Tuesday 14 January 2014

Έχουμε μιλήσει για απιστία;



Γεγονότα: Το περιοδικό Closer αποκάλυψε πως ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συναντά κρυφά την γκόμενά του μια 41χρονη ηθοποιό. Έγινε το σώσε γιατί παραβιάστηκε η αρχή της ιδιωτικότητας, γιατί το διαμέρισμα της ηθοποιού άνηκε σε μαφιόζο, για την ασφάλεια του προέδρου.

Ο Φρανσουά Ολάντ είναι 59 χρονών και δεν είναι παντρεμένος. Για χρόνια συζούσε με τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ με την οποία απέκτησε 4 παιδιά. Για δύο τουλάχιστον χρόνια την απατούσε με τη νυν σύντροφό του, δημοσιογράφο Βαλερί Τριερβελέρ. Τον πρώτο καιρό που η Βαλερί ήταν με τον Ολάντ, τον απάτησε με τον ξέχασα το όνομά του, ήταν πρώην υπουργός του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί.

Η Βαλερί, προφανώς, δεν πήρε είδηση ότι κάτι έτρεχε με τον Ολάντ και την ηθοποιό. Όταν το έμαθε, της ήλθε βαρύ και κατέληξε στο νοσοκομείο με κατάθλιψη.

Το θέμα μας: Το θέμα μας παιδάκια σήμερα είναι η απιστία.

Ανάλυση: Ο καθένας μπορεί να πει ό,τι γουστάρει, ό,τι του κατέβει και ό,τι αισθάνεται για την απιστία. Σε κάποια ζευγάρια είναι ανεκτή σε κάποια όχι. Οι περισσότεροι πάντως θεωρούν την απιστία προδοσία και κατάχρηση εμπιστοσύνης.

Για μένα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Δεν σου αρέσει κύριε ή κυρία μου μια σχέση σήκω και φύγε. Στο κάτω κάτω, όλοι ξέρουν πόσο εύκολο είναι να φθαρεί μια σχέση και πόσο δύσκολο να διαρκέσει για πάντα. Δεν είναι ευχάριστο, αλλά συμβαίνει. Εξηγήσου όμορφα στον άλλο και μετά κάνε ό,τι θέλεις.

Η απιστία πληγώνει. Και αφήνει πληγές που μπορεί να μείνουν για πάντα ανοικτές. Κάποιος που προδόθηκε αισθάνεται δυσκολία στο να εμπιστευτεί και πάλι κάποιον. Ίσως περάσει την υπόλοιπή του ζωή μέσα στη δυσπιστία.

Πολιτική και απιστία: Οι Αμερικανοί δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς τους, που διατηρούν εξωσυζυγική σχέση. Θεωρούν ότι αφού μπορεί να προδώσουν την οικογένειά τους, είναι επιρρεπής στο να προδώσουν και τη θέση την οποία κατέχουν. Αν ένας γερουσιαστής πει ψέματα για την γκόμενά του, θα πει και για θέματα για τα νομοσχέδια που ψηφίζει.

Οι Γάλλοι πάλι δεν τους νοιάζει ιδιαίτερα. Ο Φρανσουά Μιτεράν είχε δεύτερη οικογένεια, ο Ζακ Σιράκ μια ντουζίνα γκόμενες. Όλοι το ήξεραν και όλοι ήταν εντάξει. Είναι η προσωπική του ζωή, λένε.

Ερώτηση: Αν κάποιος πιαστεί άπιστος μια φορά νομίζετε πως θα απατήσει ξανά;

Απάντηση: Χμμμ. Μια φίλη μου υποστηρίζει πως η απιστία είναι όπως τον έρπητα στα χείλη. Έτσι και τον πιάσεις μια φορά, θα σου παρουσιαστεί ξανά.

Η Βαλερί ήταν το πρόσωπο που μπήκε ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Λογικά δεν θα έπρεπε να ξαφνιαστεί όταν κάποιος άλλος, έκανε το ίδιο σε εκείνη. Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και κάποτε δεν χρειάζεται να το σερβίρει αυτός που θέλει να εκδικηθεί. Μπορεί να το κάνει κάποιος άλλος στη θέση του.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι Βαλερί ήξερε πως έμπλεκε με κάποιον άπιστο. Να πίστεψε πως δεν θα συμβεί σε αυτή; Να ήταν τόσο σίγουρη για τον εαυτό της; Όπως και να έχει τώρα είναι στο νοσοκομείο με κατάθλιψη, επειδή κατάλαβε από πρώτο χέρι τι σημαίνει να σου παίρνει τον άντρα μια νεώτερη σου γυναίκα. Κατάλαβε τι σημαίνει να είσαι αυτός που απατείται και όχι αυτός που απατά.

