Tuesday 13 April 2010

Προστασία SOS


Το θέμα είναι ούτως η άλλως πολύ δύσκολο. Δεν ανήκω σε αυτούς που έπεσαν από τα σύννεφα, ακούγοντας τις τελευταίες μέρες, τη μια περίπτωση μετά την άλλη παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, να έρχονται στο φως. Όπως επίσης δεν είναι μυστικό πως για κάθε περίπτωση που γίνεται γνωστή, υπάρχουν άλλες δέκα που μένουν στο σκοτάδι.

Ζούμε σε μια σκατοκοινωνία αυτό είναι γεγονός. Όχι ότι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν ζούσα, για παράδειγμα, στο Λονδίνο ή στη Νέα Υόρκη. Διατηρούσα όμως μια κρυφή ελπίδα, πως η Κύπρος είναι ένα καλό μέρος για να ζει μια οικογένεια. Και για να μην τα ισοπεδώνω σε πολλούς τομείς είναι, σε άλλους όχι.

Να περιμένω από το κράτος, λοιπόν να προστατεύσει τα παιδιά μου; Αστεία πράγματα. Άρα λοιπόν το βάρος πέφτει σε μένα και στον πατέρα φαμίλια.

Η πρώτη δυσκολία είναι η ηλικία τους. Ο μικρουλάκης είναι ούτως ή άλλως πολύ μικρή για οποιαδήποτε κουβέντα. Σε ένα τρίχρονο όμως πώς να μιλήσω, χωρίς να δημιουργήσω άλλα προβλήματα; Πώς να της πω πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα και να με καταλάβει;

Ξεκινούμε από τα απλά, ότι δεν πρέπει να μιλά με αγνώστους και δεν πρέπει να παίρνει οτιδήποτε από κάποιον που δεν τον γνωρίζει. Και άντε ας υποθέσουμε ότι εφαρμόζει τον κανόνα αυτό. Οι έρευνες λένε ότι οι παιδεραστές είναι συνήθως άτομα που γνωρίζουν τα παιδιά. Επομένως, δεν μιλούμε και για κανένα σημαντικό μέτρο. Να της μιλήσω για σεξουαλική παρενόχληση; Και τι θα καταλάβει ένα παιδί που δεν έχει ιδέα για σεξ;

Δεν είμαστε από τους γονείς που είναι συνεχώς πάνω από τα παιδιά τους. Θέλω να έχω ανεξάρτητα παιδιά που τα βγάζουν πέρα μόνα τους. Όταν πέσουν και χτυπήσουν, δεν πάω αμέσως να δω τι έχουν. Παρακολουθώ από μακριά και αν δεν τρέχει αίμα, τις περιμένω να σηκωθούν μόνες τους και μετά ρωτώ τι έπαθαν. Η παιδική, σεξουαλική παρενόχληση όμως δεν είναι τραύμα που θεραπεύεται με φάρμακο και τσιρότο. Δεν γίνεται να ακολουθήσω την ίδια πολιτική.

Στη Βρετανία δημοσιοποιούνται τα ονόματα όσων έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας η κακοποίησης ανηλίκων. Το Google Earth μάλιστα έχει υπηρεσία εντοπισμού τέτοιων ατόμων. Έτσι ο καθένας μπορεί να ξέρει αν ο γείτονας, ο δάσκαλος, ο περιπτεράς είναι παιδεραστής και να προστατέψει όσο μπορεί το παιδί του. Γιατί εδώ δεν γίνεται κάτι τέτοιο; Ο θύτης έχει περισσότερα δικαιώματα από το θύμα, που σε αυτή μάλιστα την περίπτωση, πρόκειται για παιδιά, πολλές φορές κάτω των δέκα;

25 comments:

  1. Mana thimasai to God of small things? Thn kakopoihsh tou Estha? To moron se tzeinhn thn periptwsh, en hkseren kala kala oti en kakopoihsh tziai poso kako praman htan. Aplws prepei na mathoun oti kaneis extos apo th mama ka ton papa den tous aggizei se orismena shmeia. I guess... Alla ti na pw egw. Sth thesh sou pale en tha hksera pws na prostatepsw ta mwra mou.

