Wednesday 7 November 2012

Οικογένεια και πολιτική




Four more years. Κέρδισε με το σπαθί του μια τετραετία ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Μιτ Ρόμνεϊ του τηλεφώνησε να του ευχηθεί. Και αμέσως μετά απευθύνθηκε στους οπαδούς του. Τους ευχαρίστησε για τη βοήθειά τους, μίλησε για την ανάγκη ενότητας. Μετά αναφέρθηκε στο πόσο βοήθησαν οι γιοι του, πέντε έχει να τους χαίρεται, και τέλος στράφηκε προς τη γυναίκα του. Παίζει περισσότερη ώρα να μίλησε για αυτή. Είπε ότι χωρίς τη βοήθειά και τη στήριξή της δεν τα κατάφερνε. Μπροστά σε όλους είπε πόσο την αγαπά.

Μετά μίλησε στους δικούς του οπαδούς και ο Μπαράκ Ομπάμα. Είπε για την προεκλογική του ομάδα, για τους οπαδούς του, τον αντιπρόεδρο. Για τις κόρες του που έγιναν μικρές κυρίες. Ευχαρίστησε τη γυναίκα του και είπε ότι την αγαπά όσο ποτέ. Χάρηκε που και οι Αμερικανοί φαίνεται να την αγαπούν. Και είπε ότι χωρίς τη βοήθειά της δεν θα τα κατάφερνε. Τα καλύτερα έρχονται είπε στη Μισέλ, λέγοντας πόσο την αγαπάει.

Μπορεί κάποιος να πει ότι είναι λόγια εντυπωσιασμού. Ίσως και να είναι. Αλλά όταν σε μια τόσο σημαντική, πολιτική στιγμή αφιερώνουν τόσο χρόνο για να μιλήσουν για τις οικογένειές τους και κυρίως για τις γυναίκες τους σημαίνει κάτι. Αν μη τι άλλο, είναι μια δόση ευγνωμοσύνης για την προσφορά τους.

Το τελευταίο τεύχος του Madame Figaro έχει στο εξώφυλλο τις τρεις επίδοξες πρώτες κυρίες. Μετά βίας δυσκολεύτηκα να αναγνωρίσω την κυρία Λιλλήκα. Λόγω ηλικίας υπολόγισα την κυρία Αναστασιάδη, άρα αυτή που δεν είχα ιδέα ήταν η κυρία Μαλά.

Η προεκλογική εκστρατεία στην Κύπρο, άναψε για τα καλά. Πουθενά, δεν είδα κανένα από τους τρεις υποψηφίους να εμφανιστεί με την οικογένειά του. Μια κοινωνική εκδήλωση, μια παρουσίαση, έστω στην εκκλησία, σε ένα γάμο, σε μια κηδεία. Είναι λες και έχουν βγει από το βιβλίο του Έκτορ Μαλό Χωρίς Οικογένεια.

Καμία αναφορά, καμία ένδειξη αγάπης, καμία νύξη ότι αυτοί οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για το τι γίνεται στο σπίτι τους. Λείπουν απίστευτες ώρες, έχουν αφοσιωθεί στην εκλογή τους, σπίτι τους υποθέτω μπαίνουν για να κάνουν μπάνιο, να βρουν καθαρά ρούχα και να κοιμηθούν.

Σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ ο Μπαράκ Ομπάμα αλλά και ο Μιτ Ρόμνεϊ είχαν δίπλα τους τις γυναίκες τους. Εμφανίζονταν και για επικοινωνιακούς σκοπούς φυσικά αλλά και για λόγους υποστήριξης. Συνεχώς έλεγαν για αυτές και τις ευχαριστούσαν.

Οι δικοί μας τίποτα. Μου δίνουν την εντύπωση ότι τις παίρνουν για δεδομένες. Δική τους δουλειά να εκλεγούν, δεν υπάρχει χώρος για αυτό που είναι, υποτίθεται, το άλλο τους μισό.

