Monday 31 May 2010

Πώς να περάσετε ένα καλό σαββατοκύριακο

Το post δεν απευθύνεται μόνο σε όσους έχουν παιδιά, αλλά και όσους πρόκειται να αποκτήσουν. Γιατί έτσι είναι οι καλοί οι blogger μοιράζονται τα μυστικά τους.

Βασική προϋπόθεση είναι να ξεκινήσετε με πολύ χαμηλές προϋποθέσεις. Επειδή είναι σαββατοκυριάκο δεν σημαίνει ότι θα γίνουν όλα όπως τα θέλετε. Επίσης, βασικότατη προϋπόθεση είναι να προσαρμοστείτε εσείς στο πρόγραμμα των μωρών σας και να μην περιμένετε να προσαρμοστούν αυτά στο δικό σας.

Ξεκινούμε από Παρασκευή βράδυ. Να τα στείλετε στο κρεβάτι τους τη συνηθισμένη τους ώρα που κοιμούνται. Μην ελπίζετε ότι επειδή θα ξενυχτήσουν λίγο θα σας το χαρίσουν το πρωί. Απλά θα χάσετε και τη νύχτα της Παρασκευής. Θεωρείστε ότι το πρωί θα σας ξυπνήσουν από τις 6.30, είπαμε χαμηλές προσδοκίες. Οτιδήποτε περισσότερο, αφού περιμένετε λίγο θα σας χαροποιήσει.

Όταν ξυπνήσουν, φάτε το πρωινό σας, ελέγχετε το email σας, δείτε το blog σας ετοιμαστείτε για βόλτες. Δεν έχει σημασία που. Απλά να φύγετε από το σπίτι. Προσοχή, όμως. Να τα πάρετε κάπου που να μπορείτε να τα ελέγξετε. Σε ένα παιδότοπο, στο σπίτι μιας φίλης με μωρά. Εναλλακτική αν θα μείνετε σπίτι, να έρθουν φίλοι σας με μωρά και να τα βγάλετε έξω στην αυλή να παίξουν. Τώρα το καλοκαίρι και η πισίνα είναι καλή ιδέα.

Το μεσημέρι να πάτε κάπου να φάτε. Κάπου κοντά όμως, ώστε στην επιστροφή να κοιμηθούν, προσεκτικά να τα βάλετε στο κρεβάτι τους και μετά να χαλαρώσετε και εσείς. Μην περιμένετε ύπνους δίωρους και τρίωρους, αυτά πέρασαν ανεπιστρεπτί. Οτιδήποτε πάνω από μισή ώρα, είναι κέρδος.

Για το απόγευμα προς βράδυ υποσχεθείτε ότι θα κάνετε κάτι που τους αρέσει πολύ. Επίσκεψη, λούναπαρκ, παγωτό. Στο μεταξύ, μπορείτε να τα εκβιάζετε. «Κάτσε φρόνιμη διαφορετικά δεν θα πάμε στις ξαδέλφες σου». «Φάε το φρούτο σου, γιατί δεν θα πάμε λούναπαρκ». Ο εκβιασμός λειτουργεί και αντίστροφα σε περίπτωση που καλέσετε εσείς κόσμο. «Θα τους πάρω τώρα τηλέφωνο να μην έρθουν».


Στο τέλος της ημέρας θα είναι τέζα αρκετά για να κοιμηθούν χωρίς ταλαιπωρία. Και μπορείτε εσείς να απολαύσετε λίγες ώρες με το σύντροφο σας. Μπορείτε να χαλαρώσετε με μουσική, να τα πείτε, να κάμετε σεξ, να κατεβάσετε κανένα ποτό. Το πιο πιθανόν είναι ότι θα ξεραθείτε στον καναπέ.

Η Κυριακή ξεκινά πάνω κάτω με τον ίδιο τρόπο. Διαφοροποιείστε λίγο το πρόγραμμα σας. Αν το Σάββατο την βγάλατε εκτός, την Κυριακή θα μείνετε εντός. Ποτέ μόνοι όμως. Φροντίστε συνεχώς είτε να σας καλούν, είτε να καλείτε κόσμο. Και το ψυγείο γεμάτο παγωτό.

Και έτσι θα περάσετε ένα ωραίο σαββατοκυρίακο. Τι, δεν μίλησα για πράγματα που σας ευχαριστουν, δεν ανάφερα πράγματα που θα κάνετε για σας; Μα ελάτε, τώρα, ας είμαστε σοβαροί. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Αφού ξέρετε. Πέρα, του ότι είναι χαρά μας να περνούμε χρόνο με τα μωρά μας, δεν μας συμφέρει να μπούμε στη διαδικασία του τι έκαμα για την πάρτη μου. Τίποτε δεν θα κάνετε και θα περάσετε καλά.

10 comments:

  1. έμεινα άφωνος, σαν να το έγραφα εγώ. να προσθέσω ότι αφού κοιμηθούν και κάνεις ό,τι είναι να κάνεις με το ταίρι σου, κάνε και κάτι για σένα. εγώ στερούμαι τον ύπνο μου για να δώσω και κάτι στον εαυτό μου. μπορεί να είναι ποδηλασία, ταινία, blogging. αν δεν το κάνω θα πελλάνω.

    ReplyDelete
  2. 6.30; τι καλά που θα ήταν. 5.30 είναι ίσια πάνω. όπως το πετεινό.

    ReplyDelete
  3. εννοείται χρυσή μου ότι δε κάνεις τίποτα για πάρτη σου. Εννοείται....

    ReplyDelete
  4. Κλέφτης31 May 2010 at 14:21

    Πιάνω σημείωση: "Να θυμηθώ να αγοράσω προφυλακτικά".

    ReplyDelete
  5. Μετά τα 60 άξιος πόννα ζήσει θα έχουμε πολλά Σαββατοκυρίακα αλλά και καθημερινές για την πάρτη μας !

    ReplyDelete
  6. "Να θυμηθώ να αναβάλω την τεκνοποίηση ώσπου να είμαι έτοιμη να μεν κάμνω τίποτε για μένα πλέον"
    :)

    ReplyDelete
  7. Δεν βιάζομαι καθόλου. ΚΑΘΟΛΟΥ! Βέβαια δεν βρέθηκε κιόλας εκείνος που θα με εμπνέυσει για το εγχείρημα. Δλδ κάποιος είχε βρεθεί, αλλά προφανώς άλλαξε γνώμη. Κι εγώ από την αλλή, κέρδισα την ευκαιρία να ξαναερωτευτώ, ψάχνοτνας τον actual πατέρα των παιδιών μου. Χαλαρά όμως. Μην τρελαθούμε κιόλας.

    ReplyDelete
  8. πω πω μου θύμισες τις εποχές όταν ήταν ο γιος μου μικρότερος!! μου άρεσε όμως που πήγαινα να τον κουράσω τον άτιμο και μου έλεγε "κι άλλη βόλτα , κι άλλη βόλτα" και γω η καημένη να σέρνομαι!!! Καλημέρα, καλό μηνα

    ReplyDelete