    ReplyDelete
  2. Είναι τραγικό που στο Κυπριστάν οι θύτες έχουν (στην πράξη) παραπάνω δικαιώματα/προστασία που τα θύματα. Εφόσον δεν είναι εφικτή (δεν είναι?) η θανατική ποινή για παιδεραστές, τουλάχιστον κάμετε το αυτονόητο: ΠΕΤΕ ΜΑΣ ΠΟΙΟΙ ΕΝΙ ΤΟΥΤΟΙ ΟΙ ΓΑΟΥΡΟΣΠΟΡΟΙ! ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΔΕΙΞΕΤΕ ΜΑΣ ΤΕΣ ΦΑΤΣΕΣ ΤΟΥΣ. ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕΝ ΤΟΥΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕΝ ΤΖΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ!

    Αμαν το μέλλον τούτου του τόπου γίνεται έρμαιο στες διαστροφικές ορέξεις του κάθε στερημένου γάρου που θέλει να ονομάζεται τζαι άνθρωπος, σε τί μέλλον προσδοκούμεν;

    Έχω τζι εγώ μιαν κόρη μιτσιά τζαι βλέπω ότι το κράτος είναι προκλητικά ΑΠΩΝ σε θέματα προστασίας των μωρών. Ότι κάμουμεν εμείς οι γονιοί που μόνοι μας...

    ReplyDelete
  3. Εν ολόκληρη επιστήμη το θέμαν.
    Το πρώτον άσσιημον ένι ότι πρέπει να λαλούμεν στα μωρά, που τον τζιαιρόν που μαθαίνουν να επικοινωνούν, να μην εμπιστεύονται τους άλλους.
    Το δεύτερον, ότι όντως, στην κοινωνίαν που ζιούμεν, τα αβανέρωτα εν πολλά παραπάνω που τα φανερά. Τζιαι δαμέ φταιν οι νομοθέτες. Που έπρεπεν όπως λαλείτε να δημοσιοπούν τα ονόματα τούτων των "πλασμάτων".
    Πρέπει να μεν αφήνουμεν που τα μμάθκια μας ποττέ, κάποτε όμως διακριτικά, τα μωρά μας.

    ReplyDelete
  4. Φίλε Itsmylife, στο εξωτερικό βάλλουν αφίσες με τες φάτσες τούντων "πλασμάτων" παντού. Σημαδκιάζουν τους. Ξέρει ο κόσμος πόθθεν να γλέπεται.
    Δακάτω δικάζουν τους κεκλεισμένων των θυρών, άμαν εννα δείξουν βίτεο στα νέα κάμνουν blur τες φάτσες τους τζαι αρκούνται απλά σε αναφορές του στυλ "ένας 42χρονος...", "ένας 38χρονος ΕΠΥ από την Ελλάδα..." κλπ κλπ

    ReplyDelete
  5. "Το πρώτον άσσιημον ένι ότι πρέπει να λαλούμεν στα μωρά, που τον τζιαιρόν που μαθαίνουν να επικοινωνούν, να μην εμπιστεύονται τους άλλους."

    So true!!! Βγάζεις αμέσως από την αθωότητα του ένα μωρό, με το να του λες να μην εμπιστεύεται...

    ReplyDelete
  6. Tζαι ο θύτης έσhει τζαι νομικά παραθυρούθκια από ότι άκουσα χτες. Κατά τα άλλα το Δικαιο μας εν βασισμένο στο Αγγλικό που εν το καλλύτερο στον κόσμο έχουν να πουν. Λαφαζανιές... θωρούμεν κάθε μέρα τι γίνεται, απονέμεται πολλή δικαιοσύνη !

    Η ουσία δυστυχώς εν τούτη :
    "Η παιδική, σεξουαλική παρενόχληση όμως δεν είναι τραύμα που θεραπεύεται με φάρμακο και τσιρότο. Δεν γίνεται να ακολουθήσω την ίδια πολιτική"

    Eν ηξέρω τρόπο πραγματικά για αντιμετώπιση του θέματος, εκτός ίσως που τούτο που λαλεί ο Itsmylife.

