Monday 26 July 2010

Ντρέπομαι αλλά το κάνω



Έκανα καφέ, άνοιξα το συρτάρι και σιγά σιγά να μην με πάρουν είδηση, κατεβάζω κουφετάκια. Τώρα εδώ έχω πρόβλημα, γιατί στα ελληνικά μέχρι στιγμής δεν είδα καλή μετάφραση για τα dolly mixtures, jelly babies, jelly beans και τα συγγενικά τους.

Έχω μανία, μεγάλη μανία. Αλλά το να βλέπεις μια γαιδούρα με δύο παιδιά να χλαπακιάζει Έψιλον, συντηρητικά και χρωστικά δεν είναι ό,τι καλύτερο. Αφήνω εκτός, το τι παράδειγμα θα δίνω στις κόρες. Από τη μια να τους μιλώ για υγιεινή διατροφή και από την άλλη να περνώ ερωτική φάση κάθε φορά που μπαίνω σε sweet shop. Παρένθεση να πω πως ο ναός είναι το Sweet Shop στο Top Shop στην Oxford Street. Θεέ μου τι κατάστημα, ό,τι μπορείς να σκεφτείς σε κουφετάκι υπάρχει.

Παρά όμως τη μεγάλη μου αγάπη εξακολουθώ να τα τρώω στα κρυφά. Και ένας σοβαρός λόγος για αυτό είναι ότι ο πατέρας φαμίλιας δεν αντέχει τη μυρωδιά τους. Ακόμη και ένας όροφος να μας χωρίζει το καταλαβαίνει ότι έφαγα… Επομένως το σπίτι είναι απαγορευμένο. Έτσι τα τρώω στη δουλειά.

Ωστόσο ντρέπομαι για τη μανία μου. Σκέφτομαι πως όταν κάποτε θα μου πιάνουν συνέντευξη, λέω να περιμένω το διάδοχο του Larry King, μιας και αποχωρεί από το CNN θα μου κάνει την ερώτηση.

Πέστε μου σας παρακαλώ, υπάρχει κάτι που ντρέπεστε αλλά το κάνετε; Και εγώ θα κοκκινίσω, άλλωστε πρόκειται για ντροπή, θα χαμηλώσω τα μάτια και θα του πω: Ναι τρώω κουφετάκια με το κιλό. Μου αρέσουν πάρα πολύ. Είναι αδύνατο να κρατηθώ μακριά τους.

Λοιπόν, εσείς για ποιο πράγμα ντρέπεστε, αλλά το κάνετε;

24 comments:

  1. Προσεχε τα αυτα, γιατι παχαινουν!

    Ντρεπεσαι ξεντρεπεσαι αλλα μη γινεις και ντουλάπα!

    Εγω δε ντρεπομαι για τιποτα, εκτός από καποιες στασεις του σεξ! Αλλα ας μην αναφερθω τωρα σε τετοια θεματα γιατι δεν ειναι 12 ακομη και μαλιστα αργει!

    :))))

    φιλια

    ReplyDelete
  2. ως πρώτη αντίδραση έρκεται μου το ότι "εν κάμνω κάτι αν για αυτό ντρέπομαι". "Αν ντρέπομαι δεν το κάμνω, σίμππολ αζδάτ" - κάτι τέτοιο.

    εννά μεν έβρω κάτι όμως;

    ReplyDelete
  3. Ουυυυ πολλά κάμνω εγώ και ντρέπομαι (τάχα) αλλά δυστυχώς τίποτε από αυτά δεν μπορώ να τα γράψω εδώ...!!

    ReplyDelete
  4. Αγαπημένη μου, αυτά που τρως είναι όλο ζάχαρη και σου βλάπτουν τον οργανισμό που σου ανεβοκατεβάζει το σύστημα κάθε 2-3 ώρες και τα ζητά ο οργανισμός σου ξανά κ ξανά. Εάν δεν φας καθόλου τίποτα που να περιέχει ίχνος ζάχαρης για 3-4 ήμερες θα μπορέσεις να τα κόψεις σιγά σιγά. Δοκίμασε το για να μην αισθάνεσαι τύψεις, τα έχω περάσει κι εγώ αυτά. Καλή σου εβδομάδα!!

    ReplyDelete
  5. Σημείωση ότι όλες οι πρόγονες της Μάνας έχουν διαβήτη. Εγώ λέω σα δε ντρέπεσαι που δε σταματάς αυτή την ηλίθια συνήθεια και πας ολοταχώς προς τα εκεί;;; Ναι ναι ξέρω, εννα μου πεις για το στιγάρο πάλε....

    ReplyDelete
  6. ντρέπομαι γιατί δεν προσπάθησα ποτέ να κόψω το τσιγάρο,με ενοχλεί,αλλά το απολαμβάνω.φιλιά.

