ χαχαχαχα

      (εν για να προλάβω τη mana....)

      Delete
    2. εντάξει θα κανσελάρω τα εισητήρια που έκλεισα για Αργεντινή, τζαι ούτε θα πεταχτώ Βραζιλία δίπλα στην Κόπα Καμπάνα.

      Delete
  15. Πολλές παρενθέσεις έβαλα, για να μην το γράψει κάποιος, θα το γράψω εγώ (σας πρόλαβα) και εάν λείπουν μερικές για να κλείσει το κύκλωμα, βάζω και αναπληρωματικές: ((())).

    ReplyDelete
  16. Ωραίο. Η δική μου εισήγηση είναι να το αναλάβει η Ράνια και οι εκάστοτε άνεργοι μπλόγκερς :Ρ Θα χρεώνουμε 1 ευρώ το delivery. Ράνια όταν έλεγες να ξεκινήσεις κάτι δικό σου κάτι τέτοιο είχες υπόψη φαντάζομαι...

    ReplyDelete
    Replies
    1. χαχαχα..ναι εννοείται αυτό είχα στο μυαλό μου!
      αλλά 1 ευρώ εν θα καλύφκει το κόστος της πεζίνας! εν θα είναι πολλά successful επιχείρηση!

      Delete
  17. Γουαοοοο ο Ξεβράκωτος εντυπωσίασεν με! Φυσικά εν εκατάλαβα τίποτε αλλά ακούεται πολλά ενδιαφέρον.
    Εννα χωρίσουμε τα βιβλία ανα κατηγορίες; όπως στα ιστομαγειρέμετα που έχουν ξέρω γω γλυκά και κοτόπουλο κλπ; (οί πως ξέρω, έτω περαστική ήμουν).
    Τούτο με την τιμωρία πάντως εν το βρίσκω κακήν ιδέα.

    ReplyDelete
  18. Παλιά είχα δεί τούτο αλλα δεν συμμετέιχα ποττέ:

    http://www.bookcrossing.com/

    Εγώ μόνο πορνοπεριοδικά διαβάζω ως γνωστών....

    Εύρος

    ReplyDelete
  19. @Εύρος
    Όταν λες "ως γνωστών" εννοείς πορνοπεριοδικά στα οποία απεικονίζονται γνωστοί σου;

    ReplyDelete
  20. Ναι ρε μακάρι να είχα έτσι γνωριμίες. Θωρέις ο θεός εν μας επροίτζησεν, τόσην μας έοκεν ίντα να κάμουμεν !

    ReplyDelete
  21. όντως εν εντυπωσιακός ο Ξεβράκωτος, Μαριλού. μελετώνονται όλες οι απόψεις, για να βγάλουμε άκρη. Έβρος αν θέλεις βάλλουμε κατηγορία τσόντες τζαι αφήνουμε υπεύθυνο.

    ReplyDelete
  22. Τα βιβλία θα είναι - Λύση Α' (ελπίζω) όλα σκαναρισμένα (για να μπορεί να τα διαβάζει ο οποιοσδήποτε και οποτεδήποτε). Τίθεται θέμα πνευματικών δικαιωμάτων φυσικά, οπότε αν θέλετε το ξεχνάμε. Πάμε στη λύση Β' όπου τα έχουμε σε φυσική μορφή, ως χειρόγραφα, τυπωμένα ή άλλως βιβλία, περιοδικά (πορνοπεριοδικά παρακαλώ να είναι καθαρά φίλε Εύρο) κλπ. Κάπου δεν πρέπει όμως τότε να τα έχουμε φυλαγμένα; Γιατί αν ο καθένας τα έχει σπίτι του, θα θέλουμε και κάποιον να παίρνει τηλέφωνο κάθε φορά που ο Invictus θα χρειάζεται συμβουλές για super-τσιατιστό-come-backs κλπ. Οπότε, συνεχίζοντας με το σχέδιο Β', και τέμνοντας εδώ το σχέδιο Α΄, έχουμε το ότι θα πρέπει το blog να έχει κάποια κατηγοριοποίηση ώστε αυτός που ψάχνει (είτε μιλάμε για .pdf ή για κανονική μορφή hard copy), να έχει ένα τρόπο να βρει αυτό που θέλει, ή σχετικά με τα ενδιαφέροντά του. Παραδείγματα:

    Ι. Τύποι Βιβλίων:
    - Επιστημονικά
    - Λογοτεχνία
    - How To

    ι) ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
    - Αγγλική Λογοτεχνία
    - Ελληνική Λογοτεχνία

    Search: Ανά Τίτλο (μέρος τίτλου ή full), Συγγραφέα, ISBN κλπ.

