Sunday 11 April 2010

I welcome back

Καλά κράτησε η αποχή. Από το blogging για να εξηγούμαστε. Ήταν βδομάδα άδειας. Και όπως κάθε φορά ξεκίνησε με μεγαλεπήβολα σχέδια (να συγυρίσω, να δω φίλους, να διαβάσω το Αμερική, μια αυτοκρατορία σε κρίση, να καθαρίσω τα μαξιλαράκια για τα έπιπλα έξω, να κάνω λεμονάδα, να κάμω μανικιούρ), τα οποία έμειναν όλα ανεκπλήρωτα. Εκτός από τη λεμονάδα, την οποία μου έφτιαξε η μάνα μου.

Κατά τα άλλα ήταν μια παραγωγική βδομάδα. Η «κατάθλιψη» που βίωσα ευτυχώς ξεπεράστηκε γρήγορα, το Πάσχα αρρωστήσαμε οικογενειακώς, απόκτησα καινούριο αυτοκίνητο, πολλά ωραίο γεμάτο κουμπιά από τα οποία έμαθα μόνο να βάζω cd και να δείχνω με το trafficator (πως το λέμε στα ελληνικά;) όταν στρίβω, στο Κιργιστάν έκαμαν επανάσταση, η κόρη Β άρχισε να μπουσουλάει και η κόρη Α έμαθε το γιατί. Όλη μέρα ρωτά γιατί.

Από αύριο πάλι δουλειά. Μου έλειψε θα έλεγα. Εκτός, αν κερδίσω απόψε το jocker, αλλά πάλι δεν θέλω να σταματήσω να δουλεύω εντελώς. Θα δουλεύω ως το μεσημέρι. Και φυσικά θα κάνουμε πολλά ταξίδια. Θέλω να πάω Ολλανδία να περάσω μερικές μέρες με τη κολλητή μου που μένει εκεί, θέλω να πάω ανατολική Αφρική, ο πατέρας φαμίλιας προτιμά Σκανδιναβία και δεν θα έλεγα όχι για Αμερική, βόρεια ή νότια.

Επίσης φύτεψα την πρώτη μου γλάστρα. Τα κηπουρικά έχει αναλάβει ο πατέρας φαμίλιας και ο πατέρας του πατέρα φαμίλια. Ενάμισι χρόνο στο νέο μας σπίτι, τώρα αξιώθηκα να φυτέψω μια γλάστρα. Μια μικρή μυρωδάτη γαριφαλιά. Ελπίζω να πιάσει, γιατί σαν να έχει αρχίσει να κιτρινίζει. Θέλω επίσης να φυτέψω και ένα δέντρο έξω στην αυλή. Θέλω ένα δέντρο να μεγαλώνει γρήγορα, να έχει ωραία πρασινάδα, να μην ρίχνει τα φύλλα του. Καμιά ιδέα;

Εν ολίγοις όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν. Είμαστε εγκλωβισμένοι στον μικρόκοσμο και τις συνήθειες μας. Κτίσαμε τη ζωή μας και όσο και να θέλουμε να το παίζουμε επαναστάτες, είμαστε οι περισσότεροι επαναστάτες της κακιάς ώρας.

Αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό εφόσον περνούμε καλά. Αν έχουμε βρει το νόημα της ζωής μας, τότε είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Και δεν πρέπει να αισθανόμαστε ενοχές, αν το νόημα είναι μικρό, καθημερινό, απλό. Και επειδή ο πατέρας θα θέλει να φάει φαί και όχι καρβουνάκια, αφήνω τη συζήτηση για το νόημα της ζωής για άλλο post. Πάω να δω το φαγητό, που βράζει.

12 comments:

  1. με γεια το μεγάλο αυτοκίνητο, καλοτάξιδο. δείχτης το τραφικέιτορ.

    δηλαδή σαν να λέμε σου έδωσε η ζωή λεμόνια και η μάνα τα έκανε λεμονάδα ε;¨:)

    ακούγονται ωραία αυτά που λες.καθημερινά αλλά σημαντικά.

