Thursday 26 April 2012

Γενέθλια υπερπαραγωγή




Ο παππούς μου ήταν ο πιο φιλόξενος, ο πιο καλοσυνάτος άνθρωπος που γνώρισα ποτέ. Μεγαλείο ψυχής. Φτωχός άνθρωπος μεροκαματιάρης συμπονούσε και βοηθούσε όποιον είχε ανάγκη. Πολλές φορές δεν είχε να φάει, αλλά αυτό που το ελάχιστο που είχε το μοιραζόταν.

Έκανε φίλους παντού. Όποιος άνθρωπος πήγαινε στο χωριό, ήταν ο πρώτος που θα του άνοιγε την πόρτα, να τον φιλέψει κάτι. Και πάντα άκουγε τους άλλους, δεν βιαζόταν να πει τα δικά του. Είχε μια καλή κουβέντα, μια συμβουλή για όλους. Λίγο πριν από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μια ομάδα Ιταλών ξέκοψε στην περιοχή. Μην ρωτάτε δεν ξέρω πως. Ο παππούς τους κάλεσε στο καφενείο, τους βοήθησε και τους κέρασε καφέ. Λίγο αργότερα βρέθηκε εθελοντής να πολεμά στο πλευρό των Εγγλέζων στην Ιταλία. Και η τύχη τα έφερε έτσι, ώστε να συναντήσει ένα από τους Ιταλούς φίλους του, ο οποίος του ανταπόδωσε τη φιλοξενία.

Η κόρη Α έχει το χαρακτήρα του προπάππου της. Καλόκαρδη, ανοιχτή σε όλους, μια αγκαλιά μεγάλη. Με αποτέλεσμα να κάνει συνεχώς φίλους. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε κάπου και φεύγοντας να μην αποχαιρετά τους νέους της φίλους. Το καλοκαίρι στη θάλασσα, ακούμε συνέχεια άγνωστα παιδιά και τους γονείς τους να την αποκαλούν με το όνομα της, να της φωνάζουν να παίξουν. Είναι περιζήτητη, είναι πασίγνωστη.

Ποτέ και πουθενά δεν θα βρεθεί μόνη. Πέρσι το καλοκαίρι ενώ κάναμε τον περίπατό μας στον πεζόδρομο στον Πρωταρά, είδε μια γιαγιά που καθόταν μόνη της σε ένα παγκάκι. Οι περισσότεροι περνούσαν από δίπλα της, αγνοώντας τη. Η μικρή πλησίασε τη γιαγιά να δει αν είναι καλά και την έπιασε κουβέντα. Ακόμα θα της βάλλει ευχές η γιαγιά συγκινήθηκε από το ενδιαφέρον. Τέτοια περιστατικά γεμάτα η καθημερινότητά μας. Είναι φίλη με όλους.

Και έτσι φτάνουμε στα 5α της γενέθλια. Γιαγιάδες, παππούδες, νονοί, φίλοι της δικοί της και δικοί μας, θέλουν να της ευχηθούν. Ευπρόσδεκτοι όλοι, έχω πει ξανά πόσο χαίρομαι για την αγάπη που έχει στη ζωή της. Όμως είμαστε στο σημείο να έχουμε γενέθλια υπερπαραγωγή. Να σημειωθεί ότι με χίλιους κόπους την έπεισα να μην καλέσει όλους τους συμμαθητές της, όλους τους φίλους της, όλη τη γειτονιά, όλους τους συγγενείς, όλους όσοι είναι καταχωρημένοι στο κινητό μου και τους ξέρει. Ο Defiance ισχυρίζεται να κλείσω το Καμπ Νου να τελειώνουμε, άλλωστε με έτσι αποτελέσματα που φέρνει η ομάδα τον τελευταίο καιρό, το στάδιο τι να το κάμει; Δεν έχω αμφιβολία, μπορούμε να το γεμίσουμε.

