Wednesday 19 December 2012

Στρώσε το scrabble σου για δυο




Δυο κότες δυο κοτούλες στον κήπο μια φορά
Σκαλίζανε το χώμα κακαρίζαν ζωηρά
  
Οι κότες είναι πολύ χρήσιμες. Κατ αρχήν μας δίνουν τα αυγά τους, που είναι πολύ θρεπτικά. Κατά δεύτερο, οι κότες γεννούν συχνά αυγά. Μια υγιής κότα μπορεί να γεννήσει μέχρι και 200 αυγά το χρόνο.

Το κρέας τους επίσης είναι και νόστιμο και ωφέλιμο. Μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους. Επίσης δεν είναι δύσκολη η αναπαραγωγή τους. Ένας κόκορας και λίγη καλή θέληση αρκεί για να γεννιούνται συχνά κοτοπουλάκια.

Στα θετικά των κοτών και το ότι δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Το κλουβί τους πρέπει να είναι καθαρό, θέλουν καθαρό νερό και φαγητό, το οποίο μπορεί να είναι και χορταράκια. Απλά πράγματα.

Για πολλές οικογένειες στις αναπτυσσόμενες χώρες, το να έχουν κότες είναι μια καλή βοήθεια για να αντιμετωπίσουν την πείνα και τη φτώχεια. Μπορούν να ταΐζουν την οικογένειά τους και να δίνουν και στους γείτονές τους. Αν καταφέρουν να αναπτύξουν ένα κοτέτσι, σημαίνει ότι και εισόδημα θα έχουν και φαγητό.Είναι μια καλή αρχή για να ξεκινήσει μαι μικρή οικογενειακή επιχείρηση.

Φέτος, ο Secret Santa μου έστειλε την Eolica. Χάρηκα γιατί είναι ένα άτομο που συμπαθώ και που εκτιμώ ιδιαίτερα. Δεν ήταν δύσκολο να βρω κάτι που θα της αρέσει.

Το δώρο μου είναι ένα ζευγάρι κότες, το οποίο θα δοθεί σε μια φτωχή οικογένεια σε μια αναπτυσσόμενη χώρα, μέσω του ιδρύματος HeiferInternational, στο όνομα της Eolica. Όταν ξημερώσει στην Αμερική, θα πάρεις και την ανάλογη κάρτα.

Η οργάνωση κανονίζει και μέσω δωρεών, φτωχές οικογένειες αποκτούν κότες, χήνες, κουνέλια, πρόβατα, ώστε να βάλουν τις βάσεις και να βγουν από τη φτώχεια. Αν ενδιαφέρονται και άλλοι, η διεύθυνση είναι αυτή:  heifer.org

Eolica, σου εύχομαι χαρούμενα Χριστούγεννα, ευτυχισμένα και δημιουργικά. Ο νέος χρόνος να σου φέρει ό,τι ποθείς να είσαι καλά εσύ και η οικογένειά σου. Και σε περιμένω να παίξουμε scrabble. Έχω μάλιστα και μια θεϊκή ιδέα. Θα στρώσουμε και το δικό σου και το δικό μου και θα παίζουμε ταυτοχρόνως σε δύο ταμπλό! Στρώσε το scrablle για δυο.

Merry Christmas ho ho ho hoooooooooooooooooooooooo

19 comments:

  1. τι ωραίο δώρο:))
    μα εννά παίξεις scrabble με την Eolica?..εγώ ήταν να φοούμουν να κάμω κανένα ορθογραφικό:p

    ReplyDelete
  2. Φιλενάδα τέλειο ποστ και δώρο! Θα δω το site άμεσα!

    Ήμουν σίγουρη ότι δεν θα άντεχες ούτε μέρα παραπάνω:-Ρ

    ReplyDelete
  3. Πολύ καλή η σκέψη για το δώρο. Χρόνια σας πολλά!

