Thursday 28 May 2015

Βάλτε χέρι σε μια άθλια διαφήμιση





Από την μέρα, μάλλον νύχτα ήταν που πέτυχα τη διαφήμιση των αλλαντικών Χρυσοδάλια στην τηλεόραση, τα έχω πάρει.

Και για να μην μιλώ μόνη μου και να ξέρετε σε τι ακριβώς αναφέρομαι, την έχω μοστράρει για να την δείτε και εσείς.

Δεν ξέρω ποιος σκέφτηκε και ποιος σχεδίασε αυτή την ελεεινή αυτή διαφήμιση. Υποθέτω, πρέπει να είναι κάποιος που θεωρεί αστείο ίσως και έξυπνο να του βάζουν χέρι.

Αλλά θα στο χαλάσω Χρυσοδάλια. Το να σου βάζουν χέρι, δεν είναι κάτι με το οποίο κάνεις χιούμορ. Είναι κάτι πολύ σοβαρό, και θα το έπαιρνα ένα βήμα παρακάτω και θα έλεγα ότι είναι και εγκληματικό.

Γιατί, συνήθως αυτός που του βάζουν χέρι είναι γυναίκες, παιδιά, άνθρωποι αδύνατοι που δεν έχουν το σθένος να απαντήσουν.

Επομένως, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η εταιρεία διάλεξε αυτό το concept για να πουλήσει τα προϊόντα της. Υπάρχει στα αλήθεια κανένας που να του άρεσε αυτή η διαφήμιση;

Δείξε μου σκηνή σεξ δεν να με ενοχλήσει. Η συγκεκριμένη διαφήμιση, όμως με ενόχλησε πάρα πολύ. Με θύμωσε.

Τον τελευταίο καιρό, ευτυχώς αρχίσαμε να συζητούμε για θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης. Και αυτό είναι πολύ καλό, γιατί επιτέλους σημαίνει πως αρχίσαμε να βλέπουμε την κατάσταση διαφορετικά.

Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη να διανύσουμε. Και η διαφήμιση της Χρυσοδάλιας, μας παίρνει πίσω.

Ο χαμογελαστός μεσήλικας που κάνει χιούμορ με την όμορφη νεαρή νύφη και με διφορούμενο ύφος διατυμπανίζει ότι ξέρει να βάζει χέρι, δεν είναι αστείο. Είναι αηδία.

Και δυστυχώς είναι μια νοοτροπία που υπάρχει βαθιά ριζωμένη. Είναι ο διευθυντής που βάζει χέρι στις υφιστάμενες του, είναι ο παππούς, ο θείος, ο προπονητής που βάζει χέρι στα εγγόνια του, είναι αυτοί που βάζουν χέρι στις οικιακές βοηθούς. Μακρύς ο κατάλογος να μην συνεχίσω.

Επομένως, αν θα βάλω χέρι σε κάτι δεν είναι στα αλλαντικά της εταιρείας, αλλά σε οποιαδήποτε άλλη μάρκα πετύχω στο σουπερμάρκετ. Άσε που ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι, ότι τα αλλαντικά της Χρυσοδάλιας, είναι κατασκευασμένα από εισαγόμενα κατεψυγμένα κρέατα και όχι από φρέσκα. Ένα σκατό τόπος είμαστε, ξέρουμε τι πωλεί και τι προϊόντα έχει ο καθένας.


Υγ. Σκέφτηκα το ενδεχόμενο η εταιρεία να μου κάμει πρόβλημα. Στην περίπτωση αυτή, σκεφτείτε κανένα καλό δικηγόρο. 

23 comments:

  1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλή σου μέρα καλή μου φιλενάδα.

      Delete
  2. καλημερα μανα μου.
    δε την ειχα δει τη διαφημιση. την ειδα μολις, δε με πειραξε ιδιαιτερα. εχεις δικιο βεβαια σε πολλα απο αυτα που αναφερεις αλλα υπαρχουν κι αλλες πιο αθλιες ακομη.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σαφώς και υπάρχουν και πιο άθλιες. για αυτό όταν τις εντοπίζουμε να το λέμε :) Name and shame.

      Delete
  3. Οκ, είναι άθλια, με φτηνιάρικο και παρωχημένο χιούμορ. Το πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος δεν αντιδρά. Όλα τα υπομένουμε, σα να θεωρούμε ότι μας αξίζουν. Από τη στιγμή που δεν αντιδρούμε, προφανώς και μας αξίζουν... Εδώ βέβαια το θέμα έχει κι άλλες προεκτάσεις: η κοπέλα είναι η νύφη του, δλδ η γυναίκα του γιου του. Ξεφτίλα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. έχεις δίκαιο σε αυτό που λες, ότι δεν υπάρχει αντίδραση σε τέτοια πράγματα. και ίσως αυτό να είναι το χειρότερο από όλα.

