Tuesday 6 March 2012

Με λένε Βαγγέλη




Η κόρη Α, μου σύστησε το Βαγγέλη αναγγέλλοντας με ύφος θριαμβευτικό: Μάμα είμαστε μόνο φίλοι με το Βαγγέλη. Για να μην τα πολυλογώ μόνο φίλοι σημαίνει ότι παίζουν μόνοι τους στην τραμπάλα, ότι κυνηγούν ο ένας τον άλλο πάλι μόνοι τους ακόμη και όταν τα άλλα παιδιά θέλουν να παίξουν μαζί τους και ότι ο Βαγγέλης της είπε ότι θέλει να παντρευτούν.

Ο πατέρας φαμίλιας έμεινε όπως ήταν φυσικό με το στόμα ανοικτό, αλλά προσπάθησε να δείξει cool.
«Πως είπαμε ότι είναι το επίθετο του Βασίλη;»
«Βαγγέλης είπαμε».
«Είναι καλό παιδί ο Θανάσης;»
«Βαγγέλης είπαμε».

Ο Βαγγέλης είναι ένα χαριτωμένο αγόρι, ασπρουλούδικο με γαλάζια μάτια. Όπως είναι και ο Γιώργος, το πρώτο αγόρι που έδειξε να ξεχωρίζει, όπως περίπου είναι και ο Σπύρος και όλες οι προτιμήσεις της.

Το έχω διαβάσει σε μια έρευνα. Στο νου μας είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι έχουμε κάποια πρότυπα. Πάνω σε αυτά τα πρότυπα βασιζόμαστε μια ζωή. Και ίσως εξωτερικά κάποτε να αλλάζουν, αλλά στα σημαντικά χαρακτηριστικά και γνωρίσματα κρατάμε μια σταθερή πορεία.

Για αυτό και συναντούμε ανθρώπους που στις σχέσεις τους κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο, όμως μυαλό δεν βάζουν. Είδαν μια φορά, δυο φορές ότι, για παράδειγμα, με τους κλειστούς χαρακτήρες δεν τα πάνε καλά και αντί να αναζητήσουν κάτι άλλο, πέφτουν και πάλι στα ίδια. Λάθη επί λαθών και μπερδεμένες αποφάσεις επί μπερδεμένων αποφάσεων. Μια ζωή τα ίδια πράγματα, η ίδια πορεία. Άκουσα τη φράση «έχω μαλακομαγνήτη» άπειρες φορές. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο μαγνήτης είναι μέσα στον εγκέφαλό μας.

Οι άνθρωποι δύσκολα αλλάζουμε και αυτό φαίνεται και από τις ερωτικές μας επιλογές. Η κολλητή μου από το γυμνάσιο μου θύμισε τις προάλλες πως τις είχα πει πως θα ήθελα να παντρευτώ ένα ψηλό, μελαχρινό πρασινομάτη. Το πέτυχα κατά τα δύο τρίτα. Ο Μοτορτζής έχει μελισιά μάτια, αν και η μανούλα του ισχυρίζεται πως είναι πράσινα… Yeah right my dearest mother in law.

Όταν ερωτευόμαστε κάποιον, πιστεύουμε ότι η ερωτική έλξη για εκείνον είναι τυχαία, απρόβλεπτη, αυθόρμητη, ακόμη και τυφλή. Ακούμε καμπάνες να χτυπούν και πετούμε στα σύννεφα. Η αλήθεια όμως είναι ότι χωρίς να το συνειδητοποιούμε, σχεδόν πάντα επιλέγουμε έναν συγκεκριμένο είδος συντρόφου.

36 comments:

  1. τί εννοεις;;; εννε πράσινα τα μμάθκια μου; α; Α;;;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αγαπητέ Φίλε,
      Εδώ σε παραπέμπω στη γνωστή ρήση ότι δηλαδή όλοι οι άντρες βλέπουν 16 χρώματα ενώ οι γυναίκες πάνω από 1,000,000.

      πΧ. "ALL men see in only 16 colors, like Windows default settings. Peach, for example, is a fruit, not a color. Pumpkin is also a fruit. We have no idea what mauve is. " (Αν και εμείς οι Έλληνες ξέρουμε τι είναι το ΜΩΒ :D

      Πάντως δείτε και εδώ την επιχειρηματολογία πάνω στο θέμα:
      http://asimonis.files.wordpress.com/2012/01/6741338083_74d7e4327f_b.jpg?w=648

      Οπότε ναί φίλε μοτορτζή, τα μάθκια σου είναι και μελισιά (whatever the hell that is) και πράσινα!

      Delete
  2. interesting!

    Κι επιμένω: Σάκηηηηηηηηηηηηη

    χααχχαχαχαχααχχαχαχα

    ReplyDelete
  3. Σύμφωνα με μια θεωρία, επιλέγουμε (μάλλον προσκαλούμε) στην ζωή μας ανθρώπους που έχουν κάτι να μας μάθουν. Που φέρνουν στην επιφάνεια τα δικά μας άλυτα θέματα. Έτσι αν δεν πάρεις το μάθημα την πρώτη φορά, επιλέγεις πάλι το ίδιο μέχρι να μάθεις και να προχωρήσεις!

