Tuesday 27 July 2010

Απορίες για την απεργία



Επειδή άλλο να την ζεις και άλλο να την διαβάζεις από μακριά την απεργία και επειδή οι γονείς κατεβαίνουν αύριο Αθήνα, αγχωμένοι ότι τίποτα δεν θα κινείται και επειδή ξέρω ότι οι συνμπλόγκερς είναι όλοι για ένας και όλοι για όλους, σας παρακαλώ βοηθήστε με να λύσω μερικές απορίες. Μπας και τους βοηθήσω να οργανώσουν τις διακοπές τους.

Κυκλοφορούν ταξί; Κυκλοφορούν λεωφορεία και τραμ; Έχετε ενδείξεις, σας είπαν αν θα διακοπεί η κυκλοφορία τους και πότε;

Με τα πλοία τι γίνεται; Κατ’ αρχήν φτάνουν τα ταξί, υποθέτω στο λιμάνι ή βάρεσε και εδώ καμιά απεργία; Επίσης, άντε και βρεθεί κάποιος στο λιμάνι (κάθε λιμάνι και καημός κάθε καημός και δάκρυ, μετά τα πλοία τον μεταφέρουν στο νησί ή έμειναν και αυτά από καύσιμα;

Πότε θα λήξει η απεργία;

Ίδια απορία με το σιδηρόδρομο. Παρουσιάστηκαν προβλήματα, αναμένεται να κλείσει σε κάποια στιγμή;

Αν κάποιος θέλει να πάει στην ενδοχώρα με λεωφορείο μπορεί;
Και τέλος να σχολιάσω πως είναι απαράδεκτα τα όσα γίνονται. Κλαίμε για κρίση, λέμε για δουλειές που χάνονται για τον μειωμένο τουρισμό. Άνθρωποι υποφέρουν. Και στη μέση της καλοκαιρινής περιόδου, πρώτα οι ελεγκτές, μετά οι πρατηριούχοι. Έλεος ρε παιδιά. Με τι μούτρα μετά να πειστούν όσοι ταλαιπωρούνται να ξανασκεφτούν να έρθουν ξανά Ελλάδα; Γνωρίζω κόσμο που διάλεξε ειδικά τα ελληνικά νησιά, γιατί θεώρησαν πως είναι κρίμα να δώσουν αλλού τα λεφτά τους, όταν η Ελλάδα τα έχει ανάγκη.

Κοιτούν την πάρτη τους και κανένα άλλο. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα για κανένα χώρο. Από παντού μας κόβουν, ο μισθός μένει ο ίδιος αν δεν μειώνεται, ενώ αυτά που μπορούμε να αγοράσουμε ακριβαίνουν. Για μια φορά, ειδικά σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες θα έπρεπε να σκεφτούν και τους υπόλοιπους, να δουν το γενικό καλό.

Αυτά προς το παρόν. Μούτσιας γράτσιας, ξέρω ότι θα βοηθήσετε.

10 comments:

  1. Εμ, προς το παρόν λεωφορία, τραμ μετρό και τέτοια καθώς και ταξί υπάρχουν στους δρόμους τζιαι κυκλοφορούν. Οι πρατηριούχοι αποφασίσαν ότι εν θα απεργήσουν (προς το παρόν), στα λιμάνια εν ξέρω τι γίνεται. Κίνηση - πήξιμο σε σημεία όπου έχει βενζινάδικα. Κανένας εν ξέρει πότε εννα λήξει η απεργία. Ελλαδιστάν.
    Εύχομαι να μεν ταλαιπωρηθούν οι δικοί σου.
    Για νεότερα θα αναρτήσω σχόλιον!

