Thursday 5 February 2015

O Basshunter μεγαλώνει και εμείς μαζί του





Ο Basshunter είναι ένας σουηδός DJ και τραγουδοποιός, και ερμηνευτής. Επίσης μιξάρει.

Τέσπα ο τύπος είναι αρκετά γνωστός. Για να μην πολυλογώ ο τύπος γεννήθηκε το 1984. Και παρά το ότι είναι σχετικά νέος μέχρι στιγμής έχει βγάλει έξι cd. Δεν τα λες και αριστουργήματα αλλά για ένα χορό στο κλαμπ ή για μουσική στο γυμναστήριο μια χαρά είναι.

Το θέμα μου σήμερα δεν είναι η ποιότητα των τραγουδιών του Basshunter. Είναι τα βίντεοκλιπ του ή μάλλον η πορεία των βίντεοκλιπ του.

Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήταν το Boten Anna. Και για όσους βιάζονται μια σύντομη περιγραφή. Είναι ένα τραγούδιν για ένα bot σε ένα chat, αλλά στο τέλος αποδεικνύεται ότι πρόκειται για κοπέλα. 


Η μεγάλη η πλάκα είναι το βίντεο. Ανέμελος ο νεαρός παίζει με τον υπολογιστή του και στο τέλος την κάνει με μια τετράτροχη μηχανή με την κοπέλα. Φορεί αθλητικά παπούτσια, τα μαλλιά του είναι άστα να πάνε και γενικά τον βλέπεις ότι περνά τη φάση των 20 και κάτι που δεν ξέρει ακριβώς τι του γίνεται αλλά περνά καλά. Βάζω φωτογραφία και εστιάστε στο κούρεμα, σας παρακαλώ.

Επόμενη επιτυχία  το Now you are gone. Όπως λέει και ο τίτλος το τραγούδι μιλά για τη φάση ότι έχασα κάποιον για να τον εκτιμήσω. Στο βίντεοκλιπ ο Basshunter δεν εμφανίζεται και πολύ, πρωταγωνιστεί ένα ζευγάρι που χωρίζει μετά από ένα sms που στέλλει η κοπέλα στον άντρα με κινητό με πλήκτρα σας παρακαλώ! Ήταν βλέπετε πριν τη μαζική εξάπλωση των smart phone.


Το όλο σκηνικό είναι σε κλαμπ όπου το πρώην χωρισμένο ζευγάρι συναντάται τάχα τυχαία και πάνω στο χορό είναι ξανά μαζί γιατί ανακαλύπτουν πως δεν μπορούν ο ένας χωρίς τον άλλο. Αυτό, μάλλον σημαίνει ότι και η Σουηδία είναι μικρός τόπος και παρά τα τόσα τα κλαμπ που υπάρχουν είναι εύκολο να πέσεις πάνω σε πρώην σου. 

Οι περισσότερο, υποθέτω ζήσαμε σκηνικό σχέσης on and off, οπόταν καταλαβαίνουμε τον Basshunter και οπόταν είμαστε σίγουροι ότι ένα καλό πρωί το ζευγάρι στο βίντεοκλιπ θα καταλάβει ότι προχώρησαν και οι δυο παρακάτω και θα χαρούν που θα ξεφορτωθούν μια για πάντα ο ένας τον άλλο. Η ζωή συνεχίζεται, ευτυχώς.

Και επειδή η ζωή συνεχίζεται περνούμε τέλος στο Saturday.  Ο Basshunter πατά τα 30 και όπως λέμε στα κυπριακά γαμεί τζαι ρέσσει. Φορεί κοστούμι, συγνώμη που στο χαλώ Γιάνη Βαρουφάκη αλλά πρέπει να ντύνεσαι αναλόγως του χώρου που κυκλοφορείς, κουρεύει τα μαλλιά του είναι Σάββατο βράδυ και απλά I like do it, do it I like to do it, do it.


Και για να μην υπάρχει αμφιβολία για το τι ακριβώς εννοεί με το I like to do it στο βίντεοκλιπ περιτριγυρίζεται από θεογκόμενες που φορούν τα απολύτως απαραίτητα, και τον χαϊδεύουν, τον φιλούν κτλ κτ κτλ. Με λίγα λόγια είναι ένα βίντεοκλιπ που δεν θα άφηνα τις μικρές να το δουν (ακόμη).