Συμπέρασμα: Συμπέρασμα μπορεί και να μην υπάρχει ή επειδή είναι ένα περίπλοκο θέμα ο καθένας να βγάζει το δικό του. Μάλλον όμως πάνω σε αυτό το θέμα είμαι περισσότερο Αμερικάνα παρά Γαλλίδα. Θεωρώ πως αυτός που απίστησε μια φορά, θα το κάνει ξανά. 



Υγ. Δεν ξέρω σε ποια γλώσσα είναι οι υπότιτλοι στο video έτσι μην με ευχαριστήσετε για το μάθημα ξένων γλωσσών που προσφέρω.

39 comments:

  1. Σίλβιο Μπερλουσκόνι (και θρύψαλλα)14 January 2014 at 15:47

    Πραγματικά εν μπορώ να καταλάβω τους τσαλαβούττηες...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Φραντζέσκα Πασκουάλε15 January 2014 at 09:21

      Το ήξερα ότι βρήκα άντρα που δεν ξενογαμεί. Αγάπη μου, κορώνα στο κεφάλι μου.

      Delete
  2. Μαζί σου : Αυτός που απίστησε μια φορά, θα το κάνει ξανά, με μαθηματική ακρίβεια. Και μετά δεν επανακτάται ποτέ ξανά η αξιοπιστία του, ούτε και κλείνουν ποτέ οριστικά οι πληγές ανάμεσα στο ζευγάρι. Καλό απόγευμα, φιλούθκια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η αξιοπιστία πολύ δύσκολο να αποκατασταθεί. Και να συγχωρεθεί η απιστία, η δυσπιστία μένει.

      Delete
  3. Πάντως έφκαλα έρπη μια φορά στο δημοτικό, και από τότε ποτέ ξανά. #automatiasma
    εν έχω τόοοσο έντονη άποψη επί του θέματος, ίσως επειδή θέλω να πιστεύκω ότι κάποιος που απάτησε, πιθανόν να μεν το κάμνει κατά συρροήν, αλλά άμα βρει το έντερο του ήμισυ να μην το κάμει. Εν ξέρω. Εν το έκαμα ποτέ σε κάποιον, ούτε το θέλω γιατί νοιώθω καλά με τον εαυτό μου μόνο όταν είμαι ειλικρινής με εμένα. Εκάμαν μου το, εν το εκτίμησα, αλλά εν θα πω ότι "έτσι έννα της κάμει τζαι τζείνης". Που την άλλη άμα μπλέξω εγώ με κάποιον σε τέτοια φάση, έννα το σκέφτουμαι πάντα ότι όπως της έκαμε έννα μου κάμει. Oh well....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αν έφκαλες μια φορά έρπη το μικρόβιο το έχεις.

      Delete
    2. Ξέρω το, απλά αναφέρω ότι εν έφκαλα ξανά σε τόσα χρόνια. :p
      Αλλά στιλ, ίσως να επήενε κάτι λάθος και να απάτησε ο άλλος. Ίσως και να εν χόμπι, εν τζαι λέω. Απλά εν θέλω να πιστεύκω ότι μια=πάντα.

      Delete
    3. Moonlight, άρεσε μου το "έντερο του ήμισυ".

      Delete
  4. Μαζί σου επίσης - κάποιος που το κάμνει μια φορά, κάμνει το ξανά, όποτε και όσο "κάτσει". Απιστία - worse case scenario για χωρισμό. Ερωτεύτηκες, εφύρτεις whateva - "κρατήθου" ώσπου να το δηλώσεις του/της έτερου/ης και φύγε κύριος/α.

