Thursday 2 February 2012

Κατά του γάμου




Είναι ένα είδος ζευγαριού που το συναντώ όλο και πιο συχνά, λες και πολλαπλασιάζονται σαν τις αμοιβάδες.
Στους οκτώ μήνες που βρίσκονται μαζί διατυμπανίζουν ότι είναι κατά του γάμου, γιατί έχουν ανοιχτές ιδέες και φοβούνται τις δεσμεύσεις. Κατά τα άλλα όμως συγκατοικούν από τους τέσσερις μήνες, είναι πιστοί ο ένας στον άλλον, κάνουν τα ίδια πράγματα, προσάρμοσαν το πρόγραμμά τους, βγαίνουν πάντα μαζί, έχουν κοινούς φίλους. Πράγματα, που μπορώ να πω δεν κάνω, εγώ που είμαι στα 5 χρόνια γάμου.
Αν κάνεις μερικούς μήνες να τους δεις διαπιστώνεις πως βρίσκονται στο μέσο μιας εγκυμοσύνης. Πλέουν σε πελάγη ευτυχίας και τονίζουν πως είναι κατά του γάμου.

Περνούν ακόμη μερικοί μήνες. Το μωρό γεννιέται, η ζωή συνεχίζεται και εκεί που περιμένεις πρόσκληση για βαφτίσια έρχεται και πρόσκληση γάμου… Και όταν ρωτήσεις γιατί παντρεύονται, αφού τόσο καιρό ήταν κατά του γάμου, ακούς ένα μάτσο μπουρδολογίες για τους γονείς που επιμένουν ότι δεν πρέπει να είναι αστεφάνωτοι, για την άτιμη την κοινωνία που τους δαχτυλοδείχνει, για τα γραφειοκρατικά να γράψεις στο ληξιαρχείο ένα μωρό, για το ότι έτσι κατοχυρώνεται νομικά το παιδί.

Λες και όλα αυτά δεν τα ήξεραν την ώρα που το έπαιζαν φιλελεύθεροι. Αφού κατά βάθος το ξέρεις και το θέλεις. Αφού στο τέλος ακόμη και να μην θέλεις, θα βάλεις την ουρά στα σκέλια και θα υποκύψεις. Μην λες βλακείες, γιατί όταν έρθεις με το προσκλητήριο στο χέρι, δεν θα αντέξω και θα σου την πω. Θα σου θυμίσω, ότι πριν κάτι μήνες, φώναζες ότι δεν θα παντρευτείς και τώρα έχεις αγχωθεί για το πάρτι, που θα βάλεις τους φίλους σου να κάτσουν και που τους συγγενείς.

Μου έλεγε μια φίλη μου ότι είναι της μόδας ανάμεσα στους τάχα μου σελέμπριτι αυτή η τάση. Σχέση, παιδί, γάμος, διαζύγιο. Με αυτή τη σειρά. Δεν ξέρω αν οι υπόλοιποι εμπνέονται από τα ζευγάρια που βλέπουν στα περιοδικά.

Αλλά, το βρίσκω γελοίο να θεωρούν μεγαλύτερη δέσμευση το γάμο από το παιδί. Όπως επίσης βρίσκω γελοίες τις κατά λάθος εγκυμοσύνες. Σήμερα που υπάρχουν αντισυλληπτικά, προφυλακτικάγυναικεία και αντρικά, σπιράλ, ειδικά τεστ για τις γόνιμες μέρες, η κλασσική μέθοδος κάμνει τούμπα ο άντρας και εκσπερματώνει έξω ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να μου λες ότι το μωρό ήρθε κατά λάθος.

Τέσπα περί ορέξεως. Απλά ήρθα μανικομένη να το σχολιάσω. Και να πω ότι επιτέλους έπλυνα το αυτοκίνητό μου. Είναι μαύρο και όχι σκονοσκατί όπως άρχισα να πιστεύω μετά από ενάμισι μήνας απλυσιάς.

