Thursday 5 June 2014

Αρχίζει το ματς




Κύριες κύριοι… ταρα ταρα τα ραραταμ. Μάλλον, όχι μόνο κυρίες γιατί οι κύριοι το γνωρίζουν πολύ καλά και έχουν προβεί στα ανάλογα μέτρα, βλέπε να φουλάρουν το ψυγείο με μπύρες.

ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ. Εν συντομία Μουντιάλ.

Ελάτε μην κατσουφιάζετε, μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια είναι. Εντάξει, υπάρχει και το Euro. Εντάξει, και κάθε σαββατοκυρίακο πρωτάθλημα. Εντάξει είναι και το Champions League και το UEFA. Εντάξει, και ελληνικό και ισπανικό και αγγλικό πρωτάθλημα και στη χειρότερη των περιπτώσεων ακόμη και το ποδόσφαιρο στο Τουβαλού να δείχνει, οι άντρες θα παρακολουθούν.

Για να μην πολυλογούμε υπάρχει πολύ ποδόσφαιρο. Το Μουντιάλ όμως έχει άλλη χάρη. Για αυτό, να σταματήσουν οι γκρίνιες για τις ώρες που περνούν οι άντρες μπροστά στην τηλεόραση και ας δούμε τα καλά της υπόθεσης.

Κάτσετε μαζί τους να δείτε ποδόσφαιρο. Σιγά που δεν το καταλαβαίνετε. Είπαμε 22 παίχτες μια μπάλα και τρέχουν πάνω κάτω. Χαλαρώστε και απολαύστε θέαμα. Είναι ανάγκη να τα καταλαβαίνετε όλα;

Φτιάξετε μια καϊπιρίνια και απολαύστε διπλά τον αγώνα. Η καϊπιρίνια είναι από τα αγαπημένα κοκτέιλ
στη Βραζιλία. Ναι, εκεί που διεξάγεται φέτος το Μουντιάλ. Και στο πνεύμα θα μπείτε, ε κα ποιος λέει όχι σε μια καϊπιρίνια;

Συνταγή για καϊπιρίνια
Θα χρειαστούμε μια δυο κουταλιές ζάχαρη, σπασμένο πάγο, λάιμ, και cachaca. Το πόση εξαρτάται από εσάς… Μια, δυο μεζούρες είναι αρκετές. Α ναι και σπασμένο πάγο.
Πιάνουμε το ποτήρι και στύβουμε μέσο το μισό λάιμ. Το υπόλοιπο μισό ή ένα κομμάτι το πιέζουμε μέσα στο ποτήρι, όπως κάνουμε με το μοχίτο. Βάζουμε τον πάγο, την cachaca και εις υγεία.

Μπείτε στο πνεύμα του Μουντιάλ, αγοράζοντας παντόφλες Havaianas, ακούγοντας μουσική από τη Λατινική Αμερική και χορεύοντας σάμπα. Διασκεδάστε το τελοσπάντων.

Στήστε σκηνικό φαντασίωσης. Ας πούμε, ότι η Ισπανία νικά 3 -0 τη Χιλή. Μεγάλη νίκη (από το keyboard μου και στου Θεού τ' αυτί). Όταν πλακώσει η νύχτα και πάτε στο κρεβάτι σας, πείτε στο ταίρι σας να παίξετε και εσείς τον αγώνα. Ο ένας θα κάμνει την Ισπανία, η άλλη τη Χιλή και στο τέλος θα νικήσει η Ισπανία., έλα ξέρεις τι εννοώ...

Εκμεταλλευτείτε το θέμα να ζητήσετε ταξίδι. Μόλις δείξει σκηνές από τη Βραζιλία ζητήστε ένα ταξίδι στη Λατινική Αμερική. Το πιο πιθανόν να πει όχι, αλλά ποτέ δεν ξέρετε.

Αν παρόλα αυτά κυρίες μου, δεν σας έπεισα να δείτε ποδόσφαιρο, πιάστε τις φίλες σας, τα παιδιά σας και ρίχτε το στις βόλτες. Δεν κατάλαβα, τους υπόλοιπους 11 μήνες είσαστε αυτοκόλλητοι; Όλα τα κάνετε μαζί, πάντα και παντού; Αμφιβάλλω. Συνεχίστε, λοιπόν τη ζωή σας λες και δεν υπάρχει ποδόσφαιρο. Καλοκαίρι είναι και η θάλασσα απέχει μόλις μισή ώρα.

Μια άλλη λύση πάλι είναι να το ρίξετε στα στοιχήματα. Ευκαιρία για κέρδη. H Goldman Sachs
αναλύοντας ποδοσφαιρικά και οικονομικά τις χώρες που συμμετέχουν αποφάνθηκε ότι στον τελικό μάλλον θα φτάσουν οι Βραζιλία, Αργεντινή, Ισπανία και Γερμανία. Χαίρω πολύ θα μου πεις και στον καφενέ του χωριού, να ρωτήσω τα ίδια προγνωστικά θα πάρω.

