Friday 19 October 2012

Χρόνος





Κάθε Παρασκευή πρωί έχω μεγαλεπήβολες ιδέες. Καθοδόν προς το ντελίβερι παιδιών στα σχολεία τους, σκέφτομαι ότι το βράδυ της Παρασκευής θα μαγειρέψω, για παράδειγμα κοτόπουλο τυλιγμένο σε κεφαλοτύρι μαζί με ριζότο με μανιτάρια και για επιδόρπιο καταλήγω στη σοκολατίνα λάβα, την οποία εννοείται θα φτιάξω με τα χεράκια μου και θα είναι μάλιστα σούπερ ουάο καλό (ακούω κάποιους που γελούν). Το βράδυ του Σαββάτου προσανατολίζομαι στο αρνάκι με μελιτζάνες και το μεσημέρι της Κυριακής καταλήγω στο ψάρι, με επιδόρπιο crumble με φρούτα του δάσους.

Τελικά πριν φτάσω δουλειά περνώ από τον Πρίνο και εφοδιάζομαι με χαμ και τυρί. Έτσι το βράδυ της Παρασκευής κάμνουμε σάντουιτς, το Σάββατο το μεσημέρι τρώμε στην πεθερά μου και το βράδυ παραγγέλλουμε σουβλάκια, την Κυριακή τρώμε στη μάνα μου και το βράδυ δημητριακά.

Έτσι, μέσα σε μισή ώρα ναυαγούν τα σχέδια μου να γίνω Γκόρντον Ράμσι.

Όσο για τα ενδιάμεσα Παρασκευή απόγευμα τις παίρνω κολύμπι, ενώ του Σαββάτου τα πρωινά είτε τρέχουμε σούπερμαρκετ είτε σε καμιά κολλητή να πούμε τα νέα μας και να παίξουν τα παιδιά. Τα δε απογεύματα από τότε που ξεκίνησαν τα σχολεία πλάκωσαν τα γενέθλια και οι προσκλήσεις. Κυριακή κανονίζουμε καμιά εκδρομή ή απλά δεν κουνιόμαστε από το σπίτι (με εξαίρεση το φαγητό).

Θέλω να πω είναι εύκολο να κάνεις σχέδια. Το δύσκολο είναι να τα εφαρμόζεις.

Και κάπου ανάμεσα στα σχέδια και στα τρεχάματα, χάνονται πράγματα που θέλω να κάνω αλλά δεν έχω χρόνο. Δεν παραπονιέμαι. Ή μάλλον όχι κάποτε παραπονιέμαι αλλά μου περνά. Ίσως γιατί παρόλη την τρεχάλα, καταφέρνω να διατηρώ ζεστές σχέσεις με τους σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή μου. Εντάξει, κολλητέ εδώ δικαιούσαι να ρίξεις το παράπονό σου. Μιλούμε στο τηλέφωνο, όλο λέμε να βρεθούμε και όλο το αναβάλλουμε.

Τους πρώτους μήνες, μετά που οι κόρες καλωσόρισαν στη ζωή μας και τη γέμισαν χρώματα, ήμουν σίγουρη πως η έλλειψη χρόνου, οφειλόταν στο ότι αποφασίσαμε με τον πατέρα φαμίλια, να αφοσιωθούμε στις κοράσες μας. Αλλά τελικά αυτό αποδείχτηκε ένας μύθος, γιατί και οι φίλοι μας, άντρες και γυναίκες που δεν έχουν παιδιά, επίσης παραπονιούνται ότι δεν έχουν χρόνο και ότι δεν προλαβαίνουν να κάνουν αυτά που θέλουν.

Και βέβαια το να κάνω αυτά που θέλω, είναι μια έννοια κάπως ασαφής. Εντάξει, θα ήθελα να πηγαίνω γυμναστήριο, να διαβάζω τα βιβλία μου χωρίς να με παίρνει ο ύπνος, να κάθομαι στον καναπέ να δω μαραθώνιο CSI. Δεν τα κάνω, γιατί θέλω να περνώ χρόνο με τις μικρές και το Μοτορτζή. Όχι γιατί πρέπει, αλλά γιατί γουστάρω. Αγαπώ να είμαι μαζί τους, ακόμη και όταν με κουράζουν (οι μικρές κατά κύριο λόγο, όχι ο Μοτορτζής).

