Tuesday 2 October 2012

Να ζήσετε να ζήσετε, να σας ζήσουν να σας ζήσουν




Πρόσφατα είχαμε επέτειο γάμου. Εννοείται δεν γιορτάζουμε, δεν κάνουμε δώρα, δεν ασχολούμαστε με το θέμα. Φέτος, για αλλαγή είπαμε να δούμε το DVD του γάμου, ήμουν σίγουρη πως οι μικρές θα καταδιασκέδαζαν, βλέποντάς μας.

Ψάξε από εδώ, ψάξε από εκεί, DVD γιοκ. Μάλιστα, πληρώσαμε, κάτσε να δω ένα χιλιάρικο λίρες, μιλούμε το φωτογράφο και ένα 700λιρο για το DVD και το χάσαμε. Τις φωτογραφίες τις έχουμε όλες όμως και εδώ να δώσω ένα τιπ σε αυτούς που σκοπεύουν να παντρευτούν σύντομα. Είναι παράνομο ο φωτογράφος να μην σας δίνει όλες τις φωτογραφίες, δεν εννοώ τυπωμένες φυσικά. Έχετε το δικαίωμα να αποκτήσετε ΟΛΕΣ σας τις φωτογραφίες και μάλιστα σε καλό resolution.

Και έτσι δεν είδαμε το DVD του γάμου και είδαμε τους Μικρούς Άινσταϊν. Το κάναμε copy στους γονείς, ελπίζω αυτοί να το έχουν φυλάξει. Αν ήξερε κάποιος την πεθερά μου, εδώ θα έπεφτε κάτω από τα γέλια, γιατί σε αυτό το σπίτι δεν πετάνε ΤΙΠΟΤΑ. Και δεν εννοώ ότι είναι τσιγκούνηδες, το ακριβώς αντίθετα. Αλλά ενθύμια, πράγματα, κάρτες, χαρτιά ο,τιδήποτε έχει συναισθηματική αξία το κρατούν. Πριν κάτι μέρες ξέθαψε σχέδια, που έκανε ο bother in law, όταν ήταν νηπιαγωγείο. Σημείωση, τώρα είναι 40 χρονών…

Εκεί που έψαχνα, βρήκα και το βιβλίο με τις ευχές ή μάλλον ό,τι έμεινε από αυτό. Ο λεβέντης σκύλος φρόντισε να το φάει, εντάξει όχι όλο το εξώφυλλο και κάποιες σελίδες. Το κράτησα, γιατί ακόμη και έτσι έχει τη γοητεία του. Άσε που ο σκύλος μετρά πολύ περισσότερο από ένα βιβλίο. 

Πάντως, πρέπει να πω ότι ήμουν πολύ ωραία νύφη (μετριοφροσύνη πάνω από όλα). Ήμουν πολύ απλή, πολύ χαρούμενη (ύστερα φέρνει ο φούρνος την πυρά είπαμε) και πολύ βυζαρού (δεν φταίω εγώ τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης εκεί φάνηκαν, έγινα η αδερφή της Πάμελα Άντερσον).

Τέλοσπαντων, δεν έχω κανένα παράπονο. Ωραία περάσαμε στο γάμο, ακόμη πιο ωραία μετά. Χωρίς να θέλω να ωραιοποιήσω τα πράγματα, γιατί όπως και να το κάνουμε ένας γάμος είναι δύσκολη υπόθεση. Πρέπει να θυσιάσεις αρκετά για να πετύχει, να δεχτείς συμβιβασμούς. Εν ολίγοις να δίνεις μέρος της ελευθερίας σου.

Αλλά όταν υπάρχει αγάπη, αξίζει τον κόπο. Ξέρεις ότι σε αγαπά ένας άνθρωπος και ότι εσύ τον αγαπάς. Μοιράζεσαι τη ζωή σου μαζί του, ό,τι και να σημαίνει αυτό. Μπορεί να σε θυμώσει γιατί παίζει Playstation ας πούμε, αλλά την ίδια ώρα θα ανοίξει την αγκαλιά του να μπεις μέσα, όταν το χρειάζεσαι. Είναι ωραίο να μπορείς να πεις ότι βρήκε τον άνθρωπό σου.