Αν κατέβαινε για πρόεδρος ο Μοτορτζής, θα ήμουν δίπλα του. Θα εμφανιζόμουν κοντά του, θα έδινα το παρόν μου. Θα ήμουν μέρος της εκστρατείας, μην σου πω θα ήμουν επικεφαλής της εκστρατείας. Δεν θα ήμουν ο άγνωστος Χ. Θα ήμουν μέρος της πραγματικότητάς του.

Υπάρχει περίπτωση να δούμε τον Λιλλήκα να φιλά όπως φιλά ο Ρόμνεϊ τη γυναίκα του; Ούτε μία στο εκατομμύριο. Και μιλούμε για ένα νέο σχετικά ζευγάρι. Άντε να σκεφτώ ότι ο Αναστασιάδης είναι άλφα ηλικίας, δεν αντέχει τις οικειότητες δημοσίως. Ο Μαλάς όμως;

Μπορεί να ντρέπονται τι να πω. Σε εμένα όμως δίνουν την εντύπωση ότι δεν θέλουν. Ότι δεν αγαπούν τις γυναίκες τους, ότι είναι μαζί για συμβατικούς λόγους, όχι για λόγους αγάπης. Όταν αγαπάς το δείχνεις. Δεν κρατάς αυτόν που αγαπάς στο σκοτάδι. Θέλεις να τον βλέπει όλος ο κόσμος.

42 comments:

  1. Κόρη έχουν χρέη τα πλάσματα. Δουλέυκουν οι γεναίτζες τους. Έντζαι μπορούν να τα ξαπολήσουν τζαι να βουρούν στες προεκλογικές! :p

    ReplyDelete
  2. πάντως ο Μαλάς ήταν προ ημερών σε γνωστή ταβέρνα (όπου ήταν και γνωστότατος blogger) μαζί με την γυναίκα του!

    ReplyDelete
    Replies
    1. είδα τον κι εγώ στον πολύχωρο το σάββατο αλλά με εδονίτες!

      Delete
  3. Ξέρεις (και τι καλά που το αναφέρεις...) η οικογένεια είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας που ζούμε. Έτσι ακριβώς όπως οι πολιτικοί μας συμπεριφέρονται σχετικά με τα εν οίκο τους, έτσι αντανακλούν και το πως συμπεριφέρεται η κοινωνία σε σχέση με τη θέση των γυναικών...
    Βλέποντας χθες μέσα στις πολλές επαναλήψεις που έχουν τα κρατικά κανάλια εδώ λόγο απεργιών ένα ντοκυμαντέρ για τη θέση της Μάνας στην κοινωνία, ένας Ιταλός είπε :"αν η γυναίκα δεν μένει σπίτι αλλά εργάζεται, καταστράφηκε η συνοχή της κοινωνίας"! Τόση αξία δίνουν οι Ιταλοί στις γυναίκες... Τα ίδια κι εδώ, αφού έχουμε την ίδια συντηρητική νοοτροπία αλλά και το ίδιο κράτος Α-πρόνοιας...
    Χαίρομαι που κάπου υπολογίζουν τις γυναίκες. Γιατί, αν και υπάρχουν πολύ χειρότερα από τα δικά μας στον κόσμο, ας μην ξεχνάμε οτι πάντα πίσω από έναν σημαντικό άντρα κρύβεται μια εξίσου σημαντική, γυναίκα.
    (συγνώμη για τη μακρυγορία του λόγου μου...)
    Σε φιλώ!

    ReplyDelete
  4. Παρέτα γιατί αν δω τον Γριστόφκια να φιλά την Ελση δημοσίως θα ξεράσω.

    ReplyDelete
    Replies
    1. εν ανάγκη να τον δεις, μόνο και μόνο η σκέψη ενεκάτωσε με...

      Delete
    2. Χαχαχα και να ταΐζει ο ένας τον άλλο κουπέπια!