    Αλλά το μόνο που ξέρω σίουρα μέχρι στιγμής, εν ότι ο γονιός ΠΡΙΝ να καταγγείλει τον θύτη, πρέπει πρώτα να τον δικάσει τζαι να του επιβάλει τιμωρία που μόνος του. Τζαι μιλώ για ΤΙΜΩΡΙΑ. Γιατί αν καρτεράς που δικαστήρια, βάλτου ρίγανη. Εκτός που τα παραθυρούθκια, υπαρχει τζαι το μέσο τζαι η συγκάλυψη στην κωλοκοινωνία μας , οπότε στες πλείστες περιπτώσεις θα φκει κούππα άπαννη. Με ψυχολογικά ας πούμε. Μάνα μου τον ρε !! Μα το μωρό σου έπαθε τη ζημιά. Οπότε χτάρε τον ζωντανό, να φκει στη δημοσιότητα με τούτο τον τρόπο να παραδειγματιστούν τζαι άλλοι τζαι μετά θωρούμεν τζαι κάμνουμεν.

    ReplyDelete
  7. Δύσκολο θέμα. Δεν είναι μόνον το κράτος που κάμνει προβληματα. Η πουριτανική νοοτροπία τζιαι ο φόβος ή υστερία για οδηγός συμβάλλουν διαφορετικά. Ξέρω πλάσμα που έμεινεν φοβικόν τζιαι άσεξον διότι η μάμμα της ελάλεν της ότι αν της ιντζίσει άνδρας εν να πάθει κακό.

    Στην Ελβετία μετά το σοκ των γεγονότων στο Βέλγιο πριν μερικά χρόνια έγινε εξτρατεία που το κράτος τζιαι νηφάλια γίνεται ενημέρωση τζιαι στα μωρά (στο σχολείο) τζιαι στους γονιούς πως να αντιμετωπίσουν ορθολογιστικά το ζήτημα. Εισήξαν επίσεις το σύστημα της σχολικής νοσοκόμας τζιαι του σχολικού ψυχολόγου που ΟΛΑ τα παιδιά περνούν για κουβέντα, και μόνα τους, και με τους γονιούς, τζιαι απαντούν σε διάφορες ερωτήσεις. Πολλά περιστατικά διαπιστώννονται τζιειαμαί. Μόνον τζιαι μόνον οι γονιοί που αρνούνται να παν...

    Έχει σημασία το μωρό να με φοβάται να μιλήσει στους γονιούς/δασκάλους τζιαι να μεν ντρέπεται να το πει αν του συμβεί κάτι. Η προφύλαξη πρέπει να αποφεύγει το αίσθημαν ενοχής προς το μωρόν που θα του συμβεί κάτι. Οι δεν ενοχές τον γονιών που ντρέπονται διότι δεν επροστατέψαν όσο γίνεται το μωρό τους ή που φοβούνται ότι θα στιγματιστεί η οικογένεια καλύφκει πολλά παραπάνω τους παιδόφιλους παρά ο νόμος. Άσε δε την εξάρτησην που δημιουργούν αυτού του είδους οι ανώμαλοι με τον περίγυρον τους. Πόσες μανάδες καλύφκουν τους ανώμαλους πατέρες... Άσε που έχει τζιαι ανώμαλες μανάδες.

    Σόρρυ για τη μακρυγορία αλλά άντζισε η ανάρτηση σε ευαίσθητο σημείο. Όταν ήμουν τετράχρονο μωρό, επήα τζιαι εκατάγγειλα στον παπά μου τί έκαμνεν ο γέρος στο διπλανό σπίτι στες γειτονοπούλλες φίλες της ηλικίας μου. Εμαζευτήκαν οι γονείς τζιαι εγυρεύκαν τον ανώμαλο να του δώκουν να καταλάβει, τζιαι επήεν τζιαι αυτοκτόνησε πεύτοντας με την μοτόρα μες την θάλασσα. Τούτον το γεγονός αναστάτωσεν πολλά τη ζωή μου διότι επίστευκα στες κατάρες της γεναίκας του της μαυροφορημένης τζιαι παρόλο που στην οικογένεια έγινε συσκότηση σαν να τζιαι δεν εγίνην τίποτε (εξαναμιλήσαμεν όταν εγίνηκα σαράντα), ενόμιζα ότι οι κατάρες θα με πιάουν εμέναν που τον εκάρφωσα. Εμεγάλωσα πολλά τζιαι εγύρεψα μόνος μου μέχρι να καταλάβω τζιαι να πω ας κρούζει στην πίσσα τζιαι στην χόγλαση. Τζιαι αν δεν έππεσε μόνος του μες την θάλασσα τζιαι ερίξαν τον, ευλογημένα ναν τα σιαίρκα που του εκουντήσαν.

