Monday 12 November 2012

Ροζ σκάνδαλο στη CIA




Η πρώτη μου σκέψη μόλις άκουσα ότι ο Ντέιβιντ Πετρέους παραιτήθηκε λόγω εξωσυζυγικού δεσμού ήταν ότι δεν πάμε καλά. Αν ήταν ο κάθε γκομενιάρης να παραιτείται, ο μισός και βάλε πληθυσμός θα ήταν σπίτι του και όχι στη δουλειά του.

Θα μου πεις είναι τόσο σημαντική η συζυγική πίστη όσον αφορά τα δημόσια αξιώματα; Θα σου πω εξαρτάται. Υπάρχουν δύο σχολές. Η μια κυρίως αμερικάνικη υποστηρίζει πως κάποιος που απατά δεν είναι έντιμος στο γάμο του, επομένως, αν μιλούμε για πολιτικούς ή για ανθρώπους εξουσίας, δεν θα είναι έντιμος ούτε στα καθήκοντά του. Είπες ένα ψέμα, για πάντα ψεύτης.

Η άλλη σχολή, κυρίως ευρωπαϊκή τείνει στο να κλείνει τα μάτια στις εξωσυζυγικές σχέσεις. Η ιδιωτική ζωή του άλλου, λένε, είναι ιερή, επομένως αν απατά, πρόβλημα του απατώμενου.

Προσωπικά, εγώ πιστεύω πως ούτε το ένα ισχύει ακριβώς ούτε το άλλο.

Και φυσικά το να είναι ένας πολιτικός ψεύτης δεν σημαίνει αυτόματα πως είναι και κακός πολιτικός. Όπως επίσης αν είναι έντιμος δεν σημαίνει ότι είναι καλός. Ο Μπιλ Κλίντον, για παράδειγμα, πρέπει να απάτησε τη Χίλαρι με το μισό γυναικείο πληθυσμό της Αμερικής. Ήταν ένας επιτυχημένος πρόεδρος, που επί προεδρία του οι ΗΠΑ άνθησαν. Ενώ για το Δημήτρη Χριστόφια, που δεν πιστεύω να γύρισε να κοιτάξει άλλη γυναίκα από την Έλση, εμ μόνο αν πήγαινες στις κατασκηνώσεις της ΕΔΟΝ, τον αποκαλείς καλό πρόεδρο.

Και μην ακούσω για τους βομβαρδισμούς του Μπιλ Κλίντον σε Γιουγκοσλαβία, Λιβύη, Αφγανιστάν κτλ κτλ κτλ. Ήταν ένας επιτυχημένος πρόεδρος τους Αμερικανούς, ΑΥΤΟΥΣ που τον εξέλεξαν. Ένας ηγέτης το καλό της χώρας του, πρέπει πρωτίστως να βλέπει. Τα άλλα περί αλληλεγγύης και παγκόσμιας συνύπαρξης είναι παραμύθια για κατανάλωση, όταν τα πράγματα πάνε καλά.

Τέσπα, θα ξεχάσω όμως αυτό που έλεγα στην αρχή για τον Πετρέους. Το βρήκα, λοιπόν παράξενο να παραιτείται για μια εξωσυζυγική σχέση. Σιγά τα ωά.

Ώσπου βγήκαν στην επιφάνεια και άλλες λεπτομέρειες. Όπως για παράδειγμα η απατούσα. Η οποία είναι μια 40αρα, ωραιότατη δυναμική συγγραφέας, ειδική στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και υπεραθλήτρια, που κάποτε είχε ποζάρει και ως μοντέλο για βιομηχανία όπλων.

Ωραίο γούστο ο στρατηγός. Μόνο που το ωραίο γούστο τον έκαψε. Γιατί η Πόλα Μπρόντουελ, όπως λέγεται, αντί να κάτσει στα αυγά της και να δει τι θα κάμει ως διπλή απατούσα, γιατί και η ίδια ήταν παντρεμένη, έστειλε απειλητικά email σε τρίτη γυναίκα του περιβάλλοντός του στρατηγού. Όταν αυτή η γυναίκα προχώρησε σε καταγγελίες, ήλθαν όλα στο φως. Ο στρατηγός έδωσε παραίτηση, τώρα θα δίνει εξηγήσεις και στην κυρία στρατηγού και η γκόμενα έριξε μαύρη πέτρα πίσω της και τρέχει να σώσει το τσαρδί της, έχει αν δεν κάνω λάθος, δύο παιδιά.

