Monday 28 June 2010

Όλα εδώ πληρώνονται



Περιμένω πως και πως την ημέρα που θα πάμε στο εξοχικό. Ναι, πρωτίστως η ξεκούραση, χρόνος με τα μωρά, κτλ κτλ κτλ. Αλλά ας είμαι ειλικρινής. Ανυπομονώ να φτάνουμε κουβαλώντας το μισό μας το σπίτι, δύο μωρά και ένα σκυλί για να ένα γύρο αντιπαράθεσης με τη γειτόνισσα.

Δεν είμαι άνθρωπος του καυγά. Αλλά τη συγκεκριμένη, ας την πούμε κυρία Βούλα. Η κύρια Βούλα, λοιπόν, είναι ο άνθρωπος που θα έκανε και τον Μαχάτμα Γκάντι να βγει έξω από τα ρούχα του. Πως ήταν στις παλιές ελληνικές ταινίες, οι πικρόχολες γειτόνισσες που μονίμως ακόνιζαν τα νύχια τους για καυγά; Ακριβώς έτσι και η δικιά μας.

Θέλω την ώρα που θα φτάνουμε η γειτόνισσα να είναι στην αυλή. Να μας δει. Να προλάβω να δω το δολοφονικό της βλέμμα, πριν το γυρίσει στο πολύ γλυκό της ύφος. «Αγάπες μου γεια σας, μα τι κάνετε; Μα είναι κόρες σας τούτες; (όχι τα βρήκαμε τα μικρά καθοδόν και τα μαζέψαμε. Α, κούκλες κούκλες. Η μικρή κυρίως φτυστός ο μπαμπάς της». Ασχέτως που ο Μοτορτζής αν άκουγε τα σχόλια των γύρω του για το πόσο λίγο του μοιάζει το μωρό, θα είχε κάνει τεστ DNA.

Έρχονται κάθε χρόνο με τρία εγγονάκια, δύο Φιλιππινέζες. Μπορείτε να φανταστείτε τι σημαίνει αυτό. Νικόλαααααααααααααααααααααααα έλα να φας το φαί σου. Μαρίαααααααααααααααααααααα σταμάτα να πειράζεις τον Κώστα. Και μέσα σε όλο τον θόρυβο που μπορεί να κάνει μια μεγάλη οικογένεια όπως η δική τους, έτοιμη πάντα να παραπονεθεί για τους όλους.

Πρόπερσι τόλμησε να μας πει ότι ο σκύλος μας γαύγιζε όλη νύχτα και δεν την άφησε να κοιμηθεί. Ποιος ο σκύλος που καθόταν ήσυχος όλο το βράδυ και δεν έβγαλε άχνα. Την πείραζε, μας είπε που, ξυνόταν όλη νύχτα. Και ας κοιμάται με τα παράθυρα κλειστά, λόγω aircondition. Ελέφαντας να ήταν ο σκύλος πάλι δεν θα τον άκουγε, αν ξυνόταν.

Αμ το άλλο, μην μας δει το μεσημέρι να ετοιμαζόμαστε να πάμε να φάμε. Διακοπές, είναι σιγά μην κάτσω να μαγειρεύω. «Μα ελάτε να φάμε όλοι μαζί. Μα γιατί δεν έρχεστε; Α, είστε πολύ ακατάδεκτοι». Γιατί άραγε δεν πάμε; Μήπως γιατί θα μας κάτσει το φαί στο λαιμό; Μήπως γιατί πιο ευχάριστο θα ήταν το τελευταίο δείπνο του Σωκράτη πριν πιει το κώνιο, ένα πράμα;

Αλλά τώρα, θα πάμε φουλ εξοπλισμένοι. Μπορείς να ελέγξεις δύο παιδιά σε διακοπές; Όχι βέβαια. Και ούτε και θέλω. Θα καλέσω και όλους τους φίλους που έχουν παιδιά. Θα στήνουμε γλέντι μέσα στην αυλή. Και δεν θα μπορεί να πει κουβέντα.