      Delete
  4. Προφανώς τη διαφήμιση εσκέστηκεν την κάποιος που κάλιστα εννα εμπορούσε να γράψει τούτο το άρθρο:
    http://www.lifenewscy.com/index.php/2014-07-28-19-50-14/item/mixalis-xatzixristodoulou-metathesan-loxia-apo-tin-oroklini

    Ο μισογυνισμός στη νήσο των αγίων καλά κρατεί.
    Εξεκίνησα να γράφω ανάρτηση για το θέμα αφότου εθκιέβασα το άρθρο, αλλά εφκήκεν πολλύ φαρμάτζι.

    Ντροπή σε όσους σκέφτουνται τζιαι πράττουν έτσι. Ντροπή στους γονιούς που ειτε εμεταφέραν ειτε ενθαρρύναν έτσι νοοτροπία στα κοπελλούθκια τους. Τζιαι ντροπή σε όσους σιωπούν άμαν ακούουν ή θωρουν έτσι κουβέντες.

    Αν είναι δυνατόν, να νομίζεις πως έχεις δικαιώματα σε κάποιον άλλο επειδή είσαι σε θέση εξουσίας

    ReplyDelete
    Replies
    1. θα συμφωνήσω ότι είναι μια διαφήμιση που άνετα διδάσκεται σε σεμινάριο μισογυνισμού. αυτό όμως που με ενόχλησε πολλά στη συγκεκριμένη διαφημίση δεν είναι μόνο το μισογύνικο στοιχείο που έχει αλλά η ευκολία με την οποία γίνεται αποδεκτό το μήνυμα βάζω χέρι. Και βάζω χέρι είναι καθαρά η επιβολή της θέλησης του δυνατού πάνω στον αδύνατο.

      Delete
  5. Χαζό χιούμορ με το οποίο όχι μόνο δε γελάς, αλλά, αν σκεφτείς ότι αθωώνει τη σεξουαλική παρενόχληση, κλαις κιόλας...
    Βέβαια, η διαφήμιση αποτυπώνει μια κατάσταση υπαρκτή ακόμα και, δυστυχώς, πολλοί θα γελάσουν βλέποντάς την. Οι άντρες που βάζουν χέρι όπου βρουν θεωρούνται Άντρες και είναι στο χέρι της γυναίκας όχι να αρπάξει το δικό τους και να το δείξει σε όλους, αλλά να το αποφύγει με τρόπο...
    Συγχύστηκα πάλι...
    Καλό σου απόγευμα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γεια, και καλωσόρισες νομίζω πρώτη φορά βλέπω σχόλιό σου :). Δυστυχώς η κατάσταση είναι υπαρκτή. για αυτό και σκέφτηκα σε ποσους άραγε να έβαλε χέρι, ο δημιουργός της διαφήμισης;

      Delete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν έπρεπε να αφαιρέσεις το σχόλιο σου Μενέλαε. ήθελα να σου πω όμως πως δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής οι διαφημίσεις, η τέχνη, οτιδήποτε. είναι και πόσο προσβάλλει τους άλλους.

      Delete
  7. ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    Btw ελπίζω να έχεις υπεράσπιση για το λίβελλο;-Ρ

    Κατά τα άλλα κι εγώ αυτό σκέφτηκα και μετά είπα λες να είμαι υπερβολική;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κανένα καλό δικηγόρο που να μπορεί να με εκπροσωπήσει στο δικαστήριο εννοώ, όχι που να είναι φίλος μου.

      Delete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η διαφήμιση εν τσιόφτα, εν σάχλα. Καμία μεταφορά δεν θωρώ στα λεγόμενα της Μάνας μας, fool stop - with respect!

      Delete
    2. η αλήθεια να λέγεται δεν έγραψα για καμιά μεταφορά. αυτό που ήθελα να πω ήταν για μια προσβλητική διαφήμιση, που περνά το εντελώς λανθασμένο μήνυμα ότι είναι σωστό να βάζουμε χέρι.