      Delete
    3. Παρετάτε πλιζ τζαι νεκάτσιασα. Παίζει να μεν ξαναφάω κουπέπια.

      Delete
  5. Νομιζω συγκρινουμε 2 κοινωνιες οι οποιες εχουν τεραστιες διαφορες. Στην αμερικανικη νοοτροπια, δινουν ιδιαιτερη βαση στον θεσμο της οικογενειας, τζιαι ακουμε συχνα για διάφορα πολιτικα σκανδαλα του στυλ που ηταν νεος επιεννε καπαρε, ισιεν φιλεναδα κτλ. Σε σημειο που να παραιτουνται που τις θεσεις τους τζιαι να πιεννουν στο καλο.

    Ε πεμου στην Κυπρο μας αν συμβαινει κατι τεθκιο? Εν δυνατο η πλειοψηφια των πολιτικων μας να μεν εχουν γκομενες, να μεν ενι μπλεγμενοι σε κουμαροδουλειες κτλ? Δεν δινεται βαση στον θεσμο της οικογενειας

    ReplyDelete
  6. Αγάπη μου ΟΤΑΝ κατέβω, εννοείται ότι θα είσαι επικεφαλής, και σίγουρα η νίκη θα οφείλεται σε σένα. Και εννοείται, δε θα ντραπώ καθόλου να σε αγκαλιάσω και να σε φιλήσω δημόσια.

    ReplyDelete
  7. Εγώ είμαι κυνική που δεν πιστεύω αυτές τις λατρείες των Αμερικανών? Σόρρυ αλλά πριν λίγες μέρες διάβαζα δημοσίευμα ότι είναι προ διαζυγίου οι Ομπάμα αλλά δεν το λένε για να συγκρατήσουν τα ποσοστά. Στο κάτω κάτω για να μείνω άλλα 4 χρόνια στο Λευκό Οίκο έβαζα κι εγώ τα φουστάνια με τα φουρώ και έκανα την ερωτευμένη για να συγκινήσω τα πλήθη!Για τους δημόσιους ασπασμούς, τι να πω είναι και θέμα νοοτροπίας του λαού.

    ReplyDelete
  8. Η αλήθεια είναι ότι το πως συμπεριφέρονται οι προαναφερθέντες Αμερικανοί είναι χαριστωμένο. Τώρα, μήπως και οι δικοί μας τις κρύβουν πάλι για επικοινωνιακούς λόγους; Το σχόλιο πιο πάνω της Αχάπαρης είναι ενδεικτικό...

    ReplyDelete
  9. Moonlight Η αλήθκεια να λέγεται τα χρέη εν χρέη έρκεται τζαι ηΤρόικα να τα κουρέψει, σάστα τζαι εγύρασιν.

    Ράνια ομολόγησε αμέσως και κατονόμασε τον μπλόγκερ που ήταν στην ταβέρνα.

    Eva αυτό δεν μου άρεσε, όχι ότι είμαι φαν των δημοσίων αγκαλιών. Η παντελής απουσία των γυναικών τους από το κάδρο, λες και δεν χρειάζονται.

    Αχάπαρη έπιασα το μήνυμα, σταμάτα.


    Cypriopoula σίγουρα είναι θέμα κοινωνίας. Τα ξέρουμε και τα κρύβουμε. Πίνει πολλά, έσσει γκόμενες (αμάν τζαι χρωματίζω συγκεκριμένο υποψήφιο), όλοι ξέρουν και κανένας δεν δίνει σημασία θεωρώντας ότι δεν μετρούν.

    Ktino μου εννοείται ότι η νίκη σου θα οφείλεται σε μένα. Άσε που θα είμαι μια καταπληκτική πρώτη κυρία.

    Brenda o Τραμπ διέδιδε ότι πηγαίνουν για χωρισμό. Η αλήθεια είναι, όπως την παραδέχτηκαν οι ίδιοι οι Ομπάμα ότι πριν κάτι χρόνια ο γάμος τους περνούσε κλυδωνισμούς. Έβρε γάμο ή σχέση που να μην έχει τα πάνω και τα κάτω της.

