Monday 23 January 2012

Costa, Costa


Δεν υπάρχει τέτοια συγκυρία. Να βουλιάζει ένα πλοίο γίγαντας. Να χάνονται 13 μέχρι στιγμής άνθρωποι και να αγνοούνται καμιά 20αριά. Να πέφτουν σκιές στο μέλλον των κρουαζιέρων και οι αναλυτές να προσπαθούν να βρουν τι ζημιές θα αφήσει πίσω του το ναυάγιο του Costa Concordia έξω από την Τοσκάνη.

Και οι δρόμοι της Λευκωσίας υποθέτω και των άλλων πόλεων, να γεμίζουν με πινακίδες που διαφημίζουν κρουαζιέρες στην Ανατολική Μεσόγειο με το συνονόματο Costa Atlantika.

Έτσι γράμματα (με το συμπάθιο κιόλας). Και να μην θέλει το μάτι σου να πέσει στο όνομα θα καταλήξει. COSTA.

Οι άνθρωποι του Amathus Travel πρέπει να είναι πιο γκαντέμηδες και από τον Μοτορτζή. Ο οποίος στη μισή ώρα που οδηγούσε αυτοκίνητο χωρίς άδεια κυκλοφορίας, τον σταμάτησε η αστυνομία και του έκατσε το πρόστιμο. Ειλικρινά, το κρατά ο αδερφός εδώ και μήνες, άνετος. Το πήρε ο Μοτορτζής και πλάκωσαν οι μπάτσοι.

Το ίδιο και το ταξιδιωτικό γραφείο. Σου λέει έχουν πέραση οι κρουαζιέρες, πιο φτηνές είναι σχετικά ας επενδύσουμε. Και τσουπ ο μαλάκας ο καπετάνιος το ρίχνει στα βράχια, κάτι μέτρα μακριά από τη στεριά. Γιατί ήθελε τάχα μου να χαιρετήσει ένα φίλο του στη στεριά. Στείλε κύριος ένα sms. Τι την ήθελες τη φιγούρα;

Τέσπα όμως. Έτσι την ώρα που οι οδηγοί ακούνε στα ραδιόφωνα τους ειδήσεις για το ναυτικό ατύχημα, τους νεκρούς και άλλες λεπτομέρειες, διαβάζουν διαφημίσεις που τους προσκαλούν να πάνε σε κρουαζιέρες. Αμ δε. Δεν το βλέπω να συμβαίνει. Και φέτος διακοπές… το πολύ μέχρι πιο κάτω.

13 comments:

  1. Εγώ πήγα με το Costa αυτήν την κρουαζιέρα που έκανε και το επίμαχο και είπα ευτυχώς που το έζησα και επιβίωσα γιατί δεν βλέπω να ξανανεβαίνω σε πλοίο άμεσα (αν και η αλήθεια έριξα κρυφές ματιές σε κρουαζιέρα στην Αλάσκα - όνειρο ζωής με την ελπίδα ότι φτήνισαν. Τώρα θα μου πεις, στη Μεσόγειο όλο και κάποιος θα βρεθεί να σε βάλει σε σωσίβιο λέμβο, στον ωκεανό γίνεσαι με βεβαιότητα είτε Ντι Κάπριο ή τροφή για καρχαρίες)

    ReplyDelete
  2. Τι να πω. Μετά τον Ηλιο φοβόμασταν να μπούμε σε αεροπλάνα, τώρα φοβηθήκαμε και τα κρουαζιερόπλοια.

    Συμφωνώ, το πολύ μέχρι πιο κάτω και πολύ μας είναι αν σκεφτούμαι και την οικονομική κατάσταση που περνάμε τώρα.

    ReplyDelete
  3. Ντάξει, λίγο χαζό το βρίσκω το attitude τούτο του Κυπραίου προσωπικά.

    εν θα πάω με το Κόστα, έννα πάω με το Ρόγιαλ Καρίμπιαν, εν καλλύτερο.
    Εν θα πάω με την τάδε λόου κοστ, εν σαν την Ήλιος τζίνες, θα πάω με Σάιπρους.