Και επειδή ξέρουν ότι με τις επετείους δεν τα πάω καλά, λίγοι πήραν ευτυχώς να ευχηθούν. Αλλά το υπονοούμενο, δηλαδή τι υπονοούμενο πιο ξεκάθαρο δεν γινόταν το είπαν. «Άντε γρήγορα και τρίτο». Λες και δεν βλέπουν τι γίνεται γύρω μας, το τρίτο παιδί μας μάρανε.

Θέλω ένα καφέ επειγόντως. 

32 comments:

  1. πάντα υγιείς τζαι ευτυχισμένοι για σας τζαι για ούλη την οικογένειά σας... :)

    δύσκολα τα πράματα για άλλο μωρό...

    ReplyDelete
  2. Εγω και ο αδερφος μου οταν ειμασταν μικροι ηβραμεν την κασετα (DVD τζιαι πελλαρες!) του γαμου των γονιων μας.

    Το τι γελιο επεσε δεν περιγραφεται!!!

    Πανω εγραψαμε: "Γαμος παπα-μαμας: 2000 χρονια πριν"

    ReplyDelete
  3. Με κίνδυνο να ακουστώ προπολεμική τζιαι να δικαιώσω γνωστό ΙΤα που το παίζει νεανίας, το δικό μου εν σε VHS τζιαι περιττό να πω οτι επίσης εφαράτζιησα το.
    Υ.Γ έπρεπε να το γιορτάσετε ρε φίλε. ξέρω το εν λιο lame but still..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Υπάρχει Θεός τελικά!

      Delete
    2. Είπαμεν το τούτο ρε Ινβίκτε!

      Delete
  4. Ευχαριστώ Nonis τζαι στα δικά τους οι ελεύτεροι χα χα χα. εν άντεξα είπα το.

    Cypriopoul la μα για αυτό ήθελα να το δούμε. θα περιμένω νομίζω ακόμη λίγα χρόνια, όπου θα είμαστε εντελώς εκτός μόδας, τόπου και χρόνου να πέσει πιο πολύ γέλιο.

    Αχάπαρη ε όϊ να βουρώ για babysitting για την επέτειο... εκτός αν εννοείς να πάμε οικογενειακώς χα χα χαχα. Νομίζω θα κανονίσω έξοδο το Σάββατο. Θέλω να πάω στη Μαύρη Χελώνα. Ξέρεις κανένας αν ζουν τζείνα τα γερούθκια που ετραουδούσαν τζαμε;

    ReplyDelete
  5. αγαπώ τις επετείους. με το γκομενάκι γιορτάζουμε την επέτειο που αποφασίσαμε οτι είμαστε ζευγάρι (κανονικά, το είχαμε στο φλου, αλλα καποια στιγμη παρακολλήσαμε για να αλληλοδουλευόμαστε οπότε ας πάει και το παλιάμπελο)!

    να ζήσετε μάνα. αν θες τριτο εχει καλώς, αν δε θες βρες κατι έξυπνο να λες στους γυρω, αποστομοτικό.

    ReplyDelete
  6. Να ζήσετε, έχω την εντύπωση ότι η Μαύρη Χελώνα έκλεισε, αλλά πάλι δεν είμαι και 100% σίγουρος.

    ReplyDelete
  7. Το "ήμουν απλή νύφη" πάρτε το χαμπάρι, δεν έχει χάζι ούτε το εκτιμά κανένας. Η νύφη πρέπει να μοιάζει με τη Σταχτοπούτα, τη Χιονάτη, τη Ραπουνζέλ, την κοιμωμένη καλλονή ή μην σου πω σαν όλες αυτές μαζί. Αν δεν φορέσεις νυφικό τύπου ομπρέλα κεντημένο με χρυσές κλωστές και διαμάντια δεν είσαι νύφη. Είσαι μια βαρετή γκόμενα τυλιγμένη με σεντόνι.