    Σμιλί δεν είναι μόνο η απουσία δημοσίας εκδήλωσης. Είναι ότι είναι ελάχιστες οι αναφορές για την οικογένειά τους. Σαν να μην υπάρχουν.

    ReplyDelete
  10. στην αμερική ξέρουν να χρησιμοποιούν επικοινωνιακά κόλπα. πέραν του πόσο ικανός εν κάποιος το 60% της καμπάνιας του εν στην επικοινωνία και στο storytelling.επίαν και οι δικοί μας να κάμουν κάτι παρόμοιο στις προηγούμενες εκλογές, με τον κασουλίδη και την κόρη του και κάτι άλλα συναφή και ήταν γελοιοδέστατα

    ReplyDelete
  11. Daffodil δεν λέω να το κάμουν λόγο επικοινωνίας. λέω να το κάμουν γιατί το αισθάνονται. τζαι δαμέ εν το θέμα. στην κανονική τους ζωή δεν παιρνούν χρόνο με τις οικογένειές τους, δεν βγαίνουν μαζί, δεν κάμνουν πράματα μαζί. άρα οταν πάνε να το κάμουν προεκλογικά φαίνεται και γελοίο και ψεύτικο.

    ReplyDelete
  12. Μάνα εν συμφωνώ με το επιχείρημα σου. Εν δουλειά του Χ υποψήφιου η εκστρατεία του. Δική του επιλογή τζιαι όι της γυναίκας του που εννα έσιει σίουρα τες δικές της δουλειές να κάμει. εν ψηφίζεις κάποιον επειδή εν ερωτευμένος με την γυναίκα του αλλα γιατί εν άξιος. (λέμεν τωρά).

    Εν μου αρέσκει που περιφέρουν την προσωπική τους ζωή/οικογένεια στες εκστρατείες σαν τρόποια διακοσμητικά. Ούτε με ενδιαφέρει αν οι κόρες του Ομπάμα εγίναν κοτζάμ γεναιτζες. Μπορεί να δεσμευτεί ότι εννα κλείσει το Γκουαντάναμο; Ας το κάμει τζιαι ας μεν δω ποττέ την Μισέλ τζιαι τες κοκόνες.

    Ομοίως με τους κυπραιους πολιτικούς. Στην προσωπική τους ζωη μπορούν να κάμουν ό,τι θέλουν. Να εν κώλος τζιαι βρατζί με τες γυναίκες τους, να κρατούν χεράκι τζιαι να περπατούν στην παραλία στο ηλιοβασίλεμα. Αλήθκεια.
    Στην δημόσια τους ζωή, στον δημόσιο χρόνο που είναι και δικός μου επειδή τους παρακαλουθώ (εκστρατείες, δηλώσεις, εκδηλώσεις) θα ήθελα να τους δω να μιλούν για τα θέματα που με ενδιαφέρουν...στα οποία σίουρα εν συγκαταλέγεται το πόσο ερωτευμένοι ένει με την γυναίκα τους.

    Η στήριξη που την οικογένεια εν πίσω που τες κάμερες.

    ReplyDelete
  13. Το φαινόμενο που περιγράφεις Μάνα στο θεμα των πολιτικών, ειναι γενικο φαινόμενο Αμερικής vs Κυπρου που εχω παρατηρήση. Εν πολλα διαφορετικές οι σχεσεις ζευγαριών δαμε....Ο καθε ενας εν ανεξάρτητος αλλα ο καθε ενας ειναι τζαι μαζί σαν ομάδα. Εμενα δεν με εκλπήσσει η συμπεριφορά τους Αμερικανους πολιτικους γιατι τουλαχιστον που τις πολιτείες που ηταν οι δυο υποψηφιοι εν πολλα φυσιολογικη συμπεριφορα.

