Monday 27 October 2014

Και αν δεν είναι ακριβώς έτσι;



Είχαμε μια καταπληκτική μέρα την Κυριακή στη φάρμα Riverland. Τα ζώα τα αγαπούν οι μικρές, έτσι ενθουσιάζονται κάθε φορά που θα πάμε.

Ανάμεσα στις άλλες εκδηλώσεις υπήρχε ένας πάγκος με ζωγραφική. Η 5χρονη κόρη της αδερφής μου, έπιασε την κόλλα της με μεγάλη σοβαρότητα. Τράβηξε μια μεγάλη μαύρη γραμμή στο κάτω μέρος και στο πάνω μέρος ζωγράφισε ένα μαύρο κύκλο μια κιτρινομουσταρδή απόχρωση στη μέση.

Επικεφαλής του πάγκου, ήταν μια δασκάλα ζωγραφικής, η οποία μόλις είδε τη ζωγραφιά της μικρής ενθουσιάστηκε. Μου είπε ότι έχει, κάτσε να δω πως το είπε, ότι έχει καλλιτεχνική αίσθηση και εικαστική άποψη. Η αλήθεια να λέγεται ήταν ωραία ζωγραφιά.

Ενθουσιάστηκα στην ιδέα η οικογένεια να έχει ένα Πικάσο. Ώσπου να μεταφέρω τα καλά νέα στην αδερφή μου, η μικρή συνέχισε με το μαύρο το χρώμα. Ένωσε το μαύρο κύκλο με τη μαύρη γραμμή. Και μετά άρπαξε το πράσινο και γέμισε το υπόλοιπο σχέδιο. Έτσι, η ζωγραφιά, έγινε όπως τις υπόλοιπες που κάνει, τις οποίες άνετα χαρακτηρίζεις μουντζούρες.

Κάπως, έτσι ντίαρ αναγνώστερ, που έλεγε και η Post Babylon είναι και η ζωή. Γεμάτη ανατροπές, εκπλήξεις κάποτε καλές κάποτε κακές και τις περισσότερες φορές τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Για αυτό και δεν πρέπει να την παίρνουμε στα σοβαρά.

Επίσης τα πράγματα αλλάζουν τόσο γρήγορα. Κοιμάσαι υγιής, ξυπνάς άρρωστος. Φεύγεις για τη δουλειά και έχεις μαστιχόδεντρα, επιστρέφεις και τα βρίσκεις φύλλο φύλλο και την αυλή γεμάτη. Τη μια μέρα τα παιδιά σου συζητούν για την Πέπα το γουρουνάκι και την επόμενη αν ο Βασίλης είναι πιο όμορφος από τον Κυριάκο. Βάζει πρώτη γκολ η Μπαρσελόνα και νομίζεις ότι θα αλώσει το Μπερναμπέου και τελικά τρώει τρία τέρματα.

Πολλές ανατροπές, πολλές αλλαγές.

Δεν εισηγούμαι να τα παίρνουμε όλα στα σορολόπ σίγουρα, υπάρχουν πολλά σοβαρά θέματα που μας ρίχνουν, που μας απασχολούν και που πολλές φορές μας γονατίζουν.

Όμως πολλές φορές, αυτό που παίρνουμε ως δεδομένο, αυτό που θεωρούμε πιο σίγουρο και από τους φόρους αποδεικνύεται ακριβώς το αντίθετο. Μια δουλειά που πιστεύαμε ότι θα μας φάει μέρες την ξεπετάμε σε λίγες ώρες. Ένας φίλος που απομακρύνθηκε απλά περνούσε φάση απομόνωσης. Ένα λαχταριστό γλύκισμα βουτηγμένο στη σοκολάτα είναι τόσο γλυκό, που δεν μπορείς να φας περισσότερες από δύο μπουκιές.

Υγ. Αγαπώ Imagine Dragons. Και θέλω πολύ να πάω σε συναυλία τους.


3 comments:

  1. love them too! καλημέρα!

    ReplyDelete
  2. εν καταπλητικοί!!! Καλημέρα τζιαι που μένα!

    ReplyDelete
  3. Η τελευταία παράγραφος σου θα μπορούσε να είναι ο επίλογος της Μαίρη Άλις σε επεισόδιο του Desperate Housewives στα Ελληνικά.
    Love it.

    ReplyDelete