32 comments:

  1. Πες τα χρυσόστομη!

    Υ.Γ: εννάρτεις να πλύννεις τζαι το δικό μου; Εγώ εξέχασα τί χρώμα ήταν in the first place :P

    ReplyDelete
  2. Γυναικεία?Διάφραγμα?

    ReplyDelete
  3. αχαχχαχα καλός λόγος ανάρτησης!

    σημείωση: Άμα ξαναπαντρευτώ ( φτου φτου σκόρδα ) να μην καλέσω τη μάνα.

    υ.γ. Το μόνο που σε δεσμεύει με ένα άτομο είναι η καρδιά. Τα υπόλοιπα είναι φτηνές δικιολογίες. Τώρα για τις αποφάσεις μας, όλοι πέφτουμε στην παγίδα του συμβιβασμού. πχ. Το βρίσκω απάνθρωπο να έρχομαι στη δουλειά η ώρα 8 αντί η ώρα 11, απλά συμβιβάζομαι με τον τρόπο λειτουργίας της κοινωνίας.

    ReplyDelete
  4. Συμφωνώ κι επαυξάνω. Όλοι δηλώνουμε κατά του γάμου, αλλά άμα έρθει η ώρα μας, κάνουμε χειρότερα απ' αυτά που κράζαμε.

    Εγώ πάντως το λέω και το δηλώνω, αν ποτέ παντρευτώ, ο γάμος μου θα είναι σούπερ παραγωγή, σαν τα Παναθήναια, διασταύρωση Γιουροβίζιον και Mad Music Awards γι αυτό μην πείτε ότι δεν προειδοποίησα. Θα έχει θέματα η Δρακούνα να γράφει ώσπου ζει.

    Πάντως το σίγουρο είναι ότι βαριέμαι να πάω στην εκκλησία. Το θρησκευτικό κομμάτι το βαριέμαι. Τώρα, αν θέλετε πανηγύρια, εγώ εδώ είμαι.

    ReplyDelete
  5. Δεν πιστεύω στο γάμο.... τι σημαίνει αυτό...
    Πολλά ζευγάρια στο εξωτερικό είναι μαζί έχουν παιδιά ή όχι βρίσκονται μέσα σε γάμο (με την έννοια της σχέσης, της αφοσίωσης, της αγάπης) αλλά δεν πιστεύουν ότι η τελετή μπορούσε να προσφέρει κάτι στην σχέση τους.
    Τώρα όσο αφορά την μόδα στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια ότι είμαι ενάντια στο κατεστημένο που μας θέλει να παντρευόμαστε, αυτό έτσι και αλλιώς είναι άνευ ουσίας.

    ReplyDelete
  6. Invictus το επήρα στο California. Τζαι μιας τζαι μιλούμε για πλύμα, να φωνάξουμε του κ. Πανίκου το Πάσχα ή να περιμένουμε το καλοκαίρι;

    Μια αηδία τζαι μισή Ίνα για περισσότερες λεπτομέρειες εδώ http://www.durex.com/gr-gr/sexuallifestyle/contraception/pages/femalecondom.aspx

    Να μην με καλέσεις κυρία μου. για σένα Νεράιδα το σχόλιο.

    Θα πάω στο γάμο του Αντίχριστου, που έχει στο DNA του το παναϋρι. Θα είναι γάμος υπερπαραγωγή. Ό,τι μαλακία περνά που το νου μας θα την εφαρμόσουμε. Άντε Αντίχριστε, βάλε μπρος.

    Pipis δεν πιστεύω στο γάμο, για μένα δεν σημαίνει δεν κάνω οικογένεια. σημαίνει απλά δεν παντρεύομαι ποτέ. όχι με την πρώτη ευκαιρία βουρώ να βρω νυφικό και κοστούμι.