    Επισης μια αλλη διαφορα ειναι οτι στην Αμερικη θα δεις τους πολιτικους να πιαινουν σε εκπομπές οπως της Ellen Degeneres. Πχ η Μισελ επιεν τζαι εκαμαν διαγωνισμό pushups, ο Ομπάμα επιεν τζαι εχορεψαν κτλ....Τουτα τους ανεβάζουν την δημοτικοτητα γιατι βλεπει ο κοσμος την ανθρωπινη πλευρα....ενω αν γινει κατι ετσι στην Κυπρο το αποτελεσμα θα ειναι το αντιθετο...ουτε χιουμορ βλέπω ουτε ανθρωπινη πλευρα....

    Οσον αφορα οσα ειπε η Δεσποσυνη συμφωνω τζαι διαφωνω ταυτοχρονα. Θελω να μιλουν τζαι να δεσμεύονται για σοβαρα θεματα, αλλα θεωρω τζαι τουτη την προβολη της οικογενειας σημαντικη. Τωρα που δεν υπάρχουν φαινομενικα σκανδαλα εν μας κοφτει, αλλα σε περιπτωσεις που υπάρχει μια "ζωηρή" κορη ή μια απιστία κτλ τοτε γινεται το σωσε τζαι απασχολει μας....Αρα γιατι οχι και τωρα που εστω τζαι φαινομενικα, εχουν ομορφες οικογενειες....εν η ανθρωπινη πλευρα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μα ξέχασες που ο Μητσόφ πήγε στην Ελίτα; τς τς τς...

      Delete
  14. Μα Πρασινάδα, γιατί να με κόφτει αν ο γιος του προέδρου εν ζωηρος; Εν (για) τον γιο του που εψήφισα;

    Εν τζιαι λαλώ να εν ταμπού η οικογένεια του κάθε πολιτικού. Αλλά ένεν σόου η πολιτική. Ενεν καλλιστεία να πω ότι η Μις Ομπάμα εν πιο σικ τζιαι όμορφη που την Μις Ρόμνει τζιαι γι αυτό ψηφίζω τους.

    Τζιαι στο κάτω κάτω...γιατί ο Ομπάμα να παίρνει την γυναίκα του στην περιοδεία τζιαι να μεν μπορώ να παίρνω τζιαι εγώ τον Συμβίο στην συνέντυξη για τη δουλειά; Εν η ανθρώπινη πλευρά.

    ReplyDelete
  15. Ρε το "μας" που ειπα εν εννοω εσενα τζαι εμενα...εννοω γενικα τον κοσμο τζαι το ΜΜΕ. Θελω να πω οτι ενας ζωηρός γιος για παραδειγμα, βλάπτει την εικονα του προεδρου πχ...Ειτε συμφωνουμε ειτε οχι ετσι εχει αποδεικτει....

    Συμφωνω οτι ενεν σοού ρε...τζαι ενεν καλλιστεία κτλ...ενεν τουτο που ειπα. Αλλα αγκεν "μας" επηρεαζει...τους ψηφοφορους...αρα για τον Αμερικανικο λαο που τον επηρεαζει εν σημαντικο. Η καθε κοινωνια εν μαθημενη καλως η κακως διαφορετικα.

    Τον Συμβίο εν θα τον παρεις σε συνεντευξη μαζι σου. Αλλα αν θελεις μπορεις να τον παρεις τζαι να σε περιμένει εξω για να σου πει καλη επιτυχια, να σε ηρεμησει ορ γουοτεβερ, τζαι οταν φκεις εξω να εχεις καποιον να του πεις αν επιεν καλα ή οχι. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τωρά εκατάλαβα πως το εννοούσες. Συγνώμη Πρασινάδα αν ήμουν επιθετική.

