Thursday 18 July 2013

Το έξυπνο ίντερνετ και η περίοδος



Πρέπει να βρω το αντίθετο της μνήμης ελέφαντα. Γιατί ακριβώς τούτο έχω.

Τι λέγαμε; Α ναι ότι ξεχνώ εύκολα.

Έχω επίσης άστατη περίοδο. Ποτέ δεν θυμάμαι πότε έρχεται και είναι στιγμές που χρειάζεται να ξέρω.

Έτσι σκέφτηκα να κάνω τη ζωή μου πιο εύκολη κατεβάζοντας ένα application που καταγράφει ημερομηνίες και σε βοηθά να προγραμματίζεσαι.

Τον πρώτο μήνα, ένεκα ενθουσιασμού έβαλα κάτω πότε αδιαθέτησα, το ίδιο έστω και με λίγη καθυστέρηση και το δεύτερο. Μετά το πήρε το ποτάμι το σύστημα.

Με αποτέλεσμα το ηλίθιο το application να νομίζει ότι είμαι έγκυος και να μου στέλλει μηνύματα με συγχαρητήρια, ότι γεννώ στις τάδε του μήνα και να με ρωτά αν θέλω να γραφώ σε newsletter με συμβουλές για μέλλουσες μαμάδες.

Το άντεξα καναδυό βδομάδες, πόσες συμβουλές να βρίσκω ανοίγοντας το iPad και πρόσεχε το ένα και πρόσεχε και το άλλο. Ας το καλό πια, εδώ δεν πρόσεχα όταν ήμουν πραγματικά γκαστρωμένη, και το έβγαλα.

Και έκανα install ένα άλλο, όχι πιο έξυπνο από το προηγούμενο. Το οποίο μάλλον με πήρε για έφηβη για κάποιο λόγο και με τάραξε στα email για μεθόδους αντισύλληψης. Μάθημα ένα, μάθημα δύο, μάθημα τρία και πάει λέγοντας. Και δεν του φτάνουν οι διαλέξεις, οι συμβουλές, τα βίντεο, στο τέλος έχει και μίνι κουίζ να διαπιστώσει αν διαβάζω αυτά που λέει.

Μεγάλη καταπίεση. Μια χαρά μας κάθεται η μέθοδος δέκα κωλοτούμπες, δεν χρειαζόμαστε κάτι άλλο. Έτσι το έβγαλα και αυτό.

Και επειδή το τρις εξαμαρτείν ουκ γυναικός σοφής εστί, κατέβασα και τρίτο application. Το οποίο όμως για να πάρει μπρος έπρεπε να απαντήσω σε τόσες πολλές ερωτήσεις που στην τρίτη το έστειλα στα delete.

Ο Μοτορτζής υποστηρίζει πως το επόμενο στάδιο στο ίντερνετ θα είναι όλα τα πράγματα να επικοινωνούν μεταξύ τους. Το περισσότερο μέρος της ζωής μας θα είναι online είτε αυτό είναι για καλό είτε για κακό. Ας πούμε όταν τελειώνει το γάλα, το ψυγείο θα ειδοποιεί το σούπερμαρκετ ότι έλειψε και θα μπαίνει πάνω παραγγελία…

Ας βάλουμε λοιπόν αυτή την ιδέα να δουλέψει:

Βήμα πρώτο: Πιάνουμε τον κάλαθο των αχρήστων. Τοποθετούμε ένα αισθητήρα και ένα χμμμ κάτι να επικοινωνεί με το ίντερνετ και wifi φυσικά.

Βήμα δεύτερο: Δημιουργία κατάλληλου application που να επικοινωνεί με τον κάλαθο των αχρήστων.

Έτσι, όταν η γυναίκα αδιαθετήσει και πετάξει σερβιέτα ή ταμπόν στον κάλαθο, αυτός θα αντιληφθεί ότι αδιαθέτησε. Με τη σειρά του θα ειδοποιήσει το application ότι έφτασε η μέρα της περιόδου. Το application θα το καταγράψει στο ημερολόγιο.

Κανένας κόπος, καμία έννοια. Το πρόβλημα λύθηκε. Τέρμα στα συχαρίκια, τέρμα στα μαθήματα λαμάζ, τέρμα και στην online αντισύλληψη. Είναι μια πρακτική ιδέα και εύκολη εφαρμόσιμη.