Αχ τον φαντάζομαι το διάλογο. «Ξέρεις τα μωρά έκαναν φασαρία». «Μα κυρία Βούλα μου, είναι μωρά, τι να τους πεις; Ε, ξέρετε και από τα δικά σας τα εγγονάκια πόση φασαρία μπορούν να κάνουν». Και θα την κοιτώ, όλο καλοσύνη και κατανόηση. Και θα κουρντίζω τις μικρές να κάνουν όλο και περισσότερη φασαρια.

23 comments:

  1. aaaaaaaaaaah, juicy SIK material!
    αν θέλεις τζυλίντριν λαλείς μας.

    ReplyDelete
  2. θέλω όσοι έχουν κοπελούθκια που φωνάζουν, μαλλώνουν, δέρνονται, δεν κάθονται ήσυχα να έρθουν για επίσκεψη.

    ReplyDelete
  3. ....και επίσης βάλε τον σύζυγο να βγάλει ηχεία στη βεράντα να παίζουν ολημερίς στη διαπασών. Party all the time :) Κρόσσια τα νεύρα της χα, χα, χα...Καλά λένε ότι ο γείτονας είναι λαχείο...

    ReplyDelete
  4. Μόνον τον μιτσήν μου να σας φέρω, εννά ππέσουν οι κρατήσεις των ξενοδοχείων τζιαμέ γυρόν, κατά 90%!. Με Βούλλα εννά μείνει, με τίποτε!

    ReplyDelete
  5. Κλέφτης29 June 2010 at 12:03

    Το μεσημέρι, που θα θέλουν να κόψουν οι γείτονες το κουρούι τους, πιάσε τες κόρες και κάμε τους sugar over dose και ξαπόλα τους στην αυλή. Έβρε και ένα κάττο της γειτονιάς, τάισε του καμιά κονσέρβα τόνο και φκάλε τον σιύλλο στην αυλή να τον δει και να αρκέψει. Έννα τους φκάλεις knock out...

    ReplyDelete
  6. Τέλειο... με εκνευρίζουν και εμένα αυτοί οι γλυκανάλατου γείτονες που μόνο κακία βγάζουν... κάνε της την ζωή κόλαση! Το αξίζει !

    ReplyDelete
  7. Klassikh sierokoutala. Kala lalei h helen trakse ths ta nevra mouxaxaxaxaxax

    ReplyDelete
  8. Μάνα, μα τζιαι την δική σου κατζιογειτόνισσα λαλούν την Βούλα? Εν απίστευτον.. εμέναν έτσι την λαλούν, αλήθκεια! Μόνο που εμένα εν μόνιμη μου γειτόνισσα.. τζιαι κολλητή της διαχειρίστριας οπότε τα παράπονα μου για τες φωνές της, τις αμέτρητες βόλτες στη βεράντα μου αλλά και το ξημάρισμα της μπουγάδας μου κάθε φορά που απλώνω τα ρούχα μου έξω - παν του αέρα (για να μεν πω την άλλη λέξη!)
    Κάμε το γλέντι, μαζί σου!!!

    ReplyDelete
  9. ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...πότε πάτε με το καλό; είναι παραθαλάσσιο το εξοχικό; πάρε ένα σάκο άμμο και γύρε τον στην αυλή της.

    ReplyDelete
  10. Το μεσημέρι όταν μάζεψα τη μικρή από το σχολείο κρατούσε μια βουβουζέλα, δωράκι στα γενέθλια ενός συμμαθητή της. αφήνω ασχολίαστο το πόσο γκαγκά μάνα πρέπει να είσαι για να δώσεις δώρο βουβουζέλες.
    χορωδία στο εξοχικό θα κάνουμε με τις βουβουζέλες.

    ReplyDelete
  11. Ό,τι χειρότερο οι κακοί γείτονες! Η εκδίκηση όμως, λένε, είναι πιάτο που τρώγεται κρύο! Και εσύ πας καλά προετοιμασμένη. Το "σφάξιμο με το γάντι" είναι αυτό που τσούζει πιο πολύ. Όμως μην το παρακάνεις... μόνο ό,τι τυχαίνει ή προκύπτει, αλλιώς θα φας όλες τις διακοπές σου να σκέφτεσαι ... βρώμικα! Χα!

    ReplyDelete
  12. Εγώ λέω να σου στείλω το χαμστεράκι μου, που τις νύχτες γουστάρει να επισκέπτεται τα σπίτια των γειτόνων και να ξαπλώνει στο κρεβάτι σου!
    Τι χωριογύρικο ποντίκι Θεέ μου...