      Νομίζω είμαι αρκετό καιρό στην Κρυοχώρα τζιαι δαμέ η κοινωνία εν μαθημένη διαφορετικά. Τα εν οίκω μη εν δήμω, εν το μότο δαμέ. Καλώς ή κακώς, όπως είπες

      Delete
    2. Ακριβώς,εδώ συνηθίζεις το πόσο έντονα προστατεύουν την ιδιωτική τους ζωή και τα άλλα σου φαίνονται υπερβολικά.
      Βέβαια εδώ,έχουμε Πρόεδρο κληρικό που συζεί με την Σύντροφο του ενώ υπάρχει και πρώην Σύζυγος,σκέψου να γινόταν κάτι τέτοιο στην Κύπρο ή στην Αμερική; :))))))))))

      Delete
    3. Δεσποσυνη μου κανένα προβλημα! Συζητηση καμνουμε! :)))

      Delete
  16. Δεν ξέρω τί είναι το ορθό,φαντάζομαι πως και στις δύο περιπτώσεις γίνεται αυτό που περιμένει η εκάστοτε κοινωνία,κι ανάλογα "σκηνοθετείται" από τους επικοινωνιολόγους.
    Θα διαφωνήσω όμως πως η οικογένεια του/της πολιτικού δεν επηρεάζεται από τις επιλογές του. Δεν άλλαξε η ζωή της Μισέλ και των παιδιών του Ομπάμα;
    ΔΕΝ δουλεύουν καθόλου οι γυναίκες των πολιτικών στην Κύπρο για τις προεκλογικές εκστρατείες;
    Η Έλση ολόκληρη προσευχή έπρεπε να κάτσει να μάθει στον Μητσόφ της για να μην την κάνει ρεζίλι,το ξεχάσατε κιόλας;
    Η απάντηση:Προφανώς έχουν και τη δουλειά τους,και τα παιδιά και την προεκλογική εκστρατεία. Σίγουρα θα ήθελαν ν΄ακουστεί το ευχαριστώ του συντρόφου τους δημοσίως,κι ας είναι και σκηνοθετημένο.

    Στην προηγούμενη γενιά ίσως η γυναίκα να ήταν δεδομένη,και τα καθαρά πουκάμισα/έτοιμο φαγητό/στρωμένο κρεββάτι/καθαρό σπίτι να ήταν αυτονόητα κεκτημένα δικαιώματα του κουβαλητή.Στη δική μας όμως;
    Η ερώτηση είναι: πόσοι άνδρες θα παρασκέτονταν στις συντρόφους τους,αν αυτές αποφάσιζαν ν΄ασχοληθούν με την πολιτική;
    (η ερώτηση προέρχεται και από το πόσοι Έλληνες παντρεύονται πετυχημένες επαγγελματίες με ψηλότερες απολαβές ή ακαδημαϊκούς)

    ReplyDelete
  17. Πρας με κάλυψες πλήρως με "το Συμβίο εν θα τον παρεις σε συνεντευξη μαζι σου. Αλλα αν θελεις μπορεις να τον παρεις τζαι να σε περιμένει εξω για να σου πει καλη επιτυχια, να σε ηρεμησει ορ γουοτεβερ, τζαι οταν φκεις εξω να εχεις καποιον να του πεις αν επιεν καλα ή οχι. :)".

    Με ενοχλεί η παντελής έλλειψη οικειότητας ανάμεσα στα πολιτικά ζευγάρια. η έλλειψη αναφοράς στο τι προσφέρει το άτομο που είναι σπίτι. κάτι που να δείχνει ότι υπάρχουν οι γυναίκες και τα παιδιά τους στη σκέψη τους.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μανα συμφωνω απολυτα μαζι σου.
      Τζεινο το ατομο, γενους θηλυκου, πισω που τον εκαστοτε υποψηφιο ή προεδρο, εσχει την δυναμη (ως ενα βαθμο) να επηρεασει τες σκεψεις τζαι τες ενεργειες του.
      Αρα ψηφιζοντας ο οποιοσδηποτε τον οποιοδηποτε, ψηφιζει τζαι το ταιρι του (ειτε μας αρεσκει ειτε οϊ). Αρα θελω να γνωριζω 5 πραματα τζαι για το ταιρι του ανθρωπου που ψηφιζω.

