Thursday 27 May 2010

Σταμάτα να κατουρήσω

Είμαστε ευτυχισμένος τόπος. Ευλογημένο νησί, λέει ένας φίλος μου από Πάτρα, που έρχεται μια φορά το χρόνο και μας βλέπει ότι ζούμε στην κοσμάρα μας. Όλα τα άλλα προβλήματα τα λύσαμε. Βελτιώσαμε τα σχολεία, τα νοσοκομεία, φτιάξαμε δρόμους και πεζοδρόμια, οι δημόσιες υπηρεσίες εξυπηρετούν τον πολίτη…

Και επειδή δεν είχαμε τι άλλο να κάνουμε για να είμαστε ένας τέλειος κόσμος, ο επίτροπος Περιβάλλοντος έριξε την ιδέα. Θέλουμε καλές υπηρεσίες στους αυτοκινητόδρομους μας. Ξέρετε εκείνους τους δρόμους καμία σχέση με τις οκτώ λωρίδες που ενώνουν το Λος Άντζελες με τη Βοστώνη και τη Νέα Υόρκη με τη Νεβάδα; Πόσες ώρες να οδηγεί το άτομο και να μην κουραστεί; Πόσες ώρες να βλέπει το απέραντο τοπίο της κυπριακής φύσης χωρίς να του έρθει διάθεση να πάει τουαλέτα; Μισή ώρα απέχει η Λάρνακα, μια η Λεμεσός και ο Πρωταράς, ενάμιση η Πάφος. Μιλούμε για απέραντες αποστάσεις Route 66 ένα πράμα.

Για αυτό το λόγο κατά μήκος των αυτοκινητόδρομων θα δημιουργηθούν σταθμοί εξυπηρέτησης και χώροι ανάπαυσης. Ουαοοοοοοοοοο. Μόλις το διάβασα ένιωσα αμέσως καλύτερα. Και ο πατέρας φαμίλιας ακόμη καλύτερα γιατί τώρα κάθε φορά που πάμε Πρωταρά ή Πάφο δεν θα αγχώνεται αν θα μουρμουρούν οι γυναίκες του ότι θέλουν να πάνε τουαλέτα. Δεν θα σφίγγουν τα πόδια, μετρώντας τα λεπτά μέχρι να φτάσουν και να ξαλαφρώσουν στο αποχωρητήριο. Οοοοοοοοοχι. Τσουπ θα σταματά σε ένα σταθμό και θα λύνονται όλα μας τα προβλήματα. Εντάξει το όλα σχετικά.

Αμ το άλλο; Πόσοι άνθρωποι επειδή θα μπουν στο αυτοκίνητο αγχώνονται και δεν πίνουν υγρά; Με τους σταθμούς θα μπορούν άνετα να πιουν τον άπατο και μετά να ταξιδέψουν.

Τελειώνοντας θα πω μια ιστορία. Πριν, χμμμ, τέσσερα χρόνια πρέπει να ήταν γιατί δεν είχαμε την κόρη Α, επιστρέφαμε από Πρωταρά. Ήδη από το roundabout της Ριζοελιάς νόμιζα ότι θα έσπαζε η ουρήθρα μου. Ό,τι και να έκανα δεν υπήρχε περίπτωση να έφτανα σπίτι. Λίγο έξω από τη Λευκωσία, αφήσαμε τον αυτοκινητόδρομο, μπήκαμε σε ένα παράδρομο και ξαλάφρωσα σε ένα χωράφι. Τέτοια ανακούφιση είχε καιρό να νιώσω.

30 comments:

  1. Είδες ότι χρειάζεται η τουαλέτα στο highway; Άσε που θα είναι εξοπλισμένες και με περιοδικά/εφημερίδες (για όλα τα γούστα) για να μπορείς βρε αδερφέ να νιώθεις σαν στο σπίτι σου. Να ξαλαφρώνεις ανέμελα. Επιβάλλεται βέβαια να έχουν και καλή ηχομόνωση για να μην αποσπάται η προσοχή σου από την κίνηση στον αυτοκινητόδρομο.
    Οι πληροφορίες ότι θα είναι εξοπλισμένες με LCD οθόνες που θα προβάλλουν επαναλήψεις της Ελίτας δεν επιβεβαιώνονται για την ώρα...

    ReplyDelete
  2. χα! εν κοντά στο χωριό μου που ξαλάφρωσες. τσ τσ, ντροπή. btw κάτι που μου έμεινε που μικρός ήταν που με έβαλε με το ζόρι η μάνα μου να κατουρήσω πριν φύγουμε από σπίτι. βλέπω με αισιοδοξία το μέλλον, τα παιδιά μας δεν θα έχουν τέτοια προβλήματα.