    Θα κάνω ένα προσχέδιο και θα ψάξω να βρω πως θα το κάνουμε (μάλλον μέσω ενός κρυφού site που θα τρέχει php και mysql από πίσω για τη βάση και απλώς θα βλέπουμε τα menus στο blog που θα τα αναρτήσουμε...

    ReplyDelete
  23. Ξέχασα μια παρένθεση : ")"

    ReplyDelete
  24. Εγω λόγω χρόνου εν θκιεβάζω πλέον αλλα εν ευκαιρία να αρχίσω. θα σας παρακαλουσα ομως να μεν υπάρχει τουτη η λέξη "λεσχη". Ενιξερω τι επάθαν ουλλοι στην Κυπρο, ως τζαι για παιδική λέσχη ακουσα! Μπορει θεωρητικα να εν σωστη αλλα ρε παιδι μου εν μου κάμνει για ετσι περιπτωση...Εχτος αν θα εσhει υπογειο το μπλογκ στο οποίο θα γίνετε παρανομη χαρτοπαιξία.

    ReplyDelete
  25. Ξεβράκωτε πάει να γίνει πολλά δύσκολο όπως το λες. πρέπει να είναι σε απλή μορφή, ώστε να είναι εύκολο για όλους να βάζουν είτε περιλήψεις των βιβλίων που διάβασαν, είτε κριτική, είτε να συμμετέχουν σε μια συζήτηση.

    ReplyDelete
  26. Στο μεταξύ για τους αχόρταγους, πάρτε μερικές διευθύνσεις με free e-books σε μορφή .pdf.
    http://getfreepdf.com/
    http://freepdfbookdownload.com/
    http://www.planetpdf.com/free_pdf_ebooks.asp
    http://search-pdf-books.com/ (<--255,000,000 ebooks)

    ReplyDelete
  27. καταγράφηκαν οι διευθύνσεις. free ebooks υπάρχουν;

    ReplyDelete
  28. Ναι, και μάλιστα τα περισσότερα είναι καταχωρημένα και στο google:

    http://books.google.com/ebooks (Μπορείς να βάλεις και τον όρο "Free" για να βγάλει μόνο τα απολύτως δωρεάν)

    ReplyDelete
  29. Κοίτα όμως τι ωραίο είναι να διαβάζεις ένα ebook στο γραφείο σου, στο σπίτι σου, και γενικά, μπαίνοντας στο ιντερνετ:

    http://books.google.com/ebooks/reader?id=5KEAAAAAYAAJ&printsec=frontcover&output=reader&pg=GBS.PP1

    ReplyDelete
  30. είμαι μέσα! αναμένουμε οδηγίες :-)

    ReplyDelete
  31. Για συμμετοχή στο μπλογκ ειμαι μεσα,αλλα για ανταλλαγή κομματάκι δυσκολο εδώ που ειμαι,εκεινο που μου απεμεινε πια και το κανω εκ των πραγματων,ξαναγύρισα στη δανειστική Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μου...

    ReplyDelete
  32. Κι εγώ μέσα, τέλεια ιδέα, αν και είμαι πιο παραδοσιακή, προτιμώ να συναντηθούμε και να συζητήσουμε τι διαβάζουμε από το να σκανάρω και να διαβάζω e-books! Επίσης πολύ χρήσιμη βρίσκω την ανταλλαγή, όντως δεν γίνεται πλέον να δίνουμε τα ποσά που δίναμε κάποτε για βιβλία!