    ReplyDelete
  4. Εν ομονοιάτης ο Βαγγέλης, έννεν;

    ReplyDelete
  5. μα πότε επρόλαβε η κόρη Α? εγώ θυμούμαι ακόμα το άλλο παιδί! θέλεις να πεις μάνα οτι όλοι οι πρώην γκόμενοι σου εν ψηλοί μελαχρινοί πρασινομάτηδες?wow!

    ReplyDelete
  6. άτε αγάπη. θα νικήσετε αύριο στη Λιόν και θα ξεπεράσεις το σοκ για τα πράσινα σου μάτια.

    Σάκης φορ έβερ εντ έβερ Νεράιδα.

    Δέσποινα η θεωρία βασίζεται σε εξελικτικούς νόμους. οι γυναίκες επιλέβουν ψάχνοντας το αρσενικό που θα είναι πιο καλός σύντροφος με καλά γονίδια και οι άντρες το θηλυκό που θα διαιωνίσει καλύτερα το είδος.

    Ινβίκτους η αλήθεια είναι ότι ρωτήσα αλλά δεν ήξερε η κόρη με ποια ομάδα είναι ο Βάγγος.

    Daffodil όχι ακριβώς. αλλά ξανθό γκόμενο δεν είχα ποτέ. και αν θυμάμαι καλά μόνο ένας ήταν προς το κοντό. επίσης αν θυμάμαι καλά οι περισσότεροι ήταν εσωστρεφείς χαρακτήρες, άνθρωποι που δεν ήταν παναϋρκα, χαμηλών τόνων, πανεπιστημίου κτλ κτλ κτλ. και χωρίς να το επιδίωκω. ασυνείδητη υποτίθεται η επιλογή.

    ReplyDelete
    Replies
    1. τί εννοεις;;; ΕΙΠΕΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΗΣΟΥΝ ΠΑΡΘΕΝΑ ΟΤΑΝ ΣΕ ΕΓΝΩΡΙΣΑ!!!!!!!!!!!!

      Delete
    2. η Λιόν τι σχέση έχει με την παρθενιά μου;

      Delete
    3. αχαχαχχαχαχαχαχ δε σας μπορώ!

      Delete
  7. Η δική μου εμπειρία είναι εντελώς διαφορετική. Καταρχάς η πρώτη μακροχρόνια σχέση με την τελευταία μου έχουν διαφορά ύψους περίπου 40 εκ :) σε θέμα χαρακτήρων είναι ακόμα μεγαλύτερο το χάσμα! Μόνη σταθερή αξία ο George όλα αυτά τα χρόνια! Άλλωστε θεωρώ ότι πρέπει να δοκιμάσουμε όλο το μπουφέ για να καταλήξουμε στο αγαπημένο μας πιάτο χαχαχα

    ReplyDelete
  8. όλο το μπουφέ δεν σημαίνει απαραίτητα να βάλεις τες ελιές τες τσακιτσές δίπλα που το σολωμό. μπορείς να επιλέγεις καλλίστα ανάμεσα σε γαρίδες, καραβίδες και αστακό.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τα μπουφέ ξεκινούν συνήθως με ελιές και καταλήγουν με σολωμό, άρα για να φτάσεις εκεί πρέπει να διανύσεις μια πορεία.

      Delete
    2. εν έμαθες να προσπερνάς;

      Κόρη Brenda ξεχνάς ένα βασικό κανόνα του μπουφέ. άμαν αρχίσεις να γεμίζεις το πιάτο σου με ελιές τζαι σαλάτες δεν αφήνεις χώρο για τα φαγητά ουσίας.

      Delete
    3. Τι λες ρε Μανα? Αμαν δεν φαεις το ορεκτικο σου, πως να καμεις ορεξη για το κυριως?

      Delete
    4. Ρε Γρούτα. εν άλλο που λαλώ. εν γίνεται να γεμώνεις το πιάτο σου ορεκτικά τζαι μετά να μεν έσσεις χώρο τζαι όρεξη για το κυρίως πιάτο.

      Delete
    5. Βρε Μάνα όλα εμείς θα σου τα μάθουμε? Το πόσο χρόνο και χώρο θα διαθέσεις στα ορεκτικά εξαρτάται από τον καθένα. Σημασία έχει όταν τελικά φτάσεις με το καλό στο σολωμό, να μη θυμηθείς ότι ξέχασες να δοκιμάσεις αν είναι καλές οι ελιές και να τρέχεις πίσω!

      Delete
    6. Brenda τα ορεχτικά είναι περιττές θερμίδες. περνάς αυευθείας στο ψητό τζαι περνάς καλά. Εν τζαι για το μπουφέ που μιλούμε έννε;

      Delete
    7. πιάστε εσείς τα ορεκτικά και τα κυρίως,εγώ πάω κατευθείαν στο γλυκό! :ΡΡΡΡ
      :)))))))))))))))))))))

      Delete
  9. Εμένα κανένας γκόμενός μου δεν είχε κοινά χαρακτηριστικά με άλλον νομίζω...