Ο παιδότοπος αποκλείεται είναι εκτός της φιλοσοφίας μας. Θέλουμε να ανοίξουμε το σπίτι μας, που και κυρίως η αυλή χωράει τους καλεσμένους μας. Το θέμα είναι τα κεραστικά. Ακούω λοιπόν ιδέες και εισηγήσεις. Θέλω να κάμω πράγματα που να γίνονται εύκολα, να μην είναι τεράστιο το κόστος, ας πούμε θα αποφύγω το φουά γκρα με μαρμελάδα φραγκοστάφυλο πάνω σε μπαγκέτες από εφτάσπορο ψωμί. Θέλω πράγματα που να αρέσουν σε όλους. Όχι τύπου φαγητό, γιατί μετά θα θέλουμε να είναι ζεστό και πιάτα κανονικά. Επίσης, δεν θέλω ιδέες που να συμπεριλαμβάνουν κάρβουνα. Και επίσης θέλω ιδέες, που να μπορώ να πω σε όσους προθυμοποιηθούν αν θέλω βοήθεια να πω κάνε αυτό ή το άλλο.

Μια καλή ιδέα είναι ο γύρος της Ποστ, πίτσες, σάντουιτς. Για αυτό σκεφτείτε, κατεβάστε ιδέες και βοηθήστε σας παρακαλώ. Με τα γλυκά είμαι καλυμμένη, θα βοηθήσει η Αχάπαρη και η Γρούτα.

Υγ. Γενέθλια έχει και το στερνοπαίδι. Αλλά το καλό μου το μόνο παιδί που ζήτησε να έρθει είναι ο φίλος της με τον οποίο στην ουσία μεγαλώνουν μαζί...

42 comments:

  1. Το να ανοίγεις το σπίτι σου για να γιορτάσεις είναι από τις πιο όμορφες εμπειρίες όταν έχεις παιδιά. Μπορεί να θέλει αρκετό κόπο αλλά είναι μεγάλη η χαρά και μένει. Των νεραϊδόπαιδων είναι κοντά τα γενέθλια έτσι τα γιορτάζαμε πάντα στο σπίτι με πολύ κόσμο, φίλους και των δύο, συμμαθητές, συγγενείς, γείτονες.

    Σίγουρα οι πίτσες και τα σάντουιτς είναι αυτά που είναι πιο ευκολα και κυρίως τα προτιμούν τα παιδιά.

    Μπορείς να φτιάξεις σάντουιτς με το ψωμί που είναι κομμένο slices.
    Ή να παραγγείλεις από φούρνο μίνι ψωμάκια στρογγυλά.
    Ή μια άλλη ιδέα που δεν την δοκίμασα είναι με γαλλικό ψωμί. Κάνεις γέμιση το αφήνεις να παγώσει για να σφίξει και το κόβεις σαν καναπεδάκια.
    Πίτσες, κεφτεδάκια, κούπες ( αν αρέσουν ), σουφλέ, ξυλάκια με περασμένο τυρί+αλλαντικό+αγγουράκι, ξυλάκια με φρούτα.

    εμ επείνασα!
    Καλή διασκέδαση.

    ReplyDelete
  2. Μα γιατί περιπλέκεις τα πράματα σιόρ; Τα πράματα εν απλά: αναθέτεις το catering στην Αχάπαρη τζαι τη Neerie τζι έπνασες μιαν τζι έξω...

    Παρακαλώ, ούτε λόγος...

