Monday 12 July 2010

Manic Monday

Χαλαραααααα. Εντάξει λείπει το ένα τέταρτο των συναδέλφων και το βάρος της δουλειάς τους πέφτει στους υπόλοιπους. Θα τα βγάλουμε πέρα. Θα έλεγα δεν πέθανε κανένας από την πολλή δουλειά, αλλά μάλλον αυτό είναι λάθος. Ανάσες φου φου. Θα έρθει και η σειρά μας για διακοπές.

Πανηγυρίζουμε για την Ισπανία. Το πιο φονικό σχόλιο το άκουσα στο BFBS το ραδιοφωνικό σταθμό των βρετανικών βάσεων. Πολύ πίκρα οι Εγγλέζοι. Ένας μέτριος τελικός, είπαν, αλλά τουλάχιστον νίκησε η καλύτερη ομάδα, because if the future was orange, then it wouldn’t be bright. Έπαιζαν με το σλόγκαν μιας εταιρείας τηλεπικοινωνιών και το χρώμα της Ολλανδίας. Έξυπνο αλλά κατζιάρικο. Λες και τώρα θα τους μάθουμε, μια καλή κουβέντα για τους άλλους δεν λένε.

Πάντως ήρθα με τη μπλούζα της Barcelona δουλειά. Ήταν ό,τι πιο κοντινό σε Ισπανία μπορούσα να βρω. Θα μπορούσα να βρω και ρούχα από το Zara αλλά δεν θα ήταν τόσο καθαρό το statement.

Το μεγάλο θέμα των ημερών στην οικογένεια είναι ότι η κόρη Α πάει για εγχείρηση αμυγδαλών. Μας ήρθε κάπως απότομα μπορώ να πω. Το μικρουλάκι μου, μου φαίνεται τόσο μικρό για εγχείρηση. Είμαστε στη φάση διαπραγματεύσεων και εξετάσεων. Θα το εκτιμούσα βαθύτατα, αν όσοι έχουν περάσει παρόμοια φάση μου πουν τις εμπειρίες τους. Με ποιο γιατρό, σε ποιο νοσοκομείο, πως πήγε η φάση ανάρρωσης.

Το Σαββατοκυρίακο περάσαμε πολύ ωραία. Θάλασσα το Σάββατο, πισίνα την Κυριακή. Είμαι σε φάση τριχρωμίας. Οι ώμοι και η πλάτη μου (είναι αλήθεια ότι στην Κέρκυρα λένε ο πλάτης αντί η πλάτη;) έπιασαν ένα ωραίο σκούρο χρωματάκι, αφού την έβγαλα στα ρηχά παίζοντας με τις κόρες. Εκεί που είναι το μαγιό είμαι εντελώς άσπρη και τα πόδια μου σε μια ντεμί κατάσταση. Παρομοίωση. Είμαι όπως το triple chocolate από το Επιδόρπιο.

Μου κόλλησε το Mainc Monday. Μετά τα πικρόχολα σχόλια του Εγγλέζου, έπεσε αυτό το τραγούδι. Άντε καλή βδομάδα να έχουμε.

20 comments:

  1. ατε ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε την κόρη Α. μάνα μου το μωρούλι. είναι αναγκαίο; πάντως εν μέρη είναι καλά να γίνει καλοκαίρι όταν θα είσαι και εσύ με άδεια, όταν θα κλείσει το νηπ. και θα μπορεί να τρώει και παγωτό (νομίζω επιβάλλεται μετά την εγχείρηση). δεν ξέρω όμως περισσότερα. δεν είχα προσωπική εμπειρία.

    ReplyDelete
  2. Όταν ήμουν μικρός με ετοίμασαν 3 φορές για εγχείρηση αμυγδαλών. Και τις 3 φορές λίγο πριν το χειρουργείο ανέβαζα πυρετό κι έτσι αναβαλλόταν η εγχείρηση (δεν μπορούσαν να με εγχειρήσουν προτού υποχωρούσε ο πυρετός). Την τρίτη φορά υποχώρησε ο πυρετός και μαζί υποχώρησε και το πρόβλημα με τις αμυγδαλές. Δεν τις έβγαλα ποτέ. Ξέρω δε σε βοήθησα. Πάντως θα σου πρότεινα να πας σε ιδιωτικό νοσοκομείο/κλινική. Εγώ προσωπικά δεν έχω και πολύ εμπιστοσύνη στα δημόσια νοσηλευτήρια πλέον.
    Μην ανησυχείς για το ότι είναι μικρή η κόρη σου, ξέρω μωράκια που έκαναν εγχειρήσεις όταν ήταν μηνών. Η ανάρρωση περιλαμβάνει και μπόλικο παγωτό οπόταν γίνεται λίγο πιο "ευχάριστη" η όλη εμπειρία.
    Περαστικά στη μικρή κι εύχομαι όλα να πάνε μια χαρά και όσο το δυνατό πιο ανώδυνα για όλους σας. Τα φιλιά μου!

    ReplyDelete
  3. Mana, kalitera twra pou en mikrh. Anarrwnoun polla gliora ta mwra...

    Egw ekama eixa polla asxhmh empeiria me amygdales sthn klinikh aggelh (an den kamnw lathos - an theleis stelnw sou to onoma tou Dr. via email). 1. eksipnisa san ekofkan thn amigdali mou. 2. H misi amigdali en mesa akoma. Gia mian egxeiish exorigisan mou 8 (!!) antiviwseis sth seira tziai adinatisen polla o organismos. Touta otan hmoun 17. Enw egw hmoun xalia meta thn egxeirisi, ena mwro 5 xronwn sto dipla dwmation htan apparos tziai evouran panw karw.
    So the sooner the better.