    ReplyDelete
  8. είναι μικρό 3 χρονών για να του μιλήσεις για σεξ,αλλά το νου σου,και τα μάτια σου 14,εσύ είσαι ο φύλακας των παιδιών.εμπιστοσύνη δεν μπορείς να έχεις σε κανέναν.είναι δύσκολο,αλλά έτσι ή αλλιώς είναι δύσκολο πράγμα να είσαι γονιός.φιλάκια.

    ReplyDelete
  9. Post
    Αυτό που προτείνεις είναι μια καλή αρχή. πέρα του δεν μιλούμε σε αγνώστους, να γίνει σαφές ότι δεν πρέπει κανένας να τα αγγίζει σε ορισμένα σημεία. Good point.

    Invictus
    Στις λίγες περιπτώσεις που κάποιος καταδικαστεί για παιδεραστία, οι φυλακισμένοι το ξέρουν και του κάνουν τη ζωή μαρτύριο. Καλώς αν με ρωτάς. Γιατί όταν βγει από τη φυλακή δεν ξέρουμε ποιος είναι;

    It's my life
    είναι τρομερά άδικο να μην γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί οι μαλάκες. Και έχεις δίκαιο όταν λες ότι φταίνε οι νομοθέτες που τους κάνουν πλάτες. Με τι αντάλλαγμα όμως; Να υποθέσω πως και αρκετοί από τους νομοθέτες έχουν λερωμένη τη φωλιά τους;

    Kκουλλάς
    Είμαι γενικά εναντίον του να παίρνουμε το νόμο στα χέρια μας. Αλλά τα γέρημα για τούτους ούλλους που πειράζουν μωρά, ίσως είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάμεις.

    Aceras
    Σκέφτου ότι ήσουν απλά ένας μάρτυρας και σε έκαναν να νιώσεις τόσο άσχημα. Φαντάσου πόσο ψυχολογικό πόλεμο θα δέχθηκαν τα ίδια τα θύματα για να μην μιλήσουν.

    Κτηνό
    Τα βγάζουμε από την αθωώτητά τους για να τα προστατέψουμε. άλλη λύση δεν υπάρχει.

    Fortounata
    Δυστυχώς έχεις απόλυτο δίκαιο, δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη σε κανένα. Τα μάτια μας 14 και αυτό ακόμη δεν είναι αρκετό.

    ReplyDelete
  10. Διαφωνώ με το ότι στη Κύπρο δεν τιμωρούνται ικανοποιητικά οι θύτες και ότι προστατεύονται, ενώ στο «εξωτερικό» λειτουργούν διαφορετικά τα πράματα. Σε όλες τες Δυτικές κοινωνίες οι παιδεραστές μπορούν να έβρουν παράθυρα στη νομοθεσία, να τιμωρηθούν με εξοργιστική επιείκεια και να φκουν να συνεχίσουν τη μίζερη ζωή τους το συντομότερο δυνατό. Αφήστε που βλέπουμε παπάδες να τιμωρούνται μόνο με την αφαίρεση του ράσου τους και κάποτε ακόμα και με αφορισμό. Δυστυχώς αναγκάζουμε να συμφωνήσω με το χειρισμό του θέματος σε χώρες με ισλαμική νομοθεσία (σαριά), που εκτελούνται στην πλατεία για παραδειγματισμό. Όπως εν τα πράματα συμφωνώ με τον Κκουλλά και το να παίρνει ο γονιός το νόμο στα χέρια του. Όπως επιτρέπει η νομοθεσία στους παιδεραστές να την γλιτώνουν φτηνά με παραθυράκια, μπορεί να κάμει το ίδιο σε ένα γονιό που δρα με σκοπό να προστατεύσει το παιδί «εν βρασμό ψυχής». Τουλάχιστον στη δεύτερη περίπτωση θα γίνεται δημόσιος διάλογος και θα έχει ο γονιός τη στήριξη της κοινωνίας.

