Wednesday 21 March 2012

Του ύψους και του μη ύψους




Δεδομένα:
Ύψος πατέρα: 1.83 εκ. (ψηλή η αγάπη)
Ύψος μητέρας: 1.53 εκ. (κόψτε τις ειρωνείες)
Ύψος κόρης Α όταν ήταν δύο χρονών: 80 εκ.
Ύψος κόρης Β όταν ήταν δύο χρονών 90 εκ.
Προβλεπόμενο ύψος κόρης Α: 1.60 εκ. (ουάο θα είναι ψηλή)
Προβλεπόμενο ύψος κόρης Β: 1.80 (Oh my god δεν θα φτάνω να της χτενίζω τα μαλλιά της).

Πρόβλημα: Η παιδίατρος ισχυρίζεται ότι πρέπει να πάρουμε την κόρη Α να τη δει ενδοκρινολόγος να την εξετάσει γιατί θεωρεί ότι είναι κοντή. Ότι είναι κοντοστουπάκι είναι. Είναι το πιο χαμηλό μωρό στην τάξη της, σε αντίθεση με την αδερφή της που είναι το πιο ψηλό. Πολύ πάρτι έκαναν τα γονίδια μέσα στην οικογένεια.

Αντιμετωπίση: Το θέμα, λύνεται με χορήγηση αυξητικών ορμονών. Η ανθρώπινη αυξητική ορμόνη είναι προϊόν του εγκεφάλου και βοηθά το σώμα να ελέγχει την χρήση των πρωτεϊνών και υδατανθράκων στην διαδικασία της ανάπτυξης. Από ό,τι φαίνεται υπάρχει και χημική αυξητική ορμόνη, όπου μετά τη χορήγησή της βοηθά τα παιδιά να πάρουν ύψος.

Δίλλημα: Δίλλημα στην ουσία δεν υπάρχει. 1.60 είναι πολύ ικανοποιητικό ύψος και όταν λείπει η αδερφή της θα είναι η ψηλή στην ευρύτερη οικογένεια. Τα πρωτεία τα έχει η νονά της με 1.58 και έβρισκε τον μπελά της γιατί η γιαγιά την τάραζε «έλα εσύ που είσαι η ψηλή δώσε μου το ποτήρι, κατέβασε την κούπα, φύλαξε τα φλιτζάνια».

Η παιδίατρος λέει ότι ανησυχεί. Εγώ πάλι δεν ανησυχώ. Αντίθετα, με ανησυχούν οι παρενέργειες μιας ενδεχόμενης θεραπείας. Όπως το ότι θα τρέχω το παιδί για αναλύσεις, θεραπείες, εξετάσεις για ποιο λόγο; Για να κερδίσει μερικά εκατοστά; Και αν πάλι στο 1.60 καταλήξει;

Άλλο ένα δεδομένο: Με το ύψος μου ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Ακόμη και όταν με αποκαλούσαν κοντοστούπα, δεν έλαβα κανένα υπόψη. Άσε που το θέμα είχε τα πλεονεκτήματά του, τρυπώνω εύκολα, τα ποτήρια του κρασιού τα βάζει ο Μοτορτζής στο ντουλάπι, με χωρούν οι θέσεις στο αεροπλάνο, μπορώ να κοιμηθώ στην ξαπλώστρα στην παραλία και να είμαι άνετα.

Ερωτηματικό: Γιατί το σκέφτομαι και το ξανασκέφτομαι το θέμα; Κανονικά θα έπρεπε να πω της παιδίατρου, ότι δεν ενδιαφέρομαι. Αλλά πήρα το τηλέφωνο της ενδοκρινολόγου και όμως δεν ανησυχώ για το ύψος του παιδιού μου.

Απορία: Σας έτυχε κάτι παρόμοιο; Έχετε κοινές εμπειρίες να μου πείτε τη γνώμη σας; Ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει;

32 comments:

  1. Δεν θα μπορουσα να σου φανω χρησιμοτερη, ειμαι 1.60 και ακου πως εχει η κατασταση.
    ποτε δεν με ειπε κανεις κοντοστουπα, το 1.60 δεν ειναι κοντο.ειναι αρκετα κολλακευτικο.
    μπορει να δυσκολευομαι σε καποια μαγαζια να βολευτω στα μακρια παντελονια και να πρεπει να διατηρω το βαρος μου γιατι στο 1.60 φαινονται τα εξτρα κιλα, αλλα ποτε δεν ενιωσα μειοτικα απεναντι στους τριγυρω.