    ΥΓ:τελικά είναι αυτό που σου είπα το τελευταίο της πολυάννας ή έχει κι άλλο;

    ReplyDelete
  2. e tziai kalws thn! ate tziai kalh vdomada!

    ReplyDelete
  3. "φλας" λεγεται το ματζαφλαρι που δειχνεις δεξια αριστερα...

    ο φικος μεγαλωνει γρηγορα
    η πορτοκαλια ειναι must για σπιτι με κηπο και παιδια,
    και η κυπριακη λατζια(ειδος δρυος) που ειναι θαμνος,αλλα μπορεις να την ψηλωσεις αμα θες με το κλαδεμα.
    επισης ο σκοινος.

    ReplyDelete
  4. καλώς την.εγώ είχα φυτέψει 2 ροδιες όταν ήταν 7 μηνών η κόρη μου,και μετρούσα τα χρόνια της ροδιάς με αυτά της κόρης μου.ώσπου ήρθε η μπουλντόζα και τις ξήλωσε και τις 2.καλοτάξιδο το αυτοκίνητο.φιλάκια.

    ReplyDelete
  5. Η Μις έδωσε την καλύτερη ιδέα. Η λατζιά ε πολλά ωραία. μεγαλώνει γρήγορα είναι και όμορφη. απορία όμως, οι ρίζες της δεν σηκώνουν πλάκες, τσιμέντο κτλ κτλ κτλ? Και η ροδιά είναι καλή ιδέα. έχω δίλλημα τώρα.
    Ρίτσα το τελευταίο της που διάβασα ήταν αυτό που λες. Η ακτινοβολία της αγάπης, που ακολουθεί το η Πολυάνα στο Μεξικό. έχω την εντύπωση όμως ότι υπάρχει ακόμα ένα. άσε όταν πάω δουλειά και θα έχω χρόνο να το ψάξω.

    ReplyDelete
  6. οχι,δοκιμασμενο....

    αναλογως και τι θα την κανεις,αν θες την κανεις φρακτη(αν καταλαβα καλα τι σπιτι εχετε) ή να το περιποιηθειτε και να το κανετε δεντρο.
    αλλα, θελει σχετικη υγρασια, μην την τρωει ο ηλιος και προσοχη στην επιλογη χωματος.
    αν ειναι βορρας θελετε αειθαλλες, αν ειναι νοτος θελετε φυλλοβολο..

    ReplyDelete
  7. θα τ βάλω σε μια από τις μπροστινές γωνιές σε απόσταση περίπου 2 μέτρων από τοίχο για αυτό με ενδιαφέρει αν σηκώνει τσιμέντο. έχει ήλιο όμως εκεί και καθόλου υγρασία. αν μπορώ να προσανατολιστώ σωστά είναι μια νοτιοδυτική γωνιά. Καμιά άλλη εισήγηση; δεν το θέλω για φράκτη, ούτε ακριβώς για σκιά. για να ομορφίσει τη γωνιά με κάτι ψηλό.

    ReplyDelete
  8. δεν κανει για εκει τοτε!
    θα τα παιξει!!!

    ReplyDelete
  9. Καλή αρχή και να σου πάνε όλα καλά! Δυστυχώς τα σχέδια που κάνουμε για τις γιορτές μένουν σχεδόν πάντα σχέδια. Εγώ στα σίγουρα αυτό που έκανα ήταν να κοιμηθώ με τις ώρες...

    ReplyDelete
  10. Παρακαλώ λάβετε μέρος στην έρευνα στο http://oniropolos.blogspot.com/2010/04/reality-next-top-model.html

    ReplyDelete
  11. Να βάλεις φυλλοβόλο δέντρο. Για να βλέπεις τις αλλαγές των εποχών. Να αφήνει τον ήλιο το χειμώνα να σας ζεσταίνει και να κάνει σκιά το καλοκαίρι. fullstop.

    ReplyDelete
  12. "αν ειναι βορρας θελετε αειθαλλες, αν ειναι νοτος θελετε φυλλοβολο.."
    agreed.
    Welcome is back you

    ReplyDelete