    ReplyDelete
  7. aman pernas "erwtiki fasi" kamne to tzai men antrepese.

    sovara twra me metro den vlapti. pantos akousa oti an to kanis kathe fora p thelis na epivravesis ton eayto s tha s vgi se kalo.

    ReplyDelete
  8. Δεν βαριέσε μισή ντροπή δική μου μισή ντροπή δική τους κι΄έτσι όλοι είμαστε ευχαριστημένοι.

    ReplyDelete
  9. Εν να γράψω βιβλίο αν πω να πω όλα τα weird και awkward πράματα που κάμνω. Έχω πολλά bad habits: Τρω τα νύshia μου τόσον χρονών γαούρα-yeah I know, shame me! αρέσκει μου να πηδώ πάνω στο κρεβάτι μου, έσπασα ως τωρά δύο και μερικές φορές κάμνω τη ζωή των γύρω μου living hell, το κακό είναι ότι κάποιες φορές το κάμνω ενσυνείδητα. Αυτό με κάνει σαδίστρια εν νεν?

    ReplyDelete
  10. Νομίζω λείπει η She να μας κάμει αποκαλύψεις.

    πάντως να πω ότι δεν είμαι συνέχεια με τα τζελούθκια στο χέρι. και να θέλω στην Κύπρο δεν κυκλοφορούν καλά, το είπαμε αυτό.

    ReplyDelete
  11. @ Μαθητουδι
    επιτέλους να και κάποιος που παραδέχεται τες ντροπές του... όσο πατά η γάτα, τόσο σαδίστρια είσαι, αλλά στο κάτω κάτω μεν ακούεις. όλοι κρύβουμε ένα μέσα μας.

    ReplyDelete
  12. Όμως είμαι επίσης φιλάνθρωπος και αλτρουίστρια γι'αυτό ισοβαθμίζω τις ανάγκες μου :)

    ReplyDelete
  13. εκρηκτικός συνδιασμός αλτρουισμός και σαδισμός.

    ReplyDelete
  14. Από πότε τα ζελεδάκια μυρίζουν?! Εγώ βρίσκω τα άοσμα, άγευστα και λαστιχένια αλλά παρόλ αυτά μια χαρά τα χλαπακιάζω.

    ReplyDelete
  15. Ανώνυμος:

    I know εν νεν? Που να δεις τι τραβούν τα πλάσματα που εν κοντά μου!

    ReplyDelete
  16. Λοιπον...
    Δυο τα δικα μου...ξεστρατισματα...
    Πρωτον το παγωτο παρφαι σοκολατα....Και ενα κιλο μπορω να φαω...
    Δευτερον το φαγητο τη...νυχτα...Βλαβεροτατο αλλα υπεροχο....
    Η Μαρικουλα διαβασε για ενα ηλεκτρονικο...Το φορας στο..ποδι και οταν πλησιαζεις στο μαγαζι με τα παγωτα, η το ψυγειο...Φωναζει....
    ΕΕΕΕΕΕ ΑΛΗΤΗ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΒΛΑΚΑ...ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΡΦΑΝΑ....ΕΕΕΕ ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΝ.....
    Αλλα δεν το φερανε ακομη στην Ελλαδα...

    ReplyDelete
  17. εγω δεν ντρεπομαι για τιποτε
    ειναι καλο αυτο τωρα???

    ReplyDelete
  18. εχμ...εχμ...θα μείνω στα θέματα του φαγητού. Λοιπόν...Όταν έχουμε οικογενειακό παγωτό στο ψυγείο, δε βάζω σε μπολάκι μερίδα, αλλά τρώω κατευθείαν από τη συσκευασία, και μάλιστα λαίμαργα. Αδύνατον να σταματήσω.... Το ξέρω, είναι lame :)

    ReplyDelete
  19. Εννα συμφωνήσω με τη Σάϊκ. Για τα πράματα που κάμνω, δεν ντρέπομαι.

    ReplyDelete
  20. Ο ναός είναι στο Παρίσι σε κάτι στενά πίσω απο την Champs Elysees..έχει πάνω απο 200 γεύσεις!

    Εγώ ξανά-ξεκίνησα το κάπνισμα μετά που το έκοψα για 6 μήνες! Ντροπή!

    ReplyDelete
  21. κόφκω εισητηρία τωρά για Παρίσι.

    ReplyDelete
  22. min to skeftesai kai ego to paradexomai oti to idio pragma kano. min t

    ReplyDelete
  23. μόνο για το φαί, τζιαι τες πελλάρες, τζιαι τα λυκσιά που τρώω...ντρέπομαι (βασικά έννεν ότι ντρέπομαι,, αλλά νευριάζω με τον εαυτό μου μετά ..αφού τα φάω λέω του: φτού σου!που δεν έχεις τη δύναμη ν'αντισταθείς στους πειρασμούς των λυκσιών!!)

    ReplyDelete