Thursday 10 December 2009

Τα λάθη

Υπάρχουν μικρά λάθη. Να παραγγείλεις για παράδειγμα αντί για τρεις εξάδες αυγά, τρεις ντουζίνες και να βρεθείς με ένα ψυγείο που θυμίζει παράρτημα του Μιντίκι.

Υπάρχουν μεσαία λάθη. Να μην υπολογίσεις καλά που είναι το μπροστινό αυτοκίνητο και να το χτυπήσεις. Ο πισινός πληρώνει πάντα, επομένως είτε καλείς την ασφάλεια, είτε το πληρώνεις μόνος σου.

Τέλος υπάρχουν και τα μεγάλα λάθη. Όπως να προσπαθήσεις να συνεννοηθείς με τον εντελώς ανοργάνωτο διευθυντή σου, για ένα θέμα που προϋποθέτει πολύ οργάνωση. Ξέρεις ότι θα βγεις ζημιωμένη, ξέρεις ότι δεν πρόκειται να τα βρείτε και το κυριότερο ξέρεις πως στο τέλος θα γίνει το δικό του. Αλλά όχι, εσύ επιμένεις στο «διάλογο που λύνει όλα τα προβλήματα». Μα αν ήταν έτσι, κυρία μου, το κυπριακό θα ήταν λυμένο εδώ και καιρό, όπως επίσης και πολλά άλλα προβλήματα ακόμη.

Έτσι, προσπαθείς να του εξηγήσεις τα προβλήματα που υπάρχουν, προτείνεις λύσεις που είσαι σίγουρη ότι θα δουλέψουν και καταλήγεις να σε κοιτάζει ο άλλος με το μισό του, θεωρώντας σε αντιδραστική.

Παρόλα αυτά δεν βάζεις μυαλό. Γιατί την επόμενη φορά που θα προκύψει κανένα παρόμοιο θέμα, ξέρεις ότι θα πρέπει να σιωπήσεις και να προσπαθήσεις να βρεις τρόπο να την βγάλεις καθαρή, με όσο το δυνατό λιγότερο κόστος. Να πεις στο διευθυντή εντάξει θα κάνουμε ό,τι θέλεις και να κόψεις τις πολλές συζητήσεις. Έλα όμως που δεν θα καταφέρεις να αντισταθείς να παίξεις την έξυπνη και θα προτείνεις τις δικές σου λύσεις και θα θέλεις να γίνουν τα πράγματα με τον δικό σου τρόπο.

Και θα βρεθείς φυσικά στο ίδιο σημείο που είσαι και τώρα. Να έχεις ένα πρότζεκτ που χρειάζεται τουλάχιστον τρεις βδομάδες για να γίνει και εσύ να πρέπει να το παραδώσεις τις επόμενες πέντε μέρες. Και διερωτάσαι από πού να κλέψεις χρόνο για να τα καταφέρεις.

9 comments:

  1. Αχχχ αυτά τα μεγάλα λάθη που τα προκαλούν μόνο τα μεγάλα αφεντικά. Εμένα σήμερα με ανάγκασε να κλείσω το τηλέφωνο σε πελάτη για να μου πει να οργανώσω κάτι και όταν του είπα ότι τα είχα κάνει ήδη μαζι με αλλά τόσα και ότι είναι δυο μήνες τώρα που περιμένω να τα ελέγξει, για να μην φανεί ότι ήτανε τελείως μ*** μου είπε να τα κάνω καλύτερα!

    ReplyDelete
  2. mana en polla spastiko na mporoun oulla la lythoun eukola alla kapoioi megaloma***es na epimenoun oti mono tzinoi kseroun ton tropo.
    Ypomonoi, the gyrisei o troxos.

    ReplyDelete
  3. *Ypomonh ennoei o poihths (pou tes polles tes glwsses eksiasamen th dikh mas)

    ReplyDelete
  4. Εν υπάρχει περίπτωση να λείψουν τούντα πλάσματα που τον τόπον. Πάντα έσιει, τζιαι πολλούς μάλιστα...Που πάντα πιστεύκου ότι μόνον τούτοι τα καταφέρνουν, μόνον τούτοι τα ξέρουν ούλλα. Κ΄΄αποτε ρωτούν σε: "Εσύ ήντα μπου νομίζεις?" Αλλά πάντα θωρούν σε μόνον τζιαι δεν ακούν την άποψη σου...Υπομονήν λαλεί τζιο φίλος μου που πάνω...

    ReplyDelete
  5. Προ κόρων εποχή μπορούσα να πάω σπίτι και να συνεχίσω να δουλεύω με τις ώρες. τώρα δεν το κάνω, ο χρόνος που περνώ με τα μωρά είναι ιερός και δεν τον θυσιάζω με τίποτε. στη δουλειά όμως δεν το βλέπουν έτσι, έχουν απαιτήσεις.

    ReplyDelete
  6. Λοιπόν, ο μάστρος πάντα είχε, έχει και θα έχει δίκαιο, γιατι τι σ***ά μάστρος είναι αν εσυ ξέρεις καλύτερα τη δουλεία του!!!!
    Ε ρε κι αν μας άκουγαν λιγάκι.... όσο για την υπομονή, κάνεις δεν κάνεις, η ουσία είναι μία, δεν θα κοιμηθείς 4 βράδια για να τελειώσεις τη δουλεία ή θα πείς "ουπς δεν πρόλαβα!!!"

    ReplyDelete
  7. ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ Ε?

    ReplyDelete
  8. I am now not certain where you're getting your information, but good topic.
    I needs to spend a while learning more or figuring out more.
    Thanks for excellent information I was in search
    of this information for my mission.

    Feel free to surf to my web blog :: Louis Vuitton Outlet Store

    ReplyDelete
  9. Greetings! Quick question that's totally off
    topic. Do you know how to make your site mobile friendly?
    My weblog looks weird when browsing from my apple iphone.

    I'm trying to find a template or plugin that might be able to correct
    this problem. If you have any recommendations, please share.

    Many thanks!

    My web site - Louis Vuitton Outlet Store

    ReplyDelete