    Υ.Γ: να χαίρεσαι τις κόρες σου Μάνα κι εύχομαι η Αγάπη να μη λείψει ποτέ από την οικογένεια σου

    ReplyDelete
  3. εμενα η μαμα μου μου εκανε μπομπα και ηταν παντα περιζητητη!!!φανταζομαι το εχετε κι εδω, αλλα στα γρηγορα ειναι ενας πυργος απο στρογγυλες φετες του τοστ και ενδιαμεσα λειτουργει οπως καθε σαντουιτς. η μαμα εβαζα τονο μαγιονεζα στη μια και τυρι ζαμπον στην αλλη.
    απο κει και περα, τα γνωστα καναπεδακια, τυροπιτακια, κεφτεδακια πανω στο καλαμακι, μικρα λουκανικακια, spring rolls... και αγαπημενο γλυκο τα μερεντακια! (μερεντα τυλιγμενη σε σφολιατα).

    το καμπ νου τι ειναι;

    ReplyDelete
    Replies
    1. βλ. http://www.fcbarcelona.com/camp-nou
      ή http://www.stadiumguide.com/noucamp/
      ή http://www.sansimera.gr/articles/311
      ή
      η έδρα της Μπαρτσελόνας με άλλα λόγια... :ρ

      Delete
    2. :))
      γυναίκες μανα μου, γυναικες..

      Delete
    3. ο καθένας με τις χάρες του... :ρ χαχαχαχ

      Delete
  4. Αλμυρά και γλυκά μάφφινς, εύκολο να γίνουν. Επίσης κοίταξε τα πιο κάτω μπλογκ
    της sugar buzz
    1.http://santie-athina.blogspot.com/ για γλυκά
    της έρης
    2.http://eri-captaincook.blogspot.com/ για διάφορα τσιμπήματα
    του donkey 3.http://donkeyandthecarrot.blogspot.com/2012/02/mr-nose-is-cake-pop-to-love-cake-pop.html για κάπως αλλιώτικα γλυφειντζούρια

    Να σου ζήσει η κόρη Α. Πάντα να είναι έτσι.

    ReplyDelete
  5. πλούσιος δηλαδή ο παππούς....

    να σου ζήσουν τζαι οι 2! :)

    εγώ θυμούμαι η μάνα μου έκαμνε κάτι σαν τζίνο που λαλεί η Νεράιδα: έπιανεν αράβικη πίτα, έκαμνε γέμιση με τόνο, σιταροπούλα, μαγιονέζα κλπ, ετύλιετα, έβαλεν τα στο ψυγείο τζαι μετά έκοφκεν τα σαν καναπεδάκια. ήταν πολλά ωραία τζαι χορταστικά....

    υ.γ. πάλε ενά μείνουμε με τα αλμυρά... :ρ
    υ.γ.2 ο Def ήντα που κάμνει; δώσ' του πολλά σιερετίσματα... :)

    ReplyDelete
  6. Πιανεις πιτες λιβανεζικες, απλωνεις τυρι φιλαδελφια, σωλομο, ελιες, καλαμποκι μαρουλι κλπ, τα τυλιγεις και τα κοβεις σε φετες.

    Να χαιρεσε τις κορασες σου, ελπιζω να περασετε όμορφα στα γενέθλια.

    ReplyDelete
  7. Νεραϊδα ακριβώς αυτό αισθάνομαι κι εγώ. Ναι μεν είναι ταλαιπωρία να οργανωθεί, κοίτα που ζητώ βοήθεια, αλλά ξέρω ότι θα τους αρέσει. Έκανα κράτηση και φουσκωτό θα γεμίσει η αυλή γέλια και παιδιά.

    Η Neerie είναι απασχολημένη Invictus. Θα περιοριστώ στην Αχάπαρη.

    Μις το Καμπ Νου είναι το γήπεδο της Μπαρσελόνα που χωρεί γύρω στις 90,000 πλάσματα. Αυτό με τα λουκανικάκια δεν το σκέφτηκα. Πολύ καλή ιδέα.

    Merci Ίνα. Τα μάφινς είναι δυνατή ιδέα. Πάω να κοιτάξω τα λινκς, σε ευχαριστω.

