Friday 21 June 2013

Η μαθηματική ανακάλυψη του αιώνα



Invictus μπορείς να φυρτείς. Θα προβώ σε μαθηματικές ανακαλύψεις.

Λοιπόν, συνειδητοποίησα πρόσφατα ότι τα κλάσματα δεν πάνε καλά. Ενδεχομένως να φταίει το γεγονός ότι είναι κάτι που είναι μοιρασμένο. Ό,τι και να πεις ένα κόμπλεξ το αποκτάς όταν δεν είσαι σωστός. Επιπλέον, είναι και το όνομα. Άκου, κλάσματα.

Τα κλάσματα λειτουργούν ανάποδα. Όταν πολλαπλασιάζονται λιγοστεύουν και όταν διαιρούνται αυξάνονται! Πραγματικά δεν έχω ιδέα πως μπορεί να συμβαίνει αυτό. Αφού το λέει η λέξη: ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ. Κανονικά πρέπει να γίνονται πολλά. Αλλά δεν γίνονται. Γίνονται λιγότερα.

Και αντίθετα όταν διαιρούνται, αντί να γίνονται λιγότερα αυξάνονται!

Παράδειγμα:

¼ επί ¼ = 1/16

¼ διά ¼ = 1

Έτσι, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, μπορώ να σας πω ότι μου πήρε λίγα λεπτά, σε αντίθεση με κάτι μαθηματικά μυαλά που παιδεύονται χροοοοοοοοοοοοοονια να ανακαλύψουν κάτι, απομυθοποίησα και διέλυσα την αλήθεια των μαθηματικών ότι είναι εύκολα επειδή είναι λογικά.

Λογικά δεν είναι. Είπαμε πολλαπλασιασμός σημαίνει περισσότερα και διαίρεση λιγότερα. Όχι το αντίθετο.

Περιμένω τώρα να αρχίσουν να πέφτουν τα βραβεία. Σας διαβεβαιώνω όμως ότι θα παραμείνω η απλή μπλόγκερ, όπως με ξέρετε. Ούτε ο νους μου θα πάρει αέρα, ούτε τίποτε.

Κατά τα άλλα έρχεται τριήμερο. Υπό κανονικές συνθήκες οι μισοί θα έπρεπε να έχουν ετοιμάσει βαλίτσες μόλις σχολάσουν να πάνε Πρωταρά και οι άλλοι μισοί να είναι ήδη Αθήνα. Εδώ που φτάσαμε όμως, παρέα θα κάνουμε στη Λευκωσία. 

Το Eurogroup ολόκληρωσε τις εργασίες του ή να περιμένουμε καμιά κεραμίδα πάλι; Θα ξυπνήσουμε αύριο το πρωί και πάλι θα έρθει η ζωή μας ανάποδα;

Πάντως, μια χαρά είναι η Λευκωσία. Μπορεί να λέτε ό,τι θέλετε, να της βρίσκετε εκατό αϊπια, αλλά οι καλοκαιρινές, νύχτες στην πρωτεύουσα είναι το κάτι άλλο. Αεράκι να φυσά, χωρίς υγρασία στη βεράντα αραχτοί. Με μοχίτο ή τζιν εν τόνικ. Με το καρπούζι στο ψυγείο να παγώνει. Ο συνδιασμός μοχίτο καρπούζι πάντως, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια 4 φορές στην τουαλέτα αλλά χαλάλι.

Και πάνω από όλα με καλή παρέα. Είτε με φίλους, είτε με το έτερον ήμισυ. Χαλαρή κουβέντα ή και σιωπή. Γιατί κάποιες φορές μπορεί να αγαπιόμαστε και στα σιωπηλά.

Το απόγευμα θα βάλω ξανά το Mamma Mia να δούμε την ταινία με τα κορίτσια. Και υπόσχομαι σύντομα να δούμε το musical στο Λονδίνο. Ίσως μετά από καμιά βράβευση μετά τη μαθηματική μου ανακάλυψη. 


8 comments:

  1. Εμένα περιμένουν με οι βαλίτσες μες στο αυτοκίνητο πάντως.
    Τζι ο Θεός βοηθός.

    ReplyDelete
  2. Φιλενάδα σόρρυ αλλά 1/4 Χ 1/4 ισούται με 1/16 :-Ρ

    ReplyDelete
    Replies
    1. είδες; ακόμα πιο λίγο. κανονικά έπρεπε να ήταν περισσότερο.

      Delete
    2. Η ανακάλυψη αλλοπως ηταν οτι 4χ4 = 8! :ΡΡΡ

      Delete
    3. Ελπίζω ο Μοτορτζής να το κατέχει το άθλημα αλλιώς δεν τες βλέπω καλά τες φίλες μου

      Delete
  3. Περιττό να σου πω ότι έπιασα τη μηχανούδα που πας το γραφείο να κάμω επιβεβαίωση. Επίσης περιττό να σου πω ότι εγώ πρέπει να είμαι πιο σκάρπας που σένα γιατί έκαμα αρκετή ώρα να καταλάβω τι θέλεις να πεις. Και περιττό να σου πω ότι τελικά ίσως να μεν φταίω εγώ αλλά ο συνδυασμός φραπέ/μοχίτο που με πότισε μια ταραμένη χθες απογευματιάτικα.

    Συμπέρασμα: Άμα θέλω να έχω διαύγεια να αποφεύγω τις "κακές" παρέες.

    Καλό τριήμερο ντιαρ!

    ReplyDelete
  4. τζιαι εγω που ενομισα ηταν να μιλησουμε για άλλα κλάσματα τζιαι εχάρηκα

    ReplyDelete
  5. Παρακαλώ όπως η Brenda τζαι η Πρασινάδα σταματήσουν να χλευάζουν την ανάκαλυψή μου. Για να δουν πόσο ανωτέρου είμαι όταν πιάσω βραβείο, θα συνεχίσω να τους μιλώ.

    Μουν καλά να περάσεις. Καλού κακού μην ακούσεις ειδήσεις να μην διαταραχτεί η ησυχία σου αν συμβεί κάτι.

    Κολόνα ακόμα προσπαθώ να καταλάβω γιατί έσσεις παράπονο που την Κολονίτσα άμαν είσαι πιο σκράπας στα μαθηματικά :))). Επίσης να ξέρεις ότι τα μοχίτο φέρνουν διάυγεια. οι αρχαίοι Πέρσες όταν έπρεπε να πάρουν σοβαρές αποφάσεςις τα έτσουζαν.

    Κυπριοπούλα υπόσχομαι σύντομα ανάρτηση με άλλα κλάσματα χαχαχα.

    ReplyDelete