    Μα τι έχει τούτος ο Ολάν καλέ μου;;;; Χαράς το παι(δ)ί!!!!
    Η γεναίκα επήε στο νοσοκομείο που το σοκ της... άλλη αχάπαρη η φτωshή... πάντως καλή δημοσιογράφο εν μπορείς να την πεις - έν έshει καλές πηγές πληροφόρησης
    :)

    ReplyDelete
  5. Oi Amerikanoi en theloun pidikoules politikous? O Klinton ekame 2i thiteia kirios logo tis ginaikeias psifou. Meta to skandalo!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ο Κλίντον όμως απογείωσε την οικονομία. τζαι άμαν η πούγκα σου εν γεμάτη είσαι πιο διατεθειμένος να συγχωρήσεις :)))

      Delete
  6. Τη μονή απιστία που θα κατανοουσα σε ένα ετεροφυλο ζευγάρι, είναι ο άντρας να παει με άντρα και η γυναίκα με γυναίκα. Εμ, δεν μπορείς να κανείς τίποτε σε έτσι περιπτώσεις...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tell me about it!!!

      Delete
    2. Shit happens you know.

      Delete
    3. Are we eating or what?
      What's wrong with you people!

      Delete
    4. Ουφου μα παντα να ερκουμαι μετα το παναυριν. Πρέπει να κάτσω να δω φριεντς.

      Αλοπως εγω ειμαι τζεινη η ξανθη, η αχαπαρη, η τετοια ρε, πως την ελαλουσαν, σάμπατι χελπ....

      Delete
    5. It''s time for cleaning now, not eating.

      Delete
  7. Ο άθρωπος, βάσει επιστημονικών αποδείξεων (οϊ πελλάρες) είναι φύσει πολυγαμικός τζιαι μόνον εν δυνάμει μονογαμικός. Για τούτον, η απιστία εν η "φυσική" προδιάθεση τζιαι η μονογαμία έναν εξελικτικόν παράγωγον. Αλλά εν εξελικτήκαμεν ακόμα τόσον πολλά που να γίνει "φύση" μας η μονογαμικότητα. Τζιαι φυσικά τούτον αφορά τζιαι στα θκιό φύλα, ως προδιάθεση, τζιείνον που αλλάσσει εν ο τρόπος που κάθε φύλο χειρίζεται τούτην την προσδιάθεση. Λόγω χάρη, η γυναίκα παράγει σε ούλλην της τη ζωήν κάποιες εκατοντάδες ωάρια, εν φυσικόν τα γονίδια της να την σπρώχνουν να εν πιο "επιλεκτική", ακόμα τζιαι στην απιστίαν της, του στυλ, "πρόσεχε με ποιον πάεις, μεν πάεις με όποιον να'ναι" κλπ. Ο άντρας παράγει δισεκατομμύρια σπερματοζωάρια, ως τα γεράματα τζιόλις, οπότε η "φύση" του σπρώχνει τον στο "όπου εύρεις πήεννε, ακόμα τζιαι σε μεγάλα ποσοστά "αστοχίας", κάπου εννά πάεις "καλά" τελικά...
    Συστήνω ωραία θκιαβάσματα όπως:

    Το εγωιστικό γονίδιο
    Ο γυμνός πίθηκος
    Ο σεξουαλικός πίθηκος

    τζιαι μιαν πολλά ωραίαν θεατρικήν παράσταση αν την πετύχετε κάπου:

    http://www.youtube.com/watch?v=1AMRxv0vMSM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και το ερώτημα είναι το εξής. Η προδιάθεση υπάρχει. πως τη διαχειρίζομαστε όμως; αφήνουμε να ένστικτά μας να νικήσουν ή βάζουμε τη λογική και το συναίσθημα μας να αποφασίσουν;

      Delete
    2. Μάνα εσύ ενεργείς πάντα με την λογική; Ο Γούφις έχει δίκιο. Ετυχε να βρεθώ σε σχέση όπου η σύντροφος μου με απάτησε. Έγινα έξω φρενών και τερμάτισα την σχέση. Δεν έχω απατήσει εγώ μέχρι στιγμής, αλλά ούτε το αποκλείω. Δεν συμφωνώ στο να απατάς τον/την σύντροφο σου, αλλά δεν μπορούμε να ενεργούμε πάντα βάσει λογικής. Απλά προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε.

      Delete
    3. Δεν ξέρω αν ενεργώ πάντα με τη λογική αλλά μου φαίνεται απόλυτα λογικό αυτό που έκανες. θύμωσες και τερμάτισες τη σχέση.