    Αυτά.

    ReplyDelete
  8. Μις έχω την καλύτερη απάντηση για το τρίτο. Να σας το φέρνω να το προσέχετε; και όλοι κάνουν πίσω.

    Έκλεισε η Μαύρη Χελώνα. This is the end of an era. πέρκει να επεθάναν τα γερούθκια τζαι για αυτό έκλεισε.

    Αντίχριστε ήμουν μια απλή νύφη με νούμερο βυζί 34DD έξω που το νυφικό γιατί δεν εχωρούσαν. αν είχα τζαι χρυσές κλωστές τζαι διαμάντια δεν ξέρω τι θα θύμιζα.

    ReplyDelete
  9. Nα ζήσετε!! Από κάποια ηλικία και μετά έπαψα να γιορτάζω επετείους σχέσεων αλλά αν παντρευτώ, δε θα αφήσω την ευκαιρία για έξοδο ανεκμετάλλευτη. :P Θεωρώ πιο ωραίο βέβαια να βγείτε οικογενειακώς, και κάποια άλλη στιγμή να κανονίσετε 'ραντεβουδάκι'. :)

    ReplyDelete
  10. Τις ευχές μου στο αγαπημένο ζευγάρι Μαναρτζή (Κατά το Μπραντζελίνα και Μπένιφερ)!

    Τα dvd των γάμων είναι ότι πιο ανιαρό και με την ευκαιρία ενημερώνω ότι ούτε το δικό μου δεν θα έχω περιέργεια να δω, πόσο μάλλον άλλων φιλικών ζευγαριών!


    ReplyDelete
    Replies
    1. Μοτόρνα εν σου αρέσκει;

      Delete
  11. Να ζήσετε και να είστε πάντα ευτυχισμένοι!
    (Όταν ακούω κύπρια δεν τα πολύκαταλαβαίνω..όταν τα διαβάζω είναι καλύτερα!)

    ReplyDelete
  12. "Είναι παράνομο ο φωτογράφος να μην σας δίνει όλες τις φωτογραφίες, δεν εννοώ τυπωμένες φυσικά. Έχετε το δικαίωμα να αποκτήσετε ΟΛΕΣ σας τις φωτογραφίες και μάλιστα σε καλό resolution". Αναπτύξτε.

    σε ποιο μέρος του συντάγματος το λαλεί, γιατί εν καημός μου μέγας; Ευχαριστώ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν θυμάμαι ακριβώς ποιο άρθρο, δαμέ κάμνει παρέμβαση η Brenda αλλά ο νόμος θεωρεί ότι σου ανήκει η απεικόνιση του προσώπου σου. επομένως από τη στιγμή που τον πληρώνεις για να σε φωτογραφίζει δεν δικαιούται να μην σου δίνει κάτι που σου ανήκει.

      Delete
    2. "σου ανήκει η απεικόνιση του προσώπου σου", άρεσεν μου πολλά τούτο. φαγκς.

      Delete
    3. Σιγά να μεν ζητήσεις τζαι πνευματικά δικαιώματα της φωτογένειας :D

      Delete
    4. Αμα εν εσχεις φωτογενεια? Ζητας πνευματικα δικαιωματα την φωτο-α-γενειας? :ζ

      Delete
    5. Μα ότι σας καπνίσει εννά βουρά η Μπρέντα να το ανακαλύψει? Εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι απαγορεύεται η φωτογράφιση χωρίς συγκατάθεση! Τώρα αν με βάση γραπτή συμφωνία που υπογράφεις (φαντάζομαι υπογράφετε μιαν για να ξεράσετε του Κόμη 3000 ευρώ) είναι υπόχρεος να σου τις δώσει όλες, σε περίπτωση που δεν το κάνει υπάρχει παραβίαση της συμφωνίας.

