Thursday 5 September 2013

Έκανε η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο



Αγαπητέ Μπαράκ Ομπάμα

Σου έχω πολύ ευχάριστα νέα. Πρέπει να είσαι πολύ μαλάκας για να συνεχίσεις τις διεργασίες για τη Συρία. Γύρε πίσω, όπως λέμε στην Κύπρο και η τύχη σου δουλεύει.

Δεν χρειάζεται ούτε να πείσεις τη Γερουσία και τη Βουλή, ούτε να πλακωθείς με το Βλαντιμίρ Πούτιν, επειδή θέλεις να βομβαρδίσεις τη Συρία, ούτε να χολοσκάς που οι Βρετανοί την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια και σου έμεινε ο Φρανσουά Ολάντ αγκωνή, τάχα μου για σύμμαχος.

Στο μεταξύ τόσο ζόρι για πόλεμο δεν το καταλαβαίνω. Αλλά ας μην το αναλύσουμε τώρα αυτό. Εντάξει, ομως η οικονομία άρχισε να ανεβαίνει, χρειάζεται και ένα μικρό πολεμικό σπρωξιματάκι να πάρει τα πάνω της…

Που λες ηρέμησε και χαλάρωσε. Γιατί αναλαμβάνει δράση ο Μάριος Κάρογιαν. Ναι ρε παιδί μου. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και νυν σύμμαχος της κυβέρνησης. Α, γεια σου. Τον άντρα της Ρόντικα μιλώ. Η είδηση εδώ, για όσους ενδιαφέρονται.

Ο Μάριος Κάρογιαν πρότεινε την ανάληψη πρωτοβουλίας για τη συριακή κρίση και υποστηρίζει πως αν γίνει αποδεχτή το λύσαμε το πρόβλημα.

Έλα κύριε πρόεδρε, μεταξύ μας τώρα, δεν χρειάζεται ευχαριστίες. Το παιδί είχε μια καλή ιδέα και είπε να τη μοιραστεί. Και για να μην σε κρατώ σε αγωνία το θέμα έχει ως εξής:

Με απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας (βλέπεις Mr. President εμείς στο νησί ξέρουμε τι σημαίνει να γίνονται σεβαστά τα ψηφίσματα του ΟΗΕ) το χημικό οπλοστάσιο του αλ Άσαντ να ελεχθεί από τα Ηνωμένα Έθνη και στη συνέχεια να μεταφερθεί στη Ρωσία για καταστροφή! Και παράλληλα να προσαχθούν οι ύποπτοι για την επίθεση με χημικά ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου.

Τελικά το θέμα είναι τόσο απλό και εσύ κότζαμ πλανητάρχης δεν το πήρες χαμπάρι, τρομάρα σου. Τόσες συζητήσεις, τόσες απειλές και το μόνο που χρειάζεται για να παραδώσει η Συρία τα χημικά της όπλα είναι ψήφισμα από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Και έτσι είναι όλοι ευχαριστημένοι. Οι ΗΠΑ που φεύγει το χημικό οπλοστάσιο, η Ρωσία που θα το καταστρέψει, ο αλ Άσαντ που δεν θα του επιτεθούν και οι αντάρτες που δεν θα τρώνε τα χημικά κατακέφαλα. Εν ολίγοις αγαπητέ μου Ομπάμα το ΙΔΑΝΙΚΟ, πουτανίστικο, ΔΗΚΟϊκο σχέδιο όπου όλοι κερδίζουν.

Πάντως, με μια μικρή διόρθωση η λύση του Μάριου Κάρογιαν, γίνεται ακόμη καλύτερη. Αντί να τα μεταφερθούν στη Ρωσία τα χημικά όπλα δεν τα φέρνουμε εδώ στην Κύπρο; Και να τα στοιβάξουμε, λέω εκεί στο Μαρί, που τώρα χάσκει μια μεγάλη τρύπα; Θα τα ραντίζουμε, ώσπου να αυτοκαταστραφούν. Το έχουμε ζήσει ξανά το έργο.


Σε αφήνω τώρα Μπαράκ. Θα πάω να κάμω φραπέ και να συνεχίσω τη δουλειά μου. Υποθέτω έπεσες σε μαύρο μαράζι, που το κόμμα σου δεν διαθέτει πολιτικούς τέτοιας εμβέλειας. Αμ, τι να σου κάμω; Αν βοηθά πάντως, τάξε του κάτι και ίσως τον πάρεις μεταγραφή. Ξέρει το ΔΗΚΟ από τέτοια.

Υγ. Μετά που ο Μάριος Κάρογιαν θα λύσει το συριακό, θα σηκώσει τα μανίκια πάνω και θα λύσει και το κυπριακό. Είπαμε, το μόνο που χρειάζεται μια απλή και εύκολη ιδέα.

7 comments:

  1. Κατέβασα και εγώ την ίδια ιδέα με σένα μόλις ξεκίνησα να διαβάζω την ανάρτηση σου. Να τα φέρουμε στο Μαρί τζαι να τα ραντίζουμε με θαλασσινό νερό. 'Ιντα γιατί εννεν καλή ιδέα;

    ReplyDelete
  2. χαχα "Ξέρει το ΔΗΚΟ από τέτοια."

    ReplyDelete
  3. Μάαααλιστα! Και ιδού ο λόγος που ο συγκεκριμένος "Φωτεινός Παντογνώστης" εμένα μου φατσάρει σαν ήρωας κινουμένων σχεδίων. Ο "ΣούπερΚάρογιαν" έναν πράμαν. Τωρά που το σκέφτουμαι ένει ούλλοι μας οι πολιτικοί που μου θυμίζουν καρτούνς!!

    ReplyDelete
  4. Ανυπομονώ να δω αν θα σου απαντήση τζαι εσενα η Ροντικα με στατους στο φέισμπουκ! Τι δηλαδή;; Εν καλύτερη σου η Χαραλαμπίδου;;!!

    ReplyDelete
  5. η Κύπρος χρειάζετε το δηκο. η συρία χρειάζετε το δηκο. ο πλανήτης χρειάζετε το δηκο. ο γαλαξίας χρειάζετε το δηκο. είμαστε όλοι αρειανοί και χρειαζόμαστε το δηκο. ούφφου πιον!

    ReplyDelete
  6. κ μετά που τούτα θα κάμουν και το star κυπρος

    ReplyDelete
  7. Ο Μάριος τωρά δηλαδή περιμένει τον Μπαράκ να του πει: "Οκ, έγινε" ?

    ReplyDelete