    ReplyDelete
  13. διόρθωση: ξαπλώνει στο κρεβάτι τους!
    Οι δικοί μου γείτονες το ξέρουν και κάθε πρωί μου χτυπούν το κουδούνι για την ... παράδοση!

    ReplyDelete
  14. Εγώ μωρό δεν έχω αλλά αν με καλέσεις, ευχαρίστως να σου κάμω καμπόση φασαρία! :Ρ

    ReplyDelete
  15. Ξέρεις πόση φασαρία κάνω εγώ από μόνη μου, κι ας μην έχω γίνει μάνα ακόμη;;;;

    Θα έρθω να τινάξω τη Κυπρο στον αέρα....

    φιλιά πολλαααααα

    Μη μασας, μπες στο ματι της γειτόνισσας, θα περασεις τελεια!

    ReplyDelete
  16. Να ερθω εγω που ειμαι και κουφος,να βαλουμε και την τηλεοραση και τη μουσικη τερμα.....
    ΧΑΧΑΧΑ θα γελασουμε...Κι αμα σου πει τιποτα...
    Βγαινω εγω να συνεννοηθουμε...
    Για σου Γιαννη...Κουκια σπερνω...[γελια αρκουδισια]
    Τραγουδαω και στο μπανιο αλλα..εν ταξει...
    Μην τη δολοφονησουμε κι ολας τη γυναικα...
    Πες και στην ΑΣΚΑΡ να δωσει το ποντικι της[του]
    Θα το βαλω στο τσεπακι του πουκαμισου και θα παμε για φαγι....

    ReplyDelete
  17. Τα μωρά είναι χαρά. Τί θα κάμεις θα τους κλείσεις το στόμα τους να μην μιλούν ούτε να γελούν; Ή να τους κλείσεις σπίτι μες το καλοκαίρι; Μερικές φορές έτσι γειτόνισσες θέλουν τον αντίπελλο τους. Καλά να περάσετε

    ReplyDelete
  18. Επειδή και ο γιος μου πηρε χθες δώρο μια βουβουζέλα δωράκι από τα γενέθλια ενός συμμαθητή του λες να είναι από τον ίδιο(το σχολείο είναι στο Στρόβολο)? Αν ναι θέλω πολύ να σε γνωρίσω...

    ReplyDelete
  19. @ Coύλα και Rain Tears
    είστε πολύ ευπρόσδεκτες να κοπιάσετε. καλά να κάνετε όμως να τηρήσετε την υπόσχεσή σας και να είστε φασιαρόζες.

    @ Ασκαρδαμυκτί
    Αυτό με το χάμστερ είναι τέλεια ιδέα. Την βλέπω να φτάνουν μέχρι τα κατεχόμενα οι φωνές της όταν το ανακαλύψει στο κρεβάτι της.

    @ Κλέφτη
    Ακόμη πιο προχώ η ιδεά σου με τον κάττο

    @ Ανώνυμο
    Μάλλον για το ίδιο νηπιαγωγείο μιλούμε. Πως πείσατε τον δικό σας να σταματήσει να φυσά; Εγώ την εξαφάνισα, αλλά από τα ψες τη ζητά.

    ReplyDelete
  20. Μόλις κοιμήθηκε το μεσημέρι την εξαφανίσαμε και όταν ξύπνησε δεν τη θυμόταν καν. Οι γονείς πάντως που τα παιδιά τους πήραν αυτό το δώρο ένα ψιλοεγκεφαλικό θα το έπαθαν όπως πάθαμε εμείς το μεσημέρι μέχρι να κοιμηθει. χχχ

    ReplyDelete
  21. Το κρίσιμο σημείο ήταν να τους την αρπάξουμε χωρίς να το πάρουν είδηση... που καταντήσαμε αλλά τι να κάμει το πλάσμα; πόση ώρα να ακούει ένα τρίχρονο να παίζει βουβουζέλα;

    ReplyDelete
  22. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  23. χαχαχχαχαχχα, δεν παίζεσαι! Αλλά της χρειάζεται!!
    Καλά να περάσετε στο εξοχικό!

    ReplyDelete