      Delete
  13. Να ζήσετε! Πόσα χρόνια κλείσατε;

    ReplyDelete
  14. εγώ αν μου τύχει να παντρευτώ θα είμαι υπερπαραγωγή να χαίρεται τζαι ο αντίχριστος που κάμνει παράπονο. :p

    DVD του γάμου δεν κατάλαβα πού εξυπηρετεί, δεν νομίζω να έκαμνα, ίσως μόνο εάν είχαμε μέλη της στενής οικογένειας που δεν μπορούσαν να έρθουν, να τους στέλναμε να το δουν, αλλά και πάλι, νομίζω ότι κάτι γίνεται με τις φωτογραφίες. είδα κάτι πολλά φυσικές και αυθόρμητες που εν σάννα τζαι είσαι τζιαμέ...

    τέσπα, να ζήσετε να ευτυχήσετε!
    οι γονείς μου παλιά εφκαίναν έξω μόνοι τους όσο ήμασταν πιο μικρές. τωρά θέλουν να πηέννουμε μαζί τους γιατί "χωρίς εσάς ήνναμου να γιορτάσουμε; αφού εν με σας που χαιρούμαστε"... τζαι θυμώνω τους αλλά άτε...

    ReplyDelete
  15. Εν επρολαβαμεν τα ΝτιΒιΝτι ρε Μανα. Παρα τριχα δηλαδη :Ρ

    Την κασεττα τζεινη εν την ειαμεν ποττε! Ουτε θα την δουμε :ζ

    Ατε να ζησετε τζαι στα δικα μας (εντος 15ημερου):)

    ReplyDelete
  16. να ζήσετε:))

    οι φίλες μου βάλουν το dvd και καθούμαστε και σχολιάζουμε τα μαλλιά,φουστάνια etc! its fun:p

    ReplyDelete
  17. να ζήσετεεεε! μάνα εν σου το είχα να είσαι βυζού. πάντως ναι άμαν νιώθεις έτσι για το έτερο χαλάλι και οι μικροσυμβιβασμοί και όλα:)

    ReplyDelete
  18. Πρώτο να πω ευχαριστώ για τις ευχές. όμορφες και συγκινητικές για μισή ντουζίνα χρόνια γάμου.

    δευτερο, φυσικά και υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα στις φωτογραφίες. το γεγονός ότι στην Κύπρο ούλλα γράφουμε τα εν τζαι σημαίνει τίποτε για τον υπόλοιπο κόσμο.

    ReplyDelete
  19. Nα ζήσετε τζαι εις αλλα πολλά με υγεια!

    ReplyDelete
  20. τα dvd ε για να τα βλεπεις μετα που χρονια και να γελας..το τι γελιο εκαμναμε αμαν εβλεπαμε το γαμο των γονιων μας και τες βαφτισεις μας δεν περιγραφεται(σε κασεττες φυσικα )..Να μεν στερησουμε την χαρα που τα δικα μας τα μωρα..
    Να ζησετε κιολας,παντα ευτυχισμενοι!

    Μαρια

    ReplyDelete
  21. Το να σε καλέσουν να δεις DVD αλλου γάμου και να πας, πόσο μαζοχιστικο ειναι. Ειδικά αμάν το δικο σου έκανες πενταετία και για να ενδιαφερθεις να το βρεις και να το δεις;

    Να ζήσετε!

    ReplyDelete
  22. ατε καλή κραση να αντεχετε ο ένας τον αλλο

    ReplyDelete
  23. Να ζησετε ευτυχισμένοι!

    ReplyDelete
  24. Να ζήσετε. Τζαι που εννα βκει το αέριο, να πάτε με τον Μοτορτζή για τρίτο μωρό.

    ReplyDelete