      Delete
  8. Εγώ πάντως επειδή είμαι μία Κυρρρία, εξεκαθάρησα τη θέση μου στον λατρεμμένο μου, από την αρχή του γάμου μας. Αν ανακαλήψω ότι με απάτησε, θα του κόψω την πουλλού του, θα του την ταϊσω τζαι μετά θα του φκάλω τζαι τα μμάθκια του. Τζαι πάλε φίλοι! Thank you please.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έτσι ακριβώς θα αντιδρούσε μια Κυρρρρρρία. Καθαροί λογαριασμοί από την πρώτη στιγμή.

      Delete
  9. Μεγαααααααααλο θέμα. Είμαι κι εγώ απόλυτη εν η αλήθκεια. Εν θα συγχωρούσα την απιστία. Και εννοώ την κρυφή απιστία (βλέπε τσαλαβούττημαν). Από την άλλη αν έρτει ο άλλος και πει σου εν είμαι πλέον ερωτευμένος μαζί σου ή ερωτεύτηκα κάποια/ον άλλη/ον εν και μπορείς να κάμεις τίποτε. Και πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό εν και που το χέρι του καθενός να κρατήσει το σύντροφό του. Το να μεν μπει στη διαδικασία ο άλλος να κοιτάξει αλλού θέλει δουλειά και από μας. Τωρά αν εν εκ φύσεως τσαλαβούττης... Tough luck!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Θεωρώ εντελώς άλλη υπόθεση να σου πει ο άλλος κουράστηκα, βαρέθηκα, βρήκα κάτι άλλο. Κατανοητό και τίμιο. η κρυφή απιστία όμως σημαίνει πως και δεν έχει αυτός που απατά τα κότσια να πει το εβαρέθηκα. ή το χειρότερο αν το κάμνει απλά για χάζι ( και δεν είναι λίγες οι φορές που ακούς το δεν ήθελα να σε πληγώσω, εγώ εσένα αγαπώ μαζί σου θέλω να είμαι) ή γιατί έτσι του ήρτε βλέποντας μόνο την πάρτη του.
      Κανένας δεν μπορεί να κρατήσει τον άλλο με το ζόρι, τούτο είναι δεδομένο. Και η προσπαθεια να δουλέψει μια σχέση είναι συνεχής.

      Delete
  10. Only the Siths deal in absolutes! Obi Wan Kenobi -- The revenge of the Sith

    Γιατί είσαστε τόσο κάθετες; Γιατί πρέπει και καλά να διαλυθεί μια σχέση επειδή ο ένας απάτησε τον άλλο; Όλοι έχουμε την τάση να τσαλαβουτούμε. Απλώς κάποιοι το καταπιέζουν και κάποιοι το αποδέχονται.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Επίσης πολλοί έχουν την τάση για παχυσαρκία αλλά δεν είναι λόγος να αυξηθούν οι υπέρβαροι. Κλείνουν το στόμα τους, προσέχουν τι τρώνε και τελειώνει το θέμα. το ίδιο και η απιστία, το ίδιο και κάθε άλλο θέμα που θεωρείται ότι έχουμε την τάση.

      άποψη μου επίσης είναι πως δεν απιστείς από το ένα λεπτό στο άλλο. για να φτάσεις στο σημείο να καταπιεστείς σημαίνει ότι άφησες την παράλληλη σχέση να προχωρήσει, ότι θέλεις να είσαι με το νέο πρόσωπο, ενώ είσαι ακόμα με το παλιό. Κόψε το από το πρώτο λεπτό, που μπορεί να δημιουργηθεί ενδεχόμενο απιστίας και το τελειώνεις.

      Delete
  11. Συμφωνώ, καμία δικαιολογία για την απιστία. Αν σου το κάμουν/κάμεις μια φορά, θα υπάρξει και άλλη. Επίσης, αν ραΐσι το γυαλί εν ξανακολά. Η απιστία είναι απο τις χειρότερες μορφές προδοσίας τζιαι προσωπικά πιστέφκω ότι απαξ τζιαι έγινε πάει τζιαι η εμπιστοδύνη τζιαι ούλα τζιαι ότι η σχέση εν σώζεται, απλά αντέχεται, ε τζιαι γιατί να κρατήσεις μια σχέση μόνο τζιαι μόνο γιατί σε βολέφκει. Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον.