    ReplyDelete
  7. Δεν το συζητώ, η επαναστασιολογία και ειδικά από κάποια ηλικία και μετά είναι τουλάχιστον εκνευριστική… Αυτό που λέω είναι ότι χάσαμε μέσα σε όλο αυτό το δήθεν την έννοια των λέξεων, ίσως επειδή δεν υπάρχει σαφής διαχωρισμός όπως π.χ. στα αγγλικά (Marriage vs. Wedding)
    Ο γάμος (για μένα) δεν είναι η τελετή αλλά είναι επιλογή ζωής. Δηλαδή επιλέγω να περάσω τη ζωή μου με κάποιον/α να κάνω οικογένεια και ότι αυτό συνεπάγεται.
    Η παντρειά είναι η τελετή, η επισημοποίηση της σχέσης μπροστά στον παπά, στο δήμαρχο …
    Όταν λοιπόν ένα ζευγάρι λέει ότι είναι ενάντια στο γάμο δεν βγάζει νόημα… Αυτό περιμένεις να το ακούσεις από κάποιον/α ο οποίος είναι μόνος του, οι σχέσεις του δεν είναι ποτέ σοβαρές γιατί δεν πιστεύει στο γάμο δηλαδή δεν πιστεύει στην συμβίωση.

    ReplyDelete
  8. Για να πω την αλήθεια και εγώ κατά του γάμου είμαι, αν και έχω αγόρι, αλλά απ' την άλλη είμαι και κατά των παιδιών. Βασικά απο πάντα μου δεν ήθελα ούτε γάμο, ούτε παιδία. Καλά η υπόθεση παιδί δεν ξέρω αν θα αλλάξει σε κάποια φάησ, αλλά για να είμαι ειλικρινής είτε το κάνω είτε όχι, είτε μείνει ο πατέρας του δίπλα μου είτε όχι, δε θα ήθελα να παντρεφτώ γιατί είναι ένα δικό μου προσωπικό θέμα. Δεν ακολουθώ καμιά τάση τρεντ, και ceraintly ο γάμος δεν είναι παίξε γέλασε για να κάνουμε ότι κάνουν κι' οι διάσημοι. Δεν παν να...οι διάσημοι. Το θα παντρευτώ κάποιον πρέπει να είναι όντως μια μεγάλη δεύσμευση αλλά είναι επίσης δικαίωμα του κάθε ανθρώπου. Τώρα αν ο άλλος ακολουθεί τη μόδα και παντρεύεται μετά το παιδί μόνο και μόνο για να είναι in fashion που λέμε, τότε τι να πω. Λυπάμαι το παιδί που θα έχει τέτοιους γονείς.

    Καλή σου μέρα Μάνα :)

    ReplyDelete
  9. Ωραίο θέμα...και ως συνήθως έχω άποψη:)

    1. είμαι εναντίον του ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ γάμου. Δεν πρόκειται να ντυθώ με μια καρναβαλίστικη στολή και να σταθώ 5 ώρες να κάνω έρανο για να αποζημιωθώ για τα λεφτά που ξόδεψα για να δω αυτούς που δεν ξέρω και δεν θέλω να δω. Αν με δεις Μάνα να το κάνω αυτό ποτέ σου δίνω το ελεύθερο να με φτύσεις!
    2. Το μυστήριο με φοβίζει. Αυτό προέρχεται εν μέρει από τα παιδικά μου τραύματα (έζησα μέχρι στιγμής 2 διαζύγια, όχι δικά μου) και εν μέρει με το δέος που μου προκαλεί η ενώπιον Θεού δέσμευση. Το θεωρώ τεράστιο και δεν ξέρω αν θα καταφέρω ποτέ να είμαι τόσο βέβαια για να το επιχειρήσω.

    ReplyDelete
  10. Το χθεσινό και το σημερινό σου θέμα...αχ αχ!!!