Θα υπάρξουν εκπλήξεις σίγουρα, άρα υπάρχουν και περιθώρια για κέρδη. Μην παίζετε μεγάλα ποσά. Τρία, τέσσερα, πέντε ευρώ κάθε φορά. Να τα πολλαπλασιάζετε αργά και σταθερά, μην την πατήσετε όπως οι κάτοχοι αξιογράφων της πρώην Λαϊκής Τράπεζας. Το να παίξεις να νικήσει το Ιράν την Αργεντινή, με την τεράστια απόδοση 80 προς 1 δεν είναι στοίχημα.

Αγαπημένη μου εθνική ομάδα είναι της Ισπανίας και της Ολλανδίας. Δεν πιστεύω, όμως ότι θα το πάρει είτε μια είτε η άλλη. Κατά Λατινική Αμερική το βλέπω το κύπελλο. Είτε Βραζιλία είτε Αργεντινή. Θα δούμε.


13 comments:

  1. the netherlands! η αγαπημένη μου! η τέλεια δικαιολογία το καιπιρίνια, θα γίνουμε αλκοολικοί ώσπου να τελειώσει μουντιαλ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ε μα έχουμε καλή δικαιολογία. είπαμε κάθε τέσσερα χρόνια το μουντιάλ.

      Delete
  2. this season makes me happy :)
    brazilliano =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ουπς ξέχασα στις συμβουλές το φορέστε και το μπραζίλιαν σας.

      Delete
  3. Χαχαχαχα Θεά! Είμαι φαν του αθλήματος οπότε εν θα χρειαστεί να γίνω αλκοολική για να το απολαύσω!!! Αρέσαν μου όμως πολλά όλες οι προτάσεις σου ανεξαιρέτως. Έχω να προσθέσω δε, ότι σταμπάρετε τους αγώνες που παίζουν χώρες που έχουν φήμη ότι βγάζουν ωραία παιδιά (βλέπε ισπανία, ιταλία κλπ) και παρακολουθάτε ανελλιπώς. Όλο και κάποιος θα φκάλει την φανέλα. :) Καλή θέαση σε όλους!

    ReplyDelete
    Replies
    1. αρέσκει μου ο τρόπος που σκέφτεσαι :) Ελπίζουμε οι ομάδες με τα ωραία τα παιδκιά να φτάσουν ψηλά.

      Delete
  4. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να κάτσω μαζί του να παρακολουθήσω ποδόσφαιρο. Νομίζω εκείνος πρέπει να έχει το πρόβλημα γιατί κάνω ηλίθιες απορίες ή σχολιάζω ποιος απο τους παίκτες εν πιο γκόμενος.

    Για μένα η μάππα εν όπως τα μαθηματικά για σένα. Ή όπως τα κεικς. Ότι προτιμάς. π.χ., ακόμα να καταλάβω τι εστί οφσαιντ παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες πολλών για να μου εξηγήσουν. Πράγμα που μυρίστηκαν και οι κόρες μου και με περιπαίζουν. όπως και να χει μια, καϊπιρίνια ευχαρίστως πίνω την. Τσίαρς.

    ReplyDelete
    Replies
    1. μπάζει νερά ο τρόπος που σκέφτεσαι. ας πούμε όταν κάμνεις search ξέρεις ακριβώς πως λειτουργούν οι αλγόριθμοι της Google; όχι. επομένως γιατί να ξέρεις ακριβώς τι γίνεται στο ποδόσφαιρο; μπορείς να σου αρέσει και χωρίς να ξέρεις τι είναι το οφσάιτ.
      Παρακαλώ Στύλε, δεν χρειάζεται να με ευχαριστείς.

      Καϊπιρίνια ετοιμάζεται. cheers.

      Delete
  5. Μέσα σε ένα 24ωρο είσαι το δεύτερο άτομο που μου προτείνει καϊπιρίνια!
    Οπόταν θα την δοκιμάσω!!!

    τι εννοείς δεν είναι αυτό το θέμα της ανάρτησης; χικ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. το καλοκαίρι είναι ό,τι πρέπει η καϊπιρινια. Εις υγεία.

      Delete
  6. to mono poto p mporei na pio en to strawberry kaipirinia.telio.egw tha kamo brazilianiko kolo (kouhou kouhou exw) kai tha gurizo ta kafe p na paizei i mappa na ton dixno.ti ennoeis pale arkepsa tis lafazanies?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όϊ καλέ μου που εννα πω έτσι πράμα. Πόθεν ως τα πόθεν;

      Delete
  7. Καλή δουλειά, μόλις το επισκέφτηκα. Θα μου άρεσε να έβλεπα κατηγορίες. αναγνωρίζω όμως πόσο δύσκολη είναι η κατηγοριοποίηση αρκετών μπλογκ.

    ReplyDelete