Και μην δω κανένα να το υλοποιεί γιατί θα διεκδικήσω τη μητρότητα της ιδέδας. Θα το βάλω μπρος και θα γίνω πλούσια. 

15 comments:

  1. "μνήμη χρυσόψαρου"

    καλημέρα

    ReplyDelete
  2. Αχάπαρη18 July 2013 at 09:14

    Πιστέφκω οτι το μωρό πρέπει να το φκάλετε Αχάπαρη. Τι εννοείς εν εκατάλαβα το ποστ?

    ReplyDelete
  3. Hmmmm...για να είμαι ειλικρινής εγώ είμαι αρκετά ευχαριστημένη με τα period apps μου. Ναι, έχω θκιο. :P

    Ίσως αντί για του app που εισηγείσαι να πρέπει να δημιουργήσουμε app για το πόσο ηλίθιο είναι το online life. :P

    ReplyDelete
  4. Να βάλεις το άτομο που δεν θέλει με τίποτε να κάμεις τρίτο κοπελλούδι να σε ρωτά κάθε 28 μέρες! Τι εννοείς εσύ είσαι τούτο το άτομο;

    ReplyDelete
  5. Merci beaucoup Sike.

    Πάντως δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι κόρη.

    E το που ήβραμε τζαι όνομα για το application. Είναι και πιασάρικο Ινβίκτους.

    Lucrezia την ζωή online δεν τη γλυτώνουμε νομίζω με τίποτε.

    Brenda τι δεν εκατάλαβες στο ότι η περίοδος είναι άστατη; όποτε θέλει έρκεται.

    ReplyDelete
  6. Εμένα η αλήθεια εν με πρήζουν. Έχω 2 και πρέπει να αποφασίσω ποιο θα κρατήσω γιατί το κάθε ένα έχει τα + και τα - του.
    Η αλήθεια έβαλα το για τους μήνες που δεν πίνω χάπια, άρα δεν ξέρω που τη συσκευασία χαπιών ότι έ-έ-έρχεται!
    Πάντως έχει ένα ψυγείο που παραγγέλει μόνο του online στο supermarket. Αλλά στην νήσο των αγίων από ότι ξέρω δεν έχει online supermarkets, άρα άκυρο. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://www.cheapbasket.com.cy/

      Delete
  7. http://www.supermarketcy.com.cy/el

    ReplyDelete
  8. Ούτε το δικό μου application με πρήζει! Εγώ ήβρα το πολλά χρήσιμο να τα γράφω τζιαμέ παρά να τα σημειώνω σε ημερολόγια κτλ. Αν θέλεις να σου πω ποιο έχω! :)

    ReplyDelete
  9. Πώς τα καταφέρναμεν πριν να ανακαλυφτούν τα κομπούτερ; Εν αθθυμούμαι να εξεχάναμεν, τα βασικά τουλάχιστον!

    ReplyDelete
  10. Εχαθήκαν τα δεφτερούθκια να σημειώνεις;;;
    Αχ... εφάαν μας τα applications.
    Γράφε τα στο ημερολόγιο του κινητού σου τζιαι βάλλε reminder.
    :)

    ReplyDelete
  11. Τζαι εγω ειμαι ευχαριστημενη με το app που χρησιμοποιώ, τζαι ποτέ δεν μου εστειλε ουτε ενα μηνυμα! Εχω αρχεια εδω και 3 χρονια! Σκεφτουμαι να καμω απγκρέιντ σε στο βερσιον που πληρωνεις 99 σεντ για να μου κάμνει τζαι στατιστικες!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pio app einai afto?
      Episis tha ithela ena app na sigkwfkei pote tha kamei no. 2 to bebe kana tetarto prin gia na to pigainw volta stin giagia to taxa.

      Delete
  12. παιθκιά έλεος... απεξαρτηθείτε από τα ηλήθια κομπούτερ. Αν δεν είστε της παραδοσιακής αντισύλληψης, χωνέψετε το: γίνονται και ατυχήματα. και τα ατυχήματα είναι πιο έξυπνα από τα προγραμματισμένα. ΜΙλά η πείρα...

    ReplyDelete