    Ο παππούς μέσα στη φτώχεια του ήταν πολύ πλούσιος Nonis. Τα καναπεδάκια ήδη καταχωρηθήκαν και μπήκαν στο μενού. Ο Ντεφ. Ακόμα κλαίει που αποκλείστηκε η ομάδα.

    Σμιλί καλή ιδέα αλλά χωρίς τις ελιές :))).

    ReplyDelete
  8. Πέρκιμον να εν σήμερα τα γενέθλια της! Να σου ζήσει να την σιαίρεσαι τζιαι να την δεις υπουργίνα.

    Το λοιπό για τα κεραστικά ξεκινώ να βράσω νερό να κάμω τζέλυ (ακούεις Εόλικα?). Αν κάτι πάει στραβά (που αποκλείεται) καλέστε την πυροσβεστική.

    ReplyDelete
  9. να τες χαίρεσαι μάνα

    κάμε πράματα του τζιαιρού μας: πίτσα, τρίγωνα σλάις με χαμ τζιαι αγγουράκι, τζέλλυ, στρογγυλά κεφτεδάκια μπημένα με οδοντογλυφίδες πάνω σε μισό κραμπί (να φαίνεται σαν σκαντζόχοιρος)... Αρέσαν μου τα kebabs της νεράιδας, είτε με αλλαντικά ή/και με φρούτα.

    ReplyDelete
  10. Μετά διερωτάστε γιατί εμείς τα 2α παιδιά έχουμε issues και βουρούμε στους ψυχολόγους!

    Φιλιά στη φιλενάδα μου και να θυμάσαι ότι ειδικά στα παιδικά γενέθλια το τελευταίο που θα θυμούνται οι άμεσα ενδιαφερόμενοι είναι το φαγητό!

    (αν θέλεις μπορώ να συνεισφέρω στην ψυχαγωγία :-Ρ)

    ReplyDelete
  11. Μπρέντα ντύνεσαι Μίνι και γυρίζεις στα πάρτυ;
    Μάνα έννα έχε φουσκωτό να με καλέσετε τζι εμένα το στερημένο;
    Τα πράματα του τζαιρού μας ήταν τα πιο ωραία, σαντουιτσούθκια κλπ, αλλά τα μάφινς εν πολλά καλή ιδέα. Με μπανάνα, με chocolate chips, αλμυρά με τυρί ή τζίνα τα greek style που έβαλα κάποτε στα ιστομαγειρέματα...

    Επίσης, έβρε μιαν πιλιππινεζού να οσυ κάμει spring rolls, τζαι έχω τζυ υπόψην κάτι άλλα ρολάκια που εν βασικά ψωμί σλάις χωρίς κόρα, "γεμισμένα" με φρέσκο κρεμυδάκι, μαϊντανό, τυρί, μπέικον, μαγιονέζα, λίο κάρι, τζι εν πολλά νόστιμα, αν θέλεις στέλλω σου λεπτομέρειες...
    Αν σκεφτώ τίποτε άλλο λαλώ σου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. στειλε μας τζι εμας

      πέρκι φάμε τίποτε άλλο που πίττα με "χαλλουμότομο" τες νύχτες που βαρκ

      Delete
  12. Αχάπαρη το τζέλι σε μεγάλη κούπα, όϊ σε κουπούθκια γιατί πιάνουν πολύ χώρο στο ψυγείο.

    Sike νομίζω προς τα εκεί πηγαίνει το θέμα. Πάρτι του τζαιρού μας. Απλά πράματα τζαι εύκολα. Όποιος θέλει περίπλοκα να περιμένει που εννα τες παντρέψω με το καλό χαχαχα.


    Brenda τι φταίει η έρημη η μάνα αν το 2ο είναι κλειστού χαρακτήρα;
    Εκλείσαμε πάντως, θα είσαι η ψυχαγωγία του πάρτι.