      Επερασαν μας το μηνυμα οτι τες εχουν διακοσμητικες τζαι σουζα, στην Κυπρο, εν ναι?

      Delete
    2. Συμπληρωματικα, να πιστεψω οτι οι κυριοι υποψηφιοι εν ιξερουν που κρεββατομουρμουρα? :Ρ

      Delete
  18. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν εμφανίζονται με τις οικογένειες τους. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορέι κάποιος άγαμος να έχει πολιτική καριέρα. Λες και έχουμε χολέρα

    ReplyDelete
  19. Πέρα του ότι συμφωνώ με την Μάνα, και με αρκετούς άλλους εδώ μέσα, εμένα αρέσκει μου, που μόνο 2 θητείες δικαιούνται. Καλός ή κακός, έκανε 2 θητείες, πάει σπίτι του. Ενώ εμείς δαμέ τους δικούς μας, μια ζωή αγκωνή. Να τους ταΐζουμε, να τους ποτίζουμε τζαι να τους ψηφίζουμε. (τζαι να τους ακούμε τζαι να τους θωρούμε)

    ReplyDelete
  20. Εγώ από την άλλη δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να εκφράσεις τόσο δημόσια την αγάπη σου, και για να είμαι ειλικρινής πιστεύω ότι όλα αυτά που γίνονται στο Αμέρικα γίνονται για τα μάτια του κόσμου. Η επιλογή ενός ατόμου να εμπλακεί με την πολιτική είναι προσωπική και δεν θεωρώ ότι την επιλογή αυτή πρέπει να την "πληρώνουν" τα παιδιά ή η/ο σύζυγος του πολιτικού. Ξέρω από πρώτο χέρι πόσο απαιτητική είναι η ζωή ενός πολιτικού. Για φαντάσου ο μοτορτζής να έπρεπε κάθε πρωί να βρίσκεται σε συναντήσεις, το μεσημέρι σε γεύματα, τα απογεύματα σε εκδηλώσεις και τα βράδυ στα γκαλά... Οι κόρες εάν έστω και στα μισά από αυτά τον συνόδευες πόσο θα σε έβλεπαν; Στα λόγια οουυυυ εύκολα στο δια ταύτα όμως;

    ReplyDelete
  21. πόσο ατυχές σύγκριση!!! πως μπόρεις να συγκρίνεις την Μισιέλ Ομπάμα με όποιαδηποτε Κυπραία γυναίκα πολιτικού, απόφοιτη του Πρίνστον και δεύτερη στην τάξη της του Χάρβαρντ Νομικού σχολείου. Και ο λόγος που την αναφέρνει ο Μπάρακ και δεν αμφιβάλλω ότι την αγαπά είναι επειδή η ίδια ήταν και τόσο ικανή στην στίριξη τις προεκλογικής του καμπανιας πριν 4 χρόνια και υπεύθηνη για την νίκη του σε μερικές κύριες πολιτείες.

    Τώρα με τον Ρόμνεη είναι επικοινωνιάκα παιχνίδια που έκλεψαν απο τους Δημορκατικούς. Πότε είδες τον Μπους με την γυναίκα του;

    Τέλοσπαντον δεν είναι κακό να προβάλλουν την οικογένεια τους αλλά το σημαντικό είναι να προβάλλουν τον αληθινό τους εαυτό και αυτό που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ο Μπους έκαμνε πολλές εμφανίσεις με τη Μπάρμπαρα.