    ReplyDelete
  33. έχω επικοινωνήσει με Πρασινομήτωρ, η οποία για κάποιο λόγο δεν μπορούσε να δει τα σχόλια αλλά και να αφήσει σχόλιο, μάλλον κάποιο θέμα με τον blogger, και μου είπε ότι της αρέσει πολύ η ιδέα και θέλει να συμμετέχει...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Που εκαταντήσαμεν! Να σου λαλεί εσένα αντι των παιθκιών της! :Ρ
      Σοβαρά τωρα ήταν να της πω να συμβάλει γιατί έσhει αρκετά βιβλία τζαι πάντα κάτι θκιεβάζει! :)))

      Delete
    2. χαχαχχα

      Πρασιναδίτσα έχεις χαιρετίσματα που την Πρασινομήτωρ... :ρ

      ήμουν ποτζί το απόγευμα.... :)

      υ.γ. ο Πάρης είπεν γαβ γαβ.... :ρ

      Delete
    3. Χαχαχα! Θενξ πε της! Επίσης!

      Υ.Γ. Την άλλη φορα πε του να σου φέρει το "φι-φου" να παίξετε! :)

      Delete
  34. Πρας να καμεις αντιποινα. Που να χαρτωθεις πεψε το χαμπαρι με αλλους στην πρασινομητερα 😏. Respect κυρια πρασινομητωρ χαιρομαστε που θα σε εχουμε στη λεσχη.

    ReplyDelete
  35. @Μάνα
    Καλή η ιδέα σου! Αλλα οκ εν εχω παραπανο, μιλουμε με τον ενα ή τον άλλο τροπο καθε μερα :)

    ReplyDelete
  36. Μέσα! Να κάμνω κριτικές για ελληνική λογοτεχνία και ιστορικό μυθιστόρημα.ΑΛΛΑ...εν διώ κανενού τα βιβλία μου γιατι ατύχησα να μεν μου επιστρέψουν κάποια που δάνεισα
    Τζαι για μένα εν περιουσία ενα βιβλίο.

    ReplyDelete
  37. Μάνα μόνο από τον αριθμό των σχολίων φαίνεται πόσο άρεσε η ιδέα σου:) Μ' αρέσουν πολύ αυτού του είδους τα ιστολόγια και για να πω την αλήθεια μόνο μέσα από αυτά αποφασίζω για αγορά βιβλίου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας διαβάζω, όπως κάνω και τώρα άλλωστε:)
    @Πρασινάδα παίζει πολύ το λέσχη ανάγνωσης τα τελευταία χρόνια http://www.ekebi.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=165 Εκτός που κουμάρι παίζουν και τέτοιες λέσχες στην Κύπρο :)

    Βαρκάρισσα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ξέρω το τζαι εν ευχαριστο τουτο που λαλεις! Απλά εμένα προσωπικά εν μου αρέσκει σαν λέξη για έτσι περίπτωση τζαι ειπα να το πω. :)

      Delete
  38. Ωραία... Οπόταν φτάσαμε τα 1012048489 σχόλια και καμία ακόμη απόφαση. Τι λέτε να κάμνουμε κυρίες Μάνα, Πρας και λοιποί συνήθεις ύποπτοι λοιπόν τελικά;

    ReplyDelete
  39. Ξεβράκωτε μεν βιάζεσαι. μπήκε το νερό στο αυλάκι θα κυλίσει το πράγμα. είδαμε τι ενδιαφέρον υπάρχει, ποιοι θέλουν να συμμετάσχουν. μέσα στο σαββατοκυρίακο(αν δεν αρρωστήσουν οι μιτσιές) θα μπουν οι βάσεις.

    ReplyDelete
  40. Μάνα πολλά καλή η ιδέα σου! Εγώ είχα ξεκινήσει ένα μπλογκ για να καταγράφω τα βιβλία που θκιαβάζω αλλά λόγω χρόνου εν το ανανεώνω. Έχω σημειωμένα τα τελευταία πέντε βιβλία που εθκιάβασα τζιαι χρόνο να τα καταγράψω στο μπλογκ δεν βρίσκω (ή δεν κάμνω). Μπορούμε πολύ απλά να κάμουμε ένα μπλογκ όπως τα ιστομαγειρέματα όπου θα είναι 3-4 οι administrators και, αν τύχει να δανειστεί κάποιος από κάποιον, ας είναι μεταξύ τους γιατί μετά πάει πολύ όπως το περιγράφει ο Ξεβράκωτος.
    Εγώ είμαι μέσα πάντως!

    ReplyDelete