Thursday 22 January 2015

Από την Πάφο στο Βερολίνο



Επειδή ξέρω ότι σας έμεινε η απορία τι απέγινε στην ιστορία της Iρακινής σας έχω update.

Που λέτε ο Κύπριος σύζυγος δολοφονείται από ένα Βέλγο μισθοφόρο, ο οποίος όμως στην πραγματικότητα ήθελε να σκοτώσει την Ιρακινή, η οποία προσπάθησε να τον σκοτώσει όταν ήταν στο Ιράκ.

Δηλαδή, όπως θα λέγαμε σε ορολογία πολέμου παράπλευρες απώλειες. Όπως οι χιλιάδες αθώοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, που σκοτώνονται στη διάρκεια των βομβαρδισμών.

Και έτσι μετά το θάνατο του Κύπριου συζύγου της, τίποτα δεν την κρατά στην Κύπρο, ούτε η Πέτρα του Ρωμιού ούτε καν η Πάφος.

Έτσι, πάει στο Βερολίνο με το Γερμανό επικεφαλής του ινστιτούτου Γκέτε, ο οποίος είναι μεν γκέι, αλλά εκείνη τον γουστάρει και ελπίζει να τον ξι-γκεέψει ή όπως θα έλεγαν στο γειτονικό της πατρίδας της Ιράν, να τον φέρει στον ίσο δρόμο.

Καταλήγει να ερωτευτεί το Γερμανό, αλλά παθαίνει μια ψυχρολουσία και φέρνει τα μίλια της, όταν τον βλέπει να κάμνει σεξ με ένα Τούρκο, ο οποίος είναι και ισλαμιστής σημειώστε.

Τελικά τούτη η ιστορία είναι πολύ διεθνής, να δούμε από ποια άλλη χώρα θα προκύψει πρωταγωνιστής. 

Μετά πηγαίνει σε ένα κοινωνικό κλαμπ γνωριμιών αναζητώντας το βιολογικό της πατέρα. Συναντά ένα ηλικιωμένο τύπο, ο οποίος με αντάλλαγμα το σεξ της δίνει τη διεύθυνση του πατέρα της.

Επειδή δεν θέλει όμως να του συστηθεί αμέσως ποια είναι προφασίζεται ότι είναι δημοσιογράφος και ότι πάει να του πιάσει συνέντευξη.

Τον ρωτά διάφορες ερωτήσεις αλλά εκείνος αρνείται ότι έχει μια κόρη.

Ο πατέρας, να τον κάμει ο Θεός δηλαδή, καπνίζει χόρτο της δίνει και εκείνης αλλά επειδή είναι αμάθητη, λιποθυμά. 

Αυτό δεν μπορώ να το αφήσω ασχολιάστο. Μια ζωή ακούμε το τροπάριο "πρόσεχε μην σου δώσουν ναρκωτικά" "πρόσεχε μην σου βάλουν κάτι στο ποτό σου". Και υποτίθεται τις μαλακίες με τα ναρκωτικά τις κάνεις όταν είσαι έφηβος, όταν είσαι φοιτητής, όχι όταν φτάσεις σε μια άλφα ηλικία.

Ο πατέρας της τότε την ξαπλώνει στον καναπέ και τη βιάζει.

Όταν συνέρχεται καταλαβαίνει τι έγινε. Αφήνει στον πατέρα της κάποια γράμματα, στα οποία η μητέρα της εξηγεί ότι είναι κόρη του και κρύβεται κάπου για να δει την αντίδραση του. Εκείνος, όταν τα διαβάζει καταλαβαίνει τι έγινε και πηδά από το δέκατο όροφο και αυτοκτονεί.

WTF ρε φίλε. Και αναφέρομαι στο συγγραφέα. Ο βιασμός είναι βιασμός. Ήταν εντάξει να βιάσει μια άγνωστη κοπέλα, αλλά τον έπιασαν οι τύψεις όταν έμαθε ότι είναι η κόρη του; Πολύ υποκριτικό αν με ρωτάτε. 

Πίσω στην ιστορία μας όμως. Η τελευταία σκηνή είναι με την Ιρακινή να μαθαίνει ότι οι μισθοφόροι που θέλουν να την σκοτώσουν την εντόπισαν στο Βερολίνο. Κάθεται στο δωμάτιο της και περιμένει να πεθάνει όταν ακούει θορύβους δίπλα. 

Και δεν μπορώ να πω ότι έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. 

Είπα λοιπόν στον τυπά που μου έλεγε για αυτό το βιβλίο ότι εγώ στη θέση του θα λυπόμουνα τα λεφτά και το χρόνο μου για ένα τέτοιο πράμα. Μου απάντησε πως είχε και καλά μέρη και ισχυρίζεται ότι ο συγγραφέας μάλλον είναι γκέι και ότι είναι ένας τρόπος για να αντιμετωπίσει τη σεξουαλικότητά του. 

Μπορεί και να ισχύει αυτό, αλλά ο συγγραφέας ας βρει τρόπο να λύσει τα issues του, οι υπόλοιποι τι του φταίνε και γράφει σενάρια που θα τα έβρισκε εξωπραγματικά ακόμη και βραζιλιάνικο κανάλι;

Τελοσπάντων, ένας ψυχολόγος θα τα έριχνε όλα στην έλλειψη πατέρα. Εν ολίγοις για όλα μας τα προβλήματα φταίνε πάντα οι γονείς μας και εμείς φταίμε για τα προβλήματα των δικών μας παιδιών.