    ReplyDelete
  3. ΠΟΙΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΟΥΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ;;;
    Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ.
    ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣ/ΚΗ 4 ΩΡΕΣ-->NON STOP!

    ReplyDelete
  4. Ε οιι σαν την ανακούφιση στο χωράφι ανάμεσα στες 2 πόρτες του αυτοκινήτου για να μεν σε δουν εν έσιει :)

    ReplyDelete
  5. Για τους άντρες όμως είναι σαφώς πιο εύκολο να κατουρούν όπου να 'ναι. ενώ οι γυναίκες έχουμε πρακτικές δυσκολίες, άσε που πρέπει να προσέχουμε από μολύνσεις, βρωμιά κλτ κτλ κτλ.

    ReplyDelete
  6. επιάσαν με που την JCC, ανακαλύψαν το αυτοκίνητο μας που τες κάμερες, είδαν σε να κατουράς, τζιαι τωρά ζητούν αποζημίωση...

    ReplyDelete
  7. Μπράβο ρε αγάπη, το έγραψα ανώδυνα ότι ήταν χωράφι, έδωσες πλήρη περιγραφή ότι ήμουν έξω από την JCC.

    ReplyDelete
  8. Και να χάσουμε την απόλαυση να κατουρούμε στα χωράφια; τσ τσ τσ...
    επίσης αυτό σημαίνει πως δεν θα ακουστεί ξανά η φράση «Μωρά κατουράτε γιατί εκεί που θα πάμε δεν θα έχει τουαλέτες»

    ReplyDelete
  9. Μα να μεν κατουρούμε μες τα χωράφκια πιον; Έχουμε τζαι πρόβλημα λειψυδρίας...πώς θα ποτίζονται οι παλλούρες; Άσε που μπορείς να κάμεις τζαι σχέδια πας την άμμο κατουρόντας...

    ReplyDelete
  10. πω πω...ναι για τη γυναίκα είναι όντως θέμα. Και άντε να κρατιέσαι. Και πόσο να κρατηθείς? Εδώ στις Εθνικές πρέπει να φτάσεις σε κανένα τύπου Σείριο που έχει WC για να ξαλαφρώσεις. Αλλιώς, χωραφάκι μου καλό...

    ReplyDelete
  11. εγώ μια φορά που δεν σταματούσε,κατούρησα σε μια σακούλα.χαχαχαχαχα

    ReplyDelete
  12. Στην κατάσταση που είναι οι δημόσιες τουαλέτες χίλιες φορές καλύτερα τα χωραφάκια.

    ReplyDelete
  13. Τι μου θύμισες! Είναι θέμα για ανάρτηση!!!!
    αχαχαχα

    Ήμουν μέσα σε λεωφορείο. Από Αθήνα για Κόρινθο η διαδρομή, μια ώρα δρόμος!

    Δεν άντεξα, mana, και κατουρήθηκα πάνω μου!
    Ευτυχώς ήταν άδειο το λεωφορείο, τα καθίσματα ήταν από δέρμα και είχα ένα τζιν μπουφαν μαζί μου και το έβαλα στο κάθισμα και κατούρησα πάνω του!
    αχαχαχαχαχα

    Ντροπή μου, αλλά δεν άντεχα και ντρεπόμουν να πω στον οδηγό να κάνει στάση στα χωράφια! Ποια χωράφια δηλαδή, σε εθνική είμασταν, θα γινόμουν ρεζίλι!

    αχαχαχαχαχα

    Φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  14. Α Παναγία μου!! Μα θέλετε κατούρημα μόκις μπείτε στο αυτοκίνητο; Μα εν που τη πολλή χαρά που εν να πάτε άτα;.Εν καλά να βάλουν σταθμούς έσιει τζιαι ηλικιβμένα άτομα που θέλουν συχνά κατούρημα ,παίρνουν τζιαι διουριτηκά.Εν τζιαιν ούλλη που τη χαρά τους που κατουρούν.χα χα χα

    ReplyDelete
  15. ΔΥΟ λέξεις βγήκαν λάθος μόλις(μόκις) και ηλικιωμένα(ηλικιβμένα) δαμέ γελάς εσύ.

    ReplyDelete
  16. Κλέφτης27 May 2010 at 21:08

    @Stalamatia
    Μπορεί να μεν ταιρκάζει τέλεια στην περίπτωσή σου, αλλά:
    «Σνφμύωα με μαι έυρενα σοτ Πμανιπσητετο τυο Κμτρπιαιζ, δνε πεαιζι ρλόο με τι σριεά ενίαι τοθοπεμετενα τα γταμαμρά μσέα σε μαί λξηέ, αεκρί το πώτρο κια το ταελείτυο γάμρμα να ενιαί σητ στωσή θσέη. Τα υλοπιόπα μροπούν να ενίαι σε τχίυεας θιέεσς κια να μροπετίε να τςι δαβαιάεστε χρωίς πλβημόρα. Ατυό γνίταει γαιτί ο απρώνθονις εκέγλφοας δνε δαεβζιάι γάμρμα γάμρμα κθάε λξηέ αλλά τνη λξηέ σνα σνύλοο».