    Στον κύκλο μας υπάρχουν πολλά τέτοια ζευγάρια. Τα μουλτικούλτι ζευγάρια και τα παγοχωρίτικα ζευγάρια τα αφήνω στην άκρη. Ας δούμε τους δικούς μας.
    Στις πλείστες των περιπτώσεων, αντιλαμβάνομαι πως ένας από τους δύο δεν θέλει να παντρευτεί και ο δεύτερος το δέχεται. Κατά πόσο έχει να κάνει με αγάπη,δεν γνωρίζω. Εξάλλου,ναι,μπορείς ν΄αγαπάς κάποιον χωρίς να αλλάζει η στάση σου εναντι στον γάμο και στην οικογένεια.
    Καμια φορά η επιστροφή στην παλιά τεχνική της εγκυμοσύνης,σπρώχνει προς γαμήλια τελετή. Σημαίνει πως θα ακολουθήσει έγγαμος βίος; Πώς αν αποκτάς παιδιά,κτίζεις οικογένεια;
    Δεν νομίζω.

    Ας είναι ο καθένας ειλικρινής με τον εαυτό του.

    ReplyDelete
  11. Κάποτε όλοι πίστευαν ότι είμαι κατά του γάμου, διότι έλεγα ότι δεν υπάρχει λόγος να παντρευτείς αν δεν θέλεις να κάνεις οικογένεια. Τώρα πως το έβγαζαν αυτό το συμπέρασμα δεν έχω την παραμικρή ιδέα. Βέβαια ακόμα τρέμω- τρέχω στην οποιαδήποτε υπόνοια γάμου. Μαζεύω μπογαλάκια και την κάνω με ελαφρά.
    Θέλω να παντρευτώ κααααποιά στιγμή και όχι δεν θέλω να παντρευτώ ούτε επειδή έμεινα κατά "τύχη" έγκυος ή επειδή είμαι με κάποιον πάρα πολύ καιρό.
    Τώρα για το δήθεν κατά του γάμου απλά θα πω ότι έχει γίνει μόδα και το λένε κυρίως αυτοί που ψοφάνε να παντρευτούν και δεν τολμούν να το παραδεχτούν!
    Καλημέρα!

    Υ.Γ. Μάλλον λάθος μέρα έπλυνες το αυτοκίνητο καθότι βρέχει, και αν δεν βρέχει θα βρέξει! Αγαπημένος Μurphy

    ReplyDelete
  12. άλλο το εν θέλω δεσμευση, άλλο το εν θέλω γάμο και άλλο το κάμνω την τελετή για various reasons που μπορεί να μεν θέλω να εξηγώ στον κάθε ένα που θέλει να κρίνει.
    ούτε εγώ φύρνουμε να παντρευτώ αλλά under the right circumstances ούλλοι νομίζω εννά το κάμουν consider..

    αναμένω με αγωνία τον γάμο του Anti-Christou!!

    ReplyDelete
  13. για μένα δεν πιστεύω στο γάμο σημαίνει δεν θέλω το χαρτί. τουλάχιστον έτσι καταλάβω ότι εννοούν.
    ντάξει έχει κόσμο που απλά ψυχολογικά νομίζει ότι δίννεται άμα παντρευτεί, ενώ άμα απλά "τα έχει" με τον άλλο νιοώθει ότι εν επιλογή του τζαι εν πιο ελεύθερος.
    Mind games δηλαδή.

    Κατά τα άλλα οκ, εν πολλοί που εν θέλουν να παντρευτούν σε μια δεδομένη στιγμή αλλά μπορεί να το κάμνουν για λόγους "έννα μας κόψουν το προσφυγικό" τζαι κάτι ποτούτα που δεν τα ξέρω γιατί δεν με αφορούν...

    τι να πεις....άβυσσος η ψυχή του (τρέντι) Κυπράιου...

    ReplyDelete
  14. Pipis ίσως να φταίει ότι καταντήσαμε ορισμένοι να βρίσκουν την ουσία του να είναι μαζί στην τελετή του γάμου και όχι στη σχέση τους.


    Μα Lucrezia τις περισσότερες φορές την πληρώνουν τα παιδιά. Που είτε έγιναν γιατί πρέπει, είτε γιατί ο ένας από τους δύο γονείς δεν τα θέλει, είτε γιατί βρίσκονται στη μέση.