    αυξητικες ορμονες;μην ακουω χαζα....δωσε χαστουκακι στην παιδιατρο απο μενα και συμβουλεψε την να δει κανενα γιατρο..

    ReplyDelete
  2. Να πας σε ενδοκρινολόγο απλά για να επιβεβαιώσεις ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και ότι είναι απλά κοντή και όχι κάτι σοβαρότερο. Στο κάτω κάτω το να είσαι κοντή στην Κύπρο είναι ευτύχημα με τους άντρες του 1.70 που κυκλοφορούν ανάμεσα μας!

    Για τις ορμονικές θεραπείες ειδικά σε τέτοια ηλικία θα έλεγα ότι είμαι κι εγώ πολύ επιφυλακτική.

    ReplyDelete
  3. Η μεγάλη κόρη άρχισε να αναπτύσσεται από τα 8, (στήθος, τρίχες κλπ). Την πήρα ενδοκρινολόγο και την παρακολουθεί κάθε 6 μήνες να δούμε μήπως επρόκειτο να περιοδεύσει από τότε.

    Κάνουμε εξετάσεις από τότε και τώρα που μπήκε στα δέκα αποφάσισα ότι δεν θα της χορηγήσουμε φάρμακα σε περίπτωση που τον Μάη μου πει ότι θα περιοδέυσει φέτος γιατί έκλεισε τα δέκαν και πιστεύω είναι αρκετά ώριμη να το χειριστεί.

    Να σου πω την αλήθεια το μετάνιωσα που την πήρα. Αποφάσισα ότι όταν πάμε τον Μάη θα είναι η τελευταία της φορά και θα αφήσουμε τη φύση να πάρει την πορεία της.

    Ό λόγος που την πήρα είναι γιατί φοβήθηκα ότι αν δει μικρή θα μείνει κοντή αλλά είναι 1.50 ήδη και ο γιατρός μου είπε ότι δεν ισχύει αυτή η αντίληψη. Υπόψην ότι εγώ είμαι 1,65 και ο παπάς της 1,74.

    ReplyDelete
  4. μια χαρά ε το μωρό..ε πελλάρες νομίζω τούτα ούλα,1.60 εθεωρείτε κοντή για να θέλει φάρμακα..

    Μαρία

    ReplyDelete
  5. Μις, η παιδίατρος ανησυχεί ότι μπορεί να μην πιάσει το .160 γιατί αναπτύσσεται αργά. μαζί σου ότι δεν είναι πρόβλημα να είσαι κοντός, αλλά τα λένε με τέτοιο τρόπο που σε προβληματίζουν.

    Brenda τηλεφώνησα στην ενδοκρινολόγο για ραντεβού. και οι επιφυλάξεις εκτοξεύτηκαν όταν μου ζήτησε να της πάρω ακτινογραφία αριστερού χεριού. έχω κόλλημα με τις ακτινογραφίες, μεγάλο μέρος της ακτινοβολία τους διάβασα σε σοβαρή μελέτη μένει στον οργανισμό μας για πάντα. θα πάω τώρα οut of blue να ακτινοβολήσω το μωρό;

    Σμιλί πλέον πολλά κορίτσια βλέπουν περίοδο στα 9, 10. δεν υπάρχει λόγος να δίνεις φάρμακα, όλο και κάποια παρενέργεια θα έχουν.

    ReplyDelete
  6. Καλέ άσε το παιδί ήσυχο!

    Ας γινει τσιλιβριθρα σα τη μαμα του! και τι εγινε;;;

    Ασε που οι πολυ ψηλες γυναικες είναια άχαρες.

    Ψηλο βουνο ο μοτορτζης σου!

    Στειλε μου μια φωτο να σας δω πλαι πλαι να πεθάνω! χαχαχα

    Στις φωτογραφίες του γαμου σου βαλανε σκαμνάκι;;;

    Εδω ετσι κανουν αν οι νυφες ειναι λιγο κοντουλες!

    χαχααχα

    Σε πειράζω!

    Σε αγαπω τσιλιβιθρα μου!

    φιλιαααα

    ReplyDelete
  7. 1.53? 1.53? 1.53??? Oυ Γριστός το Tρόοδος εν το είδες ποττέ σου:p
    Κόρη εγώ είχα πάντα το αντίθετο πρόβλημα γιατί ήμουν σε τάξη που ήταν ουλλοι κοντοί τζιαι εγώ η ψηλή αγγούρω που εστέκετουν/κάθετουν πάντα τελευταία.
    Νομίζω οτι εν ούλλα του μυαλού (και η παντρειά της τύχης που λαλεί τζιαι η Δρακούνα)μας. Αστο μωρό στην ησυχία του.