    Moonlight Κόπιασε, το φουσκωτό σε περιμένει. Πάντως προχτές που τες επήρα στον παιδότοπο πριν πλακώσουν οι πολλοί εν άντεξα τζαι έκαμα…
    Τα ρολούθκια που λαλείς ακούγονται πολλά ωραία. Θα χαρώ να μου στείλεις τη συνταγή σε παρακαλώ.

    ReplyDelete
  13. Απορία: Παιδότοπο πάτε για να παίξετε αλλά δεν κάμνετε γενέθλια τζιαμέ?

    ReplyDelete
  14. για τα αλμυρα νομιζω συμφωνουμε ολοι,για γλυκα μπορεις να καμνεις και τρουφες που ε πολλα ευκολες,και δουκισσα και να την στολισεις με διαφορα..

    Μαρία

    ReplyDelete
  15. εμμ εμένα τα αγαπημένα μου ηταν τα καραβάκια σαντουιτσ:) τριγωνα σλαις με οδοντογλιφιδα με σημαία πάνω, δούκισσα τζέλι, μπραουνις, ποντικος (κορνφλεικς νομίζω λεγονται rise crisps με σοκολατα λιωμενη) κατι έτσι http://www.kelloggs.co.uk/whatson/ricekrispies/?gclid=CPvf7oeE0q8CFWwntAodBSxnFA ευκολα πράγματα ωραία παρουσιασμένα:))να σου ζήσουν οι κόρες μάνα:)))

    ReplyDelete
  16. Δρακούνα πρώτη μας επιλογή είναι τα πάρκα κυρίως της Αθαλάσσας. αλλά φέτος με το χειμώνα που μας έκανε αναγκαστήκαμε να πάμε σε παιδότοπους. το προχτές που είπα της Moonlight ήταν σχήμα λόγου...

    Μαρία με τα γλυκά δεν έχω πρόβλημα. τρούφες η αδερφή, cheesecake η νονά, μους η γιαγιά, τζέλι, τούρτα και ολοκληρώσαμε.

    Tall είναι υπέροχα τα ποντικάκια...μπαίνουν στα υπόψη.

    ReplyDelete
  17. κόρη εν έμεινεν τίποτε να πω, εσιασιάρεν να τα πουν ουλλα οι λυσσιάρες! χεχεχεχε
    αλλά έχω άσσο στο μανίτζι: εξιχάσαν τα κωκ!
    (oh, please have some cock!)
    εννοείται ότι εννα τα γοράσεις, αν ήμουν είσιεν ν¨α"ρτω να σε βουηθήσω αλλά κωλύομαι

    ReplyDelete
  18. σόρρυν αλλά χόντως είμαι busy, συσταρίζουμεν το σπίτι διότι τώρα να δεις που έννα έρτει να ζητήσει την Ιβάναν το Σπυρούιν!

    Τζι εν θα του την δώκω διότι πρώτα πρέπει να αποκατασταθώ εγώ ως μεγαλλύττερη

    Τα τρίγωνα τα σαντουιτσούθκια είναι τα καλλύττερα. Τζαι τσιπς εννοείται! Βάλε τζαι ποτζείνα τα tortillas με dips, καμιάν σιταροπούλλαν, κανέναν ξυδάτον

    ReplyDelete
    Replies
    1. μεν ξηχάσεις τα πουλιά μες το aircondition.... :ρ

      Delete
    2. τι ακριβώς εννοεί ο ποιητής;

      Delete
  19. http://www.magikesselides.com/index.cfm?name=itemdetails&item_id=11817

    Έχει ιδέες που ταιριάζουν σε παιδικά πάρτυ και μπορείς να τα κάνεις με τις κόρες.