    ReplyDelete
  11. Παναγία μου τα μάτια σας 100 όσους έχετε μωρά μικρά!! Είναι ένα συνεχές άγχος αλλά τι να κάνουμε, εν υπάρχει επιλογή. Προσπαθήστε να είσαστε φίλοι μαζί τους από μικρή ηλικία για να μπορείτε να ελέγχετε τις σχέσεις τους με τους άλλους...Και το κυρίοτερο -δυστυχώς- εν ότι τις περισσότερες φορές οι ανώμαλοι και οι παιδεραστές εν άτομα που το περιβάλλον της οικογένειας.

    ReplyDelete
  12. διάβαζα χτές στην Guardian για μια περίπτωση που ένα κορίτσι έκανε μήνυση στις Κοινωνικές Υπηρεσίες επειδή όταν ήταν 6 χρονών, την πήραν από τους γονείς της και την έδωσαν στον θείο της για κηδεμονία, αφού θεώρησαν ότι οι γονείς ήταν ακατάλληλοι.
    Ο θείος είχε εντωμεταξύ ποινικό μητρώο παιδεραστίας και παιδικής πορνογραφίας αλλά τούτο δεν τους εμπόδισε που το να την στείλουν στο σπίτι του.
    Για 10 χρόνια κακοποιούσε το μωρό και κανένας δεν το επήρε χαμπάρι ώσπου η ίδια η κοπέλα πήγε στην αστυνομία.
    Πέ μου τωρά ποιός εν ο φταίχτης!!!
    Τζαι πες μου πώς τζαι πότε τούτη η κοπέλα θα μπορέσει να ενταχτεί στο κοινωνικό σύνολο.
    Έσσιει "ανθρώπους" που είναι τέρατα.. τζαι καμιά κοινωνία, κανένας νόμος τζαι καμιά ποινή εν θα τους εξαλείψει!

    ReplyDelete
  13. σε αυτές τις περιπτώσεις θα έπρεπε να δείχνουν τα πρόσωπα τους στις ειδήσεις για να μην κινδυνεύουν τα μωρά!

    ReplyDelete
  14. mana exei shmasia to mwro na mporei na sas milhsei se opoiadhpote stigmh k oti tou peis se basiko epipedo analogws hlikias mporei na boithisei.yphrxa thuma k opws ta les htan apo "gnwsto" ths geitonias.den tolmhsa na to pw giati den eixa katalabei pws htan kati kako.otan perasan 3-4 xronia k arxisa na akouw apo sirials k tv gia tetoia themata katalaba ti eixe ginei.stous goneis m den to eipa pote thewrhsa oti den tha mporousan na sunethloun.omws sungolontas diafora pragmata sto mualo mou thumithika pws akouga diafora na "psoupsouroun"sth geitonia k sto spiti mas gia ton sungekrimeno.ara oloi kati eixan akousei gia to poion tou alla den ekanan tpt.
    pros Theou prosexete polu poion bazete spiti sas k mhn exete empistosunh oute sth skia sas se tetoia themata.
    PYP

    ReplyDelete
  15. PYP OLOI ξέρουν και κανένας δεν λέει.

    Rain Tears ποιός σου είπεν ότι μόνον μικρά μωρά πειράζουν;

    Δακάτω που μένω, το γεννικό νόημα της προφύλαξης είναι να μαθαίνει το μωρό ότι το σώμαν του του ανοίκει τζιαι κανένας, μα κανένας δεν έχει δικαίωμα να του ντζίζει τζιειαμαί που δεν πρέπει. Δεν χρειάζεται να μιλήσεις για σέξ στο μωρό ή να το φοβήσεις για να του δώκεις αυτό το μύνημα.

    ReplyDelete
  16. Ας είμαστεν λλίον ρεαλιστές. Εγώ υποστηρίζω 1000/100 την λύση που προτείνουν μερικοί φίλοι. Να πάρουμεν δηλαδή τον νόνον στα σιέρκα μας. Μετά τι θα γενεί? Το παιδίν σου ψυχικά τραυματισμένο, εσύ φυλακή, τζιαι τα υπόλοιπα μωρά τζιαι σύζυγος στους πέντε δρόμους...