    Σιγά που δεν θα είχες άποψη Brenda καλή μου. Τζαι άκου να δεις τα τατσιλίκια κόψε τα. Τόσα τζαι τόσα παναϋρκα κάμνεις τα. Αν μείνεις με τον Αντίχριστο δεν θα μας τα χαλάσεις με καμιά ξενέρωτη τελετή. Θα κάμουμε παναϋρκα, το θέμα ετέλειωσε.
    Ο γάμος και γενικά μια σοβαρή σχέση είναι πολύ σημαντική δέσμευση. Αλλά σου το είπα ξανά. Από τη στιγμή που χρειάζονται δύο για να λειτουργήσει δεν σημαίνει πως πάντα τα πράγματα θα πηγαίνουν καλά. μπορεί εσύ να είσαι σωστή και ο άλλος να μην είναι. Θέλω να πω στη ζωή παίρνουμε τζαι ρίσκα. Και δυστυχώς ο γάμος εμπεριέχει το ρίσκο του.

    Φιλούρες


    Θάλασσα το είπες πολύ ωραία. Άλλο το κάνω παιδιά και άλλο το κτίζω οικογένεια. Με βρίσκεις απολύτως σύμφωνη.

    Showgirl στο νου μου είσαι. Το κατά του γάμου με κατηγορηματικό και απόλυτο ύφος είναι το καλύτερο σύνθημα όσων ψοφούν να παντρευτούν.
    Δεν γινόταν αλλιώς έπρεπε να το πλύνω πριν παράξουν ζωή τα πίσω καθίσματα από τα πράγματα των μωρών 


    Ράνια πιστεύω είναι θέμα να βρεις το κατάλληλο πρόσωπο για να θέλεις να μείνεις μαζί του μια ζωή.
    Κατά τα άλλα είδες που έκατσα τες φωνές της Brenda. Εν γίνεται σιόρ να μας χαλά τα σχέδια.

    Moonlight υπάρχουν πολλοί λόγοι για να παντρευτεί κάποιος. Το θέμα είναι να βρίσκει το σωστό. Αλλά ναι άβυσσος η ψυχή του τρέντι Κυπραίου.

    ReplyDelete
  15. Τστστς! Κυπραίοι μάνα μου τι περιμένεις? Μα να μεν καταλάβουν οτι πρώτα παντρέφκεσαι τζιαι μετά γίνεσαι κατά του γάμου σιορ?

    ReplyDelete
  16. Προσπαθούν ανεπιτυχώς να αποφύγουν το trash nation τα πουλάκια μου, αλλά αυτό ζει, ζει και τους καρτερεί...

    ReplyDelete
  17. Αμάν! Άφησα σχόλιο και το δέχτηκε. The curse has been lifted!!! Θαύμα! Θαύμα!

    (το βούντου πέτυχε)

    ReplyDelete
  18. Δρακούνα το βουντού πέτυχε ή μπας και άλλαξες browser? η αλήθεια να λέγεται σαν το chrome εν έσσει.

    Αχάπαρη όπως πάντα βάζεις τα πράματα σε τάξη.

    ReplyDelete
  19. Ανοιεις μεγάλο θεμα τζαι για μένα εν ακομα χαραμα του φου...Αν πω να αρχισω να γραφω την αποψη μου εν θα πάω δουλεια! (Αλλοπως να την καμω ποστ που μονη της).

    ReplyDelete
  20. Για κάτσε, για κάτσε...
    Αυτό το «κάνουν τούμπα οι άντρες» δεν το ’πιασα.
    Είναι κυρπιακός ιδιωματισμός ή μήπως εγώ
    έχω χάσει επεισόδια;
    Πώς δηλαδή γίνεται η τούμπα;
    Θέλω να μάθω ρε μανούλι...

    ReplyDelete
  21. Ένα έχω να πω, τον γάμο πολλοί εμίσησαν το φακελλάκι ουδείς.
    Στο τελευταίο πλύμμαν εκατέβασα τζαί τη ομπρέλλαν της θάλασσας, επιτέλους.