Θέλω να πω… Νομίζω έχω ξεχάσει τι θέλω να πω. Καλό σαββατοκυρίακο να έχουμε και να περνούμε όμορφα. Πιστεύω ότι βγάζει νόημα αυτό που έγραψα, διαφορετικά δεκτές οι απορίες.


15 comments:

  1. Μια χαρά βγάζει νόημα. Καλό ΣΚ.:-)

    ReplyDelete
  2. αχαχαχα μια χαρα βγαζει νοημα, ξερεις γιατι? γιατι ετσι το ζουμε ολες! εχω αφησει στην μεση 3-4 κατασκευες, και οταν λεω στη μεση δεν εννοω μονο της διαδικασιας αλλα και στην μεση της βεραντας.. επισης μισοτελειωμενο σπιτι, ατελειωτο σιδερωμα κοκ
    αλλα εχω μια ολοκληρωμενη χαμογελαστη ναζιαρα και υπερδραστηρια ταλιμπανουλα οποτε τα εχω ολα! και ολος ο χρονος ειναι δικος της και του μπαμπα της γιατι δικαιωματικα τους αξιζει!
    καλο σκ να χουμε!

    ReplyDelete
  3. Απορία (αφού δέχεσαι απορίες λαλείς):
    Δηλαδή λόγω έλλειψης χρόνου δεν μαγειρεύεις τα φασκιωμένα κοτόπουλα και τα μισοψημένα κεικς άλλως λάβα. Δεν υφίσταται κάτι....άλλο έτσι;

    ReplyDelete
  4. Λογικά οι πλείστοι δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε όσα θέλουμε. Είτε βάζουμε σωστές είτε λάθος προτεραιότητες,στο τέλος κάνουμε τα πιο σημαντικά για μας.
    Εννοείται πως θα δώσεις χρόνο στις κόρες και όχι σε κάτι άλλο.Εξάλλου σε κάποια φάση θα μεγαλώσουν και θα έχεις χρόνο για όλα όσα δεν κάνεις τώρα.
    Λέω όμως να αφήσεις τις δικαιολογίες :Ρ :)))))) και να καλέσεις εσύ μια φορά πεθερικά και μάμμα για φαγητό την Κυριακή. Κι αν θέλεις βοήθεια,μας λες.

    φιλιά Μάνα, Καλό Σαββατοκύριακο

    ReplyDelete
  5. Διάβασα ένα όμορφο ποστ από μια μπλόγκερ που έβαλε ένα 1 week fall challenge να μην δει τηλεόραση.
    Προφανώς θα κάνει catch up στις σειρές της από βδομάδας, αλλά μέσα σε μια βδομάδα χάρηκε την οικογένειά της και τις στιγμές ηρεμίας με τον άντρα της, διάβασαν τα βιβλία τους, έπαιξαν επιτραπέζια, κλπ...
    Νομίζω ότι ήταν ωραία ιδέα, συνειδητοποιείς πόσο χρόνο βλέπεις τηλεόραση, τι άλλο σου αρέσει να κάνεις, κλπ.
    Μια στο τόσο θα το έκανα...

    Καλό σαββατοκυρίακο ρε μάνα!

    ReplyDelete
  6. Αμάν ρε Μανα με τουν τα γεννέθλια!!!
    Καθε μα καθε Σαββατοκυριακο! Μα εγεννηθηκαν ουλλα τα μωρα μες τον Οκτώβρη τα ευλοημενα?

    Βλέπω τες μαναες των συμμαθητων της κορης πιο συχνα που την μανα μου! Ελεος!

    ReplyDelete
  7. Let's make it positive
    What do you want from me?
    What do you want from me now?
    We're making progress here, so where shall we go?
    What do you want from me?
    What do you want from me now?

    ReplyDelete
  8. καλό σαββατοκυρίακο Ίνα.