    Pollh vash na dwsete ston anisthisiologo. Me mikrh dosh mporei na ksipnisei, enw me polh megalh kseroume oulloi ti ginetai. Kata ta alla enna trwei polla pagwta.

    ReplyDelete
  4. αν είπε ο γιατρός ότι θέλει εγχείρηση να την κάνετε το γρηγορότεο. σε λίγες μέρες θα είναι μια ανάμνηση μόνο και η κόρη θα καλοπεράσει διότι θα πάρει τα δώρα της! με έκαναν και μένα όταν ήμουν μικρός (γύρω στα 4-5) και δεν θυμάμαι τίποτε απολύτως. όσον αφορά το manic monday δεν παίζεται!

    ReplyDelete
  5. η εγχείρηση θα γίνει απλά ψάχνουμε το που. ενθαρρυντική η φάση με το παγωτό, γιατί είναι από τα αγαπημένα της.

    @ Past Babylan
    είχες καμιά παρενέργεια που είσαι με μισό αμυγδαλί? Scary πάντως η ιστορία σου :)

    @ Νυχερινό Ποδηλάτη
    Αμ τι μόνο εσύ θα βάζεις τραγούδια του τζαιρού μας;

    @invictus και She
    Thanx για τη συμπαράσταση

    ReplyDelete
  6. Mama:
    Parenergeia, oi antithetws, otan ponw to laimo mou, ponw panta pou th merka pou en exw katholou amigdali:-) Kapoan douleian kamnountziai tzeines oi gerimes. Apla xeris amigdales, en pio eukolo na piaseis vroxitida h alla anapneustika, prosexe thn llio se touto meta thn egxeirisi.

    ReplyDelete
  7. *xwris amigdales ennoei o poihths

    ReplyDelete
  8. o μεγάλος μου γιος,έπρεπε να κάνει εγχείρηση από τα 2,5,και τελικά έκανε στα 10.είχε σοβαρό πρόβλημα και σχεδον 1 χρόνοείχαμε λιγο πρόβλημα.αλλά μετά όλα καλά.ο μικρός μου έκανε στα 17 και έιναι πιο δύσκολο.φιλιά,καλή εβδομαδα.και γω με την Ισπανία ήμουν.

    ReplyDelete
  9. Περαστικά στην κόρη, δύναμην τζι υπομονήν για σας..!

    ReplyDelete
  10. εννοείται ότι εν με λέιζερ η "εγχείριση" έννε;
    Ψάψε το.
    έννεν τζιαιρός τωρά που ΦΚΑΛΛΟΥΝ τες αμυγδαλές. Τωρά μιτσιανίσκουν τες για να μεν κολιούν.
    So i´ve heard.

    περαστικά

    ReplyDelete
  11. Εγώ την έκανα όταν ήμουν 8. Ανάρρωσα γρήγορα, αν και έκαμα μία εβδομάδα να μιλήσω, γιατί είχα χεστεί από το φόβο μου. Εκείνο που θυμάμαι όμως, και θα ξετρελάνει την κόρη Α, όπως όλα τα μωρά φαντάζομαι, είναι ότι τις πρώτες μέρες έτρωγα μόνο παγωμένα γεύματα που περιορίζονταν σε παγωτό, γιαούρτι και γάλα τριαντάφυλλο.

    ReplyDelete
  12. έψαψες το;
    τωρά ψάξε το τζιόλις

    ReplyDelete
  13. Εντάξει κόρη Sike. Το έψαξε ο πατέρας φαμίλιας. με λέιζερ γίνεται.

    ReplyDelete
  14. Mα το κύπελλο το πήρε η Μπάρτσα κι όχι η Ισπανία!
    Εφτά παίχτες της έπαιζαν στην ενδεκάδα, και, μάλιστα, καταταλαιπωρημένοι απ' τις υποχρεώσεις του πρωταθλήματος και του τζάμπιονς λιγκ...

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. Καλή εβδομάδα από το Τορόντο !!! Η εγχείρηση για την μικρούλα "Α" είναι πολύ συνηθισμένη και εύκολη για το παιδί και γονείς. Μπορεί να φάει ότι η καρδούλα της ζητήσει!! Μην φοβάστε ούτε το χλιαρό φαγητό, αλλά όχι καυτό φαγητό με πιπέρια, spices, κτλ. Καλή επιτυχία!!

    ReplyDelete
  17. Μανα μου, μιτσή το κακό.. μακάρι να εν τούτα μεν μου φοάσε, καλή δύναμη. Περαστικά στη κόρη Α..

    ReplyDelete
  18. έκαμα τες τζι εγώ όταν ήμουν μωρό
    οι πυρετοί τζαι οι αρρώστιες μου εσταματήσαν αμέσως μετά - μασιαίριν τζι εκοπήκαν!

    εν θυμούμαι πού τες έκαμα, μπορεί να αφυπηρέτησεν η κλινική :/

    ReplyDelete
  19. οι ισπανοί εν πιο ωραίοι που τους ολλανδούς (javier i love you!!!).

    δεν έβγαλα ποτέ τις αμυγδαλές έτσι δεν έχω memmories, περαστικά στη κορούλα!!!

    κάμνω δίαιτα (πάλε) τι το ανάφερες το triple chocolate???? :-((

    ReplyDelete
  20. οχ, περαστικά στη μικρούλα, όλα να πάνε καλά!!!

    ReplyDelete