Thursday 27 September 2012

Αγάπη, άφησε κάτω το φλόκκο





Λοιπόν φίλε Κωστούι, που έκαμες παράπονο ότι το ξεχείλωσα το θέμα με το εγώ.

Επανέρχομαι σε μια κλασσική, σταθερή αξία αυτού του blog, τις έρευνες. Παραδέχομαι ότι τις παραμέλησα λιγάκι, ως όψεται η κρίση. Να μου πεις, η κρίση με ποιο τρόπο επηρέασε τις έρευνες. Να σου πω, αφού για όλα φταίει η κρίση, ας φταίει και για αυτό.

Περνούμε στην ουσία του θέματος. Τώρα που το σκέφτομαι παρακαλώ τους κύριους Αχάπαρο, Γρούτο, Σμιλί, Τάτσο κτλ κτ κτλ κτλ να απομακρυνθούν από τις οθόνες τους. Τι εννοείς, δεν ανήκουν στο φανατικό, αναγνωστικό μου κοινό; Μοτορτζή, Invictus διαβάστε αλλά με μέτρο.

Έτσι, με πόνο καρδιάς σας ανακοινώσω, πως αν είσαστε στο 0,00000001% που ο σύντροφός σας κάνει δουλειές μέσα στο σπίτι, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΜΕΣΩΣ. Οι υπόλοιπες συνεχίστε να παραπονιέστε για τις ακαταστασίες που κάνουν, για τα σκουπίδια που δεν βγάζουν, για τις λερωμένες κάλτσες στο πάτωμα, για το κάθισμα της τουαλέτας. Και όχι μόνο να παραπονιέστε αλλά να είστε και χαρούμενες για αυτό.

Και αυτό, γιατί μια νορβηγική έρευνα έδειξε πως όσο περισσότερο ισότιμα μοιράζεται ένα ζευγάρι τις δουλειές στο σπίτι, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να πάρει διαζύγιο. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Έρευνας στις Κοινωνικές Επιστήμες Nova, η αναλογία των διαζυγίων μεταξύ των νοικοκυριών στα οποία οι οικιακές δουλειές είναι ισότιμα μοιρασμένες είναι περίπου 50% υψηλότερη από ό,τι σ' αυτά όπου το μεγαλύτερο μέρος των δουλειών του σπιτιού τις κάνει η γυναίκα.

Η καλή νοικοκυρά όχι μόνο είναι δούλα και κυρά αλλά σώζει και το γάμο της.

Για τους ερευνητές πάντως δεν υπάρχει καμιά ή σχεδόν καμιά σχέση αιτιότητας ούτε και μπορούν να εξηγήσουν γιατί. Απλά υποθέτουν πως στα μοντέρνα σύγχρονα ζευγάρια, οι γυναίκες έχουν επίσης ένα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και μια καλά αμειβόμενη δουλειά, πράγμα που τις καθιστά λιγότερο εξαρτημένες οικονομικά από το σύζυγό τους. Μπορούν συνεπώς να τα καταφέρουν ευκολότερα σε περίπτωση διαζυγίου.

Δεν κατάφερα να βρω πόσο ήταν το δείγμα της έρευνας ή αν οι ερευνητές ήταν παντρεμένοι. Γιατί αν ήταν παντρεμένοι, θα εκτιμούσαν και την πιο μικρή βοήθεια και δεν θα σκότωναν το χρόνο τους με τέτοιες χαζές έρευνες.

23 comments:

  1. Δόξα το θεο! Έσωθηκε ο γάμος μου!