    ReplyDelete
  17. ίσως η καλύτερη λύση είναι να δημιουργούμε τέτοιες σχέσεις με τα μωρά μας, που όταν συμβεί κάτι να νιώθουν άνετα να μας το πουν. Αλλά δυστυχώς, είναι φορές και φαίνεται από το σχόλιο του ανώνυμου προς το τέλος ότι τα μωρά δεν είναι πάντα σε θέση να καταλάβουν τι είναι κακό και τι όχι. και ακόμη πιο δυστυχώς οι μαλάκες που κάμνουν έτσι πράγματα βρίσκουν τρόπους να κερδίζουν την εμπιστόσυνη των μωρών. το τραγικό στις υποθέσεις παιδεραστίας είναι οι μεγάλοι που ξέρουν και δεν μιλούν. Αν υπήρχε δικαιοσύνη πραγματική αυτοί που ξέρουν και δεν μιλούν θα έπρεπε να δικάζονται ως συνεργοί.

    ReplyDelete
  18. Αυτή η τελευταία πρόταση της μάνας θα είναι πολύ αποτελεσματική. Τόσο για την πρόληψη, όσο και για την αλλαγή νοοτροπίας. Τζαι κάτι άλλο. Όσο πουριτανιστικό είναι το περιβάλλον, τόσο παραπάνω καλύφκει τους ανώμαλους τζιαι κάμνει ευθραυστα τα θύματα.

    Τζιαι όποιος έχει γερήν κράσην μπορεί να έβρει το φιλμ festen του οποίου το τραιλερ μπορεί να δει δαμαί

    http://www.youtube.com/watch?v=vKe_AxTFGXc&feature=related

    ReplyDelete
  19. Νομίζω λύση του προβλήματος δεν υπάρχει... Τζαι να τους φάμε λάχανο να μεν το ξανακάμουν, πάλε θα ξεφυτρώνουν άλλοι που τζάμαί που εν το καρτερούμε. Διότι συνήθως είναι άτομα υπεράνω υποψίας.

    Το καλλύττερο είναι η πρόληψη, δηλαδή να ξέρει το μωρό ότι εν κακό να του τζίζουν σε κάποια συγκεκριμένα σημεία, να μεν μιλά σε οποιουσδήποτε τζαι να ξέρει ότι μπορεί να μιλήσει στους γονιούς του ανά πάσα στιγμή τζαι για οτιδήποτε - εν που τους γονιούς που εξαρτάται τούτο

    Καλή δύναμη τζι ο Θεός βοηθός εύχουμαι στους απανταχού γονείς... Τζαι δυστυχώς εν σημάδι που δεν περνά ποττέ η κακοποίηση... Τζαι τα κακοποιημένα μωρά, άμαν μεγαλώσουν, έσιει πολλύν chance να το κάμουν τζι οι ίδιοι σε άλλους, εν αρρώστια τούντο πράμα

    ReplyDelete
  20. Ναι στην πρόληψη όπως τα λέτε,
    ΑΛΛΑ
    Neerie επιμένω, άμαν τιμωρηθούν κάποιοι παραδειγματικά και ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ , να σου πω αν ξεφυτρώνουν έτσι εύκολα άλλοι.
    Ψόφον να φκάλουν, εν για το πιο ειδεχθές έγκλημα που μιλούμε ρε παιδκιά...

    ReplyDelete
  21. Κκουλλά πιστεύκεις ότι ένας άνθρωπος που σκέφτεται έτσι θα φοηθεί την τιμωρία? Εν αρρώστια λέμε τούντο πράμα, εν πρόβλημα του νου τζαι δεν πιστεύκω ότι φοούνται οτιδήποτε... Έτσι τζι αλλιώς κανένας εγκληματίας εν σκέφτεται ότι έννα πιαστεί τζαι να φοηθεί να μεν κάμει το έγκλημα.