    ReplyDelete
  2. Ταξι,λεωφορεια,τραινα,. πλοια κι αεροπλανα καθως και ολα τα κρατικα μεσα..ασθενοφορα περιπολικα κλπ..κινουνται κανονικα...Δεν προκειται να σταματησουν. Γινεται κανονικα η τροφοδοσια με βενζινες και πετρελαια στισ περιοχες που υπαρχουν βυτιοφορα των εταιριων...Ε Κ Ο...
    Επισης κινουνται μεχρι στιγμης παρα πολλα αυτοκινητα...
    Ο πανικος δημιουργηθηκε απο τους ελληναρες που φουλαρισαν ακομα και τα ταπερ στα σπιτια τους...
    Τα διυλιστηρια δουλευουν κανονικα...Η απεργια ειναι των οδηγων των βυτιοφορων ΜΟΝΟ...
    Διοτι ηταν κλειστο επαγγελμα και τωρα..ανοιγει..
    Μαλλον απο την...κινηση θα ταλαιπωρηθουν οι δικοι σου...
    Το θεμα των μεταφορων στην Ελλαδα ειναι πολυπλοκο
    αλλα αν θελεις μπορω να σου στειλω πληροφοριες..
    Γενικως παντως να ξερεις οτι το συνδικατο των
    επαγγελματιων οδηγων ειναι σημερα το ισχυροτερο στη χωρα κλαδικο συνδικατο εργαζομενων και ελεγχεται απο το κομμα της αξιωματικης αντιπολιτευσης...

    ReplyDelete
  3. μετρο και ηλεκτρικος κυκλοφορουν (τα παιρνει καθημερινα ο αδελφος μου που παει για καθε απο το ενα ακρο της Αθηνας ως το αλλο).
    αμα το κατεχουν το θεμα τραινο, πες τους να κινουνται με αυτα..
    οι ταξιτζηδες ειναι κλεφτες.
    τα λεωφορεια ειναι σαρδελοπωλεια.
    απλα να προσεχουν λιγο, ακουγομαι σαν μαμα, και θα ειναι μια χαρα.

    ReplyDelete
  4. http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231053631, σ' αυτό το λινκ θα βρεις τις τελευταίες πληροφορίες για το μπάχαλο που επικρατεί στη πρωτεύουσα. Το πιθανότερο είναι ότι θα ταλαιπωρηθούν από τη κίνηση, όπως σου έγραψε και ο Μαχαίρης. Απαράδεκτη όντως η κατάσταση να εκβιάζουν έτσι τους οδηγούς, ειδικά αυτούς που θα ταξιδέψουν έτσι για τις διακοπές τους. Και δε το συζητώ τι ζημιά κάνει στο τουρισμό, που ήδη έχει τα χάλια του. Κατά τ' άλλα, τα ΜΜΜ κινούνται-προς το παρόν-κανονικά

    ReplyDelete
  5. Ta MMM κινουνται κανονικά και δεν είναι καθολου σαρδελοπωλεία! Μια χαρα ειναι!
    Εκεί που οι Ελληνάρες θέλουν σώνει και ντε να επιδείξουν το τουτου τους, τα ΜΜΜ λύνουν προβλήματα!

    Να τα προτιμήσουν οι δικοί σου!

    ReplyDelete
  6. @Coula
    Σίγουρα; Επειδή θυμούμαι ένα ποστ με ένα σαρδελοπωλείο και μια μασχάλη στο πρόσωπο... :P

    ReplyDelete
  7. Σαρδελοπωλεια ειναι τα τρολει συνηθως και τα λεωφορεια που ερχονται/πανε Τει και πανεπιστημια(αυτα που πανε Φιλοσοφικη ειναι τραγωδια).ΑΛΛΑ τωρα που ειναι καλοκαιρι(και κλειστα τα πανεπιστημια) και τωρα που οι περισσοτεροι Αθηναιοι πανε διακοπες και η Αθηνα ειναι αδεια μια χαρα ειναι ΜΜΜ.

    ReplyDelete
  8. αν είναι να πάνε εκτός πόλης, να ρωτήσουν καλύτερα, εγώ άκουσα πριν λίγο στο ράδιο, ότι κάποιοι δήμοι εκτός Θεσσαλονίκης σταμάτησαν τα ΜΜΜ λόγω έλλειψης καυσίμων. Δεν ξέρω μήπως το ίδιο συμβεί και στην Αττική ή ακόμα πιο μακρυά. Ας ρωτήσουν .
    Όσο για το λόγο, άστα να πάνε. Τι να πω! Εγώ ξέρω ότι αυτή τη βδομάδα μου πήγαν πίσω τη δουλειά, και εγώ σε τελική ανάλυση και άλλοι στη θέση μου, δεν φταίμε και σε τίποτα.

    ReplyDelete
  9. @Defiance

    Ήταν ένα ατυχές γεγονός!

    Άλλωστε Κούλα είμαι, κουλά μου συμβαίνουν!

    ReplyDelete
  10. Πλοία/ταξί/λεωφορεία κανονικότατα! :)

    ReplyDelete