    ReplyDelete
  20. Hellene, το κορίτσι του Μάη26 April 2012 at 13:27

    Πιτάκια με φάβα σε φύλλο κρούστας: http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=87199

    ReplyDelete
  21. μάνα μου να τις χαίρεσαι και τις δύο! κάθε χρόνο και πιο υπερπαραγωγή αν με ρωτάς εμένα:)

    ReplyDelete
  22. Να τα χαίρεσαι τα κοριτσάκια σου!!!
    Τα pop cakes έχεις τα υπόψη;

    http://www.thekitchn.com/how-to-make-cake-balls-
    78637
    Βασικά είναι μείγμα από κέικ το λουβάς βάζεις μέσα βούτυρο και φιλαδέλφια αν θέλεις, γίνεται μια μπαλίτσα σφιχτή και την στερεώνεις σε καλαμάκι για γλειφιτζούρι και τι στολίζεις όπως γουστάρεις. Τρώγεται πανεύκολα από τα μωρά. Ειδικά της ηλικίας των 5 και κάτω. Τι τούρτα θα κάνετε;;;; (Ο καθένας με τον πόνο του!)

    ReplyDelete
  23. κοίτα να δεις...
    παίρνεις γαλλικό ψωμί
    μαγιονέζα πιτιτη,
    βράζεις αυγά

    το ψωμί ζητάς στο φούρνο να σου το κόψη
    τα αυγά τα κόβεις με το μαραφέτι που κόβει αυγά φέτες αν δεν έχεις κανένα ευρώ στοιχίζει

    παίρνεις τις φετούλες και τις απλώνεις στη πιατέλα
    πιτας πολύ λίγη μαγιονέζα στο κέντρο...τσα για να κολλήσει το αυγό και για να γλιτώσεις το βουτιρομα
    και βάζεις από μια φέτα αυγό σε 5 λεπτά τελείωσες

    μπορείς αν θέλεις να τρίψεις τυρί και να κανεις άλλη πιατέλα ίδια διαδικασία

    στολίζεις τα αυγά με φέτα αγγουράκι και το τυρί με μικρό κύβο ντομάτας...20 λεπτά καθάρισες!!!!

    αν θέλεις βάζεις και σαλάμι αλλα βλάφτει! :-)

    γίνονται ανάρπαστα!
    να χαίρεσαι τις κοριτσάρες σου!!!!

    ReplyDelete
  24. Συμβουλές για το νοικοκυριό και την προετοιμασία δεν έχω, απλά θέλω να σου πω ότι σε συγχαίρω για τη λογική του "αννοίουμαι το σπίτι μας". Είσαι που τις λίγες. Γιατί το κάναμε άλλωστε αν δεν το ζούμε;

    Να τις χαίρεσαι Μάνα. Και να τις καμαρώνεις.

    ReplyDelete
  25. Hellene απίθανη ιδέα τα πιτάκια. Ελπίζω να αρέσει στα παιδιά, οι μεγάλοι σίγουρα θα το λατρέψουν.

    Daffodil έτσι πρέπει. Όπως την χριστέ μου κοίτα που την ξέχασα, την Μόνικα στους Friends που έβαλε διαγωνισμό με τον εαυτό της για τις Ευχαριστίες…

    Κολόνα pop cakes σε μορφή τρούφας θα είναι τα κεραστικά για το σχολείο (όπου δυστυχώς απαγορεύεται η τούρτα). Την τούρτα θα μας την κάνει η φίλη μου η Κατερίνα μεγάλη μαστόρισα στα γλυκά, έγραψα σχετικό ποστ και φυσικά θα είναι σοκολάτα και πάλι σοκολάτα.

    Elena G αποδεικνύεται πως ένα σάντουιτς μπορεί να γίνει με πολλούς πολλούς τρόπους και όλοι διαφορετικοί μεταξύ τους. Τα αυγά είναι από τα αγαπημένα μας θα ενθουσιαστούν οι μικρές.