    Εν είμαι ειδική όμως, ένιξέρω ακριβώς πώς σκέφτουνται

    Να μας πει κανένας ψυχίατρος αν θα τους εσταματούσε η παραδειγματική τιμωρία

    ReplyDelete
  22. Πιστεύκω το ναι, μπορεί όχι όλοι οι παρόμοιοι αλλά οι παραπάνω. Έννεν δυνατόν να εν ούλλοι τόοοσον παρανοικοί. Διότι αν το πάρουμε σε τούτη τη βάση τότε επαναφέρω "στες πλείστες περιπτώσεις θα φκει κούππα άπαννη. Με ψυχολογικά ας πούμε"
    Εεε κύριε μου ???
    Έχω τζι εγώ ψυχολογικά τζαι καθίσκω τη γεμιστήρα πάνω τζαι ράφκω 20 πλάσματα.
    Τζαι στη χειρότερη περίπτωση να πάω "ισόβια" να περνώ ζωή τζαι κότα με γείτονα τον Καπόνε τζαι το Γιουρούκκη στες Κεντρικές.
    Justice is lost, justice is raped...

    ReplyDelete
  23. Ακόμα και να μεν λειτουργήσει αποτρεπτικά η τιμωρία για τους επόμενους, τουλάχιστον ας εξασφαλίζει ότι όσοι συλλαμβάνουνται εν πρόκειται να επαναλάβουν το έγκλημα, όσο καλός και να εν ο δικηγόρος τους...

    ReplyDelete
  24. den eimai sigourh an h lush einai na parei kapoios to nomo sta xeria tou h gia to ti tha ekanan an hxeran oi dikoi mou ton tote kairo.sigoura ftaiei para poly h koinwnia mas giati opws fainetai apo autous pou tolmhsan na milhsoun oi idioi thumatopoiuntai kai stigmatopoiuntai sto telos.px oloi einai euaisthitoi oso afora ena mwro(opws px egw pou den katalaba kan ti ginotan) alla posoi brethikan na poun alla logia(oloi gnwrizete ti ennow) an kapoio paidi htan sthn efhbeia.h mikrh opws akousa proxtes me ton EPY eiste sigouroi pws den tha anatrapei h zwh ths k den tha brethei sto mikro ths koinwniko kuklo daktylodeiktoumenh? eiste sigouroi pws den einai auth pou tha plhrwsei k oxi autos pou tha paei- an paei- fulakh?gia na mhn makrugorw olo to thema einai h PROLHPSH.na exoume koinwnikous istous isxurous pou na prolabainoun oso einai dynaton ola auta.giati etsi k ginei oi plhges tou thumatos den tha kleisoun pote oso "mikrou" h "megalou" bathmou k an einai to kako.(sugnwmh pou to kathgoriopoiw den xerw an einai swsto alla sto diko mou mualo me osa exw akousei panta uparxoun xairotera).
    ps:pantws epeidh kapoios eipe gia exwteriko nomizw oti oi poines einai toso mikres k ashmantes gia polla englhmata sthn kupro pou den einai apotreptikes.thumizw ton patera-teras prin apo 2 xronia pou enw apodeikthke enoxos nomikistika thewreithike akurh h martyria tou mwrou tou k den fulakistike!!
    PYP

    ReplyDelete
  25. όντως είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα αν οι αυστηρές ποινές θα απέτρεπαν κάποιους από το να κακοποιούν παιδιά. Σκέφτομαι χώρες όπως το Ιράν για παράδειγμα που η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με απαγχονισμό και όμως υπάρχουν ομοφυλόφιλοι σε αυτή τη χώρα. απλά κρύβονται ή μεταναστεύουν.

    για μένα είναι σημαντικό να ξέρουμε για αυτά τα άτομα ποιοι είναι. αν κάποιος κατάγγειλε για παράδειγμα τον τάδε ότι έχει πειράξει μωρά είτε καταδικαστεί είτε όχι (γιατί είπαμε ο νόμος έχει πολλά παράθυρα0 να ξέρουν οι γείτονες του, οι συνάδελφοι του τι έγινε.

    έχει δίκαιο ο PYP ότι αν σου συμβεί κάτι τέτοιο θα μείνουν πληγές που δεν πρόκειται να κλείσουν. πρέπει να ενεργούμε προληπτικά και να προλαβαίνουμε το κακό. για αυτό και είναι το χειρότερο που στοχοποιούνται τα θύματα. από το στάδιο της καταγγελίας μέχρι τη διερεύνηση και μετά με όλο το στιγματισμό που γίνεται, είναι σαν να το σύστημα δουλεύει υπέρ των παιδεραστών.

    ReplyDelete