    ReplyDelete
  2. Για να καταλάβεις πόσον νούν έχουν οι Νόρβηγοί δίαβασε τι μαλακίες κάμνουν...http://taxalia.blogspot.com/2012/09/blog-post_2023.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,

      Δεν ξέρω κατά πόσο, το άρθρο που αναδημοσίευσες είναι πραγματικό ή αποκύημα της φαντασίας ενός οποιουδήποτε (επειδή είναι πολλές οι βλακείες που γράφονται στο Διαδίκτυο), αλλά στην περίπτωση που όντως είναι αληθινά τα όσα γράφτηκαν, προτιμώ να έχω πλεόνασμα και σαν μαλάκας να προτιμώ να το δώσω σε άλλους που δεν έχουν, παρά να είμαι ένας μαλάκας που μου τα τρώνε άλλοι αρχιμαλάκες(που έχουν περισσότερα από εμένα) ενώ εγώ δεν μπορώ να βγάλω το μήνα και δεν μπορώ να πληρώσω τους λογαριασμούς μου.

      Έτσι αφού δεν μπορούμε να παραδειγματιστούμε από άλλους και να σοβαρευτούμε επιτέλους, τουλάχιστουν ας σταματήσουμε να ασχολούμαστε μαζί τους και να ασχοληθούμε με τις δικές μας τις μαλακίες που μας έχουν οδηγήσει στην καταστροφή και δεν κάνουμε τίποτα για να σωθούμε.

      Delete
    2. έν ειρωνικά που το είπα... :)

      Delete
    3. Καλοι μου ανθρωποι (Νορβηγοι)! ελατε σιονωστε μας τα ΕΜΑΣ!!!

      Delete
  3. Α, πάλι καλά που υποθέτουν την προτελευταία παράγραφο, γιατί πήγα να αφήσω σχόλιο λεγοντας αυτό το πράγμα ακριβώς.
    ναι, δεν είναι σωστό στην πρώτη δυσκολία να λες οκ, εγώ σε αφήνω και πάω αλλού, αλλά ούτε να καταπιέζεσαι σε ένα γάμο γιατί οικονιμικά δεν μπορείς να στηρίζεις ούτε τον εαφτό σου, ούτε τα παιδιά που πιθανόν φοβάσαι να "χάσεις".

    ReplyDelete
  4. Ρε½συ, κάτι θα ξερε η μανούλα μου που όταν την παρακάλαγα να με μάθει
    να μαγειρεύω με αγριοκοίταζε και μου έλεγε αυστηρά "ΠΟΤΕ"!

    ReplyDelete
  5. Από ότι φαίνεται διαζύγιο δε πρόκειται να πάρω!
    Όχι μόνο δεν βοηθάει στο σπίτι και στο νοικοκυριό αλλά αντιθέτως..καταστρέφει!

    ReplyDelete
  6. Δηλαδή καμιάς σας δεν σφουγγαρίζει ο ανεπρόκοπος?
    Μάνα μου κύριε Αχάπαρε επέταξεν ο Θεός το καλούπι.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μεν μου πεις ότι σφουγγαρίζει σου τζιόλας!!! Εννα κλαίωωω!!! Ρε ας με εβοηθούσε λλίον τζαι ας εσούζετουν ο γάμος μας!! (ναι καλά μετά που 25 χρόνια πού να σουστεί να πάει;)

      Delete
  7. Δεν νομίζω αιτία χωρισμού να ήταν οι δουλειές που έκαμναν στο σπίτι. Ίσως μια από τις αφορμές. Οι επιστήμονες έμειναν στα ρηχά με αυτό το συμπέρασμα.

    Μάλλον υπήρχε κάτι άλλο. Οι συγκεκριμένοι άνδρες θα ένιωθαν μειονεκτικά απέναντι στις συζύγους τους. Αν ήταν τζαι τσας δυναμικές και δεν τους χαϊδευαν τα αυτιά με γλυκόλογα σάστα τζαι γύρασιν.