Στο μεταξύ βλέπετε διαφορά στα μαλλιά, έτσι; 

Δεν ξέρω πότε θα κυκλοφορήσει το επόμενο του τραγούδι αλλά υπολογίζω ότι θα έχει να κάνει πάλι με σεξ αλλά με καμπόση δόση υπαρξιακών.

Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο μεθεπόμενο σουξέ θα ξεσκατίζει κανένα μωρό και θα διαμαρτύρεται για το χρόνο που περνά και δεν προλαβαίνει να κάνει τα πράγματα που θέλει.

Αστεία αστεία τα βίντεοκλιπ του Basshunter είναι πορεία ζωής. Κάπως έτσι βαδίζει η γενιά μου, η περίφημη γενιά Χ. Από τη μια φάση στην άλλη, μια τρεχάλα να τα δοκιμάσουμε όλα, να τα ζήσουμε όλα, να έχουμε άποψη για όλα.

Είμαστε η γενιά που έζησε πολλές αλλαγές, πολλές μεταβάσεις. Oι millennials, για παράδειγμα, γεννήθηκαν με την τεχνολογία στο χέρι. Δεν ξέρουν πως είναι η ζωή χωρίς ίντερνετ, χωρίς κινητά. Εμείς ξέρουμε. Ήμασταν εκεί όταν συνέβαινε.

Για αυτό μας βλέπεις έτοιμους να πειραματιζόμαστε, να δοκιμάζουμε νέα πράγματα, να αλλάζουμε πιο εύκολα σε σχέση με άλλες γενιές. 

22 comments:

  1. καλημερα φιλη μου!
    δεν τον ηξερα απο σενα τον εμαθα τωρα!
    φιλακια πολλα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Για έγκυρη έγκαιρη και αντικειμενική ενημέρωση. Ουπς έκλεψα το σύνθημα του ΡΙΚ.

      Delete
  2. 1. μα τι φλώρος εν τούτος;
    2. όι τζιαι γαμεί τζιαι ρέσσει. μπορεί οι θεογκόμενες στο βίντεο κλιπ να έχουν παραπάνω τεστοστερόνη. Όι, εν μου αρέσκουν οι ξανθομπούμπουρες :) Βαρουφάκης τζιαι ξανά Βαρουφάκης (εν τζιαι ακαδημαϊκός) V for Varoufakis.

    3. Ίσως τούτο που λαλείς να εν η απόδειξη ότι μεγαλώνουμε τζιαι εφτάσαμε σε μια φάση της ζωής μας οπου εδιανύσαμε απόσταση αρκετή που να μας επιτρέπει να κάμουμε ένα απολογισμό.
    Αλλά ούλλες οι γενιές περνούν που αλλαγές. Αν είμαστε δαμέ μετά που καμιά 20αρκά χρόνια εννα ακούσουμε τους millenials να λαλούν ακριβώς τα ίδια.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κανένας δεν αντιλέγει ότι είναι φλώρος αλλά εν ωραία τα μάθκια του. θύμιζε με να κάμω ανάρτηση στο μέλλον για το πόσο πλεονέκτημα έχουν τζείνοι που έχουν ωραία μάθκια.

      Ούτε εμένα αρέσκουν οι ξανθοί αλλά ούτε τζαι οι μάγκες του στιλ Μπαρουφάκη.

      Delete
    2. Συμφωνώ κι επαυξάνω για μάθκια. Ζήτω τα ωραία μάθκια!

      Μα γιατί Μπαρουφάκης; εν είπε καμιά μπαρούφα ο άθρωπος.
      Επίσης, εν ακαδημαϊκός, τζιαι κορυφαίος στην ειδικοτητα του.
      Σαν μπόνους, εν τζιαι κκέλης! Εν έχουν λάθος οι κκέληδες (οι ξυρισμένοι, όι οι "αν αθήκω μια τούφα δαμέ εννα χώσω την καράφλα μου τζιαι εννα σας ξεγελάσω ούλλους")!
      Άρα, ανακεφαλαιώνω: έξυπνος + κκέλης = λάβ φορ έβα
      :)

      Delete
    3. έξυπνος + κκέλλης= λαβ φορ έβα

      Θα ψηλώσει είκοσι πόντους ο Μοτορτζής όταν το διαβάσει.