    ReplyDelete
  12. Το πιο σημαντικό είναι να βρεις τι οδήγησε τον άλλον στο κέρατο και να το διορθώσεις. Αν διορθώνεται. Αν δεν σε ενδιαφέρει η αιτία και θεωρείς ότι υπήρξες τέλειος και το κέρατο είναι ασυγχώρητο, στήσε πόδι και χώρισε, μέχρι την επόμενη φορά που κάποιος/α θα σε κερατώσει. Γιατί με τέτοια στάση σίγουρα θα σε ξανακερατώσουν.

    Στο κέρατο καταλήγουν οι σχέσεις στις οποίες το ζευγάρι δεν συζητά τα προβλήματά του. Έτσι πιστεύω.

    ReplyDelete
    Replies
    1. συνήθως η συζήτηση και η επικοινωνία είναι παράγοντες που βοηθούν να μην φτάσει ένα ζευγάρι σε τούτο το σημείο. αλλά μιλούμε για καταστάσεις που ένα ζευγάρι είναι μαζί γιατί το θέλουν και οι δύο. είναι τόσες οι περιπτώσεις που είναι μαζί για εκατό άσχετους λόγους εκτός από το επειδή θέλουν.

      Delete
  13. H απιστία είναι αδικαιολόγητη και είμαι πεπεισμένη ως κερατωμένη βέβαια βέβαια ότι αν συμβεί μια φορά θα συμβαίνει πάντα, εν κανόνας.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και να η επιβεβαίωση από μια παθούσα.

      Delete
    2. τζι εμείς παθούσες είμαστε, αλλά αρνούμεθα.

      Delete
  14. By the way, σου ξέφυγε ο τόνος στον τίτλο.

    ReplyDelete
  15. Μα η κάψη για το κέρατο εν θυληκιά υπόθεση σιορ δαμέ . Ακούτε να σας πω τζιαι γιώ . Λαλεί τζιο Μικελλίδης εν με γεναίκα που σε τζεράτωσε εν τζαι με ουρακοτάνγο . Δηλαδή μια άλλη γεναίκα εκτίμησε τι έσσιεις παραπάνω που σενα τζιαι έπιασε το .Κάπου υστερούσες τζιαι ο εγωισμος σου εν σε άφηνε να το δείς. Το ίδιο υσχύει τζιαι με άντρες αλλά σε πολύ μικρό βαθμό

    ReplyDelete
    Replies
    1. κούνια που σε κούναγε!!! για ψάξε καλά το κεφάλι σου να βρεις τα κέρατα ρε 'ΑΝΤΡΑ'!! Μια γυναίκα μπορεί να απατήσει επειδή μπορεί να την έσιει ο άλλος μεγαλύτερη, δαμέ εν κάφκει?!

      Delete
  16. Πάντως έρευνες έχουν δείξει πως οι γυναίκες συγχωρούν πιο εύκολα μια απιστία της μιας νύχτας, όπου δεν υπάρχει συναισθηματικό δέσιμο από τον άντρα, δηλ "είχα καύλες τζιαι λύγισα", και οι άντρες ακριβώς το αντίθετο, δηλ συγχωρούν πιο εύκολα τη φάση "μου έδωσε τη σημασία που μου λείπει από σένα και ξεμυαλίστηκα" παρά το "είχα καύλες μια νύχτα τζιαι επία".

    ReplyDelete
  17. δεν νομίζω ότι όλοι έχουμε τη δύναμη να αντέξουμε τους συνεργάτες εξαπάτησης, έκανα ταξίδι σε ένα μέρος της Ευρώπης ενώ ο σύζυγός μου βρισκόταν στη Μέση Ανατολή, συνεχίζαμε να μιλάμε για μέρες μέχρι να βρούμε κάποιες παρατυπίες στην επικοινωνία μας, μη γνωρίζοντας ότι ήμουν το θύμα που υπέστη στα χέρια του συζύγου μου μέχρι να βρω έναν κατάσκοπο που μου παρουσιάστηκε από έναν φίλο, η διεύθυνση του είναι hacknspytech στο gmail dot com, σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια και προσφέρει πολλές άλλες υπηρεσίες hacking. μου έδωσε τόσες αποδείξεις για το διαζύγιο δικαιωματικά. Είμαι πίσω στο να είμαι ο ίδιος τώρα και χαρούμενος.

    ReplyDelete