    ReplyDelete
  8. χαχαχαχα
    λΟΙΠΌΝ,ετοίμαζα μια ανάρτηση για αυτό το θέμα,στο δικό μας μικρόκοσμο.
    Όλες οι επόμενες γενιές γυναικών θα εκτιμούσαν την καύση τέτοιων ερευνών. Μα έλεος πλέον!
    Αναρωτιέμαι αν ήταν τίποτα ανατολίτες μετανάστες οι ερευνητές της συγκεκριμένης έρευνας,δεν περίμενα ποτέ τέτοια πισωγυρίσματα από την Σκανδιναβία! :////
    Καιρός η μεσογειακή μάνα να δώσει και λίγο τον φλόκκο στον κανακάρη της :ΡΡΡ

    ReplyDelete
  9. Αλοπως οι Νορβηγες που αφηνουν τους αντραες τους να καμνουν δουλειες εν πιο κρυοκωλες που τες υπολοιπες :Ρ

    Ο Γρουτος αμα λαχει τζαι φλοκκο πιανει, τζαι χουβερ, τζαι πληντυριο βαλλει... Αμα λαχει, ομως! Και ποτε αφ εαυτου! Πρεπει να του πω εγω :ζ

    ReplyDelete
  10. Τώρα να το πω της μάνας μου να φυρτεί του γέλιου!!!

    ReplyDelete
  11. Δηλαδη αν θελησω να χωρισω να τον βαλω να πλυνει τα τζαμια;

    ReplyDelete
  12. Μα η εξήγηση εν ολοφάνερη δαμέ.... Λοιπόν, ανοίξετε τα αυτιά σας:

    Σε κανέναν άντρα δεν αρέσει να κάμνει δουλειές (επίσης σε όλους τους άντρες αρέσκει να τους κάμνει η γυναίκα τους πίπα)
    Άρα με το να τον βάζει η γυναίκα του να κάμνει δουλειές, τον βάζει να κάμνει κάτι που δεν του αρέσει (και άρα με το να μην του κάμνει η γυναίκα του πίπες, πάλι δεν του αρέσει)
    Άρα άμαν κάποιος άντρας καταλάβει ότι ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ η ζωή του με την γυναίκα του, θα βρει άλλην για να κάμνει αυτό που του αρέσει.

    ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ενώ οι γυναίκες λατρεύουν τις δουλειές!!!
      τς τς τς
      :ΡΡΡΡΡ

      Delete
    2. Άσε θάλασσα γιατί βρήκα τι ανταλλαγή θα γίνεται μέσα στο σπίτι. κάτι που αρέσει για κάτι που δεν αρέσει.

      Delete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. Σοβαρή απορία: Η έρευνα είχε ως αντικείμενα μόνο Νορβηγούς ή και άτομα από άλλες χώρες;

    Γιατί δεν νομίζω τα ευρήματα της εν λόγω έρευνας να αντικατοπτρίζουν τη δική μας μεσογειακή πραγματικότητα. Μπορεί πράγματι η χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, χωρίς δουλειά νορβηγίδα, η οποία κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού, να αποτελεί παράγοντα ο οποίος κρατά το γάμο.

    Στη δική μας πραγματικότητα, η "αμόρφωτη" γειτόνισσα μου παντρεύτηκε ένα πλούσιο, όλη μέρα χτενίζεται, αποτριχώνεται και γυμνάζεται και τις δουλειές του σπιτιού τις κάνει η κοπέλλα που της έχει ο άντρας στο σπίτι. Επίσης ο άντρας βγάζει και τα σκουπίδια!

    Εγώ η "μορφωμένη", χρόνια τώρα "τρώω" όλη τη φάκκα του σπιτιού.

    Για να γίνει μια παρόμοια έρευνα στην Κύπρο να δούμε ποιοι έχουν περισσότερες πιθανότητες χωρισμού;

    Εγώ αν χωρίσω δεν θα έχει καμιά ιδιαίτερη διαφορά η καθημερινότητά μου. Αν όμως χωρίσει η "αμόρφωτη" γειτόνισσα θα της μείνουν πολλά, μπορεί και η κοπέλλα!



    ReplyDelete
  16. Μάνα είσαι αστέρι!

    ReplyDelete