    Ο πρώην ήταν ψηλός (προφανώς), αρκετά μελαχροινός, ενώ το καλαμαράκι μου τωρά είναι (πιο) ψηλός, καστανόξανθος με μούσι που παίζει από κόκκινο σε ξανθό και καστανό για παράδειγμα...

    Μην μου πεις ότι πάω σε ψηλούς, 1.75 είμαι εγώ, εννοείται ότι χρειάζεται κάτι που τζιαμέ τζαι πάνω....

    Για τους χαρακτήρες τους, ας μεν μιλήσω καλύτερα!

    ReplyDelete
  10. Ενω μου άρεσαν οι ψηλοί για κάποιο λόγο κατέληγα με μετρίου αναστήματος. Ο σμιλεμένος ανήκει στην ομάδα των όχι πολυ ψηλών πάντως. Οι δικές μου δεν μου έχουν δείξει ακόμη τις προτιμήσεις τους αν και η μικρή όταν ήταν πιο μικρή κλασσικά ήθελε να παντρευτεί τον παπά της αλλά είπα της να έβρει άλλον γιατί εν κρατημένος. Τωρά εμεγάλωσε και κατάλαβε πως δεν γίνεται.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σμιλί, ο γιος μου ο μικρός ήθελε να παντρευτεί τη μάμα του που ήταν μιτσής....

      ελπίζω να μην μείνει κολλημένος σε αυτό το είδος επιλογής ... γιατί με θκυό φάουσες στην ίδια οικογένεια.... εννά έχουμε... φτεροτραβήγματα.

      Delete
  11. Άτε ρε, ενδιαφέρον. Πάντως ναι αν κάτσω να το σκεφτώ μάλλον παω πάντα πάνω στους ίδιους πάνω κάτω. Ειδικά σε εξωτερική εμφάνιση. Χμμ

    ReplyDelete
  12. Spot on Μάνα. Ακριβώς έτσι τους πετυχαίνω και εγώ. Πάντα με έλκουουν πάνω κάτω το ίδιο μοτίβο άντρες. Ακόμα και με τον αμόρε τώρα, όταν κοιτάζω τι ήταν αυτό που μας ένωσε είναι χαρακτηριστικά που πάντα διάλεγα και με έλκυαν στο αντίθετο φύλο. Εντομεταξύ πρόσεχε τον τούντον Βαγγέλη. Άμπα τζιαι φκει σου κανένας γόης ως το γυμνάσιο. =p

    Καλή σου μέρα Μάνα! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σιγά να μεν τον αφήσω να πάει ως το γυμνάσιο....

      Delete
    2. χαχχαχαχαχαχαχχα

      Delete
  13. - Βαγγέλη θα αγοράσεις ποδήλατο μαθαίνω
    - Ναι.
    - Κόκκινο θα πάρεις;
    - Όχι δεν θέλω κόκκονο. Θελώ μπγιέ.
    - Καλό είναι και το κόκκονο.
    - Μγιέ είναι τα μάτια μου. Μγιέ θα πάρω..

    ReplyDelete
  14. συμφωνώ με Brenda! και εγώ είχα diverse range αντρών που μου αρέσκαν/γκόμενους..

    ReplyDelete
  15. Ποττε εν εγυρισα να κοιταξω ξανθοπαππουρο!

    Μονο μελαχροινακια! Γιατι θεωρω οτι το μελαχροινο εκπεμπει την απαραιτητη, για μενα, βαρβατιλα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Grouta, πάντα θαυμάζω τους μελαχρινούς!

      Αλλά πάντα επιλέγω... πως τους είπες;;; ξανθοπαππουρους χιχιχι

      αλόπως εν αντέχει την τόση βαρβατίλα το σύστημα μου χιχιχι

      Delete
    2. Βρε μελαχροινακι, με ποτισες φαρμακι... οππας!

      Delete
  16. ναι εχεις δικιο ερωτευομαστε παντα ενα συγκεκριμενο τυπο ανθρωπου το πιστευω και γω

    ReplyDelete
  17. Άσχετο κι εγώ πάντα τα ονόματα Βαγγέλης και Θανάσης συγχύζω τα και να πεις εν μοιάζουν..

    ReplyDelete
  18. Περαστικά στον Μοτορτζή,τα καλύτερα έρχονται πες του!!! :))))))))))

    ReplyDelete
  19. Βασικά απ'ότι κατάλαβα μας ελκύει το είδος άντρα που έχει αντίθετα χαρακτηριστικά και χαρακτήρα από εμάς. Ιδίως το ότι οι μελαχρινές αρέσκονται παραπάνω σε ξανθούς και το αντίθετο...

    ReplyDelete
  20. θέλω τζι εγώ ένα ψηλό μελαχρινό πρασινομμάτη... που ήβρες τον σύζυγο είπαμε;! :Ρ

    ReplyDelete