Επίσης, δεν ξέρω μου την έδωσε η παθητική της στάση. Κάθεται μίσσιμου και περιμένει τους μισθοφόρους να την σκοτώσουν. Άντε τράβα κυρία μου κάνε καμιά βόλτα να δεις τον πόλη. Να είναι στο Βερολίνο και να κάθεται κλειστή σε ένα δωμάτιο είναι pathetic.

Άσχετο. Λες να πάμε κανένα Βερολίνο; Μμμμμ.



20 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Αλλάζω την απορία μου γιατί δεν διάβασα προσεκτικά: Λοιπόν, γιατί κάποτε αυτή είχε προσπαθήσει να σκοτώσει ένα Βέλγο μισθοφόρο που τωρά την κηνυγά; Τούτη η κοπέλα εν πολλά παλαβή ή εν η ιδέα μου;

    ReplyDelete
    Replies
    1. είναι η ιδέα σου. βασικά το βιβλίο προσπαθεί να θίξει την καταπίεση των γυναικών, θέματα όπως βιασμός κτλ κτλ κτλ. αλλά στα μάτια του δυτικού αναγνώστη δημιουργείται το αντίθετο αποτέελσμα.

      Delete
  3. Τύφλα να έχει ο Φώσκολος...Ακούγεται σαν σαπουνόπερα περιωπής.

    ReplyDelete
    Replies
    1. όντως αλλά είπαμε με κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις.

      Delete
  4. αχαμ τελικά είχε μέσα αυτοκτονία!! έδωκα μέσα......η ιστορία οκ εν για τα πέη αλλά οκ εννα το ξεπεράσουμε, δαμαί παίζουν κάτι παρόμοια στην κυπριακή και όχι μόνο τηλεόραση:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. τελικά πρέπει να είναι εύκολο να γράψεις ένα βιβλίο ή μια σειρά. ό,τι απίθανο μπορεί να συμβεί το βάλλεις να συμβαίνει και βουαλά. έτοιμοι.

      Delete
  5. Πάντα εντός θέματος τα σχόλια μου.
    Μείνε τζιαμέ που είσαι, έσιει που την Κυριακή να μας φκάλει ήλιο. Που να βουράς στα βερολίνα τα ανήλιαγα; Εν θωρείς που γίνουνται τα αίσχη; εδώ μέσα γίναμε σόδομα και γόμορα :) Εκτός αν θέλεις να πιάσεις τες σοκολάτες που σου χρωστώ, οπότε αλλάσσει το πράμα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εννά βουρώ κόρη γιατί θέλω μια τσάντα Leonca το μεγάλο μέγεθος γιατί τζείνη που έχω εν φορεί το τάμπλετ. επίσης είναι τζαι κάτι σοκολάτες που μου χρωστούν :)))

      Delete
  6. θέλω πολλά να κάμω κκόμεντ αλλά είμαι σπιτσλες

    ReplyDelete
    Replies
    1. ε μα είναι υπόθεση τούτη να μεν μείνεις σπιτσλες;

      Delete
  7. Σπίτσλες λαλεί τζαι η Μπέα πουπάνω. Νταφάκ που λαλούν τζαι στο χωρκόν μου. Ενόμιζα εν το τέλος που έμεινεν, αλλά τελικά το δεύτερο μέρος εν μεγαλύτερη ιστορία που το πρώτο. :p Αν το σκηνοθετούσα θα έβαλλα και κανένα καζαντί. Ήντα, τόσο παναΰρι για το τίποτε;

    ReplyDelete
    Replies
    1. όντως είναι ιστορία για καζαντί αλλά όπως μου ελάλε τζαι ο φίλος μου πρέπει να δούμε το μυθιστόρημα μέσα από ένα μουσουλμανικό φακό και όχι μέσα από ένα δυτικό. Αλλά τζαι πάλε εν πολλά απίστευτη ιστορία.

      Delete
  8. Ετζοιμήθην με κάποιον για πληροφορίες και μετά έφαν την και που τον ντάντυ και αφήνει του και γράμματα? Ο δολοφόνος της πρέπει να ήταν ο Τεντέν, εν εξηγείται αλλιώς.

    ReplyDelete
    Replies
    1. σκοτώνει κόσμο ο Τεντέν; ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

      Delete
  9. Replies
    1. Ακόμα καλύτερα κάπως έτσι http://img4.wikia.nocookie.net/__cb20141222232555/glee/images/1/11/Turbo_facepalm_by_specialvore-d69viv5.png

      Delete
  10. Ήταν να πω το ίδιο με την Άμυ. Δαμέ παιζουν παρόμοια στην τηλεόραση, τούτο έννα μας χαλάσει; Αλλά ντάξ ο συγγραφέας, τι να πω...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ο συγγραφέας έσσει issues. αυτό είναι δεδομένο.

      Delete
  11. τον Οκτώβριο κοντα σας σε ενα από τα κανάλια μας... Δεν εξηγείτε αλλιώς.. Τι δηλαδή οι μεξικάνικες σαπουνόπερες, βραζιλιάνικες , σπανοκαταστάσεις καλύτερες είναι?

    ReplyDelete