Συμπεράσματα στην ιστορία υπάρχουν πολλά. Πρώτο, ότι όντως το μουνί σέρνει καράβι. Δεύτερο, ότι όντως όποιος ανακατευτεί με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες. Τρίτο ότι όντως πίσω από την καταστροφή ενός άντρα κρύβεται μια ή πολλές γυναίκες. Τέταρτο, ότι όντως οι γυναίκες είμαστε ανακατώστρες. Πέμπτο, να κάμω αίτηση για αρχηγός της CIA; Έκτο, κανένας δεν θα ήθελε να είναι στη θέση του Πετρέους, φανταστείτε μουρμούρα και γκρίνια που θα πέφτει. Έκτο, καλά να πάθει που απάτησε. Έβδομο, ο στρατηγός βάφει τα μαλλιά του ή είναι η ιδέα μου;

16 comments:

  1. Ζω για την ημέρα που θα ξεσπάσει ροζ σκάνδαλο στο Προεδρικό και ο εκάστοτε πρόεδρος θα κατηγορηθεί για παρενόχληση της εκάστοτε γραμματέως του.

    Αν μιλάμε για τον νυν, η απάντηση θα είναι: "Μα, εγώ δεν ήξερα που είναι το μουνί!"

    ReplyDelete
  2. Η ωραιότατη δυναμική συγγραφέας, ειδική στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και υπεραθλήτρια, που κάποτε είχε ποζάρει και ως μοντέλο για βιομηχανία όπλων, εν έβρισκε κανένα όμορφο toy boy να παίξει, γυμνασμένο, πάνω στα άρπουλα του, να της περάσει;

    τσ, τσ, τσ, όχι και τόσο έξυπνη τελικά.

    ReplyDelete
  3. Καλά σιορ την γκομενα πως την εριψε τουτος? Εκλαππωσεν την?

    ReplyDelete
  4. Sorry εν γίνεται να απατήσει ο σύντροφος την Ελση διότι πρώτον το απαγορεύει το κόμμα τζιαι δεύτερον που θα έβρει αντάξια της οεο?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Άλλωστε, είναι ευρέως γνωστό, ότι "η Έλση ακόμα και σήμερα είναι μια ωραία κοπέλα..."

      Delete
    2. Ατε το ωραια να το καταπιω γιατι εν η υποκειμενικη του αποψη... Αλλα το κοπελα??? Ε ΟΪ τζαι κοπελα! Αν ειναι η Ελση κοπελα εγω ντα που' μαι? Πιπινι?

      Delete
    3. Θα μας φάει η αζούλα γιατί εν έτσι αγαπημένοι τζαι ερωτευμένοι μουαχαχαχα.

      Delete
  5. Φιλενάδα έβαλες δύο έκτα συμπεράσματα:-Ρ

    Ένατο "τι σκατόφατσα Θεέ μου και μισή μερίδα ο στρατηγός, ενώ η άλλη μοιάζει της Ζυγούλη!"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τζι εδερνα τον νου μου, ποιας ιμοιαζει! Εν η σωσιας της Ζυγουλη!

      Delete
    2. Τον άλλο πάντως δεν τον λες και Σάκη :-Ρ

      Delete
  6. εν η βιογράφος του η τύπισα με την οποία απάτησε και είναι αρκετά πιο όμορφη που την γυναίκα του! ..το μαλλί βάφει το!
    ο λόγος που παραιτήθηκε είναι επειδή αυτή είχε access στα email του so αυτό ήταν breach of confidentiality..

    ReplyDelete
  7. 666 Πιο καλή απάντηση από της Αχάπαρης αποκλείεται να μπορώ να βρω.

    Κολόνα ο έρωτας εν στραβός, τούτος της εγυάλισε τι να κάμουμε;

    Μπρέντα μπορεί να έχει ψυχικά και κρυφά χαρίσματα ο στρατηγός. βαρκ να διορθώσω το αριθμητικό λάθος.

    Rania η γυναίκα του δεν συγκρίνεται με την γκόμενα, κερδίζει κατά κράτος η δεύτερη.

    Κυπριοπούλα, παραθέτω ένα κομμάτι από τα Νέα.
    Ο Ρόναλντ Κέσλερ, βετεράνος δημοσιογράφος που έχει γράψει βιβλίο για το FBI και μιλά με υψηλόβαθμα στελέχη του, υποστηρίζει ότι οι πράκτορες βρήκαν μέιλ από εκείνη την περίοδο, στα οποία περιγράφονται και ερωτικές σκηνές μεταξύ των οποίων και μία
    κάτω από το γραφείο του. Εκείνη κάποιες φορές τρυφερά τον αποκαλούσε
    «peaches» (ροδάκινο).

    ReplyDelete
  8. Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα, λαλουν τζι οι εξ Ελλαδος! Τζαι ασιλα τουτος, θυμιζει νεροκολοκο :D

    ReplyDelete
  9. Τι ενομίσατε, ότι μόνο εμάς γα...ούν;

    ReplyDelete
  10. Η κοπέλλα στην φώτο θυμίζει μου την ζυγούλη! χαχα!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. τωρά είδα οτι το είπαν και οι κοπέλες πιο πάνω!

      Delete