      Delete
  3. H μαυρομάλλα γκομενα στο Now you are gone ( που παρεπιμπτόντωτος είναι το ίδιο με το boten Ana αλλά με αγγλικά λυρικς για να μπορεί να ακουστεί διεθνώς) φημολογείτο ότι ήταν η γκόμενα του. Η οποία έπαιξε σε 10 βίντεοκλιπ του, τζιε σε πορνό, τζιε στο Μπιγκ Μπράδερ, τζιε επήε τζιε σε καλλιστεία, τζιε εν Ιρανή.
    Anw o Basshunter στη χρυσή εποχή του Ναπστερ τζιε τον Ιντερνετ καφέ, των πρώτων massive multiplayer online games ήταν must για κάθε άντεργκραουντ γκέημερ που δεν είναι νουμπάς!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ωραία η μαυρομάλλα πάντως. και επιβιώνει το στερεότυπο ότι γενικά οι Ιρανές εν όμορφες.

      είδες όμως αλλαγή ο Basshunter. Που must για κάθε underground gamer έβαλε κοστούμι...

      Delete
  4. Το now you're gone είχε μια περίοδο που έπαιζε συνέχεια στην playlist μου.
    Ακόμη βρίσκεται σε αυτήν.
    Το αγαπώ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι τραγούδια τα οποία τα αγαπάς ακόμη και όταν δεν υπάρχει λόγος. Από το playlist μου δεν λείπει το Summer Wine για παράδειγμα.

      Delete
  5. Δεν ξέρω ούτε ένα τραγούδι του. Το boten ana μου το ανέφερε κολλητή η οποία το 2008 ήταν Νορβηγία και οι φίλοι της εκεί (γερμανοί, αυστριακοί, κλπ) απορούσαν που δεν το ήξερε.
    Τα χρόνια που προηγήθηκαν δεν είχαμε dsl, ήμασταν στην επαρχία της ελλάδας, με mad για περιορισμένες ώρες στην τιβί. Στο γερμανικό mtv δεν το άκουσα ποτέ.
    Περνώ τζι εγώ για generation X. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Περνάς για generation X αλλά την επόμενη φορά να έρθεις με τον κηδεμόνα σου χα χαχαχα.

      Delete
  6. Για να θυμούνται οι μεγαλύτεροι και να μαθαίνουμε οι νεαρότεροι :-Ρ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μάνα μου ρε τα νιάναρα :)

      Delete
  7. Θεωρώ οτι το σχήμα στα μάθκια έσιει πιο μεγάλη σημασία παρά το χρώμα! Βέβαια αν συνδιάζεται το μπλέ ή πράσινο μάτι με ωράιο σχήμα, τούτο εν το τέλειο! Αναμένουμε το ποστ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. και το σχήμα είναι σημαντικό. αλλά τα ανοικτόχρωμα μάτια τραβούν αμέσως την προσοχή. από βδομάδας το ποστ δεσμεύομαι.

      Delete
  8. Για τον κύριο Basswhatever τι να πω. Εν τον ξέρω. Ότι είμαστε η pre-millenium γενειά ξέρουμεν το, εμπεδώσαμεν το, τα χρόνια περνάνε, που ναι τα χρόνια ωραία χρόνια που χες λουλούδια μες την καρδιά. Για τα μάθκια περιμένω με ανυπομονησία ποστ διότι κι εγώ το θεωρώ μεγάλο ατού.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τα λουλούδια μες στην καρδιά είναι το λιγότερο. τις αντοχές στα πόδια που τις βάζεις; :)

      Delete
  9. τα ακουσματα σου με εκπλησσουν ευχαριστα. robbie williams, killers, armin, imagine dragons.
    το now you are gone εν ο υμνος των πρωτων μου εξοδων σε κλαμπς!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αχ θεέ μου και δεν θέλω να σχολιάσω ότι το Now you are gone ήταν ο ύμνος των τελευταίων μου εξόδων σε κλαμπς...

      Delete
    2. Αχ θεέ μου και δεν θέλω να σχολιάσω ότι το Now you are gone ήταν ο ύμνος των τελευταίων μου εξόδων σε κλαμπς...

      Delete
  10. Παρεμπιπτόντως, να σου πω ότι οι Σουηδοί θεωρούν όντως τη Στοκχόλμη μικρή πόλη και σε συνάρτηση με τα ελεύθερα ήθη της κοινωνίας τους, έχουν κοιμηθεί όλοι με όλες. Φίλη μου Σουηδή, λέει ότι η "Στοκχόλμη είναι ένα μεγάλο κρεβάτι".

    ReplyDelete