    ReplyDelete
  4. Πολλά ωραίο δώρο, κάμνει και για μένα που φοούμαι να παίξω σίκρετ σάντα (και) επειδή δεν έχω φαντασία.
    Και ανέβασες το φιλανθρωπικό λέβελ σε επίπεδο 2!

    ReplyDelete
  5. Ράνια, όχι θα παίξω scrabble με την Eolica, ΠΑΙΖΩ scrabble με την Eolica. Συναρπαστικοί αγώνες που κρίνονται στον πόντο.

    Brenda γιατί να αντέξω μέρα βρα?

    Σμιλί μου ήρθε η ιδέα διαβάζοντας τον Krystof στους New York Times, έτσι για να δώσω credits.

    Moonlight Μόνο σε επίπεδο 2; ααα να προσπαθήσω περισσότερο του χρόνου.

    ReplyDelete
  6. Φιλανθρωπική μου αγάπη!

    ReplyDelete
  7. Καταπληκτικο δωρο!

    ReplyDelete
  8. Ω!!! Αντα καλα!!! Τελικά εκαμες εσυ δώρο αυκα! χαχαχαα

    ReplyDelete
  9. Πολλα καλο και ομολογω ότι ζήλεψε αλλα επειδή έχω σχεδόν έτοιμο το δικο μου βαριεμαι να αλλάξω! Μα που τα ανακαλυφκεις;;;

    ReplyDelete
  10. Πολλά ωραίο δώρο!!! :D

    ReplyDelete
  11. Aenima, Γρούτα, Κοπελλούα σας ευχαριστώ.

    Πρασινάδα άστα αστεία. δεν το σκέφτηκα έτσι, αλλά ναι έκαμα εγώ δώρο αυκά. Ελπίζω ο Νόνης να συγκινηθεί τζαι να πέψει καμιά ντουζίνα.

    Κολόνα διάβασα αυτό το άρθρο του Krystof στους New York Times http://www.nytimes.com/2010/12/19/opinion/19kristof.html?_r=0

    ReplyDelete
  12. μα εντα καλα!!!
    ειμαι ο μονος που οταν εθκιαβασε τον τιτλο τζιε ειδε την εικονα εκαρτερα σκραμπλ εγκς; εκτος τζιαν το εκαμεν επιτηδες η μανα τζιε εν το σχολιασε κανενας γιατι εν τοσο προφανες τζιε ειμαι εγω βλακας!

    ReplyDelete
  13. Merry Xmas kokokokookoooooo

    ReplyDelete
  14. Μάνα + Εόλικα + Scrabble + ορθογραφία
    Παίζει να ανακαλύψαμε τη χημική ένωση της ατομικής βόμβας

    ReplyDelete
  15. πολλά ωραία ιδέα :-)

    ReplyDelete
  16. **μπράβο μπράβο Μάνα**!! Ευχαριστώ σε για το δώρο σου, ήταν πραγματικά υπέροχο! Να πω σε αυτό το σημείο ότι παλιά και η δική μου οικογένεια είχε κότες στην αυλή (η μάμα μου η καλή) αλλά λίγο ότι δεν επιτρέπονται στην πόλη, λίγο ότι κανένας δεν τις φρόντιζε και ιδιαίτερα εκτός από τη γιαγιά μου, κάποια στιγμή εγίναν σούπα τζιαι κανεί.
    Επίσης είχαμε ένα φασιανό που επέθανε από ασιτία. Ευτυχώς που εν είχαν ποτέ σκύλο οι δικοί μου γιατί μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα εγίνετουν.
    Είδα τον τίτλο όμως και με τράβηξε κατευθείαν! Μάνα, λίαν συντόμως η επόμενη παρτίδα scrabble και όλα τα συμπαροματρούντα!
    χχχχχ

    ReplyDelete
  17. στην αρχή ενόμιζα οτι το δώρο ήταν για τον νόνή:p πολλά ωραία τζαι φιλανθρωπική ιδέα το δώρο μάνα:)))

    ReplyDelete