Monday 13 October 2014

Περιμένω την επιδείνωση




«Να περιμένεις να επιδεινωθεί η κατάσταση και να έρθεις να σου δώσω αντιβίωση».

Αυτή ήταν η απάντηση φαρμακοποιού στο αίτημά μου να δώσει κάτι για το λαιμό μου, που τον πονώ φρικτά, τονίζοντας ότι τα σπρέι και οι παστίλιες αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά.

Φυσικά η φαρμακοποιός είναι ηλίθια και ακόμη πιο ηλίθια εγώ που την ακουσα.

Δεν ξέρω καν πώς να σχολιάσω το θέμα. Ο Μοτορτζής μάλλον θα ξέρει γιατί τον τάραξα στα κούχου κούχου ψες.

Δεν ξέρω καν τι έχω. Δεν είναι κρυολόγημα, δεν είναι γρίπη, δεν είναι αμυγδαλές και δεν είναι φαρυγγίτιδα. Δεν έχω μίξες, δεν έχω πυρετό, δεν είμαι καταπτοημένη. Είμαι σε καλή διάθεση, με όρεξη και ένα λαιμό χάλια. Πολύ χάλια.

Είπα να το ρίξω στα τσάγια μπας και γίνει κάτι. Όπως το βλέπω, εργάζεται υπερωρίες το ουροποιητικό μου σύστημα από το πήγαινε πήγαινε στην τουαλέτα, αλλά ο λαιμός μου εξακολουθεί να πονεί.

Πάντως, η συμβουλή της φαρμακοποιού μου άρεσε και θα αρχίσω να τη χρησιμοποιώ, όχι για το λαιμό μου, αλλά σε πολλές περιπτώσεις. Που χου θα μου λέει ο διευθυντής πως θέλει το τάδε πράμα, θα του περιμένω να ξεπεράσουμε το deadline να το δώσω, για να τον κάμω να το θέλει ακόμη περισσότερο. Θα πεινούν οι μικρές και θα  θέλουν ένα σνακ και θα τους τους λέω κάτσετε να πεινάσετε ακόμη περισσότερο για να φάτε με μεγαλύτερη όρεξη το φαί σας.

Υστερόγραφο: Μπαίνω να κάνω μια διευκρίνηση γιατί από ότι φαίνεται δεν ήμουν ξεκάθαρη. Στη φαρμακοποιό δεν ζήτησα αντιβίωση. Είμαι πολλά ανθεκτική και στον πόνο και στις αρρώστιες και επιπλέον είμαι και εναντίον της (άσκοπης) αντιβίωσης. Της ζήτησα ένα σιρόπι για το λαιμό. 

25 comments:

  1. Μεν πεις της γυναίκας μου ότι εσυμβουλεύτηκες φαρμακοποιόν για το αν θα πάρεις αντιβίωσην γιατί έβαψες την. Έννεν δουλειά κανενός φαρμακοποιού να αποφασίζει έτσι πράμαν, εν δουλειά του γιατρού, τζιαι δη του παθολόγου.
    Κατά τα άλλα, τζιαι εγώ είμαι υπέρ της αποφυγής της αντιβίωσης αν μπορείς να αντέξεις την κακουχίαν, διότι μεν ξεχνούμεν ότι η πολλή αντιβίωση αδυνατίζει τον οργανισμόν ενώ ενδεχομένως δυναμώννει τζιαι τες ασθένειες. Αλλά δαμέ εν προφανές ότι πρέπει να δεις έναν παθολόγον ο οποίος θα σου προτείνει πιθανότατα να πάρεις αντιβίωση, αφού εν σαφές ότι εν αντέχεις.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Οχιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι δεν κατάλαβες. μισώ τις αντιβιώσεις και έχω πάρει μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις που έφτασα στο αμήν. ένα σιρόπι πήγα και της ζήτησα για να μαλακώσει ο λαιμός μου.