    ReplyDelete
  8. Κι εγώ νομίζω ότι κάθε άτομο φέρνει μαζί του το πόσο θα ψηλώσει.

    Δεν έχουμε έτσι πρόβλημα. Τα νεραϊδόπαιδα μου με φωνάζουν εδώ και χρόνια κοντή :-P Κι ας ήμουν από τις ψηλές της τάξης όταν ήμουν μικρή.

    Δοκίμασε άλλη/άλλο ενδοκρινολόγο. Απλά για να σου φύγει η ανησυχία. Έχω κάποια υπόψην, αν ενδιαφέρεσαι.

    ReplyDelete
  9. Εγω αδιαθετησα στα 10,5.Ειμαι 1,69 πλεον και η αδελφη μου 1,63.Η μαμα μας 1,57 και ο παπας μας 1,85(ο αδελφος 1,80).
    Και γω νομιζω οτι μια χαρα ειναι το μωρο.Και τι εγινε αν ειναι κοντουλα?

    ReplyDelete
  10. Μαρία το χαζό της υπόθεσης ότι η παιδίατρος έτσι όπως το παρουσίασε με έκανε να ανησυχίσω, ενώ ξέρω ότι μια χαρά είναι. ούφφου

    Couλα στο γάμο φόρεσα 12ποντα παπούτσια. εμ και φυσικά δεν κατόρθωσα να σβήσω τη διαφορά απλά τη μειωσα. και εγώ σε αγαπώ ψηλή μου σενιορίτα.

    Νεραϊδα στείλε λεπτομέρειες για τον ενδοκρινολόγο με email σε παρακαλώ. και εγώ συμφωνώ πως το φέρνουμε μαζί μας πόσο θα ψηλώσουμε αλλά έλα που οι παιδίατροι έχουν αντίθετη άποψη...

    Κόρη Αχάπαρη, πόσες φορές να πούμε ότι είμαι Σολιάτισσα; Το Τρόοδος εν το σπίτι μου.

    ReplyDelete
  11. όπως η οικογένεια του ανώνυμου εν όπως τη δική μου. ψηλός παπάς κοντή μάμα.

    αυτό που ανησυχεί την παιδίατρο δεν είναι το 1.60 αλλά ότι τώρα είναι πιο κοντή από ό,τι πρέπει. θεωρεί ότι έπρεπε να είχε μερικά εκατοστά περισσότερα.

    ReplyDelete
  12. μάνα εμένα ο παιδίατρος με υπολόγιζε να γίνω 1.70. είμαι 1.57 σήμερα. το μόνο κακό του να είσαι κοντούλα είναι οτι μόλις βάλεις ένα κιλό φαίνεταί σου. κατά τ'άλλα μόνο θετικά υπάρχουν. αλλά αν είναι να σε προβληματίζει για άλλα θέματα πέραν του ύψους καλύτερα να την πάρεις να μην το έχεις στην έννοια σου

    ReplyDelete
  13. Πέραν των φαρμάκων, των ακτινοβολιών κ.λ.π. σκέψου λίγο και την ψυχολογική πίεση που θα υποβάλεις την μικρή.

    ReplyDelete
  14. Κι εγώ πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να μπείτε σε τέτοιες διαδικασίες Μάνα. Και τί έγινε δηλαδή αν η μικρή σου είναι κοντούλα; Ενδοκρινολόγους, αναλύσεις, ακτινοβολίες, στρες, άγχος...αξίζει τον κόπο;

    ReplyDelete
  15. Έλεος με τους παιδιάτρους. Στα παιδιά μας θα κάνουν πειράματα; Γαλακτοκομικά, μονόζυγο, μπάσκετ... Υπάρχουν λιγότερο επικίνδυνοι τρόποι.
    Την καλημέρα μου Mana
    :)

    ReplyDelete
  16. Daffodil
    Μάλλον αυτό θα γίνει. Θα πάμε στον ενδοκρινολόγο αλλά με τη θεραπεία δεν θα προχωρήσουμε.

    Marco δεν διαφωνώ και για αυτό είμαι αντίθετη σε μια θεραπεία.