    Aenima θεωρούμε Μοτορτζής και εγώ πως το σπίτι είναι και δικό τους. Επίσης, τι στο καλό να πληρώνουμε το στεγαστικό αν δεν ζούμε το σπίτι μας;

    ReplyDelete
  26. omg!!! hahahahah ethimises mou ta dika mas genethlia me tin sister.. itan olo to kokkinoxori kalesmeno,(stin mam eleame oti mono tin taksi mas ekalesame) ekamnamen tin auli gerimiiii na fantasteis mia xronia sta bday tis sista epeksamen karpouzo polemo.. men rotiseis i mam eixen tin idea na mas kopsei karpouzi na drosistoume...(men rotiseis ekaman mas doro enan isuzu gemato karpouzia!!!!) apla pramata... santouitsiouthkia, pop corn, chips, almira, jelly, caramelllllleeeee, kok, koupoues, nuggets, fries, frouta j kremes... tes kremes en tes pollotroame itan gia tous megalous...alla apo oti vlepo j apo ta bday tou bro... en j endiaferei ta mora to fai... na pan na peksoun na pothimanoun theloun... an fan j tpt en plus!!!

    ReplyDelete
  27. Ου αν ημουν θα σου εκαμνα καμια εκατοστή καπ κέικς με παιδικο ντεκόρ!!! Αλλα αφου εν ειμαι καμε τα εσυ!!!

    Να σου ζήσουν οι κόρες! Εγω θα στειλω την θερμή μου συμπαράσταση στην κορη Β......με τζεινη θα καταλαβαινουμαστε παραπάνω! :)

    ReplyDelete
  28. Να σου ζησουν τζαι να τες σχαιρεσαι Μανα!

    Αντιπαρερχομαι το σχολιο σου για τα γλυκα... ;Ρ
    Μπορει να μεν μου πετυχαινουν συχνα (ειδικα η Γρουτα) αλλα αμαν πετυχουν εν μελι!
    Ο Τατσος (ο γνωστος... της Τατσας) παρακαλει με εδω και χρονια να του καμω την περιφημη μηλοπιττα μου (εν του καμνω, ομως, γιατι μια φορα που ηταν κρουσμενη, ειπεν μου το! ενω κανονικα επρεπε να κρυψει)...

    Ενιγουέϊ(ς), φτιαξε ρολα με τορτιγιες με διαφορετικες γεμισεις (πατε ελιας και φετα ή τονο και μαγιονεζα κλπ), τυλιξε τα με μεμβρανη, βαλε τα στο ψυγειο τζαι την αλλη μερα κοψε τα φέττες... Θα με θυμηθεις :) ΧΧΧ

    Μια προχειρη που ηβρα:
    http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.com/2010/01/blog-post_20.html

    ReplyDelete
  29. http://nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.com/2010/12/blog-post_23.html

    http://sintagoulis.gr/orektika/tortigias-me-tono

    ReplyDelete
  30. poly omorfo...
    perna na pareis to vraveio sou.........

    ReplyDelete
  31. Πρώτον, να χαίρεσαι τα παιδάκια σου και γενικότερα την όμορφη οικογένεια σου!
    Δεύτερον, δεν είδα κανέναν να προθυμοποιείται να βοηθήσει στο "δύσκολο έργο" του Πρώτου Δοκιμαστή εδεσμάτων κι έτσι θέλω ν' αναλάβω εγώ αυτόν τον δύσκολο ρόλο. Μπορώ???

    ReplyDelete
  32. σουφλέ με μακαρόνια και γαλοπούλα?
    επίσης η μαμά μου έφτιαχνε "μπόμπες", τοστάκια με τυρί/σαλάμι(ή άλλο αλλαντικό) που χωρίς να τα ψήσει τα έκοβε στα τέσσερα.
    Επίσης, μακαρονοσαλάτα...
    Είναι πιάτα εύκολα, που τρώγονται και κρύα.
    Καλό κουράγιο!

    ReplyDelete
  33. τωρά είδα το σχόλιο σου. ελπίζω να θυμηθώ σήμερα σπίτι να σου τη στείλω!