      Delete
  2. Εν με συνταγή γιατρού που επήες και ζήτησες αντιβίωση ή απλά έτσι μόνη σου; Αν εν μόνη σου εμπορούσε απλά να σου πει εν σου διώ χωρίς συνταγή-που έτσι εν και υποχρεωμένοι τάχα.
    Οι γιατροί μου πάντως λεν μου πάντα εν θα σου δώσω αντιβίωση, θα προσπαθήσουμε με βιταμίνες, παστίλιες, σπρέι, αποσυμφοριτικά, παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη (αναλόγως συμπτωματολογίας), και αν δεν ξεκινήσει να περνά σε 4 μέρες έλα να δούμε τι θα κάμουμε.
    Εν δύσκολο άμα έχεις και δουλειά και πρέπει να είσαι συνεπής, άμα έχεις μωρά και φοβάσαι μην τα κολλήσεις, άμα έχεις ευθύνες, αλλά άτε.
    Τέσπα, τσάγια, παστίλιες (φαρμακευτικές, στο μέγιστο που μπορούν να καταναλώνουνται), σπρέι (μπενταντίν ριλέιτεντ εν το καλύτερο αν αντέχεις τη γεύση), όσο μπορείς ξεκούραση της φωνής, και υπομονή πολλή. Τα χρόνια που αρνούμουν να πάω γιατρό εδούλευκε, αλλά μετά που κάποιες μέρες. Στο κάτω κάτω αν δεν είναι ίωση, τι να σου κάμει η αντιβίωση;

    Καλή ανάρρωση.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν ζήτησα αντιβίωση. ζήτησα ένα σιρόπι για τον πονόλαιμο, γιατί όπως έγραψα αν εξαιρέσεις ότι πονώ το λαιμό μου κατά τα άλλα είμαι περδίκι. δουλεύκω, παίζω με τα μωρά, πάω γυμναστήριο.

      Delete
    2. άρα μόνος/η του/της αποφάσισε ότι έννα θέλις αντιβίωση.... τς τς τς....

      Delete
    3. το ε έφαε μου το το φαστ ττάιππινγκ μη χε, το κερατάκι μου!

      Delete
    4. Επίσης βοηθούν με πολλά πολλά κάτι φυτικά σιροπάκια που τα καταπίνεις σιγάαα σιγάααα να μείνουν λίγη ώρα στο λαιμούδι.
      Από ματζούνια δεν σου λέω γιατί μισώ τα μέλια κλπ, και δεν δοκίμασα τίποτα!

      Delete
    5. Σκέφτηκα να κάμω το δικό μου φυτικό σιρόπι. Πρέπει να βάλω μέσα μέλι, θυμάρι, λίγη βιταμίνη C, ευκάλυπτο, είπα το θυμάρι έτσι, σπατζιά, τζίντζερ και θα έχω ένα σούπερ ντούπερ φάρμακο.
      και θα γίνω πλούσια μετά γιατί θα το θέλουν και άλλοι :)))

      Delete
  3. Μάνα εδώ πέρα δε μας δίνουν ούτε κρέμα για τα μάτια, είχα βγάλει σκαθαράκι μια φορά και θέλανε συνταγή γιατρού για να μου τη δώσουν στο φαρμακείο. Επίσης εδώ άμα πας γιατρό σου λένε πάρε παρασεταμόλ για μια βδομάδα αν δεν περάσει ξαναέλα. Αν τύχει και πας απλά σου δίνουν παρασεταμόλ με ιμπουμπροφέν (τα οποία είναι και τα μόνα φάρμακα που μπορείς να αγοράσεις χωρίς συνταγή γιατρού). Μου κάνει φοβερή εντύπωση οτι δίνουν έτσι απλόχερα αντιβίωση στην Κύπρο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Υποτίθεται ότι μπήκαν πιο αυστηροί κανόνες για την αντιβίωση, αλλά μάλλον κανένας δεν τους εφαρμόζει. άμαν ζητήσεις από το φαρμακοποιό δυστυχώς θα σου δώσει χωρίς ιατρική συνταγή. Στην Κύπρο, λένε οι έρευνες βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από το να μεν μας πιάνει πλέον καμιά αντιβίωση από τις πολλές που έχουμε καταναλώσει.