      Delete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. Αγαπητή Μάνα, αποφάσισα να σας ταράξω τη σούπα για μία ακόμα φορά! Αυτή τη φορά θα ακούσω το τριολούι και όχι εσένα!! Τριολούι εφύσηξε πολλά ωραίο αερούι!!! Αγαπητή Μάνα, αν πρόσεξες το καλό μου Τριολούι απάντησε στο ντουμπλάρισμα και όχι στο αρχικό σχόλιο. Λοιπόν. Έπρεπε να μπω στην καρδιά της πληροφορικής για να δω πως κάποια πράγματα και βρωμάνε και "δεν μου πάνε". Ξέρουμε όλοι πολυ καλά τις δυνατότητες του Free Platform και ξέρεις πολύ καλά πως αν κάνεις κάτι μεγάλο και πολύ καλό θα αποδώσει. Θέλω να σε μεταφέρω στην γνωστή σου πιθανόν πλατφόρμα Pottermore όπου μέσα από τα Hypermedia εκατομμύρια κόσμος, παιδιά, ψυχαγωγούνται. Δεν έχω καμία ψευδαίσθηση ότι κάποια άτομα στην πληροφορική πάντα σε σχέση με το μεταξύ μας, έχουν έστω και το παραμικρό ενδιαφέρον για εμάς και τον άνθρωπο. Σου βρίσκουν παραδείγματα όπως το Entertainment, Richie Valens, ο άλλος σου μιλάει για καμβάδες, μόνο και μόνο για να εξασφαλίζουν τα απαραίτητα χρήματα. Σιγά μην είναι αυτό το νόημα της Τέχνης και στο λέω πολύ φιλικά, κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να πηδάνε τον κόσμο χωρίς να το παίρνει χαμπάρι, το ποντάρισμα είναι στο εκάστοτε υλικό. Η καρδιά λοιπόν της πληροφορικής ανήκει σε κάποιους που απλά έχουν το γνώθι σε αυτόν, και βέβαια περπατάει. Απλά ο απλός, έχει χοντρά κόμπλεξ με τον άνθρωπο και δεν έχει κανένας μας σκοπό να πληρώνει τα αποθημένα του κάθε μαλάκα που ήθελε να κάνει και δεν έκανε. Στο ίντερνετ τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται μιας και η δύναμη και αυτό που προσπαθούν να αποφύγουν όλοι αυτοί είναι το free, με άλλα λόγια το γνήσιο ενδιαφέρον. Θα χαιρόμουν αν έβαζα στο Writer's PlayBook, Apple Badge, Google Play, αυτό, τίποτα άλλο. Το ελεύθερο επάγγελμα πλέον είναι τυχοδιωκτικό, επικίνδυνο και ο κόσμος δεν τους ανήκει. Υπάρχει για όσο υπάρχει κάτι το οικονομικό. Αυτό είναι το ενδιαφέρον που θέλω να προσελκύσω. Αν πλοηγηθείς στο Pottermore αλλά και σε εξαιρετικά δημιουργικούς, free ιστότοπους θα καταλάβεις τι λέω. Μιλάνε για εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, που όλοι το αγαπούν για αυτό που είναι. Στην πληροφορική από την άλλη, ερμηνεύονται τα πάντα με όρους εταιρείας. Να μην σου πω ότι δεν υπάρχει χρόνος για άλλα. Σε κάθε περίπτωση εκμεταλλευτείτε το παράδειγμα του Harry Potter, Pottermore, ξεθάψτε πράγματα από το συλλεκτικό ασυνείδητο και μαζί με αυτό ας αγκαλιάσουμε ένα κόσμο για αυτό που είναι και όχι για τις συμβάσεις του!! Τριολούι εφύσηξε πολλά ωραίο αερούι! Αγαπώ σας! Free!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σημείωση, παρόλο που η Google αν και με θυγατρική στην Ελλάδα δεν υποστηρίζει το Google Play ως νέα συνεργασία εδώ, στην πραγματικότητα οι πλατφόρμες μπορεί να είναι περισσότερες (Amazon, Barnes & Noble) αρκεί να μπορείς να δικαιολογήσεις την απόδειξη δαπανών. Τι θέλω να πω. Αν δεν ανοίξει κάποιος βιβλία έμαθα ότι η δικαιολόγηση εσόδων θέλει παραστατικό από Ελληνικό αντιπρόσωπο για εμένα πχ. Αν πας καλά και είσαι Freelancer (minimum 5000 ευρώ στο συγγραφέα) τότε μπορείς να κάνεις πολλά περισσότερα!!!

      Delete
    2. Για την διαφήμιση μπορείς να λες και να γράφεις ότι θέλεις αλλά για την ποιότητα που την στιγμή που δεν γνωρίζεις άσε τις απόψεις σου για τον εαυτό σου

      Delete
  12. Χρηματοδότηση 48h προσφορά για σοβαρούς ανθρώπους

    Γεια σας

    Σας προσφέρουμε ένα δάνειο από € 500 έως € 50.000.000 με πολύ απλό τρόπο. Μπορούμε επίσης να κάνουμε
    επενδύσεις και δάνεια μεταξύ των ατόμων όλων των ειδών Προσφέρουμε βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα δάνεια. Εμάς
    δεν γνωρίζουν ότι οι χρήσεις σας και οι μεταφορές μας διαβεβαίωσε εκδ από μια τράπεζα για την ασφάλεια των συναλλαγών. Για όλους σας
    ζητά προτάσεις από τα ποσοστά και τις πληρωμές της ανασυγκρότησης και θα είμαι τη βοήθειά σας. Τέλος, για περισσότερη κατανόηση παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας Εσείς θα βρείτε στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα, έχετε τα χρέη και δεν είστε σε θέση να επιλύσει την έλλειψη χρημάτων, θα είχε πολλή πιστωτές σας παρενοχλεί. Ο φορέας μας προσφέρει σήμερα ένα γρήγορο και αξιόπιστο ασφαλή λύση. . Έτσι, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες στη συνέχεια. E-Mail: servicecredit47@gmail.com

    ReplyDelete