    εμένα εθκιώχναν με που τους παιδότεπους που τότε που ήμουν δημοτικό διοτή είχα ύψος παιδιού λυκείου τζαι έκαμνα καφκάδες ότι εν όριο ηλικίας που έχετε, όι ύψους. μια φορά εκκενώσαν το παιχνίδι ούλλο για να παίξω εγώ. σάννα τζαι είχε καθόλου χάζιν έτσι...

    ReplyDelete
  34. Μισιρλού ο καρπουζοπόλεμος έφυρε με. Αν δεν ήταν τόσο ακριβά τα καρπούζια θα αγόραζα μερικά να παίξουμε.

    Πρασινάδα πες ημερομηνία άφιξης να αναβάλω τα γενέθλια για τότε. Η κόρη Β ευχαριστεί για τη συμπαράσταση. Θα τη χρειαστεί το μοναχικό μου. Η Τάτσα εν πιο άχρηστη να την φωνάξω τζείνη λαλείς;

    Kateranina σε ευχαριστώ για το βραβείο, ευχαριστώ.

    Αμπελοφιλοσοφίες κανένας δεν προθυμοποιήθηκε για το έργο του δοκιμαστή. Πήρες τη θέση. Κάμε διαθήκη (καλού κακού) βάλε το σταυρό σου και κόπιασε.

    Συνεφούλα σουφλέ με μακαρόνια; Δεν ξέρω τι συνταγή. Έχεις κάτι να στείλεις;

    Moonlight εμένα πάλε εδκιώχναν με γιατί ήταν επικίνδυνο μίσσιμου να βάλλουν κοντά παιδάκια σε ορισμένα παιχνίδια. Την ηλικία την είχα μεν, αλλά άστα να πάνε. Τραύματα μας άφησε το ύψος.

    ReplyDelete
  35. Eνα μπλέξιμο του μπλογκερα μου εκανε ανω κατω τη στηκη τωνιστολογίων,την έστησα και πάλι,κάπου σ'εχασα και τωρα δεν μπορω να σε ξαναβάλω στη στηλη μου,γι αυτο χαθηκα λιγο,τωρα ψαχνω λύση...

    ReplyDelete
  36. ligo kathysterimena, alla me tis kores olo kai kapou tha sou xreiastoun. Eixa k egw party ths monakrivhs tis idies meres k eimaste akribws ths idias filosofias.Ti na to kanw to spiti an den to anoixw stis xares ths mpempas mou. Sou stelnw link martha stuart gia diakosmhsh me yperoxes PANEUKOLES mpales k.a
    http://www.marthastewart.com/265163/pom-poms-and-luminarias-how-to#13369780470151&mslo.userProfile.myMsIframeUpdateSize(291,%20205)
    epishs gemisa thn aulh kinezika fanarakia apo to jumbo, parangeila mia wraiotath tourta yperparagwgh-to mono shmantiko gia to zouzounaki mou! kai ekana oikonomia se ola ta alla. Opws swsta eipan pio panw,almura,koupes,wraps,pites me haloumi, eixa ftiaxei apo prin burgers sto fourno ta opoia kophkan sta 4 (gia na mhn petaxtoun adika afou kanena mwro den ta trwei ola), pothraki sfhnaki me aplh santigi kai fraoules,troufes me xrwmatisth troufa panw se stiks san glifitzouria ta opoia ebala se ola ta trapezia mesa se koubadakia apo to jumbo, tourta sokolata ntumenh me smarties k gurw gurw kit-kat sokolates demenh me mia kordela,gemisa kai 2-3 gualles me marshmallows, genikws fantasia pou na parapempei se paidiko thema, k ligo fai se paidikes merides! elpizw na perasate kala k na xairesai ta koritsakia sou!
    P.S mia kalh idea pou eixa kanei persi htan etoimo fondue me noutela se mikro edition (apo to carefour) sto opoio voutousan kai kala soublakia me marshmallows k fraoules.

    ReplyDelete