    Invictus δεν έχω κανένα πρόβλημα αν θα είναι η κοντούλα. Αλλά η παιδίατρος όταν την μέτρησε χτες βρήκε πως θα έπρεπε να είναι πιο ψηλή, έστω που θα είναι κοντή στο μέλλον. Δεν μπαίνει είπε σε καμιά καμπύλη.

    Καλημερούδια Μισοάγνωστη
    Σε τελική ανάλυση, όντως έλεος με τους παιδιάτρους. Καταφέρνουν να μας ανησυχούν για το τίποτα.

    ReplyDelete
  17. καλά, και αν είναι πιο κοντή από ότι πρέπει; τι;
    ούτε εσύ έφτασες το 1.60 αλλά πάρακατω!

    η ακτινοβολία μένει στο σώμα κάποια χρόνι, και φεύγει τελικά, τουλάχιστον έτσι μου είπε πρόσφατα γιατρός που ρώτησα.

    κατά τα άλλα, εγώ ψήλωσα 2 εκατοστά μετά τα 17 μου. Και οι 175 πλέον πόντοι μου σε διαβεβαιούν ότι μια χαρά είναι να είσαι κοντός και κόμπακτ!

    Ούτε εγώ δεν πιστεύω να έπερνα το παιδί για ορμόνες και θεραπείες. Αν δεν έχει αρρώστια γιατί να επέμβω;

    ReplyDelete
  18. Είναι κόρες και δεν χρειάζεται να ψιλώσουν και να γίνουν καγκάρες. Αν ήταν γιοι, θα σου έλεγα ότι αξίζει να τους ψηλώσουμε, γιατί πρέπει να έχουν λεβέντικο ανάστημα. Οι κόρες όμως, είναι χαριτωμένες και σε πιο μικρά μεγέθη.

    Επίσης, επειδή έθιξες το θέμα της ακτινογραφίας, ρώτησα σχετικά, και μου είπαν ότι η ακτινοβολία που τρως από μία πτήση με αεροπλάνο είναι 10 φορές μεγαλύτερη από μία τυπική ακτινογραφία, αλλά κανένας δεν σου το λέει.. Υπολόγισε πόσα ταξίδια έκανες με αεροπλάνο και άρχισε να ψάχνεις δρομολόγια με πλοίο!

    ReplyDelete
  19. ένεν άσιημη ιδέα να κάμει μιαν εξέταση το μωρό γενικά για τες ορμόνες κλπ για να δείτε αν ούλα παν καλά, αλλά όπως είπαν τζαι τα παιθκιά πάνω εν υπάρχει λόγος να της χορηγήσεις ορμόνες απλά για να ψηλώσει 5 πόντους αν ψηλώσει...

    ReplyDelete
  20. Ουυυ ναι και 'γω πιστέφκω να μεν ασχοληθείς. Σιγά το πράμα. Και μεις που ήμαστε κοντές επάθαμεν τίποτε; Άσε που μας θεωρούν ούλλοι cute και προσέχουν μας παραπάνω. Εννα έχει την αδερφή της εξάλλου για να της κατεβάζει πράματα που εν κρεμασμένα ψηλά στα μαγαζιά.
    Αλλά μετά την δήλωση του Αντίχριστού,ε πάρτο μωρό να φκάλει μια ακτινογραφία, για να φύει κάθε ίχνος ανησυχίας απλώς.

    ReplyDelete
  21. Πριν 2-3 χρόνια, είχα διαβάσει ότι δεν ήταν ακόμα σίγουρες οι παρενέργειες των εν λόγω ορμονών. Στο εξωτερικό χρησιμοποιούνται εδώ και λίγα χρόνια για αντιγήρανση και ευεξία.

    Εγώ προσωπικά θα άφηνα τη φύση να πάρει την πορεία της. Στο κάτω-κάτω δε ζούμε και σε καμιά Σκανδιναβική χώρα που είναι όλοι ψηλοί. Κορίτσι είναι, κανένας δε θα πει ότι είναι κοντοστούπης.

    Ξέρεις τι παρενέργειες μπορεί να έχει? Άσε που το μωρό να ξεκινήσει να νιώθει ότι κάτι πάει λάθος με το ύψος της. Αρκετή πίεση έχει να φάει με τα πρότυπα ομορφιάς μεγαλώνοντας, γιατί να την επιβαρύνεις?