    ReplyDelete
  22. Πόσο δίκιο έχεις..έχουμε πολλά ζευγάρια φίλους έτσι που εννοείται ότι στο τέλος παντρευτήκανε..όχι μόνο αυτό, αλλά είναι τελικά και πιο συντηρητικοί από όλους!

    ReplyDelete
  23. και εγω πιστευω οτι οταν κανεις ενα παιδι επιβαλλεται ο γαμος αν σεβεσαι το παιδι σου, στη χωρα αυτη ολα ειναι πιο δυσκολα
    κι αυτποι που λενε οτι δε γουσταρουν γαμο, δεν τους πιστευω

    ReplyDelete
  24. Πρας περιμένω το ποστ σου. διεκδικώ κρέτιτς για την έμπευση.

    Ασκάρ είναι απλό το θέμα, από την αγωνία του ο άντρας μπας και του φυγει καμιά σταγόνα όχι απλά απομακρύνεται, προλαβαίνει να κάμει και καμιά τούμπα για φιγούρα :))

    Μάρκο τωρά που θα ανοίξει ο καιρός κατέβασες την ομπρέλα;

    έλα μου ντε Μαμά κουκουβάγια. τη συντηρητικούρα την έχουν στο αίμα τους, αλλά δεν το παραδέχονται.

    Άσωτε να μην το σκέφτηκα έτσι. εννοώ τι γίνεται στη θέση του παιδιού...

    ReplyDelete
  25. Πραγματικά εν καταλάβω τι σημαίνει να είναι κάποιος κατά του γάμου που τη στιγμή που συζεί, κάμνει μωρό, εν πιστός κτλ. Στο κάτω κάτω εν τούτα η ουσία του γάμου. Εννοούν ότι εν θέλουν να ζήσουν την ημέρα του γάμου; Διότι εν απλώς μια μέρα που φορούμε νυφικά, κοστούμια, ακούμε διάφορα λόγια που έναν παπά, διούν μας λεφτά κ δώρα κ κάμνουμε πάρτυ

    ReplyDelete
  26. Κατά την ταπεινή μου άποψη ένας που εννεν Χριστιανός Ορθόδοξος πράγματι εν θα βρίσκει νόημα στην ολη τελετουργία του γάμου,εννοω στο θρησκευτικο μέρος της τελετής τζαι εν χρειάζεται να την κάμει αφού δεν την πιστεύκει.Αλλά οι πλείστοι που μας δαμέ που θέλουμε να λοούμαστε χριστιανοι έπρεπε να ακούσουμε τα λόγια του μυστηρίου την ώρα που τα λαλεί για να πιάσουμε το νόημα τζαι γιατι παντρευκούμαστε.Τωρά αν κάμνουμε γάμους με 1000α μπιχλιμπίδια, μες τη χλιδη, μες τη μάσα, τζαι καλιούμε τζαι την κουτσή Μαρία για το θεαθήναι εν αλλου παπά ευαγγελιο.
    Τζαι εν νομίζω ότι το να ορκίζεσαι ενώπιον θεού και ανθρώπων ότι εννα σέβεσαι τον σύντροφο σου εν ηλιθιο.Ούλλοι μας θέλουμε ο αλλος να μας σέβεται για όσο τζαιρο εν μαζί μας. Εν τζαι εξαναγκάζει σε κανένας να σαι μια ζώη μαζι του αν δεν τα βρισκετε.Όι όμως με ψύλλου πήδημα χωριζω, ο γάμος εν συμβιβασμος,Για ούλλα συμβιβαζούμαστε τζαι εν εχουμε προβλημα για τούτο γιατι έχουμε?? Τζαι πάντα εν ο ενας που προσαρμοζεται με το κοινωνικο συνολο, όι το κοινωνικο συνολο με τον έναν

    ReplyDelete
  27. "για τα γραφειοκρατικά να γράψεις στο ληξιαρχείο ένα μωρό, για το ότι έτσι κατοχυρώνεται νομικά το παιδί."