      Delete
  22. εγώ παλε πιστεύω ότι τουτα τα μουσκουρουθκια που καμνουν οι αμερικανοι εν για το θεαθηναι. Είδαμε τζαι την ωραια οικογενειακη ζωη κλιντον/χιλαρυ ...φουλ οφ τατσας
    Τζαι όσο για την προεκλογικη του Μοτορτζη..μιλάς εκ του ασφαλούς επειδη ξέρεις οτι εν θα μπει υποθέτω σε ετσι καναλια.,
    Τζαι μάλιστα είπες το ετσι ελαφρα την καρδια ότι θα τον ακολουθεις παντού κλπ..
    Εισαι διατεθειμενη για μισο περιπου χρονο προεκλογικής να γυριζεις σασμένη στην τριχα, με το χαμογελο στα χειλη ειτε εσιεις διαθεση ειτε οχι σε γκαλα, παρτις, ταβερνες, κηδειες, μν ημοσυνα, γαμους κλπ???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τάτσα δεν θα τον ακολουθώ σε δεξιώσεις (οι ταβέρνες εν άλλη υπόθεση κυρίως αν έχουν στο τέλος δάχτυλα και πουρέκια). θα είμαι ο ιθύνον νους πίσω που την εκστρατεία του. ΕΓΩ θα τον φκάλω πρόεδρο.

      Delete
  23. Βασικά θυμούμαι σε ένα μάθημα αμερικανικού πολιτισμού που εκάμναμε στη Γαλλία, ή καθηγήτρια ετόνιζε συνέχεια στα γαλλούθκια τούτη τη νοοτροπία των αμερικάνων. Ότι πιστεύουν ότι τα μάτια του κόσμου είναι πάνω τους και ότι πρέπει να είναι ρόουλ μόντελς για ούλλους μας. Επίσης, ΘΕΛΟΥΝ ο ηγέτης τους να είναι ουάν οφ δεμ. Να δείχνει την οικογένεια του ότι την έχει έννοια, όπως ένας μέσος οικογενειάρχης, ότι κάμνει πράματα που κάμνει ένας αμερικάνος πολίτης (χενς δε πουσάπς της Μισιέλ, τζαι ο χορός του Οπάμα που λαλεί η Πρας), να μιλούν όπως τζίνους. Εμείς έναν πρόεδρο είχαμε να "αναδεικνύει" τον πολιτισμό μης Κύπρου τζαι του αφελιού, έτω πώς το δεχούμαστε.
    Γενικά, η ευρωπαϊκή κουλτούρα που προσπαθούμε και εμείς να υιοθετήσουμε, είναι διαφορετική. Θέλει τον ηγέτη άξιο, αυτόνομο, για τζίνον που είναι που μόνος του τζαι όι μες στην κοινωνία. Να εκπροσωπεί το κράτος "σοβαρά" εκτός και εντός.

    Εν έχει σωστό και λάθος. Έχει ειλικρηνές και ψεύτικο. Τα άλλα ούλλα εν διαφορά πολιτισμική...

    ReplyDelete
    Replies
    1. εν ολίγοις έχεις δίκαιο. οι Αμερικανοί θέλουν τον πρόεδρό τους να είναι ένας από αυτούς. για αυτό το λόγο ο Μιτ Ρόμνεϊ έχασε. δεν κατάφερε να σπάσει την εικόνα του πλούσιου, σκληρού που απολύει κόσμο. οι Ευρωπάιοι προτιμούν ηγέτες απόμακρους, αγέρωχους, ημίθεους ένα πράμα. Ο Μιτεράν για παράδειγμα όταν βγήκε πρόεδρος απέδωσε τιμές στον άγνωστο στρατίωτη αν θυμάμαι καλά. μόνος αγέρωχος με ένα γαρύφαλλο στο χέρι. απόκοσμος.

      Delete
  24. Σας βεβαιώ πως η κυρία Βαρβάρα παρευρίσκεται σχεδόν σε κάθε προεκλογική συγκέντρωση του κυρίου Λιλλήκα...προφανώς λοιπόν το blog πιάνεται αδιάβαστο σε αυτό το θέμα...

    ReplyDelete
  25. Πολύ πιθανό να ντρέπονται οι γυναίκες τους για τους άνδρες που έχουν τζαι να μεν αντέχουν το ρεζίλεμα να τις βλέπουν μαζί τους.

    ReplyDelete