    ReplyDelete
  22. Moonlight δεν ξέρω η παιδίατρος το βρήκε ανησυχητικό ότι δεν «μπαίνει» σε καμπύλη…


    Χα χαχα μου άρεσε το λεβέντικο ανάστημα Αντίχριστε. Την ακτινοβολία στο αεροπλάνο πότε ακριβώς την τρώμε; Ενδιαφέρον θέμα έθιξες και λέω να το ψάξω.

    Και εγώ πιστεύω Nonis ότι μια εξέταση θα μας βκάλει που την έννιοια. Τζαι κανεί.

    Marilou αν τύχει να διαβάσει το σχόλιο σου καμιά φορά στο μέλλον η ψηλή αδερφή θα σε βρίζει που βάζεις ιδέες. Αλλά έτσι είναι τα πράματα. Οι ψηλοί βοηθούν αναγκαστικά τους κοντούς χαχαχα.

    Ίνα αντιγήρανση; Κοίτα που θα το διαβάσουν μερικοί και θα τρέχουν για αυξητικές ορμόνες να γλυτώσουν τις ρυτίδες :))).

    ReplyDelete
  23. Θεωρώ πως έχουμε φτάσει σε μία εποχή με υπερβολές σε κάποια θέματα και έχουν δώσει όνομα στην ονειροπόληση, ενεργητικότητα και αναβλητικότητα των παιδιών που το λένε ADHD. Βαριέσαι τη ζωή σου και νιώθεις κουρασμένος? Chronic fatigue syndrome. Έχει συνέχεια δουλειές και καθόλου ξεκούραση? Busy Life Syndrome(από αυτό πάσχει η μάνα μου). Σε τρώει ο κώλος σου? Itching ass syndrome. Το τελευταίο πρέπει να πω δεν υπάρχει(από ότι γνωρίζω) ήταν δημιούργημα της στιγμής. Αν το να είσαι πιο κοντή από τους άλλους το θεωρούν πρόβλημα τότε τι να πω?
    Θεωρώ πως φυσιολογικό είναι από την στιγμή που ο ένας γονιός δεν είναι ψηλός,ένα από τα παιδιά να έχει παραπλήσιο ύψος. Δηλαδή όλα τα 17χρονα που κυκλοφορούν τώρα και είναι σαν τα χόμπιτ έχουν πρόβλημα?( καλά εκεί παίζουν και οι ορμόνες που παίρνουν από τις αηδίες που τρώνε - βλέπε McDonalds).
    Θα σου έλεγα πήγαινε και σε άλλο παιδίατρο να δεις τι θα σου πει, και από κει και πέρα κοιτάς αν θες να της κάνεις περαιτέρω εξετάσεις. Απλά θεωρώ ότι κάπου παίζει υπερβολή, και πλέον εμείς είμαστε τα πειραματόζωα τους. :/

    ReplyDelete
  24. Κολυμπι μανα! ΟΧΙ φαρμακα!

    ReplyDelete
  25. Mana (μου),
    και ποιό το πρόβλημα αν υπάρχουν άνθρωποι σε όλα τα μεγέθη; δεν ξανάκουσαν ότι "ένναιν ο κορμός αλλά οι ρίζες που κάμνουν τον άνθρωπο";...τέσπα
    ο μικρός μου ξάδερφος κάνει αυτή τη θεραπεία εδώ και μερικά χρόνια διότι "ο λόγος που δεν θα ψηλώσει είναι η πρώιμη εφηβεία (!!!)". Δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα ψηλώσει αργότερα,πάντως είναι ένας πανέξυπνος 16χρονος που θυμίζει τον επίσης κοντό-αλλά λεβέντη- παππού μου. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η θεραπεία,και μου προκαλεί κάποια ανησυχία το ότι "επιβάλλεται"με δημιουργία ενοχής στους γονείς. Κι εγώ πρώιμα μπήκα στην εφηβεία-έχοντας τα κοντά γονίδια της οικογένειας-αλλά είμαι 1,72.
    Θα ρωτούσα κι άλλους ειδικούς,θα έψαχνα πολύ πριν υποβάλω το παιδί μου σε αυτή τη διαδικασία. Και για ποιό λόγο; Ξέρεις πόσο χαριτωμένες είστε οι μικροκαμωμένες;
    :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    ReplyDelete
  26. Πριν πας στον ενδοκιρνολόγο πάρε μια δεύτερη γνώμη από παιδίατρο!Δεν είμαι υπέρ της θεραπείας χωρίς λόγο,αλλά καλό είναι να το ψάξεις πριν αποφασίσεις!