    Talibanoula ευτυχώς τα δικά μου μισοτελειωμένα είναι στον υπολογιστή, έτσι για να μπορούμε να περπατούμε άνετα στη βεράντα :)). στα παιδιά μας αξίζει κάθε δευτερόλεπτο. καλό σαββατοκυρίακο.

    Κολόνα δεν διαβάζεις προσεκτικά :)) εκτός από τα κέικ και τα φασκιωμένα κοτόπουλα υπάρχουν τα σάντουιτς, τα σουβλάκια και τα δημητριακά. τι εννοείς δεν είναι μαγειρευτά φαγιά τούτα;

    ReplyDelete
  9. Let's make it positive, Κτηνό μου.

    Θάλασσα τους καλώ, μην νομίζεις. τζαι η πεθερά μου τζαι η μάνα μου με τη δικαιολογία να μην έρθουν για να καταλήξουμε στο "άτε ελάτε εσείς τζαι εν εντάξει".

    Γρούτα στην τάξη της πιτσίρτας εγγενηθήκαν 6 μωρά το Μάιο 6 τον Ιούνιο και τέσσερα τον Ιούλιο. φαντάζεσαι τι έσσει να γίνει τότε. πάντως εγώ δεν τις παίρνω σε όλα τα γενέθλια, αλλά και πάλι πάμε επίσκεψη στους φίλους τους.

    Μοοnlight εμείς βλέπουμε ελάχιστη τηλεόραση. κάτω από δέκα ώρες τη βδομάδα (εξαιρούνται οι βδομάδες που έχουν Champions league και ανεβάζουν το μέσο όρο). Νομίζω εγώ θα έβαζα στόχο μια βδομάδα να δω όλους μου τους φίλους. Καλό σαββατοκυρίακο και σε σένα.

    ReplyDelete
  10. προτείνω να κλείσουν ούλοι οι Πρίνοι, ώσπου να κάμεις πράξη τα λόγια σου... :ρ

    τούτο με το πρόγραμμα τζαι την πρακτική εφαρμογή τους...
    μεγάλο θέμα...
    στην τελική εν τούτο που λαλείς ότι κάμνεις τες επιλογές σου γιατί γουστάρεις, τζαι ναι έχεις τόσα άλλα πράματα που πρέπει/ θέλεις να κάμεις (εν μιλώ για καφέδες με φίλους κλπ- τζίνο πρέπει να συμβαδίζουν τζαι λίο τα ωράρια)αλλά εν θα σου δώκουν την ίδια ευχαρίστηση/ χαρά/ ευτυχία...

    υ.γ. τες καλημέρες μου τζαι καλό σ/κ...

    ReplyDelete
  11. εν ξερω πως αλλα τζινο που λαλουν οτι αμα θελεις εσιει χρονο για ουλλα λειτουργει τζιε δουλευκει! οι για μενα ομως! θωρω ομως ατομα που σπουδαζουν, δουλεφκουν, εχουν τζιε κανενα χομπι, ποσκολιουνται ποτζι ποδα, παν γυμναστηριο, παν τζιε κανενα καφε.. εν ξερω πραγματικα!...αλλα εν εχουν παιθκια εννα μου πεις εσυ τωρα

    ReplyDelete
  12. Ειναι υποκειμενικό το πως αντιμετωπίζει ο καθε ένας τον χρόνο, εμένα δεν μου αρκει πάντως. Καλό σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  13. άρχισα να διαβάζω για μαγειρικές και ενόμιζα ήμουν σε άλλο μπλογκ:Ρ να περνούμε όμορφα μάνα:)

    ReplyDelete
  14. Έτσι είναι για όλους μας σχεδόν. Ούλλο βουρούμεν τζαι ποττέ μας εν τερματίζουμεν.

    ReplyDelete
  15. Υπομονή και θετική σκέψη! Βρες οπωσδήποτε προσωπικό χρόνο, αλλιώς πάει ο εαυτός σου... Κι όλα θα γίνουν!

    Φιλάκι! καλό ΣΚ!

    ReplyDelete