    Ε, κανεί ολάν να πούμεν!

    Σαμπώς τζαι συμβαίνουν κάθε μέρα τούτα!

    Τέσπα, εμείς πουλούμε ποούλλα στο γραφείο πάντως. :p

    ReplyDelete
  4. Καλύτερα στη στερία παρά να κάνω παρέα με την Άριελ (τη γοργόνα) που δεν υπάρχει κιόλας. Διακοπές, όπου επιτρέπει η πούγγα μας λέω εγώ! :p Καλή σου μέρα Μάνα. :)

    ReplyDelete
  5. lucrezia μου αρέσει πολλά να ταξιδεύω. αλλά φέτος ονειρεύκομαι να χώνομαι μέσα στην άμμο με τες μιτσιές (ο Μοτορτζής έννε πολλά φαν της άμμου, προτιμά το νερό χαχαχα). να πηαίνουμε σπίτι τζαι να φκαίνει άμμος που το μαγιό μας :))

    Moonlight συμβαίνουν ατυχήματα καθημερινά, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι εταιρείες που τους συμβαίνουν πιο συχνά. γιατί να τις προτιμήσεις όταν υπάρχουν επιλογές;

    Σμιλί ευτυχώς έχουμε θάλασσες καλές. και μέχρι πιο κάτω παιρνούμε καλά άμαν υπάρχει καλή διάθεση.

    Brenda στην περίπτωση σου δεν θα είναι ο Ντι Κάπριο, αλλά ο Κλούνεϊ στη διαφήμιση του Μαρτίνι.

    ReplyDelete
  6. Το Costas Costa Show πότε θα παίξει σε επανάληψη;

    ReplyDelete
  7. @Invictus άλλο ναυάγιο τζίνο μεν τα συγχίζεις!

    @Μάνα αν είναι να πνιγώ στην αγκαλιά του Clooney να το ρισκάρω :)

    ReplyDelete
  8. aman en na erthei i ora sou en na rthei.. eite me tin ilios eite me ton costa...

    ReplyDelete
  9. πολύ ηλίθιος ο καπετάνιος!

    "όλη η μεσόγειος μια παραλία" που λέει και ο Παυλίδης :-)

    ReplyDelete
  10. Κάνουμε μια συμφωνία;
    Εμείς θα σας φιλοξενούμε στην
    Αθήνα κι εσείς στην Τσίπρον!
    Έτσι, και τις διακοπούλες μας θα κάνουμε
    σχετικά τζαπέ, και θα κοινωνικοποιηθούμε...
    Ελπίζω όσο θα είμαι στην Κύπρο μην γίνει καμιά
    επιστράτευση... γιατί κι εγώ γκαντέμης είμαι,
    και το βαρέθηκα το χακί!

    ReplyDelete
  11. Μα συμβαίνουν τους πιο συχνά;
    Δηλαδή έχει εταιρίες που αν εσυνέβηκε κάτι μια φορά, απλά πιάννουν σειρά τζαι οι άλλες, έννεν ότι παθαίνουν διάφορα ΚΑΠΑΛΙΝ!

    Τούτο θέλω να πω..

    Εγώ πάντως εν είμαι θαραλλέα ή ριψοκίνδυνη κλπ (εντάξει καμιά φορά ζω στον κίνδυνο τζαι φκάλλω το usb που το pc χωρίς να κάμω κατάργηση- lol) αλλά αν είχε chance να βρεθώ σε κρουαζιερόπλοιο τωρά της Costa εν θα το σκέφτουμουν τζαι πολλά....

    ReplyDelete
  12. Προτιμω τ' αεροπλανα που τα βαπορια... Εν ναιν φοβια, εν θεμα γουστου, νομιζω... Μα τι να καμνω 4-5 μερες μες το ιδιο περιβαλλον? Εν διακοπες ετσι οξα κατεργο?

    ReplyDelete
  13. το ´ανέβα στο πλοίο δίαολε' εν το κορυφαίο της υπόθεσης..και το οτι ο καπετάνιος είπε οτι he tripped and fell into the rescue boat!!

    ReplyDelete