    ReplyDelete
  27. to psilon kai xarin exei alla monon an to ferei h fysi.

    kkouxxou.

    pienne ston endokrinologo na deis namopon na sou pei vevaia... tziai ti na sou pw? an parei pou thn manan tis osi ennan poupanw pou tin gin ennan tziai poukatw! :-*

    ReplyDelete
  28. Πάω να έβρω πισίνα κόρη Γρούτα.

    Θάλασσα είσαι η πρώτη που ανάφερες εμπειρία με κάποιον που έκανε τη θεραπεία. Έτσι είναι όπως το λές επιβάλλεται με την δημιουργία ενοχής. Είπα στην παιδίατρο ότι δεν πιστεύω ότι θέλω να το κάμω, και σου λέω ότι κατά τα άλλα την εμπιστεύομαι απόλυτα και η απάντησή της, πάρτην να δεις τι θα σου πει.

    Δέσποινα η έρευνα είναι μέσα στα υπόψη. Αστυνόμος Σαϊνης θα καταντήσω.

    Καλώς τζαι την ψηλή μου. Ποστ όπως η ξαδέρφη ήταν η ψηλή στην οικογένεια εσύ θα είσαι η ψηλή στη μπλογκική οικογένεια :))))
    Ευκαριστώ σε για το κομπλιμέντο

    ReplyDelete
  29. Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο, γενικά αυτές οι καμπύλες των βιβλιαρίων είναι μεγάλη τρομοκράτια. Όσο άνετοι και να είμαστε όμως, αν σε παραπέμψει ο παιδίατρος, δεν γίνεται να μην πας, εννοώ εγώ θα είχα πολλαπλάσιο άγχος αν δεν πήγαινα. Για την θεραπεία βλέπεις μετά. Μπορεί κ να σου πει ότι δεν χρειάζεται οτιδήποτε (και στο εύχομαι για να μην έχεις καν το δίλημμα).

    ReplyDelete
  30. τζαι αν ψηλώσει το μωρό 5-6 πόντους δηλαδή τι εν να κερδίσει? αν μείνει 5-6 πόντους πιο κάτω από το ιδανικό τι έχει να χάσει? Κοίταξε το απλά μην κρύβεται τίποτα άλλο πίσω από αυτά τα αν μπορούμε να τα πούμε συμπτώματα αλλιώς εν αξίζει η ταλαιπωρία.
    BTW: Ο dad en 2μετρα
    η μαμ εν 1,60
    η μικρή σισ εν 1,80
    ο 12χρονος βρο εν 1,65 ίσια με μενα ... (έθελα δλδ!!)

    ReplyDelete
  31. οι κοντοί χορεύκουν καλύτερα:)τζαι βρίσκουν τζαι εύκολα παπούτσια:) τούτα λαλεί τα μια ψηλή :p
    νομίζω οτι εν καλύτερα να μεν μπλέξει το μωρό με ορμόνες τζαι διάφορα φάρμακα που ένιξερουν τις παρενέργιες τους..τζαι θα της δημιουργηθεί τζαι κόμπλεξ για το ύψος της..Είδα πολλά ψηλές κορούες αλλά τζαι πολλά κοντές :)τι πειράζει:)? ο καθένας με τα χαρακτηριστικά του:)
    πήγαινε στην γιατρό για να ησυχάσεις όμως:)

    ReplyDelete
  32. Αυτη τη θεραπεια την εκανε πριν καποια χρονια παιδακι οικογενειακων μας φιλων λιγο πριν μπει στην εφηβεια και ομολογω οτι ξαφνιαστηκα ευχαριστα απο το ποσο ψηλωσε. Το αγορακι αυτο ειναι με ειδικες αναγκες οποτε δε ξερω αν το προβλημα υψους συνδεοταν με το προβλημα του. Εγω ειμαι μολις 1.54 και δεν εχω κανενα προβλημα, εκτος απο το οτι το μισο ποιναριν των παντελονιων χανεται στο κοντυμα και οτι τα τακουνια ειναι απαραιτητα στις βραδυνες εξοδους...απο τη στιγμη που η κορη Α ειναι υγιης μη σκεφτεσαι τιποτα αλλο. Παρε ομως και 2η γνωμη απο ενα πεπειραμενο παιδιατρο και 2 ενδοκρινολογους γιατι δυστυχως στην Κυπρο ο καθενας το παιζει ειδικος

    ReplyDelete