    ReplyDelete
  17. Kλέφτη
    Σιγά μεν ταιρκάζει με τη περίπτωση μου!! τζιαι μάλιστα θέλεις να κοντεύκει τέλεια τέλεια!! θκιο λαθούθκια μιτσικουρούξκια τζιαι σπιασμένα αμέσως τζιαι έκαμες μας ολόκληρη διάλεξη χα χα χα .

    ReplyDelete
  18. ειμαι συγχισμενος.... εισαι παντρεμενη με το κτηνο?

    ReplyDelete
  19. @KYΠΡΟΛΕΩΝ

    Γιατί είσαι συγχυσμένος; θες να το συζητήσουμε;;;

    Θέλω να βλέπω κυπριακά χαμόγελα, κι όχι στεναχώριες!!!

    ReplyDelete
  20. Κλέφτης27 May 2010 at 23:53

    @Coula
    Στην Κύπρο συγχυσμένος σημαίνει περισσότερο μπερδεμένος παρά αναστατωμένος :P
    Πάντως για να μην έχεις απορίες από τη συζήτηση σημαίνει έμαθες αρκετά καλά κυπριακά.

    ReplyDelete
  21. @Κλέφτη,
    ναι όλα τα καταλαβαίνω!!!!
    Απλά μάλλον κολλάω τώρα σε κάποιες λέξεις που τις χρησιμοποιείτε εσείς με άλλη σημασία!

    Αρα ο φίλος μας μπερδευτηκε για το αν η Μana ειναι παντρεμένη με τον κτηνο!

    :)))

    Σε ευχαριστώωωωωω

    ReplyDelete
  22. @Κλέφτη φοβερό το κείμενο σου με τον αναγραμματισμο!

    αχαχαχα

    Στην αρχη νόμιζα πως διαβαζα κυπριακα και μετα καταλαβα το νοημα της παραγραφου και ειχες δικιο! Δε δυσκολευτηκα να το διαβασω!

    :))))

    ReplyDelete
  23. Σουλλα, ναι εν ειμαι μαραζωμενος. Απλως αποκαλουν ο ενας τον αλλο αγαπη τζιαι εδιερωτηθηκα. Αν η μανα εν παντρεμενη με το χτηνο εισιε να της πω να βαλει τον καττο να τον αρσανιασει λλιο διοτι καποτε μπαινει μου.

    ReplyDelete
  24. Κλέφτης28 May 2010 at 00:34

    Χαχαχα. Coula αν εκατάλαβες και τι είπε ο Κυπρολέων θα σε παραδεχτώ.

    ReplyDelete
  25. @Κλέφτη σου κάνω ελευθερη μετάφραση του τι κατάλαβα από Κυπρολέων!

    Coula, ναι δεν είμαι στεναχωρημένος. Απλώς αποκαλούν ο ένας τον άλλο αγάπη (μου) και αναρωτήθηκα!Αν η Mana είναι παντρεμένη με τον ktino, να της πω να τον βάλει κάτω και να τον αραδιάσει λίγο( δηλαδή να τον μαλώσει)διότι μου τη μπαίνει (δηλαδή μου τη λέει).

    Βάλτε μου βαθμό παρακαλώ!

    ReplyDelete
  26. Cούλα είσαι άπαιχτη. Άριστα και με τόνο παίρνεις.
    Λοιπόν προτείνω όπως κάνουμε την Cούλα επίτημο δημότη της Κύπρου.

    ReplyDelete
  27. ουυυ πόσες φορές εσταμάτησα στο δρόμο για να κατουρήσω!! Και ο παπάς μου εσταματούσε όταν ήμουν μωρό στην απόσταση Λευκωσία-Λάρνακα και μετά πιο μεγάλη σταματούσα με τους φίλους μου. Χωράφια, παράδρομοι κτλ. Μια φορά και κάπου στην Μακεδονίτισσα!! :Ρ

    ReplyDelete
  28. Κλέφτης28 May 2010 at 10:58

    OMG. Gz Coula. Btw, κάττο=γάτο, αρσανιάσει= γρατζουνίσει

    ReplyDelete
  29. Κλεφτη έχεις δίκιο....εκείνο το σημείο δεν το κατάλαβα! Να βάλει τον γάτο να τον γρατζουνίσει!
    το γενικό όμως νόημα το έπιασα!

    Ε ρε τι μαθαινω η γυναικα!!!!!

    ReplyDelete
  30. Coula δε το καταλαβε ο οδηγος?

    ReplyDelete