    μαλακίες στο τετράγωνο. Για να αναγνωρίσεις ένα παιδί χρειάζεται περίπου 10 λεπτά στο οικογενειακό δικαστήριο και 10 λεπτά στο ΚΕΠ.

    ReplyDelete
  28. Joy είναι κατά του γάμου όσοι τάχα μου είναι αντισυμβιβαστικοί.

    Τάτσα με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη. το μυστήριο έχασε το νόημά του, γιατί το καταντήσαμε χαβαλέ το θέμα. ο γάμος εν πολλά σοβαρή υπόθεση, όταν γίνεται σωστά.

    Chrys και όμως. άκουσα ζευγάρι που ισχυρίστηκε ότι θα παντρευτεί επειδή τους είπαν ότι είναι πολλά δύσκολο να γράψεις το μωρό στο ληξιαρχείο... άμαν ο νους σου εν σε βοηθά εν σε βοηθά.

    ReplyDelete
  29. ...τζαι σκέφτου να είσαι κοντά μιαν δεκαετία σε μονογαμική συμβίωση αγάπης σεβασμού τζαι αφοσίωσης τζαι να θέλεις να παντρευτείς ή έστω για πρακτικούς λόγους (π.χ κληρονομικά) να θέλεις να έσσιει μιαν επίσημην χροιάν η σχέση σου, αλλά να μεν σε αφήννει το κράτος σου να παντρευτείς, παρόλο που εσύ βάλλεις το σιέρι μες την πούγκα κάθε λλίον τζαι πκιερώνεις του μιαν φάουσαν φόρους... (just a thought)

    ReplyDelete
  30. Η αρφή μου η θεολόγα γιατί εν εξεφράστην.... είμαι σίουρη ότι αφρισεν

    ReplyDelete
  31. Γεια σας φίλοι, δεν είδα ποτέ τον εαυτό μου να το κάνει αυτό πριν από μήνες, αλλά επειδή είμαι χαρούμενος και θέλω οι άλλοι να βρουν την ησυχία τους στο συζυγικό τους σπίτι ή στη σχέση τους, αποφάσισα να μοιραστώ τη συνάντησή μου με τον Δρ Ajayi. Είμαι παντρεμένος με τρία παιδιά για 13 χρόνια και τα πράγματα ήταν πραγματικά υπέροχα με τον άντρα μου. Πριν από περίπου 3 χρόνια ο σύζυγός μου άρχισε να λέει ψέματα, να απατάει, να γυναικεύει έξω από το γάμο μας και δεν ένιωθα άνετα με αυτό, οπότε έμεινα ένα βράδυ σκεπτόμενος άυπνος. Πήρα το τηλέφωνό μου και πήγαινα στο Διαδίκτυο όταν είδα μια γραφή με τίτλο. ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΤΑ ΛΥΣΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ AJAYI. Επικοινώνησα μαζί του και συζήτησα τα ζητήματα του γάμου μου και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια άλλη γυναίκα έκανε ένα ξόρκι στον σύζυγό μου», της οποίας ο σύζυγος δεν είναι πια, οπότε περάσαμε από τις διαδικασίες και έγιναν κάποια ξόρκια για να ελευθερωθεί ο άντρας μου και αυτό έκανε τον άντρα μου να σταματήσει η ανάρμοστη συμπεριφορά του στο γάμο μας και τώρα ο σύζυγός μου είναι στον πραγματικό του εαυτό, αυτή η μαρτυρία είναι για να συμβουλεύει τους ανθρώπους εκεί έξω να μην διακόψουν ποτέ τον γάμο τους, αλλά να αναζητήσουν λύσεις στα σωστά μέρη. μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Dr Ajayi στο Whatsapp / Viber :+2347084887094 Ή email: drajayi1990@gmail.com για μια μόνιμη λύση.

    ReplyDelete