      Delete
  4. Βράσε μέσα σε ένα μπρίκι νερό μαζί με ένα ΟΛΟΚΛΗΡΟ λεμόνι (καλά πλυμένο). Μόλις μαλακώσει το λεμόνι, βάλε μέσα στο νερό που έβρασες τον χυμό του λεμονιού (πρόσεχε, γιατί το βρασμένο λεμόνι καίει πολύ) και πρόσθεσε και μέλι και πιες πολλές φορές την ημέρα. Περαστικούλια και φιλούθκια :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. δεν το άκουσα ξανά το κόλπο. αλλά γιατί όχι θα το δοκιμάσω.
      σε ευχαριστώ πολύ.

      Delete
  5. Ελπίζω να της είπες και ο Χριστόφιας περίμενε την επιδείνωση και να τα αποτελέσματα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ωραία ατάκα. Όχι, κρίμα δεν τη χρησιμοποίησα.

      Delete
  6. Το πέρασα πρόσφατα με τα ίδια συμπτώματα, πλας τη σεξι φωνή νταλικιερη.
    Πήρε 2 βδομάδες για να συνέλθω.
    Δοκιμασα τα cold and flu, παστιλιες, ένα σπρέι για το λαιμό και σιρόπι.
    ¡Nada!
    Όπως λέει και η μανούλα, "θέλει το χρόνο του"!

    ReplyDelete
    Replies
    1. δύο βδομάδες; έχω ακόμη καιρό δηλαδή, φτου. με βλέπω να μετακομίζω σε άλλο δωμάτιο απόψε.

      Delete
  7. Replies
    1. Αν είσαι τζείνος που υποψίαζομαι κατίσσι σου πόψε λαλώ σου το :)))

      Delete
  8. τζιαι γιατί εν επήες σε άλλο φαρμακείο; :))

    Υπομονή Μάνα. Μάνα, Κουράγιο!

    την επόμενη φορά, ζήτα δεύτερη γνωμη. τζιαι άλλαξε φαρμακοποιό :Ρ

    ReplyDelete
  9. Δεν πήγα γιατί ήδη άργησα για τη δουλειά. η συγκεκριμένη φαρμακοποιός ήταν λύση ανάγκης επειδή βιαζόμουνα.

    ReplyDelete
  10. Δοκίμαστο τούτο: http://www.salus-haus.com/45/33/0/4/productDetail.html

    Όσες φορές το δοκίμασα, είδα πολλή διαφορά!

    ReplyDelete
  11. Μάνα αν σε παρηγορεί, έχουμε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με την διαφορά ότι αντί λαιμού, είμαι εργοστάσιο παραγωγής μύξας. Και έχω την φωνή του Άρχοντα Λούσιφερ.

    ReplyDelete
  12. Τί σκατά; Έππεσεν επιδημία τζιαι κολλούμεν ούλλοι που το μπλόγκ; Μύξα....μεν δεις μύξα τζιαι φωνή τραβεστί. Kinky? Δοκίμασε yogi tea mother, για throat comforting.Έκαμα διαφορά που την πρώτη μέρα, βότανα, όπως το κανναούριν! Άσε παραμιλώ που τον πυρετό. Περαστικά σε όλους!

    ReplyDelete
  13. Το πρόβλημα μας συνμπλόγκερς αγαπημένοι είναι ότι δεν ακολουθούμε τις πατροπαράδοτες συνταγές. Δκυο ζιβάνες πριν πάμε για ύπνο τζαι το πρωί θα ξυπνήσουμε πουλούθκια.

    ReplyDelete
  14. χαχα, πέρκει να λαλείς για την φαρμακοποιό την καλαμαρού, μεταξύ των δύο ράουνταπάουτ, του μικρού και του μεγάλου

    ReplyDelete